telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Harz all-inclusive

Reist u met Bolderman Excursiereizen mee om het nieuwe jaar in te luiden in de Harz? In het all-Inclusive Enjoyhotel Harz wordt u compleet in de watten gelegd. Met als hoogtepunt natuurlijk het oudejaars bal met koud-warm galabuffet en om middernacht champagne en vuurwerk. Dichte bossen, door rivieren diep uitgesleten kloven en stadjes waar de tijd stil lijkt te staan, maken van de Harz een schitterende bestemming. Vooral in de winter een sprookjesachtige aanblik! Ga mee met deze goed verzorgde all-inclusive Oud & Nieuwjaarsreis naar de Harz.

 • Verblijf in Enjoyhotel Harz o.b.v. all-inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 00.00 uur
 • Heerlijke 3- gangendiners
 • Oudejaarsbal met koud-warm galabuffet met champagne en vuurwerk om middernacht
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Oud & Nieuwjaarsreis Harz

28 december: Nederland - Harz

Vanaf ons centrale overstappunt vertrekken wij richting Duitsland. Onderweg maken we regelmatig korte stops. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met koffie en gebak. U kunt een wandeling maken door de bosrijke omgeving van het hotel of naar het nabijgelegen centrum van Hahnenklee. Of neemt u liever een duik in het zwembad van het hotel? Vanaf 17.00 uur start iedere avond het gezellige all inclusive drankconcept, aansluitend een heerlijk 3-gangen diner en na het diner een leuk avondprogramma. Kortom, heerlijk ontspannen en genieten.

29 december: Rammelsberg Museummijn en Goslar

Vanochtend kunt een bezoek brengen aan de Rammelsberg Museummijn (niet inbegrepen), waar 1000 jaar lang ijzererts werd gedolven. In 1988 sloot de mijn en werd niet veel later opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de, gedeeltelijk ondergrondse, rondleiding komt u alles te weten over de mijnbouwgeschiedenis. Na de lunch in het hotel kunt u 's middag mee naar het nabijgelegen Goslar, een schitterend stadje met prachtige gildehuizen, kerken en een gotisch raadhuis. Het historische centrum wordt ieder jaar omgetoverd en in kerst- en wintersferen ondergedompeld. Naast de traditionele kerstmarkt wordt ook ieder jaar het kerstbomenbos opgetuigd; een compleet Kerstbos, midden in de stad. Het zorgt voor een unieke kerstsfeer, waar alle zintuigen geprikkeld worden!

30 december: Hexentanz en Quedlingburg

De Harz staat ook bekend om haar sagen en legenden. Het bekendste voorbeeld daarvan ligt bij de plaats Thale, waar we een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Volgens de legende dansen de heksen hier op 30 april rond het vuur om vervolgens naar de hoogste berg te vliegen op hun bezem. Het uitzicht op de kloof van het Bodetal aan de ene kant, en het weidse landschap rondom Thale aan de andere kant is prachtig. We nemen vandaag een lunchpakket mee. Aansluitend rijden we naar Quedlinburg, één van de mooiste plaatsen van de Harz. In het centrum van deze meer dan 1000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Bezienswaardig zijn vooral het prachtige Rathaus, Klopstockhaus en het Schlossmuseum. Het centrum van Quedlinburg wordt ieder jaar omgetoverd tot een winterparadijs. Talloze prachtig gedecoreerde kraampjes vol winterse lekkernijen en snuisterijen geven de stad een bijzonder knusse sfeer.

31 december Oudjaar: Natuurtocht en Iberger druipsteengrotten

Vanochtend maken we een tocht door de schitterende natuur van de Harz. We rijden langs de hoogste pieken van de Harz en maken een stop bij de Radau-waterval. In het bezoekerscentrum Torfhaus (niet inbegrepen) geniet u niet alleen van het prachtige uitzicht, maar komt u ook alles te weten over het gebied en de flora en fauna. Na de lunch in het hotel kunt u een bezoek brengen aan de Iberger druipsteengrotten (niet inbegrepen). Naast de druipsteenformaties is de unieke oorsprong vanuit een koraalrif duidelijk zichtbaar in de grot. Na een heerlijk koud/warm gala buffet sluiten we het jaar af met een oudjaarsbal en luiden we om middernacht het nieuwe jaar in met champagne en vuurwerk. Wij wensen u alvast het allerbeste voor 2022!

1 januari Nieuwjaar: Stoomtrein Brockenbahn

Gelukkig Nieuwjaar! Na de feestelijke jaarwisseling heeft u de ochtend aan uzelf. Heerlijk uitslapen, een baantje trekken in het zwembad, of deelnemen aan de Nieuwjaarswandeling vanuit het hotel. Nadat we hebben genoten van de heerlijke warme lunch, kunt u mee naar het station Drei Annen Hohne, vanwaar u per stoomtrein (niet inbegrepen) naar het hoogste punt van de Harz kunt rijden: de Brocken. Op de top vindt u het Brockenmuseum, waar u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en natuur van deze prachtige omgeving. Uiteraard keert u ook per trein weer terug, om vervolgens aan het begin van de avond terug te keren bij het hotel, waar het diner voor u klaar staat.

2 januari: Harz - Nederland

Alweer de laatste dag van deze reis. Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Enjoyhotel Harz

In deze sprookjesachtige omgeving, midden in de Harz vind u het Enjoyhotel Harz. Het hotel beschikt over een receptie, een lounge, bar, restaurant, zwembad en sauna. Het hotel heeft een lift, echter op zowel de begane grond als alle overige verdiepingen vindt u meerdere kleine trapjes om uw kamer en de algemene ruimtes te bereiken. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, een zitje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Harz all-inclusive

10 reizigers bevelen deze reis aan
9 Gemiddelde beoordeling
Uitstekend!
10 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 9,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer met touringcar 8,9
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,8
 • Contact met Bolderman 9,2
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:04:51 | 0,38 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch