telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen riviercruise Rijn en Moezel - ms Prinses Christina

vanaf € 569,-
vertrekdata en prijzen

Samen met Bolderman Excursiereizen op cruisevakantie over de prachtige Rijn en romantische Moezel. Tijdens deze cruise bezoeken we o.a. de plaatsen Keulen, Andernach en Koblenz. Ook komen we in het bekende stadje Cochem aan de Moezel, bekend om de prachtige burcht Reichsburg. U verblijft op het bekende riviercruiseschip ms Prinses Christina. Het cruiseschip geniet een grote populariteit, hetgeen zij mede te danken heeft aan de uitstekende verzorging en de ongedwongen sfeer aan boord. Dit comfortabele schip is recentelijk gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien.     

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Dag 1: Busreis Nederland - Keulen, inscheping

Per comfortabele touringcar wordt u vanaf ons centrale overstappunt naar Keulen gebracht. Hierna kunt u inschepen op het ms Prinses Christina. Vanavond blijven we in Keulen, een prachtige stad aan de Rijn en met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze historische monumenten en is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Ook heeft Keulen meerdere museums. 

Dag 2: Keulen vertrek 6.00 uur - Andernach aankomst 14.30 uur

Vanuit Keulen varen we stroomopwaarts en komen in Andernach, één van de oudste stadjes aan de oever van de Rijn. Het gezicht van deze stad wordt bepaald door de eeuwenoude ronde toren van 56 meter hoog. Interessant zijn de oude vestingmuur, het Stadtmuseum en de ruïnes van de Stadtburg.

Dag 3: Andernach vertrek 7.00 uur - Cochem aankomst 14.00 uur

We vertrekken voor het ontbijt uit Andernach en gaan richting de Moezel. We kunnen genieten van prachtige uitzichten en komen in het mooie plaatsje Cochem, geliefd vanwege de pittoreske straatjes en steegjes met fraaie vakwerkhuizen, de unieke delen van de middeleeuwse muur en een gezellig marktplein met vele leuke terrasjes. Het is één van de populairste plaatsen aan de Moezel, fraai gelegen aan de groene wijnhellingen. Per treintje of lopend kunt u naar de romantische Reichsburg, die boven het stadje uit torent en al van verre te zien is.

Optionele excursie: Reichsburg Cochem ca. € 18,- p.p.
U wordt met een taxibusje naar de prachtige Reichsburg, die boven Cochem op de berg staat, gebracht. Hier krijgt u een rondleiding met alle verhalen over dit mooi behouden kasteel.

Optionele excursie: Wijnproeverij Cochem ca. € 16,- p.p.
Een altijd erg leuke en gewilde excursie. U loopt in ca. 5 tot 10 minuten vanaf het schip naar Hieronimi Weinkellerei. U krijgt een rondleiding en daarna een wijnproeverij van verschillende moezelwijnen. De wijnproeverij begint met een tafelwijn, dan een Qba, gevolgd door een rode Moezelwijn en een Riesling Hochgewächs en als afsluiter een Riesling Auslese. Tevens krijgt u een fles Moezelwijn gratis mee. Na afloop is er de mogelijkheid om wijnen te kopen.

Dag 4: Cochem vertrek 7.00 uur - Boppard aankomst 15.00 uur

We varen terug naar de Rijn en komen in de loop van de middag aan in Boppard. Boppard heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur, maar staat ook vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, als één van de mooiste landschappen van Duitsland. Bezienswaardig is het Romeinse Castellum dat in 360 na Christus gebouwd is. U kunt met een stoeltjeslift vanuit het Mühltal omhoog naar het hoogste punt op ca. 250 meter. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht. Verder kunt u op één van de terrasjes aan de mooie boulevard genieten van een heerlijk glaasje Riesling wijn.

Dag 5: Boppard vertrek 8.00 uur - Rüdesheim aankomst 14.00 uur

Wie kent het niet? Rüdesheim, de wijnstad bij uitstek, fraai gelegen aan de Rijn. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met diverse gezellige wijnlokalen. Een wandeling maken door de beroemde Drosselgasse is een absolute aanrader of op één van de gezellige terrasjes van een goed glas wijn genieten. Ook kunt u met de kabelbaan naar het Niederwald Monument.   

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 16,- p.p.
Het meest bekende museum van Rüdesheim. U wordt met een treintje van het schip naar het museum gebracht. De gidsen geven altijd een leuke rondleiding in het Muziek Museum. Het museum heeft de grootste collectie zelfspelende instrumenten! Na de excursie kunt u de beroemde Drosselgasse bezoeken en op eigen gelegenheid weer terug naar het schip wandelen (ca. 15 minuten lopen).

Dag 6: Rüdesheim vertrek 8.00 uur - Koblenz aankomst 14.00 uur

In Koblenz komen de rivieren de Rijn en Moezel samen en op het schiereiland tussen beide rivieren heeft u een goed zicht op het water. In de Altstadt vindt u mooie winkels, gezellige Weinstuben en vele andere bezienswaardigheden, zoals het Deutsches Eck en het Weindorf. U kunt ook met een kabelbaan naar de burcht Ehrenbreitstein, de tweede grootste vesting van Europa.

Dag 7: Koblenz vertrek 7.00 uur - Köningswinter aankomst 9.00 uur, vertrek 12.30 uur - Keulen, 15.00

Vandaag varen we naar het fraaie stadje Königswinter. Vanaf het dek heeft u al een mooi uitzicht op de beroemde Drachenfels, een vroegmiddeleeuwse vesting gelegen op een legendarische rots van 321 meter hoog. Königswinter ligt aan de voet van de heuvels van het Siebengebirge en wordt gekenmerkt door pittoreske 17e-eeuwse vakwerkhuisjes en stadsvilla’s.

Optionele excursie: Drachenfels Königswinter ca. € 16,- p.p.
Na het ontbijt wordt u met een mini-treintje naar de speciale Radbahn gebracht. De Radbahn brengt u omhoog naar de beroemde Drachenfels (de drakenrots). Vanaf de rots heeft u een schitterend uitzicht!

Dag 8: Ontscheping, busreis Keulen - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats, waarna u weer per comfortabele touringcar terug wordt gebracht naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. 

ms Prinses Christina

Het riviercruiseschip ms Prinses Christina is een sfeervol schip en alles aan boord is ontworpen voor een zo comfortabel mogelijk verblijf. Het cruiseschip geniet een grote populariteit, hetgeen zij mede te danken heeft aan de uitstekende verzorging en de ongedwongen sfeer aan boord. Het schip biedt ruimte aan 107 passagiers en heeft drie dekken; het benedendek en daarboven gelegen het middendek en promenadedek. Dit comfortabele schip is recentelijk gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. Op het promenadedek vindt u de bar en op het benedendek de gezellige lounge en het sfeervolle restaurant. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie en airco.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
00:55:13 | 0,23 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch