telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen riviercruise Rijn en Moezel

Samen met Bolderman Excursiereizen gaat u op cruisevakantie over de prachtige Rijn en romantische Moezel. Tijdens deze cruise bezoeken we o.a. de plaatsen Keulen, Andernach en Koblenz. Ook komen we in het bekende stadje Cochem aan de Moezel, bekend om de prachtige burcht Reichsburg en meren we aan in Boppard en Königswinter, beide gelegen aan de Rijn. We verblijven tijdens deze cruise op het bekende schip ms Esmeralda, waar u kunt genieten van de uitstekende service aan boord. U krijgt tevens de mogelijkheid om interessante excursies te maken, die u op het schip kunt reserveren. Boek deze goed verzorgde cruise bij Bolderman Excursiereizen!

Update: Deze cruise zal worden uitgevoerd op het schip MS Esmeralda.

 • Varen over de Rijn en Moezel
 • Bezoek Keulen
 • Bezoek Cochem
 • Inclusief transfers
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Rijn en Moezel

Zaterdag: Busreis Nederland - Keulen (inscheping)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee wordt u per touringcar naar Keulen gebracht. Na aankomst kunt u eerst de stad in gaan om op eigen gelegenheid rond te kijken en te lunchen (niet inclusief). Keulen is een prachtige stad aan de Rijn met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze historische monumenten en is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Voor de liefhebbers zijn er meerdere musea, zoals het Ludwig Museum en het chocolademuseum. In de loop van de middag kunt u inchecken aan boord van de Prinses Christina.

Zondag: Keulen - Andernach

Vanuit Keulen varen we stroomopwaarts naar Andernach, één van de oudste stadjes aan de oever van de Rijn. Het gezicht van deze stad wordt bepaald door de eeuwenoude ronde toren van 56 meter hoog, die door de burgers van Andernach in de 13e eeuw werd gebouwd. Interessant zijn ook de oude vestingmuur, het Stadtmuseum en de ruïnes van de Stadtburg.

Maandag: Andernach - Cochem

We vertrekken voor het ontbijt uit Andernach en varen naar de Moezel, waar u kunt genieten van prachtige uitzichten. We komen in het mooie plaatsje Cochem, geliefd vanwege de pittoreske straatjes en steegjes met prachtige vakwerkhuizen, de unieke delen van de middeleeuwse muur en een gezellig marktplein met leuke terrasjes. Het is één van de populairste plaatsen aan de Moezel, mooi gelegen aan de groene wijnhellingen. De Reichsburg, de burcht die boven het stadje uit torent, is al van verre te zien.

Optionele excursie: Reichsburg Cochem ca. € 18,50 p.p.
U wordt met een taxibusje naar de prachtige Reichsburg gebracht, die boven Cochem op een berg gelegen is. Hier krijgt u een rondleiding met alle verhalen over dit mooi behouden kasteel.

Optionele excursie: wijnproeverij Cochem ca. € 17,00 p.p.
Een leuke en interessante excursie. U loopt in 5 tot 10 minuten vanaf het schip naar de Hieronimi Weinkellerei. Hier krijgt u een rondleiding en aansluitend een wijnproeverij van 5 verschillende moezelwijnen. U krijgt een fles heerlijke Moezelwijn gratis mee en na afloop heeft u de mogelijkheid om nog andere wijnen te kopen.

Dinsdag: Cochem - Boppard

We varen terug naar de Rijn en komen in de loop van de middag aan in Boppard. Boppard heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Het ligt in het, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen, Oberes Mittelrheintal, dat als één van de mooiste landschappen van Duitsland geldt. Bezienswaardig in Boppard is het Romeinse Castellum, dat in 360 na Christus gebouwd is. U kunt met een stoeltjeslift vanuit het Mühltal naar het hoogste punt op ca. 250 meter. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Verder kunt u op één van de terrasjes aan de mooie boulevard genieten van een heerlijk glaasje Riesling wijn.

Woensdag: Boppard - Rüdesheim

Wie kent het niet? Rüdesheim, de wijnstad bij uitstek, fraai gelegen aan de Rijn. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met diverse gezellige wijnlokalen. Een wandeling maken door de beroemde Drosselgasse is een absolute aanrader, of op één van de gezellige terrasjes van een goed glas wijn genieten. Ook kunt u met de kabelbaan naar het Niederwald Monument.   

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 19,50 p.p.
Het meest bekende museum van Rüdesheim. U wordt met een treintje van het schip naar het museum gebracht waar u o.l.v. een gids een rondleiding krijgt. Het museum beschikt over de grootste collectie aan zelfspelende instrumenten, ongeveer 350 stuks stammend uit 3 verschillende eeuwen. Na de excursie kunt u de beroemde Drosselgasse bezoeken en op eigen gelegenheid weer terug naar het schip wandelen (ca. 15 minuten lopen).

Donderdag: Rüdesheim - Koblenz

We varen verder naar Koblenz. In Koblenz komen de rivieren de Rijn en Moezel samen. Op het schiereiland tussen beide rivieren, het Deutsches Eck, heeft u een goed zicht op het water. In de Altstadt vindt u mooie winkels en gezellige Weinstuben. Maar er zijn vele andere bezienswaardigheden, zoals het Weindorf of de burcht Ehrenbreitstein, de tweede grootste vesting van Europa en bereikbaar per kabelbaan.

Vrijdag: Koblenz - Köningswinter - Keulen

Vandaag staat het fraaie stadje Königswinter op ons programma. Vanaf het dek heeft u al een mooi uitzicht op de beroemde Drachenfels, een vroegmiddeleeuwse vesting gelegen op een legendarische rots van 321 meter hoog. Königswinter ligt aan de voet van de heuvels van het Siebengebirge en wordt gekenmerkt door pittoreske 17e-eeuwse vakwerkhuisjes en stadsvilla’s. Na de lunch zetten we koers naar Keulen, waar we in de loop van de middag arriveren.

Optionele excursie: Drachenfels Königswinter ca. € 19,50 p.p.
Na het ontbijt wordt u met een mini-treintje naar de speciale Zahnradbahn gebracht. Dit tandradbaantje brengt u naar de beroemde Drachenfels (de drakenrots). Vanaf de rots heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving.

Zaterdag: Busreis Keulen (ontscheping) - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Op de terugreis houden we nog een stop in Valkenburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen en het stadje verkennen. In het gezellige centrum kunt u winkelen of misschien wilt u de gemeentegrot gaan bezoeken. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen in het vaar- en/of reisplan optreden.

ms Esmeralda

Het riviercruiseschip ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers, die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het hoofddek (benedendek) en het bovendek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag.

HUTTEN
Alle hutten zijn buitenhutten en voorzien van 2 eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

LIFTEN
Er is een lift tussen het hoofddek en het bovendek en een traplift tussen het bovendek en het zonnedek.

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
 • Traplift naar het bovendek
Bovendek
 • 28 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote salon 
 • Lift naar het hoofddek
 • Traplift naar het zonnedek
Benedendek
 • 35 tweepersoonsbuitenhutten
 • Receptie
 • Restaurant
 • Lift naar het bovendek

Reisverhaal Auke

Hierbij 2 foto's van onze bootreis ( Rijn-Moezel) met de Esmeralda 
De eerste foto is van een opvallende burcht langs de Moezel tussen Rüdesheim en Koblenz. 
De meeste burchten/kastelen zijn donker van kleur maar deze was opvallend van kleur. De juiste plaats is mij niet bekend.
De tweede foto is genomen in de avondschemering in Cochem

Reisverhaal Cees

De foto is genomen tijdens 8 daagse riviercruise Rijn – Moezel.
De foto is tijdens het varen genomen van Cochem naar Boppard.
Op vrijdag aangemeerd bij het leuke stadje Köningswinter.
Met het tandradbaantje naar de Drakenrots met een schitterend uitzicht op de Rijn.
Aangemeerd in Andernach, foto is genomen vanaf het zonnedek van het ms Esmeralda met uitzicht op de Rijn.
De foto is genomen vanuit de kabelbaan naar het Niederwald Monument in de plaats Rüdesheim.
Aangemeerd bij het oude stadje Andernach, waar men kan wandelen
met een mooi uitzicht op de Rijn en het ms Esmeralda.
Aangemeerd in het toeristische plaatsje Cochem, de foto is genomen vanaf de brug
naar het centrum van het stadje. Met  een mooi uitzicht op de ms Esmeralda.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:12:20 | 0,33 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch