telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen riviercruise Rijn en Moezel - ms Prinses Christina

Samen met Bolderman Excursiereizen op cruisevakantie over de prachtige Rijn en romantische Moezel. Tijdens deze cruise bezoeken we o.a. de plaatsen Keulen, Andernach en Koblenz. Ook komen we in het bekende stadje Cochem aan de Moezel, bekend om de prachtige burcht Reichsburg. U verblijft op het bekende riviercruiseschip ms Prinses Christina. Het cruiseschip geniet een grote populariteit, hetgeen zij mede te danken heeft aan de uitstekende verzorging en de ongedwongen sfeer aan boord. Dit comfortabele schip is recentelijk gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. Boek deze goed verzorgde cruise bij Bolderman Excursiereizen!

 • Varen over de Rijn en Moezel
 • Bezoek aan Keulen
 • Bezoek aan Cochem
 • Inclusief transfers
 • Inclusief afscheidsbuffet
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Rijn en Moezel

Zaterdag: Busreis Nederland - Keulen (inscheping)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee wordt u per comfortabele touringcar naar Keulen gebracht. Na aankomst kunt u de stad in gaan om op eigen gelegenheid rond te kijken en te lunchen (niet inclusief). Keulen is een prachtige stad aan de Rijn met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze historische monumenten en de is stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Ook zijn er meerdere musea, zoals het Ludwig Museum en het chocolade museum. In de loop van de middag kunt u inchecken aan boord van de Prinses Christina.

Zondag: Keulen - Andernach

Vanuit Keulen varen we stroomopwaarts naar Andernach, één van de oudste stadjes aan de oever van de Rijn. Het gezicht van deze stad wordt bepaald door de eeuwenoude ronde toren van 56 meter hoog, die door de burgers van Andernach in de 13e eeuw werd gebouwd. Interessant zijn ook de oude vestingmuur, het Stadtmuseum en de ruïnes van de Stadtburg.

Maandag: Andernach - Cochem

We vertrekken voor het ontbijt uit Andernach en gaan naar de Moezel. We kunnen genieten van prachtige uitzichten en komen in het mooie plaatsje Cochem, geliefd vanwege de pittoreske straatjes en steegjes met prachtige vakwerkhuizen, de unieke delen van de middeleeuwse muur en een gezellig marktplein met leuke terrasjes. Het is één van de populairste plaatsen aan de Moezel, mooi gelegen aan de groene wijnhellingen. De Reichsburg, de burcht die boven het stadje uit torent, is al van verre te zien.

Optionele excursie: Reichsburg Cochem ca. € 18,50 p.p.
U wordt met een taxibusje naar de prachtige Reichsburg gebracht, die boven Cochem op een berg gelegen is. Hier krijgt u een rondleiding met alle verhalen over dit mooi behouden kasteel.

Optionele excursie: wijnproeverij Cochem ca. € 17,00 p.p.
Een leuke en interessante excursie. U loopt in 5 tot 10 minuten vanaf het schip naar de Hieronimi Weinkellerei. U krijgt een rondleiding en aansluitend een wijnproeverij van 5 verschillende moezelwijnen. U krijgt u een fles heerlijke Moezelwijn gratis mee en na afloop heeft u de mogelijkheid om nog andere wijnen te kopen.

Dinsdag: Cochem - Boppard

We varen terug naar de Rijn en komen in de loop van de middag aan in Boppard. Boppard heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Het ligt in het, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen, Oberes Mittelrheintal, dat als één van de mooiste landschappen van Duitsland geldt. Bezienswaardig in Boppard is het Romeinse Castellum, dat in 360 na Christus gebouwd is. U kunt met een stoeltjeslift vanuit het Mühltal naar het hoogste punt op ca. 250 meter. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Verder kunt u op één van de terrasjes aan de mooie boulevard genieten van een heerlijk glaasje Riesling wijn.

Woensdag: Boppard - Rüdesheim

Wie kent het niet? Rüdesheim, de wijnstad bij uitstek, fraai gelegen aan de Rijn. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met diverse gezellige wijnlokalen. Een wandeling maken door de beroemde Drosselgasse is een absolute aanrader, of op één van de gezellige terrasjes van een goed glas wijn genieten. Ook kunt u met de kabelbaan naar het Niederwald Monument.   

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 19,50 p.p.
Het meest bekende museum van Rüdesheim. U wordt met een treintje van het schip naar het museum gebracht. De gids geeft een rondleiding in het museum, dat de grootste collectie aan zelfspelende instrumenten heeft. Zo'n 350 stuks stammend uit 3 verschillende eeuwen, en zal een aantal instrumenten bespelen. Na de excursie kunt u de beroemde Drosselgasse bezoeken en op eigen gelegenheid weer terug naar het schip wandelen (ca. 15 minuten lopen).

Donderdag: Rüdesheim - Koblenz

We varen verder naar Koblenz. In Koblenz komen de rivieren de Rijn en Moezel samen; op het schiereiland tussen beide rivieren heeft u een goed zicht op het water. In de Altstadt vindt u mooie winkels en gezellige Weinstuben. Maar er zijn vele andere bezienswaardigheden, zoals het Deutsches Eck en het Weindorf. U kunt ook met een kabelbaan naar de burcht Ehrenbreitstein, de tweede grootste vesting van Europa.

Vrijdag: Koblenz - Köningswinter - Keulen

Vandaag varen we naar het fraaie stadje Königswinter. Vanaf het dek heeft u al een mooi uitzicht op de beroemde Drachenfels, een vroegmiddeleeuwse vesting gelegen op een legendarische rots van 321 meter hoog. Königswinter ligt aan de voet van de heuvels van het Siebengebirge en wordt gekenmerkt door pittoreske 17e-eeuwse vakwerkhuisjes en stadsvilla’s.

Optionele excursie: Drachenfels Königswinter ca. € 19,50 p.p.
Na het ontbijt wordt u met een mini-treintje naar de speciale Zahnradbahn gebracht. Dit tandradbaantje brengt u boven naar de beroemde Drachenfels (de drakenrots). Vanaf de rots heeft u een schitterend uitzicht!

Zaterdag: Busreis Keulen (ontscheping) - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Op de terugreis naar ons centrale overstappunt in Nederland maken we nog een stop in Valkenburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen (niet inclusief) en het stadje verkennen. In het gezellige centrum kunt u winkelen of misschien wilt u de gemeentegrot gaan bezoeken. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen in het vaar- en/of reisplan optreden.

ms Prinses Christina

Het riviercruiseschip ms Prinses Christina is een sfeervol schip en alles aan boord is ontworpen voor een zo comfortabel mogelijk verblijf. Het cruiseschip geniet een grote populariteit, hetgeen zij mede te danken heeft aan de uitstekende verzorging en de ongedwongen sfeer aan boord. Het schip biedt ruimte aan 107 passagiers en heeft drie dekken; het benedendek en daarboven gelegen het middendek en promenadedek. Dit comfortabele schip is recentelijk gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. Op het promenadedek vindt u de bar en op het benedendek de gezellige lounge en het sfeervolle restaurant. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie en airco.
 
 • Alle buitenhutten zijn ca. 6-7m² en beschikken over 2 aparte bedden, douche en toilet, airconditioning, bureau en televisie. 
 • De ramen op het hoofd- en bovendek kunnen worden geopend (De ramen op het benedendek kunnen niet geopend worden). 
 • De luxe hutten beschikken naast de standaardfaciliteiten, ook koffie / thee faciliteiten en beschikken tevens over een extra raam. 
 • Alle hutten met uitzondering van de hutten op het benedendek zijn gerenoveerd.
Stoellift aan boord
Om het u gemakkelijk te maken zijn er twee stoelliften aan boord. De stoelliften geven u toegang tot elk dek aan boord, behalve het zonnedek. Één stoellift bevindt zich tussen het benedendek en het hoofddek en één stoellift tussen het hoofddek en het bovendek.

Scheepsindeling
 • Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
Bovendek
 • 19 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote salon met dansvloer
 • Stoellift naar het hoofddek
Hoofddek
 • 28 tweepersoonsbuitenhutten
 • Stoellift naar het beneden- en bovendek
Benedendek
 • 7 tweepersoonshutten
 • Receptie
 • Restaurant
 • Stoellift naar het hoofddek

8 dagen riviercruise Rijn en Moezel - ms Prinses Christina

58 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
58 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 9
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:28:30 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch