telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse reis Rondje winters Noorwegen

Heeft u er ooit van gedroomd om Noorwegen in de winter te zien? Bolderman Excursiereizen biedt deze prachtige rondreis door het winterse landschap van Noorwegen aan. U zult enkele van de meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen zien en u vaart langs de grillige westkust van het land. Ook een bezoek aan de mooie steden Oslo en Bergen staan op het programma. Laat u meevoeren naar Noorwegen in de sneeuw en boek deze reis bij Bolderman!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag tot dag

Zaterdag: Nederland - Kiel

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we via Bremen en Hamburg naar de haven van Kiel. Na het inschepen vertrekt de luxe ferry van Stena Line om ca. 18.45 uur richting Göteborg in Zweden. Het diner aan boord bestaat uit het beroemde ‘Smörgasbord’. U overnacht in een binnenhut met douche en toilet op het bovendek.

Zondag: Göteborg - Oslo

U kunt eerst genieten van het ontbijtbuffet aan boord en om ca. 9.00 uur meert de ferry aan in Göteborg. Er volgt een mooie tocht via de Zweedse kust, over de eilanden Tjörn en Orust en het Bullarenmerengebied naar de Zweeds-Noorse grens. We gaan Oslo, de hoofdstad van Noor­wegen, bezoeken. Onder leiding van een gids maken we een rond­rit door de stad. In het centrum bezoeken we de bekenste straat van Oslo, de Karl Johans Gate, waaraan de universiteit, het parlementsgebouw, het Grand Hotel en de Dom liggen. We zien ook het markante Raadhuis aan de haven, het kasteel Akershus en het Koninklijke Paleis. Uiteraard brengt de gids u ook naar het Vigelandspark voor een wandeling door het beeldenpark, dat de drukst bezochte attractie van Noorwegen is. Er zijn 200 sculpturen met 650 figuren in steen, brons en ijzer te bewonderen. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Oslo, waar we dineren en overnachten.

Maandag: Oslo - Fagernes - Laerdal - Sogndal

Na het ontbijt vertrekken we voor onze rit naar de Noorse fjorden. We rijden via Hønefoss door het Begnadal naar Fagernes, in het hart van het gewest Valdres. Het landschap wordt meer en meer grillig en we starten met de 'beklimming' van de Fillefjell-bergpas. Onderweg passeren we de kerk van de heilige St. Thomas en dalen vervolgens af naar Borgund en de gelijknamige staafkerk. In Lærdal vindt u een pittoresk straatje met historische huisjes. Het plaatsje ligt aan het Sognefjord, het langste en diepste fjord van het land. In Fodnes steken we het fjord over naar Mannheller, vanwaar we naar ons hotel in Sogndal rijden voor diner en overnachting.

Dinsdag: Sogndal - Fjærland - Førde - Florø

Onze route leidt ons vandaag langs het Dalavatn-meer en door de Frudalstunnel naar Fjærland. Hier kunt u het Noorse Gletsjermuseum (entree ca. € 9,25 p.p.) bezoeken en ontdekken hoe de gletsjers ooit ontstaan zijn en hoe ze bewegen. Ook wordt er informatie over het klimaat en de flora en fauna op en rond de gletsjer gegeven. Aansluitend rijden we door naar Førde voor een korte stop, voordat we naar de vissersplaats Florø rijden. Hier gebruiken we in ons hotel het diner en overnachten we.

Woensdag: per Hurtigruttenschip van Florø naar Bergen

Vandaag een hoogtepunt op deze reis: we maken met één van de Hurtigrutenschepen een prachtige cruise langs de grillige Noorse kust van Florø naar Bergen. Genieten van een prachtig landschap terwijl u heerlijk ontspannen in de lounge zit. Na aankomst bezoeken we de hanzestad Bergen, dat aan de westkust van Noorwegen ligt. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door Bergen langs de meest bekende en beroemde gebouwen en bezienswaardigheden van deze indrukwekkende stad. We zien bijvoorbeeld de hanzehuizen aan de Bryggenkade, die herinneren aan de glorietijd van de stad. Na de stadswandeling kunt u Bergen verder zelf verkennen. U kunt ook met de Fløybanen de berg op gaan (niet inclusief) om te genieten van het prachtige uitzicht. Overnachting in het Thon Hotel Bergen Airport.

Donderdag: Bergen - Sundvollen

Vandaag maken we een schitterende rit door Noorwegen. We rijden langs het Hardangerfjord en steken bij Bruravik het Eidfjord over, een zij-arm van het Hardangerfjord. We verlaten het fjordengebied, rijden omhoog het Måbødal in en bereiken het Hardangervidda-bergplateau. ’s Winters kan het gebeuren dat we in kolonne over de hoogvlakte rijden. Voor ons rijdt dan een sneeuwploeg, die de kolonne veilig door het glinsterende sneeuwlandschap naar de andere kant van de hoogvlakte brengt. Mocht de hoogvlakte gesloten zijn, dan rijden we via een noordelijker gelegen route naar Gol. Aansluitend vervolgen we onze route door het Hallingdal met boerderijen, die al in de Vikingentijd in bedrijf waren. In de loop van de namiddag bereiken we het Sundvollen Hotel, gelegen vlakbij het Tyrifjordmeer, voor diner en overnachting.

Vrijdag: Sundvollen - Göteborg

Vanuit Sundvollen rijden we langs het Tyrifjordmeer naar Sandvika en via de rijksweg 23 door de Oslofjordtunnel naar Drøbak. We bereiken de Noors-Zweedse grens en vervolgen onze weg naar de haven van Göteborg. Hier schepen we in op één van de luxe ferries van Stena Line. Om ca. 18.45 uur worden de trossen losgegooid en varen wij richting Kiel. Diner en overnachting aan boord.

Zaterdag: Kiel - Nederland

Eerst nog even genieten van het ontbijtbuffet, waarna de ontscheping begint. We rijden via Hamburg en Bremen naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u gebruik maken van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), waarbij u gezellig kunt nagenieten van deze indrukwekkende rondreis door Noorwegen. Daarna brengen we u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:33:16 | 0,27 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch