telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus excursiereis Madeira

vanaf € 599,-

Deze mooie reis naar het ‘bloemeneiland’ Madeira biedt u een perfecte combinatie van rust en een interessant excursieprogramma. Zo nemen we u mee langs hoogtepunten als de botanische tuinen van Funchal, de ruige lavarotskusten en spectaculair gelegen bergdorpjes zoals Eira do Serrado. Daarnaast kunt u deelnemen aan verschillende interessante optionele excursies. U kunt bijvoorbeeld mee met de middagtocht naar de Palheiro Gardens met aansluitend een unieke Levada wandeling. U kunt ook mee met de prachtige Oost-eiland tour waarbij we de Pico de Ariero, de florellenkwekerij en het UNESCO biosfeerreservaat Santana zien. U komt hierbij in het traditionele Madeira met de typische huisjes en dorpjes met oude ambachten. Laat u betoveren door de groene natuurlijke pracht en praal van Madeira!

 • Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
 • Bezoek Funchal
 • Bezoek West-Madeira
 • Bezoek Pico dos Barcelos en Nonnenvallei
 • Optionele Oost-eiland tour
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus excursiereis Madeira

Dinsdag: Amsterdam - Funchal

Vanaf Amsterdam vliegt u comfortabel met Transavia naar Funchal op het Portugese eiland Madeira. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleid(st)er, waarna we via een mooie panoramische route naar ons hotel in Funchal rijden. Hier verblijft u de komende zeven nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Woensdag: Botanische tuinen en Funchal

's Ochtends kunt u mee naar de prachtige botanische tuinen van Funchal, met een zeer divers scala aan bloemen en planten uit onder andere Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Vanaf de tuinen heeft u een prachtig uitzicht over Funchal. Vervolgens maken we kennis met de hoofdstad Funchal. De stadswandeling door het oude centrum leidt ons o.a. langs de 16e-eeuwse kathedraal en de kuiperijen, wijnkelder en proeflokalen van het Adegas de São Francisco wijnhuis. We bezoeken de Mercado dos Lavradores, oftewel de overdekte markt, waar u kennis maakt met verschillende lokale producten die Madeira rijk is zoals bloemen, lokaal handwerk en vis. Vervolgens kunt u een borduurwerkatelier bezoeken, waar u alle etappes van de fabricage van het exclusieve handwerk te zien krijgt. De middag kunt u op eigen gelegenheid invullen.

Donderdag: West-Madeira

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het westen van Madeira. U kunt genieten van de prachtige landschappen en uitzichten waar Madeira zo beroemd om is. Via het vissersplaatsje Câmara de Lobos rijden we naar Cabo Girao, de hoogste zeeklip van Europa met een fantastisch uitzicht. Aansluitend rijden we langs de zuidkust en via Ribeira Brava het binnenland in naar São Vicente. Deze route gaat over de bergpas van Encumeada, een spectaculaire weg met watervallen, tunnels en adembenemende uitzichten. Na de lunch (inclusief) volgen we een mooie route naar het in het noordwesten gelegen plaatsje Porto Moniz. Dit schilderachtige plaatsje staat vooral bekend om haar ruige kust van lavarotsen en natuurlijk gevormde zwembaden. Vanaf Porto Moniz gaan we via Paul da Serra, de hoogvlakte die op ca. 1500 m boven de zeespiegel ligt, terug naar ons hotel in Funchal.

Vrijdag: Vrije dag of Palheiro Gardens en levada wandeling (zie bij te boeken opties)

De ochtend is ter vrije besteding. Met de gasten die deze excursie hebben bijgeboekt, gaan we 's middags naar de tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro. Deze fraaie, door de familie Blandy in de 18e eeuw aangelegde tuinen, zijn een lust voor het oog. Voor dit kleine paradijsje werden planten van over de hele wereld aangevoerd. We bezoeken ook een van Madeira’s levadas, waarvan er meer dan 2000 km zijn aangelegd. Deze kleine irrigatiekanaaltjes voeren het water uit het Noorden van het eiland over en (soms ook letterlijk) door de bergen naar het droge Zuiden om daar de akkers te bevloeien. Omdat deze vorm van irrigatie enorm belangrijk is voor landbouw en watervoorziening, werden langs de levadas ook paden aangelegd. We maken een mooie levada wandeling (ongeveer een uur) met onderweg een stop bij het Jasmin Tea House.

Zaterdag: Pico dos Barcelos, Nonnenvallei en Monte

Na een heerlijke vrije ochtend gaan we ’s middags naar de Barcelos hoogvlakte, waar we genieten van de prachtige vergezichten vanaf de Pico dos Barcelos. Daarna rijden we verder naar een van de mooiste plaatsjes van Madeira; het op 1095 meter hoogte gelegen Eira do Serrado. Vanaf dit dorpje heeft u een fraai uitzicht op de Nonnenvallei. In de 16e eeuw zijn hier vele nonnen uit het klooster in Funchal ondergedoken tijdens hun vlucht voor de vele piraten die Madeira aandeden. Vervolgens rijden we verder naar Monte. Hier kunt u een spectaculaire afdaling van ruim 2 kilometer maken met de beroemde toboggan (niet inbegrepen) naar Livramento. De toboggan is een rieten slee, waarmee vroeger de marktwaar naar beneden werd gebracht.

Zondag: Vrije dag of Oost-eiland tour (zie bij te boeken opties)

U kunt genieten van een heerlijke vrije dag of samen met ons het oosten van Madeira ontdekken (zie bij te boeken opties). We maken een dagtocht door de groene bosrijke omgeving van Oost-Madeira. Onderweg naar Santana passeren we het op de bergkam Monte gelegen plaatsje Terreiro da Luta. Het 5 meter hoge Nossa Senhora da Paz-monument werd in de twintiger jaren, na de Eerste Wereldoorlog, opgericht. Priester Jardim beloofde tijdens een mis in 1917 een monument op te richten als de oorlog door tussenkomst van Onze Lieve Vrouwe zou eindigen. U kunt genieten van adembenemende uitzichten bij de Pico de Ariero en na een stop bij een forellenkwekerij in het dorpje Ribeiro Frio bereiken we het door UNESCO verkozen bio­sfeerreservaat Santana. In dit plaatsje zien we de Casas de Colmo; de typische Madeireense huisjes met de rieten daken. Bijzonder is dat men hier nog zoveel mogelijk traditioneel leeft en veelal ambachtelijk produceert. Via de Portela Pass rijden we naar de Machico Valley om vervolgens tegen het einde van de dag terug te keren naar Funchal. De lunch is bij deze dagtocht inbegrepen.

Maandag: Vrije dag

De laatste dag om van Madeira te genieten kunt u naar eigen inzicht indelen. Maakt u nog een mooie wandeling, bezoekt u een lokale markt of rust u heerlijk uit bij het zwembad van het hotel? Aan u de keus. U kunt tevens (indien de weersomstandigheden het toelaten) een mooie boottocht boeken. Deze boottocht voert u langs de kust van Madeira, waarbij u kans heeft om dolfijnen en walvissen te spotten.

Dinsdag: Funchal - Amsterdam

De laatste dag van deze reis al weer. We rijden naar de luchthaven van Funchal voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis naar Madeira eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Muthu Raga Madeira, Funchal

Dit hotel is gelegen op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op zee en de omgeving. Het beschikt over een receptie, diverse restaurants, bars, lift en zwembad met poolbar. De kamers liggen aan de bergzijde en beschikken over een televisie, telefoon, minibar, kluisje, balkon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Tussen de busparkeerplaats en de hotelreceptie en in de directe omgeving bevinden zich een aantal trapjes. Op de dag van aankomst en vertrek wordt bagageservice aangeboden. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Sanne

Deze foto heb ik gemaakt tijdens de 8-daagse vlieg-bus excursiereis naar Madeira (juni 2018). Een prachtig eiland, waar ik dankzij alle excursies veel van heb kunnen zien. Prachtige natuur, veel groen, veel bloemen, een helderblauwe zee, levada's, bergen... Madeira heeft het allemaal. Deze foto maakte ik bij Vereda do Areeiro, waar deze mooie Echium Candicans bloeit. Deze bloem wordt wel de 'Trots van Madeira' genoemd, omdat deze alleen op dit eiland voorkomt. 

Reisverhaal Truus

In mei hebben we met Bolderman een prachtige 8 daagse excursiereis gemaakt naar Madeira. We hebben genoten van de highlights, o.a. de schitterende tuinen. Het hotel was in alle opzichten prima. Alle lof voor onze deskundige gids Umberto.

Vluchtinformatie Madeira

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Madeira

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland

Valuta: 
In Portugal wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Portugal worden de stopcontact van Type C en F gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50
Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Portugal 

Kraanwater:
Het is veilig om in Portugal water uit de kraan te drinken.

Tijdzone: 
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Portugal is de officiele taal Portugees.

Prijsniveau:
De prijzen in Portugal zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:10:25 | 0,29 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch