telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

12 dagen rondreis Klassiek Italië en Amalfikust

vanaf € 599,-
vertrekdata en prijzen

Tijdens deze rondreis Italië laten wij u kennismaken met het klassieke Italië. U zult versteld staan van de prachtige monumenten die herinneren aan het rijke verleden. De ontdekkingstocht begint in Florence, de kunststad die zijn roem vooral dankt aan de familie De Medici. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. de Santa Maria del Fiori, het Palazzo Vecchio en het Uffizi Museum. Daarna rijden we naar de hoofdstad van Italië, Rome. Hier vindt men belangrijke herinneringen aan de Romeinse oudheid, zoals het Forum Romanum en het Colosseum. Maar Rome is ook de stad van de Engelenburcht, de Spaanse Trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Er wordt gezegd dat men een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat men in Rome terugkeert. Een bezoek aan het Vaticaan met de St. Pieter en de Sixtijnse kapel mag ook niet ontbreken. Tijdens deze rondreis Italië staan verder de volgende plaatsen op het programma: Assisi, de middeleeuwse stad van Franciscus, Pompeï, Sorrento, Pisa en Lucca. Zij zullen ook zeker de moeite waard blijken. Al met al een indrukwekkende reis door “Bella Italia” met een aaneenschakeling van hoogtepunten. Boek deze 12-daagse rondreis Klassiek Italië bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Vanaf het centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, rijden we via de Duitse snelwegen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Gardameer

Na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk en via de Brennerpas bereiken we Italië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van het Gardameer voor diner en overnachting.

Woensdag: Florence - omgeving Rome

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Florence herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Natuurlijk besteden we onder leiding van een gids aandacht aan de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken. Na de bezichtiging van Florence vervolgen we de reis naar de omgeving van Rome, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Rome

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar vandaag gaan we dan toch echt naar de “Eeuwige Stad”. Onder leiding van een plaatselijke gids gaan we deze stad verkennen die door haar lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons onder meer langs het Colosseum, het Forum Romanum, het Vaticaan met de Sint Pieter en de Trevifontein. Daarna heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

Vrijdag: Omgeving Rome - Montecassino - Pompeï - Sorrento

Vandaag gaan we naar Sorrento. De stad is hoog gelegen op de uit de zee steil oprijzende rotsen en genoot al ten tijde van de Grieken grote bekendheid als zomerverblijfplaats. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Montecassino. Hier bevindt zich het wereldberoemde klooster, waar de Orde der Benedictijnen is ontstaan. De relikwieën van de Heilige Benedictus en zijn zuster Scholastica worden in de crypte bewaard. Vervolgens rijden we naar Pompeï. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de befaamde ruïnestad, die tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus bedolven werd onder een laag as en steen. Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Sorrento, waar u de komende 3 nachten verblijft.

Zaterdag: Vrije dag of excursie Capri (optioneel)

U heeft vandaag een vrije dag. Maar nu we toch in de buurt zijn, is het wel erg aantrekkelijk de optionele excursie (niet inbegrepen) naar het eiland Capri te boeken! Met een veerboot vaart u van Sorrento over naar dit prachtige eiland. Op het eiland is veel te zien. U kunt een rondvaart maken met - indien het weer het toelaat - een bezoek aan de Blauwe Grot, u ziet de ruïnes van Romeinse villa’s of een museum in het voormalige paleis van keizer Tiberius (extra kosten op Capri niet inbegrepen). Ook kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de rotsformatie Faraglioni.

Zondag: De Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u vrij of u gaat mee op een onvergetelijke dagtocht die wij maken met een lokale touringcar. De Amalfikustweg is landschappelijk de mooiste in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende weg. U bezoekt het plaatsje Positano, waar u de prachtige kerk Chiesa dell’Assunta kunt bewonderen. Daarna naar Amalfi, hier krijgt u ruim de tijd het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje.

Maandag: Omgeving Sorrento - Orvieto - Chianciano Terme

We brengen u naar Orvieto. Door zijn unieke ligging op een hoog plateau met steile wanden van vulkanisch tufsteen, lijkt Orvieto net een reusachtig eiland. Het stadsbeeld wordt volledig gedomineerd door de Dom, een opvallend voorbeeld van Italiaanse gotiek. Orvieto staat bekend als de stad der Pausen, omdat in de loop der eeuwen 37 Pausen Orvieto als woonplaats hebben gekozen. Na het bezoek aan Orvieto rijden we naar het bekende kuuroord Chianciano Terme voor diner en overnachting.

Dinsdag: Chianciano Terme - Assisi - Montecatini Terme

Na het ontbijt maken we een prachtige dagtocht naar Assisi, dat haar middeleeuwse karakter bewaard heeft met smalle straatjes en talrijke monumenten. Assisi is de geboortestad van St. Franciscus, die ligt begraven onder de basiliek die te zijner ere werd gebouwd. Onder leiding van een plaatselijke gids bezoeken we De Santa Chiara (het graf van de heilige Clara) en natuurlijk de basiliek van Franciscus en het historische centrum. Assisi is absoluut een hoogtepunt in deze reis. Aansluitend naar Montecatini Terme voor diner en overnachting.

Woensdag: Montecatini Terme - Lucca - Pisa - omgeving Gardameer

We brengen u vandaag eerst naar Lucca, een prachtige stad, mede dankzij het Piazza Amfiteatro en de nog geheel intact zijnde stadsmuren. U kunt een wandeling maken over deze oude muren. U kunt de Domkerk, het Romeinse Amfitheater en Via Fillungo, de centrale winkelstraat, bezoeken. ‘s Middags bezoeken we Pisa, waar u op het “Veld der Wonderen” het beroemde Piazza dei Miracoli, de Dom, de Doopkapel en de wereldberoemde scheve Toren kunt zien. Daarna rijden we naar de omgeving van het Gardameer, waar we dineren en overnachten.

Donderdag: Omgeving Gardameer - Zuid-Duitsland

We verlaten ons hotel in Italië en rijden via Oostenrijk naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar we aan het eind van de middag een goed verzorgd buffet krijgen aangeboden. Na het buffet keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Elly

Wij zijn net terug van een rondreis klassieke rondreis in Italië geweldig.

Reisverhaal P. van Hemert

Hierbij wil ik u een mooie foto sturen van onze reis van 12 dagen klassiek Italië
Foto is genomen aan de amalfikust van plaatsje positano
Onze gemaakte reis was van 3 juli 2017
Was een zeer leuke reis erg genoten

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
04:34:25 | 0,91 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch