telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Klassiek Italië en Amalfikust

Tijdens deze rondreis Italië laten wij u kennismaken met het klassieke Italië. U zult versteld staan van de prachtige monumenten die herinneren aan het rijke verleden in dit land. De ontdekkingstocht begint in Florence, de kunststad die zijn roem vooral dankt aan de familie De Medici. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. de Santa Maria del Fiori, het Palazzo Vecchio en het Uffizi Museum. Daarna rijden we naar de hoofdstad van Italië, Rome, waar u belangrijke herinneringen vindt aan de Romeinse oudheid, zoals het Forum Romanum en het Colosseum. Maar Rome is ook de stad van het Vaticaan met de St. Pieter en de Sixtijnse kapel, de Engelenburcht, de Spaanse Trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Verder staan de interessante steden Pompeï, Sorrento, Pisa en Lucca op het programma. Ook hier kunt u uw hart ophalen aan de beroemde en indrukwekkend mooie architectuur. Naast cultuur maakt u ook kennis met de prachtige natuur van het land: de Amalfikust wordt als één van de mooiste gebieden gerekend en u kunt het eiland Capri bezoeken. Al met al een reis met een aaneenschakeling van hoogtepunten. Boek deze onvergetelijke 12-daagse rondreis Klassiek Italië en Amalfikust bij Bolderman Excursiereizen!

  • Bezoek Florence, Rome, Pompeï, Lucca en Pisa o.l.v. een gids
  • Excursie Amalfikust
  • Excursie Capri
  • Bezoek Orvieto
  • Bezoek Verona
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Klassiek Italië en Amalfikust

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Gardameer

Na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk en via de Brennerpas bereiken we Italië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons overnachtingshotel in de omgeving van het Gardameer.

Woensdag: Omgeving Gardameer - Florence - omgeving Rome

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Florence herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Natuurlijk zien we, onder leiding van een Nederlandssprekende gids, de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken. Na het bezoek aan Florence vervolgen we de reis naar de omgeving van Rome, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Rome

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar vandaag gaan we dan toch echt naar de “Eeuwige Stad”. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we deze stad verkennen, die door haar lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons langs meerdere bekende bezienswaardigheden. Vergeet uw camera dus niet! Na de wandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen.

Vrijdag: Omgeving Rome - Montecassino - Pompeï - omgeving Sorrento

Vandaag gaat de reis verder richting Sorrento. De stad is gelegen op de uit zee steil oprijzende rotsen en genoot al ten tijde van de Grieken grote bekendheid als zomerverblijfplaats. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Montecassino. Hier bevindt zich het wereldberoemde klooster, waar de orde der Benedictijnen is ontstaan. De relikwieën van de Heilige Benedictus en zijn zuster Scholastica worden in de crypte bewaard. Vervolgens rijden we naar Pompeï. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids kunt u een bezoek brengen aan de befaamde ruïnestad, die tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus bedolven werd onder een laag as en steen. Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Sorrento, waar we 3 nachten verblijven.

Zaterdag: Vrije dag Sorrento of eiland Capri

U heeft vandaag een vrije dag. Maar nu we toch in de buurt zijn, is het aan te raden om het eiland Capri te bezoeken (niet inclusief). Met een veerboot vaart u van Sorrento naar dit prachtige eiland. Op Capri is veel te zien. U kunt bij mooi weer een bezoek brengen aan de Blauwe Grot, u ziet de ruïnes van Romeinse villa’s of u kunt een museum in het voormalige paleis van keizer Tiberius gaan bezichtigen. Vergeet vooral ook niet te genieten van het prachtige uitzicht op de rotsformatie Faraglioni.

Zondag: De Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u nog een dag vrij. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee op een schitterende dagtocht met een lokale touringcar. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende weg. U bezoekt de kleine toeristenstad Amalfi, waar u ruim de tijd krijgt het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel.

Maandag: Omgeving Sorrento - Orvieto - Montecatini Terme

We vertrekken weer in noordelijke richting en rijden naar Orvieto. Door zijn unieke ligging op een hoog plateau met steile wanden van vulkanisch tufsteen, lijkt Orvieto net een reusachtig eiland. Het stadsbeeld wordt volledig gedomineerd door de Dom, een opvallend voorbeeld van Italiaanse gotiek. Orvieto staat bekend als de stad der Pausen, omdat in de loop der eeuwen 37 Pausen Orvieto als woonplaats hebben gekozen. Na het bezoek aan Orvieto rijden we naar het bekende kuuroord Montecatini Terme, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Lucca en Pisa

We rijden vandaag eerst naar Lucca, waar we een stadswandeling zullen maken onder leiding van een lokale gids. Lucca is een prachtige stad, mede dankzij het Piazza Amfiteatro en de nog geheel intact zijnde stadsmuren, waar u over heen kunt wandelen. Bezienswaardig zijn verder de Domkerk, het Romeinse Amfitheater en Via Gillungo, de centrale winkelstraat. ’s Middags bezoeken we Pisa, bekend om het ‘Veld der Wonderen’, het Piazza dei Miracoli, de Dom, de Doopkapel en de wereldberoemde scheve Toren. Onder leiding van een lokale gids zult u alles over Pisa te weten komen. Aan het eind van de middag zijn we terug bij ons hotel.

Woensdag: Montecatini Terme - Verona - omgeving Gardameer

We verlaten de Toscane en rijden via de snelweg naar Verona. Hier krijgt u voldoende tijd om deze fraaie stad, wereldberoemd vanwege het balkon van Romeo en Julia, te bezichtigen. Aansluitend vervolgen we onze reis naar ons hotel in de omgeving van het Gardameer.

Donderdag: Omgeving Gardameer - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk en naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze schitterende reis.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u aan het eind van de middag op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.nl.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Moniek

Reisverslag van de rondreis Klassiek Italië en Amalfikust: We hebben een mooie reis achter de rug. Veel gezien in de 2 weken tijd. De bekende plaatsen zoals Rome, Florence en Venetië zijn prachtig, maar vooral de minder bekende plaatsen maakten op ons indruk. Assisi is zo’n plaatsje. Prachtig geleden op een heuvel met een authentiek centrum en een interessante geschiedenis. De lokale gidsen, onze chauffeur Jeroen en gelukkig ook het prachtige weer heeft de reis compleet gemaakt.

Reisverhaal Cees & Dorien

Wij hebben de fantastische rondreis van 12 dagen Klassiek Italië met jullie reisorganisatie gemaakt.
Deze reis was van 11 t/m 22 september 2017.
Wij hebben zoveel gezien en ook aan alle extra’s meegedaan, zoals de boottocht naar Capri
en de tocht over wegen en water langs de Amalfikust zodat wij nu nog aan het nagenieten zijn.
De chauffeur/reisleider Michel was een kanjer. Heel attent, maar ook toe de point qua vertrektijden en dergelijke.
Dat moest ook wel want er was zoveel divers en moois te bekijken. Dus vroeg op en laat weer terug in het (volgende) hotel.
Het weer was prachtig en dat heeft heel mooie foto’s opgeleverd.

Ook de haal- en brengservice was ook uitstekend geregeld. Complimenten daarvoor!

Reisverhaal Elly

Wij zijn net terug van een rondreis klassieke rondreis in Italië geweldig.

Reisverhaal P. van Hemert

Hierbij wil ik u een mooie foto sturen van onze reis van 12 dagen klassiek Italië
Foto is genomen aan de amalfikust van plaatsje positano
Onze gemaakte reis was van 3 juli 2017
Was een zeer leuke reis erg genoten

Reisverhaal Riet

Deze foto is gemaakt tijdens de rondreis Klasiek Italië Van 11-3 t/m 22-3-2017 De chauffeur rijd hier langs het Gardameer De foto is gemaakt vanuit een rijdende bus,maar de spiegeling van de zon In het water is erg mooi.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:55:23 | 0,92 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch