telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Rondreis Klassiek Italië en Amalfikust

Tijdens deze rondreis Italië laten wij u kennismaken met het klassieke Italië. U zult versteld staan van de prachtige monumenten die herinneren aan het rijke verleden. De ontdekkingstocht begint in Venetië.We maken een uitgebreide wandeling door deze fantastische stad. Daarna rijden we naar de hoofdstad van Italië, Rome. Hier vindt men belangrijke herinneringen aan de Romeinse oudheid, zoals het Forum Romanum en het Colosseum. Maar Rome is ook de stad van de Engelenburcht, de Spaanse Trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Er wordt gezegd dat men een muntstuk in deze fontein moet werpen om er zeker van te zijn dat men in Rome terugkeert. Een bezoek aan het Vaticaan met de St. Pieter en de Sixtijnse kapel is natuurlijk ook de moeite waard. Tijdens deze rondreis Italië staan verder de volgende plaatsen op het programma: Assisi, de middeleeuwse stad van Franciscus, Pompeï, Sorrento, Pisa en Lucca. Zij zullen ook zeker de moeite waard blijken. Het volgende hoogtepunt is Florence, de kunststad die zijn roem vooral dankt aan de familie De Medici. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. de Santa Maria del Fiori, het Palazzo Vecchio en het Uffizi Museum. Al met al een indrukwekkende reis door “Bella Italia” met een aaneenschakeling van hoogtepunten. Boek deze 15-daagse rondreis Klassiek Italië bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nieuwe reis
 • Bezoek Venetië o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Lokale gidsen in Florence, sienna, Pompeï ,Assisi en rome
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Klassiek Italië en Amalfikust

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Vanaf het centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, rijden we via de Duitse snelwegen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Venetië

Na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk en via de Brennerpas bereiken we Italië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Venetië voor diner en overnachting.

Woensdag: Venetië

Vandaag het eerste echte hoogtepunt van de reis, namelijk Venetië. Met de boot varen we naar het San Marcoplein (boottransfer inbegrepen). We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids en zien o.a. het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. Daarna heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te ontdekken of gewoon lekker te slenteren langs de kanalen. U kunt eventueel een romantische 40-minuten durende gondeltocht maken door de vele kanalen van Venetië (gondel niet inbegrepen) of de geheimen van de Venetiaanse glasblaaskunst bewonderen.

Donderdag: Omgeving Venetië - Arezzo - Rome

We verlaten de omgeving van Venetië en rijden richting het zuiden. We pauzeren in het fraaie Arezzo. Na het bezoek aan Arezzo vervolgen we onze route en komen aan bij ons hotel in de omgeving van Rome voor het diner en de overnachting.

Vrijdag: Rome

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar vandaag gaan we dan toch echt naar de “Eeuwige Stad”. Onder leiding van een plaatselijke gids gaan we deze stad verkennen, die door haar lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons langs tal van beroemde bezienswaardigheden. Daarna heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verder verkennen.

Zaterdag: Omgeving Rome - Montecassino - Pompeï - Sorrento

Vandaag gaat onze reis verder naar Sorrento. De stad is hoog gelegen op de uit de zee steil oprijzende rotsen en genoot al ten tijde van de Grieken grote bekendheid als zomerverblijfplaats. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Montecassino. Hier bevindt zich het wereldberoemde klooster, waar de Orde der Benedictijnen is ontstaan. De relikwieën van de Heilige Benedictus en zijn zuster Scholastica worden in de crypte bewaard. Vervolgens rijden we naar Pompeï. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de befaamde ruïnestad, die tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus bedolven werd onder een laag as en steen. Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Sorrento, waar we de komende 3 nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag of excursie Capri (optioneel)

U heeft vandaag een vrije dag. Maar nu we toch in de buurt zijn, is het wel erg aantrekkelijk om de optionele excursie (kosten vervoer + gids ca. € 75,00 p.p.) naar het eiland Capri te boeken! Met een veerboot vaart u van Sorrento over naar dit prachtige eiland. Op het eiland is veel te zien. U kunt een rondvaart maken met - indien het weer het toelaat - een bezoek aan de Blauwe Grot, u ziet de ruïnes van Romeinse villa’s of het voormalige paleis van keizer Tiberius (extra kosten op Capri niet inbegrepen). Ook kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de rotsformatie Faraglioni.

Maandag: De Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u vrij of u gaat mee op een geweldige dagtocht die gemaakt wordt met een lokale touringcar. De Amalfikustweg is landschappelijk de mooiste in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende weg. U bezoekt het plaatsje Positano, waar u de prachtige kerk Chiesa dell’Assunta kunt bewonderen. Daarna rijden we door naar Amalfi. Hier krijgt u ruim de tijd het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje.

Dinsdag: Omgeving Sorrento - Orvieto - Chianciano Terme

We verlaten Sorrento en brengen u naar Orvieto. Door zijn unieke ligging op een hoog plateau met steile wanden van vulkanisch tufsteen, lijkt Orvieto net een reusachtig eiland. Het stadsbeeld wordt volledig gedomineerd door de Dom, een opvallend voorbeeld van Italiaanse gotiek. Orvieto staat bekend als de stad der Pausen, omdat in de loop der eeuwen 37 Pausen Orvieto als woonplaats hebben gekozen. Na het bezoek aan Orvieto rijden we naar het bekende kuuroord Chianciano Terme voor diner en overnachting.We verblijven hier 2 nachten.

Woensdag: Siena

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt het beeldschone Siena. In deze 'parel van Toscane' vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de tradionele paardenrace de 'Palio’. De andere trots van de stad is de Dom met een bijzonder interieur met veel pracht en praal. In deze middeleeuwse stad met haar kronkelige straatjes maken we o.l.v. een gids een stadswandeling, waarbij u kunt genieten van adembenemende vergezichten. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Chianciano Terme.

Donderdag: Chianciano Terme - Assisi - Montecatini Terme

Na het ontbijt maken we een mooie tocht naar Assisi, dat haar middeleeuwse karakter bewaard heeft met smalle straatjes en talrijke monumenten. Assisi is de geboortestad van St. Franciscus, die ligt begraven onder de basiliek die te zijner ere werd gebouwd. Onder leiding van een plaatselijke gids bezoeken we De Santa Chiara (het graf van de heilige Clara), de basiliek van Franciscus en het historische centrum. Assisi is absoluut weer één van de  hoogtepunten van deze reis. Aansluitend rijden we verder naar Montecatini Terme voor diner en overnachting.

Vrijdag: Florence

Vandaag staat Florence, de indrukwekkende hoofdstad van Toscane, op het programma. We gaan met de trein vanaf Montecatini naar Florence, waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Florence herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Natuurlijk besteden we onder leiding van een gids aandacht aan de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken. Aan het eind van de middag gaan we weer met de trein terug.

Zaterdag: Montecatini Terme - Lucca - Pisa - omgeving Gardameer

Lucca staat vandaag als eerste op ons programma, een prachtige stad, mede dankzij het Piazza Amfiteatro en de nog geheel intact zijnde stadsmuren. U kunt een wandeling maken over deze oude muren. U kunt de Domkerk, het Romeinse Amfitheater en Via Fillungo, de centrale winkelstraat, bezoeken. ‘s Middags bezoeken we Pisa, waar u op het “Veld der Wonderen” het beroemde Piazza dei Miracoli, de Dom, de Doopkapel en de wereldberoemde scheve Toren kunt zien. Daarna rijden we naar de omgeving van het Gardameer, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Omgeving Gardameer - Zuid-Duitsland

We verlaten ons hotel in Italië na het ontbijt en rijden via Oostenrijk naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar we aan het eind van de middag een goed verzorgd buffet krijgen aangeboden. Na het buffet keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Cees & Dorien

Wij hebben de fantastische rondreis van 12 dagen Klassiek Italië met jullie reisorganisatie gemaakt.
Deze reis was van 11 t/m 22 september 2017.
Wij hebben zoveel gezien en ook aan alle extra’s meegedaan, zoals de boottocht naar Capri
en de tocht over wegen en water langs de Amalfikust zodat wij nu nog aan het nagenieten zijn.
De chauffeur/reisleider Michel was een kanjer. Heel attent, maar ook toe de point qua vertrektijden en dergelijke.
Dat moest ook wel want er was zoveel divers en moois te bekijken. Dus vroeg op en laat weer terug in het (volgende) hotel.
Het weer was prachtig en dat heeft heel mooie foto’s opgeleverd.

Ook de haal- en brengservice was ook uitstekend geregeld. Complimenten daarvoor!

Reisverhaal Elly

Wij zijn net terug van een rondreis klassieke rondreis in Italië geweldig.

Reisverhaal P. van Hemert

Hierbij wil ik u een mooie foto sturen van onze reis van 12 dagen klassiek Italië
Foto is genomen aan de amalfikust van plaatsje positano
Onze gemaakte reis was van 3 juli 2017
Was een zeer leuke reis erg genoten

Reisverhaal Riet

Deze foto is gemaakt tijdens de rondreis Klasiek Italië Van 11-3 t/m 22-3-2017 De chauffeur rijd hier langs het Gardameer De foto is gemaakt vanuit een rijdende bus,maar de spiegeling van de zon In het water is erg mooi.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Italië..

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

15 dagen Rondreis Klassiek Italië en Amalfikust

31 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

33 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:26:32 | 0,54 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch