telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Rondreis Roemenië en Moldavië

vanaf € 799,-

Tijdens deze Bolderman rondreis nemen we u mee naar twee voormalige Oostbloklanden, namelijk het al wat bekendere Roemenië en het nog relatief onbekende, maar prachtige Moldavië. Roemenië, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een land vol prachtige bezienswaardigheden en misschien wel het mooiste land van Oost-Europa. We rijden tijdens deze 15-daagse rondreis  in Roemenië veel over het platteland en maken uiteraard kennis met de Roemeense dorpen en de gastvrije bevolking. Aansluitend gaat de reis naar Moldavië, waar we ons soms in de Middeleeuwen wanen, soms in de 21e eeuw. In Moldavië weet je nooit zeker in welke tijd je je bevindt: houten ossenkarren op het platteland , maar in de hoofdstad Kishinev elegante parken en een moderne samenleving. Tijdens onze reis door Moldavië met korte wandelingen, stadsbezichtigingen, bezoeken aan kastelen, kloosters en musea leren we de verschillende facetten van Moldavië kennen. Hoewel Moldavië niet tot de rijkste landen behoort, straalt de bevolking een ontwapende levensvreugde en gastvrijheid uit. Ga mee met Bolderman en ontdek tijdens deze boeiende reis de landen Roemenië en Moldavië. 

 • Nieuwe reis
 • Nederlands sprekende gids in Roemenië en Moldavië
 • Uitgebreid bezoek Kishnev en omgeving
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Roemenië en Moldavië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse snelwegen met voldoende pauzes naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Boedapest

Na het passeren van de Oostenrijkse grens, het Wienerwald, de Hongaarse grens en Györ komen we aan het eind van de middag aan in ons hotel in de omgeving van Boedapest voor diner en overnachting.

Maandag: Omgeving Boedapest - Satu Mare

We rijden door Hongarije richting de grens met Roemenië, waar we onze lokale gids zullen ontmoeten. Vanaf de grens gaan we naar Satu Mare, waar we 2 nachten zullen verblijven. 

Dinsdag: Satu Mare - Sighetul Marmatiei - Sapanta - Satu Mare

Na het ontbijt rijden we naar Sighetul Marmatiei, waar we het Memorial van Sighet bezoeken. Het is een gedenkteken ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het communisme. Na het bezoek aan het museum gaan we naar Sapanta, waar we het "Vrolijke Kerkhof" bekijken. "Vrolijk" vanwege de frisse blauwe kleur van de beschilderde houten kruisen met een dakje op de graven. Op de kruisen staat vaak een plaatje wat de overledene typeert en een versje over zijn of haar leven. In de loop van de middag rijden we terug naar Satu Mare.

Woensdag: Satu Mare - Bistrita - Voronet - Gura Humorului

We gaan richting Baia Mare. We maken een stop in Bistrita en bekijken hier het centrum van deze voormalige handelstad. In de middag brengen we een bezoek aan het klooster Voronet. De fresken van de kloosterkerk hebben een blauwe achtergrond, welke als het "Blauw van Voronet" wereldwijd bekend werd. Het is tot op vandaag de dag een raadsel uit welke planten de kleur gewonnen werd. Het diner en overnachting is in Gura Humorului.

Donderdag: Gura Humorului - Iasi - Kishinev (Moldavië)

Vanmorgen maken we eerst een stadsrondrit in Iasi. Fascinerend is de Driehiërarchen-kerk met de fraaie geveldecoratie. Aan het einde van de boulevard zien we het Kultuurpaleis, gebouwd in nieuwgotische stijl. Aansluitend rijden we naar de grens en verlaten Roemenië. We zetten koers naar de hoofdstad van Moldavië, Kishinev (Chișinău), waar we 4 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Kishinev

We maken een uitgebreide rondrit door de stad. We bezoeken het centrum met de hoofdstraat Stefan cel Mare, het Nationale museum voor Kunst en de kathedraal. We zien het parlement en het Pushkin park. Uiteraard krijgt u vandaag ook voldoende tijd om de stad zelf te verkennen.

Zaterdag: Soroca

Na het ontbijt rijden we met een lokale touringcar naar Soroca. Hier bezoeken we de middeleeuwse vesting, die bij de strijd tegen de Turken een belangrijke rol speelde. Vervolgens zien we de "Kaars van de Dankbaarheid", een monument dat als het nieuwe nationale symbool beschouwd wordt. Op de terugweg  bezoeken we nog de "Heuvel der Zigeuners". In dit deel van Soroca hebben de Roma's hun wijk gebouwd. Het enorme contrast tussen arm en rijk is zichtbaar.

Zondag: Orheiul Vechi

Vandaag één van de hoogtepunten van ons verblijf in Moldavië: de bezichtiging van Orheiul Vechi. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de mooie regio Orheiul Vechi. In een prachtig heuvelachtig landschap kunt u een uniek 13e-eeuws klooster bezoeken: het grottenklooster Maria Hemelvaart, volledig uitgehouwen in de kalkrotsen en ingebed in het spectaculaire landschap. In het klooster zien we een onderaardse kapel en de slaapkamers van de monniken. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het vlakbij gelegen dorp Butuceni. Deze dag zal uitgevoerd worden met een lokale touringcar.

Maandag: Kishinev - Lacul Rosu

We verlaten Kishinev en rijden naar de grens met Roemenië, die we bij Albita oversteken. Via Husi en Vaslui komen we in Lacul Rosu voor diner en overnachting.

Dinsdag: Lacul Rosu - Alba Iulia - Deva

Vandaag een mooie route door het binnenland van Roemenië. We bezoeken de Citadel in Alba Iulia. De bezienswaardige historische gebouwen van Alba Iulia liggen allen binnen de zevenpuntige ster van de vesting. Na dit bezoek rijden we verder naar Deva, waar we 2 nachten verblijven.

Woensdag: Hunedoara en Sibiu

's Morgens bezoeken we eerst het Slot Hunyadi, genoemd naar de Hongaarse staatsman Hunyadi, één van de belangrijkste politieke en militaire leiders van Europa in de 15e eeuw. Het geheel heeft gediend als decor in meerdere internationale films.Vervolgens gaan we naar Sibiu, waar we de rest van de dag doorbrengen. Tijdens de stadsrondrit ziet u de Kleine Ring, de drie centrale pleinen met hun gotische en Weense barokke patriciërshuizen, de ijzeren Leugenbrug en het Bisschoppelijke Paleis. We brengen een bezoek aan de Ortodoxe Metropolitenkerk en de evangelische Kathedraal.

Donderdag: Deva - omgeving Boedapest

Vandaag nemen we afscheid van Roemenië en onze Roemeense gids en rijden naar de omgeving van Boedapest voor diner en overnachting.

Vrijdag: Omgeving Boedapest - Zuid-Duitsland

We verlaten Hongarije en passeren de grens met Oostenrijk. Via Passau gaan we richting ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen gaan we naar Nederland. Tijdens het afscheidsdiner kunt u nog gezellig napraten over deze prachtige rondreis. Via één van onze servicelijnen keert u tenslotte weer huiswaarts.

Roemenië en Moldavië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Roemenië wordt betaald met de Roemeense leu (RON). In Moldavië wordt betaald met de Moldavische leu (MDL).

Elektriciteit:
In Roemenië en Moldavië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is op de meeste plaatsen veilig te drinken. Vraag dit voor de zekerheid na bij lokale bewoners. In Moldavië Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 2, In Roemenië en Moldavië is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal:

Roemeens is de officiële taal in Roemenië. Daarnaast wordt er Hongaars, Duits, Russisch, Turks, Tataars en Romani gesproken. Moldavisch en Roemeens zijn beide een officiële taal in Moldavië. Daarnaast wordt er veel Russisch gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Roemenië en Moldavië liggen een stuk lager dan in Nederland
 

15 dagen Rondreis Roemenië en Moldavië

15 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:56:59 | 0,26 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch