telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Zweden

Zweden, het land van uitgestrekte bossen, ontelbare meren, kolkende rivieren en typische rood geschilderde houten huizen. Tijdens deze rondreis reizen we door de meest charmante delen van Zweden, rijk aan cultureel erfgoed; van de rotsachtige archipelkust in het westen tot de stille bosmeren in het binnenland. Zweden is het land waar cultuur hand in hand gaat met IKEA, design en kunst. Bewonder de traditionele klederdracht in Dalarne, ontdek de schoonheid van Stockholm, ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd, en de stilte van het platteland met authentieke dorpjes en prachtige kastelen. Zweden is een fascinerende bestemming, die u tijdens deze rondreis van Bolderman zelf kunt ontdekken!

  • Bezoek Göteborg o.l.v. een lokale gids
  • Bezoek Stockholm o.l.v. een lokale gids
  • Bezoek Malmö o.l.v. een lokale gids
  • Bezoek Vimmerby
  • Optionele boottocht Boren meer
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Zweden

Zaterdag: Nederland - omgeving Kopenhagen

Nadat u met één van onze servicelijnen aangekomen bent op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autowegen naar de haven in Puttgarden. Na een korte ferryovertocht komen we aan in Rødby in Denemarken. We rijden door Zuid-Seeland naar ons hotel in de omgeving van Kopenhagen, waar wij dineren en overnachten. 

Zondag: Omgeving Kopenhagen - Göteborg - omgeving Trollhättan

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Zweden via de indrukwekkende Øresundbrug. Via Helsingborg gaan we verder naar Göteborg, de tweede stad van Zweden. Hier maken we een stadsrondrit onder leiding van een lokale gids. We zien de drukke haven, waarin de Barken Viking, een oude viermastbark uit 1906, aangemeerd ligt en waar het rood-witte kantoorgebouw Göteborgsutkiken, bijgenaamd “de lipstick” staat. Ook zien we het operagebouw, de botanische tuin en de fonteinen op de mooie, grote lanen. Na de rondrit vervolgen wij onze reis naar ons hotel in de omgeving van Trollhättan.

Maandag: Omgeving Trollhättan - Fiskebäckskil - omgeving Karlstad

Vandaag rijden we via Uddevalla naar het eiland Skaftö aan de mooie archipelkust. Hier passeren we sprookjesachtige vissersdorpjes met kleurrijke houten huisjes en chique zomerhuizen aan zee, waar kale, rotsachtige eilanden als parels aan een touw liggen. Fiskebäckskil is zo’n zeevaartdorp. In het plaatsje vindt u een groot kapiteinshuis, mooi versierde houten hutten, romantische tuinen en het onderzoekcentrum Kristineberg. Via Stenungsund rijden we door een gebied met bossen en moerassen naar de oevers van het grootste Zweedse meer, het Vänermeer. We volgen een mooie route langs dit meer en bereiken via Värmland de plaats Karlstad, gelegen aan de langste rivier van Scandinavië, de Klarälven. We overnachten in de omgeving van Karlstad.

Dinsdag: Omgeving Karlstad - Falun - omgeving Falun

De route die wij vandaag volgen voert ons over heuvels met eindeloze bossen door de regio Svealand, de historische kern van Zweden. We passeren verschillende oude mijnstadjes zoals Kopparberg, vandaag de dag beroemd om zijn ambachtelijke bier. Dan rijden we de charmante regio Dalarne binnen, de meest traditionele regio van Zweden. Centrum van deze regio is de plaats Falun, dat nog steeds een kleurrijke invloed op Zweden heeft. De karakteristieke Falunrode verf wordt hier al sinds de 17e eeuw gemaakt van ertspoeder met ijzersulfaat. U kunt een bezoek brengen aan de oude kopermijn van Falun, waar dit kleurpigment gedolven wordt. De mijn is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. In het Dalamas Museum kunt u de culturele geschiedenis van de streek bewonderen. Hier vindt u klederdrachtcollecties, schilderijen en traditionele kunstnijverheid uit de streek. In ons hotel in de omgeving van Falun zullen wij twee nachten verblijven.

Woensdag: Dagtocht rond het Siljanmeer

We maken vandaag een boeiende excursie rond het Siljanmeer in het hart van de Dalarna, wat letterlijk ‘de Dalen’ betekend. Het glooiende landschap rondom het Siljanmeer is schitterend! Het meer is 36 km lang, 25 km breed en 120 m diep en is door de inslag van een enorme meteoriet ontstaan. In Nusnäs kunt u een bezoek brengen aan de werkplaats Nils Olsson Dalahärstar, waar kleine houten kleurrijk beschilderde Dalahäst (paardjes), het nationaal symbool van Zweden, op traditionele wijze gemaakt worden. Vervolgens rijden we naar de plaats Mora, gelegen tussen het Siljan- en Orsasjönmeer. De stad wordt voornamelijk geassocieerd met koning Gustav Wasa. Hij was het die de bevolking mobiliseerde tegen de Deense bezetter in de 16e eeuw. Op de zuidelijke oever kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het meer vanaf de berg Gesundaberget. In het dorpje Tällberg, waar we ook een stop zullen houden, kunt u de talrijke rood geschilderde houten huizen bewonderen. Daarna keren we terug naar ons hotel.

Donderdag: Omgeving Falun – Uppsala – Stockholm – omgeving Stockholm

Wij laten Falun achter ons en gaan op weg naar Uppsala, waar in 1477 de oudste universiteit van Scandinavië werd gesticht. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de prehistorie; aan de rand van de stad is een offerplaats gevonden. Blikvanger van het prachtige oude centrum is de grootste kathedraal van Scandinavië. Het gebouw met een indrukwekkend gotisch schip met zuilenrij werd in 1435 ingewijd. Vele vorsten zijn hier gekroond en de koningen Gustav Vasa en Johan II liggen hier begraven, evenals de beroemde botanicus Carl von Linné. In de schatkamer vindt u mooi textiel en zilver. Vervolgens zetten we onze reis voort naar Stockholm, de Zweedse hoofdstad, gebouwd op 14 eilanden aan de monding van het Malärenmeer. Hier maken we een stadsrondrit met een lokale gids. U bezoekt hier natuurlijk de Gamla Stan, het hart van de oude stad, waar het indrukwekkende Koninklijke kasteel en de 700 jaar oude Storkyrkan kathedraal zich bevinden. Vanaf het uitzichtpunt Fjällgatan kunt u genieten van het panoramisch uitzicht over de stad. Dan wordt het tijd ons hotel in de omgeving van Stockholm op te gaan zoeken. We zullen hier twee nachten verblijven.

Vrijdag: Vrije dag of Stockholm

Onze touringcar gebruiken we vandaag niet. Bij voldoende belangstelling kunt u samen met uw chauffeur/reisleider met het openbaar vervoer (niet inclusief) naar het centraal station van Stockholm reizen en de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het Vasamuseum op het eiland Djurgården, waar een bijna volledig intact 17e eeuws schip te zien is. Door een constructiefout is het schip in 1628 op zijn eerste reis gezonken. Ook vindt u op Djurgården het schilderachtige openluchtmuseum Skansen met 150 eeuwenoude boerderijen en werkplaatsen uit heel Zweden. Voor de liefhebbers is er ook nog het ABBA Museum!
 

Zaterdag: Omgeving Stockholm - Trosa - Boren meer - Linköping - omgeving Linköping

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en zetten koers naar de grillige kust van Oost-Zweden, waar we het charmante stadje Trosa bezoeken. Het is een typisch Zweeds stadje met kleurrijke houten huizen. Hier heeft u mooi uitzicht op tijdens een wandeling langs het smalle riviertje dat door de stad stroomt. Via Nyköping en Norrköping bereiken we Borensberg, gelegen aan het Göta-kanaal. Hier kunt u een mooie 2 uur durende boottocht maken over het Boren meer (niet inclusief, kosten ca. € 45,00 p.p.). Bij Borenshult passeert u vijf aaneengesloten sluizen, die er voor zorgen dat u in totaal 15,3 meter daalt. De boottocht eindigt in de plaats Motala. Via een mooie route rijden we vervolgens naar Linköping, bekend om zijn kathedraal. We overnachten in de omgeving van Linköping.

Zondag: Omgeving Linköping - Vimmerby - Kalmar - omgeving Växjö (zie Bolderman Pluspakket)

Als we Linköping achter ons gelaten hebben rijden we door grote dennenbossen, langs kleine dorpjes en weiden naar de streek waar de wereldberoemde schrijfster Astrid Lindgren gewoond en gewerkt heeft. We stoppen dan ook in haar geboortestad, Vimmerby, een van de oudste steden in Zweden. De stad heeft een prachtig marktplein. In het geboortehuis Nas is een zeer interessant museum ingericht over het leven en de werken van Astrid Lindgren (zie Pluspakket). Aansluitend gaan we naar Kalmar, gelegen aan de zonnige kust van Oost-Zweden. In de indrukwekkende vesting richtte koningin Margrethe I in 1397 de Kalmar Unie op, die Noorwegen, Denemarken en Zweden onder één kroon verenigde. Onder leiding van een lokale gids maken wij een stadstour door deze boeiende stad. Via het glooiende binnenland rijden we naar ons hotel in de omgeving van Växjö.

Maandag: Omgeving Växjö - Ålmhult - Lund - Malmö - omgeving Malmö (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken uit ons hotel en gaan naar Älmhult, de geboorteplaats van de oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad. Hier kunt u de geschiedenis van IKEA ontdekken in het nieuwe museum van deze beroemde winkelketen (zie Pluspakket). Wellicht heeft u tijdens deze reis, met een beetje geluk, onderweg een eland gespot. Zo niet, dan is vandaag uw kans! We bezoeken een prachtig park (zie Pluspakket), waar deze imposante dieren in hun meest natuurlijke omgeving leven. U kunt met een treintje door het park rijden, waarbij u niet alleen de elanden van dichtbij kunt bewonderen, maar ook voeren! We sluiten de dag af met een bezoek aan Lund, gesticht in 990, toen dit gebied nog deel uitmaakte van Denemarken. In het centrum van deze levendige universiteitsstad staat de 55 meter hoge kathedraal uit ca. 1100. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Malmö, waar we één nacht zullen verblijven.

Dinsdag: Malmö – Noord-Duitsland

Op onze laatste ochtend in Zweden brengen we een bezoek aan de derde stad van het land: Malmö, gelegen aan de oevers van de Sont. We maken een interessante stadstour onder leiding van een plaatselijke gids. Malmö heeft een prachtige binnenstad met pleinen en huizen in barokstijl. De vesting is één van de oudste overgebleven renaissancekastelen van Scandinavië. Ook krijgt u de St. Petrikerk uit de 12e eeuw te zien en de nieuwe wijk West Harbor. Aan het begin van de middag verlaten we Zweden via de imposante øresundsbron, de brug-tunnelcombinatie die Zweden en Denemarken verbindt. Via een korte overtocht bereiken we aan het begin van de avond ons overnachtingshotel in Noord-Duitsland.

Woensdag: Noord-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Rondreis Zweden

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels Zweden

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:11:44 | 0,21 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch