telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Berlijn Centrum

vanaf € 269,-

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Er is dus alle reden voor om een stedenreis naar Berlijn te gaan boeken. Berlijn is weer één. Een onzichtbare grens scheidt de stad nog steeds in twee delen, maar het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden herenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft! Boek deze 5-daagse stedenreis naar Berlijn Centrum bij Bolderman Excursiereizen!

 • Hotel direct in het centrum
 • Stadsrondrit West-Berlijn
 • Stadsrondrit Oost-Berlijn
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Dag 1: Nederland - Berlijn

Via onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna kan de reis naar Berlijn beginnen en rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar Berlijn, waar we in de vroege avond aankomen.

Dag 2: Stadsrondrit West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door West-Berlijn o.l.v. een Nederlandssprekende gids. U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-centrum, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Dag 3: Stadsrondrit Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt maken we een excursie naar het oostelijk deel van Berlijn. Onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids krijgt u een boeiende rondrit langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden met het Staatsoperagebouw, het koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden we langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. ‘s Middags bent u vrij om Berlijn te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdammer Platz. Bij voldoende deelname kan door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd.

Dag 4: Potsdam en Sanssouci

Vandaag staat Potsdam op het programma. Na aankomst maken we een korte kennismakingstour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Bij goed weer wandelen we door het prachtige park van het beroemde kasteel Sanssouci naar het nieuwe paleis. Vervolgens gaan we naar de Nederlandse wijk in Potsdam, waar Nederlandse waterbouwkundigen hebben gewoond.

Dag 5: Berlijn - Nederland

Helaas is dit de laatste dag van deze enerverende stedenreis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden we met diverse stops terug naar Nederland naar ons centrale overstappunt. Hier kunt u genieten van het afscheidsbuffet en de indrukken van deze prachtige stedenreis naar Berlijn op u in laten werken. Daarna brengen de sevicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Panorama am Adenauerplatz, Berlijn

Dit typische stadshotel ligt in het centrum van Berlijn op slechts 50 meter van de populaire winkelstraat Kurfürstendamm. Er liggen veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de directe omgeving en er zijn uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Hotel Panorama beschikt over een receptie, eetzaal, bar en lift. Alle kamers zijn geluiddicht en voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, kabeltelevisie, bureautje met stoel en kluisje. Wifi in het hotel is gratis.

Reisverhaal Kjeld

Een prachtige en zeer complete reis naar Berlijn om nooit meer te vergeten.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

5 dagen Berlijn Centrum

16 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,9
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 6,6
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:04:19 | 1,28 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch