telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Berlijn Centrum

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Alle reden dus om Berlijn te bezoeken. Berlijn is weer één. Een onzichtbare grens scheidt de stad Berlijn nog steeds in twee delen, maar het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden herenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden, met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft! Tijdens deze reis verblijft u in het centraal gelegen Hotel Panorama am Adenauerplatz, bij de Kurfürstendamm. Boek deze 5-daagse stedenreis naar Berlijn Centrum bij Bolderman Excursiereizen!

 • Hotel in het centrum
 • Stadsrondrit voormalig West-Berlijn
 • Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn
 • Bezoek Potsdam en Sanssouci
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Berlijn Centrum

Dag 1: Nederland - Berlijn

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna beginnen we aan onze reis. Via de Duitse autobanen rijden we met de nodige stops naar Berlijn, waar we in de vroege avond aankomen.

Dag 2: Stadsrondrit voormalig West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door voormalig West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket). U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-Center, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Dag 3: Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Het oostelijk deel van Berlijn staat vandaag op ons programma. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit (zie Pluspakket) langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. U bent ‘s middags vrij om Berlijn verder te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname zal er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd (niet inclusief).

Dag 4: Potsdam en Sanssouci

Vandaag staat Potsdam op het programma. Na aankomst maken we een korte kennismakingstour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Bij goed weer kunt u door het prachtige park van het beroemde kasteel Sanssouci naar het nieuwe paleis wandelen. Vervolgens gaan we naar de Nederlandse wijk in Potsdam, waar Nederlandse waterbouwkundigen hebben gewoond. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.

Dag 5: Berlijn - Nederland

Helaas is dit de laatste dag van deze enerverende reis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden wij met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt in Nederland kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Daarna brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Panorama am Adenauerplatz, Berlijn

Dit typische stadshotel ligt in het centrum van Berlijn op slechts 50 meter van de populaire winkelstraat Kurfürstendamm. Er liggen veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de directe omgeving en er zijn uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Hotel Panorama beschikt over een receptie, eetzaal, bar en lift. Alle kamers zijn geluiddicht en voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, kabeltelevisie, bureautje met stoel en kluisje. Wifi in het hotel is gratis.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

Reisverhaal Kjeld

Een prachtige en zeer complete reis naar Berlijn om nooit meer te vergeten.

5 dagen Berlijn Centrum

80 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
83 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,9
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 6,4
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:04:36 | 0,67 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch