telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse najaarsreis Berlijn Kurfürstendamm

Met deze reis biedt Bolderman Excursiereizen u de gelegenheid om één van de meest besproken steden van de wereld te bezoeken. Het is fascinerend om te zien welke metamorfose de stad heeft ondergaan sinds de val van de muur. Het voormalige Oost en West-Berlijn lopen nu vloeiend in elkaar over, maar veel items herinneren nog aan het verleden. Onze Nederlandssprekende gids neemt u mee om de vele bezienswaardigheden uit het verleden en het heden aan u te laten zien en het daarbij behorende verhaal te vertellen. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Panorama aan de Adenauerplatz/Kurfürstendamm, gelegen in het centrum van de stad.

 • Nergens goedkoper
 • Centraal gelegen hotel
 • Uitgebreide stadstours
 • Bezoek Potsdam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Berlijn Kurfürstendamm

Maandag: Nederland - Berlijn

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht. Hier heeft u de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar Berlijn, waar we aan het eind van de middag aan komen. Het diner gebruiken we in een restaurant in de stad (zie Pluspakket). Vervolgens gaan we naar ons hotel. Na de kamerindeling is het mogelijk om bijvoorbeeld nog een wandeling te maken in de omgeving of ergens gezellig iets te gaan drinken.

Dinsdag: Stadsrondrit voormalig West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door het voormalige West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket). U ziet o.a de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm met de Gedächtniskirche en de Potsdamer Platz met het Europa-Center. Na deze stadstour wordt u naar de Kurfürstendamm gebracht. Hier kunt u één van de vele grote winkelcentra bezoeken zoals het KADEWE. Aansluitend is het diner weer in de stad (zie Pluspakket).

Woensdag: Potsdam, Paleis Sanssouci en avondtour (optioneel)

Na het ontbijt rijden we naar de plaats Potsdam. Deze plaats wordt vaak in één adem genoemd met Berlijn. Na aankomst maken we een korte kennismakingstour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Verder maken we een wandeling door de tuinen van het bekende paleis Sanssouci en rijden we naar het centrum waar we de Hollandse Wijk zien. Hier hebben in het verleden de Nederlandse waterbouwkundigen gewoond. Het diner is weer in de stad (zie Pluspakket). In de avonduren is het mogelijk om, bij voldoende deelname, onder leiding van een gids een avondtour te maken (niet inclusief).

Donderdag: Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat het voormalige Oost-Berlijn op het programma. Onder leiding van onze Nederlandssprekende gids maken we een boeiende rondrit langs de vele bezienswaardigheden die dit deel van de stad te bieden heeft (zie Pluspakket). We zien de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden en natuurlijk een gedeelte van de Berlijnse muur, waarop kunstenaars na de val hun schilderwerken hebben aangebracht. Aansluitend kunt u nog een interessante wandeling door de Joodse wijk maken, onder leiding van een gids (niet inclusief). Het diner gebruiken we weer in de stad (zie Pluspakket), voor we naar ons hotel terugkeren.

Vrijdag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Een bezoek brengen aan één van de items die we al gezien hebben, het museum-eiland met de Berliner Dom of de bekende dierentuin van Berlijn bekijken, de keuze is aan u! Op de afgesproken tijd zijn we weer terug bij ons hotel om gezamenlijk naar het restaurant in de stad te rijden voor het laatste diner in Berlijn (zie Pluspakket).

Zaterdag: Berlijn - Nederland

Na het ontbijt rijden we via de Duitse autowegen weer terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt heeft u de mogelijkheid om van een goed verzorgd afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Panorama am Adenauerplatz, Berlijn

Dit typische stadshotel ligt in het centrum van Berlijn op slechts 50 meter van de populaire winkelstraat Kurfürstendamm. Er liggen veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de directe omgeving en er zijn uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Hotel Panorama beschikt over een receptie, eetzaal, bar en lift. Alle kamers zijn geluiddicht en voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, kabeltelevisie, bureautje met stoel en kluisje. Wifi in het hotel is gratis.

6-daagse najaarsreis Berlijn Kurfürstendamm

12 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
13 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:52:27 | 0,31 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch