telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

11/13 dagen vlieg-bus rondreis Kennismaking met Zuid-Afrika

vanaf € 999,-

Bolderman Excursiereizen neemt u mee op deze kennismakingsreis naar Zuid-Afrika. Een fantastische reis met imposante bergen, een overweldigende natuur en prachtige vergezichten. Een combinatie die garant staat voor een onvergetelijke reis. Tijdens uw vakantie ziet u de prachtige en zeer bekende Drakensberg, vanwaar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht. U bezoekt ook de Battlefields in het huidige KwaZulu Natal en gaat terug in de geschiedenis van de boeren en voortrekkers (het met de Libris prijs bekroonde boek 'De Boerenoorlog' van schrijver en historicus Martin Bossenbroek, is een echte aanrader). Natuurlijk gaat u op fotojacht naar de Big Five in het Kruger National Park, dat bekend staat om zijn omvang en grote variatie aan diersoorten. Verder zien we lokale marktjes en maken we kennis met diverse lokale culturen. Een ander hoogtepunt is de rit via de Panoramaroute, een prachtige weg langs o.a. Three Rondavels, God's Window en Blyde River Canyon. Om uw reis helemaal compleet te maken, kunt u een verlenging Abu Dhabi bijboeken. Hier kunt u de imposante Sjeik Zayed moskee bezichtigen of een bezoek brengen aan het themapark Ferrari World.

 

  • Aanbetalen niet verplicht
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Veilig online boeken
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.
LET OP! Voor deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 30 dagen na terugkomst in Nederland geldig is. Indien u verlengt in Abu Dhabi dient uw paspoort nog 6 maanden (na aankomst in Abu Dhabi) geldig te zijn.

Vluchttijden onder voorbehoud:
Amsterdam 21:25 uur - Abu Dhabi 06:30 uur
Abu Dhabi 09:50 - Johannesburg 16:30 uur

Johannesburg 19:25 uur - Abu Dhabi 05:55 uur
Abu Dhabi 09:15 uur - Amsterdam 14:55 uur 

  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Kennismaking met Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

Met de hoog aangeschreven kwaliteits airline Etihad Airways vliegen we naar Johannesburg, met een overstap in Abu Dhabi

Dag 2: Johannesburg

Op de luchthaven van Johannesburg worden we welkom geheten door onze Nederlands-Afrikaanssprekende reisleider. Vervolgens rijden we naar ons hotel en de middag heeft u ter vrije besteding. 's Avonds is er voor het avondeten een bijeenkomst, waar uw reisleider u zal informeren over wat u tijdens de reis kunt verwachten.

Dag 3: Johannesburg - Drakensbergen

Na een vroeg ontbijt vertrekken we zuidwaarts naar de stijgende hoogten van de Drakensbergen. We passeren de glooiende savanne van het voormalige Transvaal, het hart van het boerenland, waar veeteelt en o.a. maïs de belangrijkste bron van inkomsten zijn. We rijden via Heidelberg, Harrismith en passeren op de grens van Vrijstaat en KwaZulu Natal de bekende Oliviershoek pas. Deze pas werd door de voortrekkers onder leiding van Piet Retief begin 1800 gebruikt om het huidige KwaZulu Natal binnen te trekken. In de middag bereiken we het plateau, vanwaar we verder klimmen naar één van de hoogtepunten van Zuid-Afrika, de Drakensbergen, door de Zulu’s uKhahlamba genoemd, de barrière van speren. We verblijven 2 nachten in dit wandelparadijs.

Dag 4: Drakensberg National Park

In de ochtend vertrekken we voor een wandeling door het prachtige landschap van het Royal Natal National Park in Noord-Drakensberg. Deze bergen, die sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst staan, vormen de 350 km lange grens met Lesoto en liggen 3000 meter boven de zeespiegel. In het Nationale Park zijn een aantal van de mooiste landschappen van Zuid-Afrika te zien, waaronder het beroemde Amfitheater, een natuurlijk rotsformatie van 5 km lang en 500 meter hoog.

Dag 5: Drakensbergen - Battlefields (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag verlaten we de Drakensbergen en reizen we door het koninkrijk van de machtige Zulu’s naar de regio die bekend staat om haar slagvelden (Battlefields). Het dankt zijn naam aan de vele veldslagen die er plaatsvonden tussen de Britten en de boeren, de Britten en de Zulu’s en natuurlijk tussen de boeren ende Zulu’s. Onder leiding van een gids krijgen wij een rondleiding langs enkele slagvelden (zie Bolderman Pluspakket). Tijdens de rondleiding wordt o.a. Bloedrivier aangedaan. De naam is ontstaan na de slag van Bloedrivier, een gevecht tussen 470 voortrekkers (pioniers) en naar schatting 15.000-21.000 Zulu-krijgers. Vervolgens bezoeken we het Talana Museum, gelegen op een plek waar een veldslag tussen de boeren en de Britten heeft plaatsgevonden. ’s Avonds komen we aan in ons hotel in de omgeving van Battlefields, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 6: Vrije dag in omgeving Battlefields

Na het vele reizen tijd om een dagje te relaxen aan het zwembad of te genieten van de natuurlijke warmwater bronnen in het noordelijk Zululand. De dag is dus ter vrije besteding. U kunt diverse activeiten ondernemen, zoals een wandeling maken met een gids voor de vogelspotter, of een mooie fietstocht maken.

Dag 7: Omgeving Battlefields - omgeving Kruger National Park

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma naar een ander hoogtepunt van deze reis, het Kruger National Park. Daarom vetrekken we ook vroeg. Vandaag zien we vele Nederlandse naamplaatsen passeren zoals Amsterdam, Utrecht en Ermelo, maar ook plaatsen met een Nederlandse naam, zoals Piet Retief. Aan het eind van de middag arriveren we in ons hotel, gelegen in de omgeving van het wereldberoemde Kruger National Park, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 8: Kruger National Park (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat er een game drive per bus door het Kruger National park op het programma. Dit park is een omvangrijk wildpark in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Het is één van de bekendste wildparken in Afrika. U kunt tijdens de game drive de Big 5 (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn) tegenkomen. Met wat geluk spot u ze allemaal. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan is er vandaag een halve dag game drive in het Kruger National Park per open 4x4 jeep inbegrepen. Entreegelden voor het Kruger NP zijn vandaag niet inbegrepen.

Dag 9: Panoramaroute - Kruger National Park (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de Panoramaroute op het programma. Een prachtig gedeelte van deze route is de Blyde River Canyon. De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst 30 kilometer lang en het is de op 3 na grootste kloof ter wereld! We passeren ook de indrukwekkende Bourke’s Luck Potholes, die eeuwen geleden zijn ontstaan door het continu samenkomen van de Blyde River en de Treur River. Eén van de meest adembenemende uitzichten heb je bij God’s Window, vanwaar u uit kijkt over het Zuid-Afrikaanse land, dat opeens een paar honderd meter zakt. Ustaat hier op het uiterste puntje van het zogenaamde Highveld, de laatste uitloper van de Drakensbergen. Indien u het Bolderman Pluspakket heeft bijgeboekt, heeft u 's middags een 4x4 sunset game drive, inclusief bush braai. Uw gids neemt u mee op safari door het Kruger Park, waar u een groot aantal dieren kunt spotten. Aan het eind van de dag wordt u naar een braai-plaats in het midden van het woud gebracht. Hier wacht een heerlijke maaltijd en een gezellig kampvuur op u. Na het diner wordt u teruggebracht naar het hotel. 

Dag 10: Omgeving Kruger National Park - Johannesburg

Na het ontbijt rijden we een prachtige route langs de Wit Rivier en het voormalige Transvaal. Vervolgens gaan we op weg naar de luchthaven van Johannesburg voor onze vlucht met Etihad Airways naar Amsterdam (met overstap in Abu Dhabi).

Dag 11: Amsterdam of Abu Dhabi (zie verlenging Abu Dhabi)

Aankomst op Amsterdam-Schiphol in Nederland, waar deze prachtige reis eindigt. Indien u de verlenging Abu Dhabi heeft bijgeboekt, zult u in de ochtend aankomen op de luchthaven van Abu Dhabi. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het Radisson Blu Yas Island gebracht, waar u 2 nachten zult verblijven. In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor de stadstour door Abu Dhabi. De middag heeft u ter vrije besteding.
 

Dag 12: Verlenging Abu Dhabi

Deze dag kunt u naar eigen idee invullen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het Louvre Abu Dhabi, het Guggenheim museum Abu Dhabi, Yas Marina Circuit of Ferarri World Abu Dhabi. Uiteraard is het ook mogelijk te gaan shoppen in Marina Mall, een groot winkelcentrum waar ook entertainment wordt geboden en dat op een kunstmatig schiereiland ligt.

Dag 13: Verlenging Abu Dhabi - Amsterdam

In de ochtend zult u worden opgehaald bij het Radisson Blu Yas Island, waarna u naar de luchthaven van Abu Dhabi wordt gebracht. In de loop van de middag zult u aankomen op Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis zal eindigen. 

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Zuid-Afrika

Reisdocumenten:
Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na vertrek uit Zuid-Afrika. 

Valuta:
In Zuid-Afrika wordt betaald met de Zuid-Afrikaanse Rand.

Elektriciteit:
In Zuid-Afrika worden de stopcontacten van type D, M en N gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Zuid-Afrika.  

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Zuid-Afrika van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
Gedurende onze zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zuid-Afrika. Gedurende onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland.

Taal:
De officiële voertaal in Zuid-Afrika is Engels. Daarnaast worden er in de diverse regio’s talloze talen gesproken, waaronder Afrikaans (sterk verwant aan het Nederlands), Zulu en Xhosa.

Prijsniveau:
De prijzen in Zuid-Afrika liggen over het algemeen lager dan in Nederland.
 

Verlenging Abu Dhabi

Reisdocumenten:
Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten.

Valuta:
In Abu Dhabi wordt betaald met de Dirham.

Elektriciteit:
In Abu Dhabi is de netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Abu Dhabi.  

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Abu Dhabi van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +4. Tijdens onze zomertijd is het in Abu Dhabi 2 uur later en in de wintertijd is het 3 uur later.

Taal:
De officiële voertaal in Abu Dhabi is Arabisch. Echter spreekt men ook veel Engels, aangezien ongeveer 80% van de inwoners van het emiraat afkomstig is uit niet-Arabische landen.

Prijsniveau:
De prijzen in Abu Dhabi liggen over het algemeen lager dan in Nederland. De verschillen ten opzichte van Nederlandse winkelprijzen kunnen oplopen van 10 tot meer dan 20 procent. Sommige producten kunnen echter duurder zijn dan bij ons.
 

****Raddison Blu Hotel, Abu Dhabi Yas Island

Dit prachtige hotel ligt op het eiland Yas, op 7 minuten rijden van de internationale luchthaven van Abu Dhabi. Het ligt op 9 minuten lopen van het strand, en vanuit uw kamer heeft u uitzicht op de Perzische Golf, de golfbaan Yas of het Formule-1 circuit.

Het  hotel beschikt over  een zwembad, tennisbanen, een spa, meerdere restaurants en bars, en gratis Wi-Fi. Alle kamers beschikken over een flat-screen TV, minibar, kluisje, airconditioning, haardroger en een eigen badkamer met bad/douche.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:00:37 | 0,39 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch