telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

12 dagen Venetië en Zuid-Tirol

vanaf € 599,-
vertrekdata en prijzen

Tijdens deze nieuwe 12-daagse Bolderman excursiereis bezoeken we twee gebieden. Eerst gaan we naar de Venetiaanse kust en hierbij staat natuurlijk een uitgebreid bezoek aan het prachtige Venetië op het programma. We verblijven in het levendige Lido di Jesolo. Het tweede gebied dat we bezoeken is Zuid-Tirol en wel het dal waar Oostenrijk en Italië elkaar ontmoeten, het ‘Valle Aurina’, in de Duitse taal het Ahrntal. In Zuid-Tirol spreekt de bevolking Italiaans en Duits. Veel staat er dan ook in twee talen aangegeven. We verblijven hier 5 nachten in het leuke plaatsje Lutago, op 970 meter hoogte. Vanuit Lutago gaan we schitterende excursies maken, waaronder een prachtige Dolomietentocht. Verder besteden we uitgebreid aandacht aan de directe omgeving van Lutago en het Ahrntal.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via onze servicelijnen bereiken we ons centrale overstappunt, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Lido di Jesolo

Na het ontbijt zetten we koers richting Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via Verona komen we aan het eind van de middag aan in Lido di Jesolo.

Maandag: Venetië

Vandaag meteen één van de hoogtepunten van deze reis, Venetië. Vanuit Punta Sabbioni gaan we met de boot naar Venetië. Hier krijgen we eerst een rondleiding o.l.v. een gids. We zien o.a. het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en natuurlijk het prachtige San Marcoplein. Na de rondleiding heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te verkennen. Aan het eind van de middag keren we weer met de boot terug.

Dinsdag: Vrije dag of Treviso (zie Bolderman Pluspakket)

De tocht naar Venetië was natuurlijk geweldig, maar Treviso is ook een bezienswaardigheid! Renaissance-pleinen, paleizen, rijk beschilderde kerken en oude waterwegen. Het Piazza dei Signori is het sociale hart van de stad. Hier staat het 13de-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura. Achter de Prefettura staat een klokkentoren. U krijgt ruim de tijd Treviso te verkennen en om in het gezellige centrum te lunchen of te winkelen. Na het bezoek aan Treviso gaan we naar het Castello di Roncade, waar we een wijnproeverij bezoeken (zie Pluspakket).

Woensdag: Eilanden Murano en Burano

De liefhebbers kunnen vandaag mee voor een boottocht door de Venetiaanse lagunes. We rijden weer naar naar Punta Sabbioni waar we aan boord gaan (boottocht ca. € 18,-p.p.). We brengen een bezoek aan het eiland Murano, waarnaar in het verleden na de vele branden in de stad, de glasindustrie van Venetië is verplaatst. Hier kunt u het vervaardigen van het originele Venetiaanse glas zien (niet inclusief). Vervolgens gaan we naar het eiland Burano, het eiland waar nog op traditionele manier kant wordt geweven.

Donderdag: Lido di Jesolo - Garda - Lutago

Na het ontbijt verlaten we Lido di Jesolo en rijden richting het Gardameer. We bezoeken het leuke plaatsje Garda en hier heeft u tijd om te lunchen of door de smalle straatjes van Garda te slenteren. Aansluitend rijden we naar Lutago, waar we voor het diner aankomen bij ons hotel.

Vrijdag: Ahrntal en Prettau

In de loop van de ochtend maken we een verkenningstocht door het Ahrntal, met o.a. een bezoek aan Prettau, waar vroeger veel mensen in de kopermijnen werkten.

Zaterdag: Dolomietentocht

Vandaag staat er een prachtige tocht door de ruige Dolomieten op het programma. Via het Pustertal en Toblach bereiken we het bekende en mondaine Cortina d’Ampezzo, bekend van de Olympische Winterspelen in 1956. Cortina is zonder twijfel één van de mooist gelegen plaatsjes in de Dolomieten. We rijden vandaag over vijf geweldige passen: Tre Croci, Falzarego, Pordoi, Sella en Gardena. We zullen genieten van prachtige vergezichten en komen aan het eind van de middag voldaan terug in Lutago.

Zondag: Vrije dag

Vandaag kunt u de dag geheel naar eigen wens invullen. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling door de fraaie omgeving rond het hotel.

Maandag: Pragser Wildsee

Op het programma staat vandaag het prachtige natuurgebied rond de Pragser Wildsee. Dit bergmeer wordt ook wel de 'parel onder de meren in de Dolomieten' genoemd. U heeft hier ruim de tijd om volop van de natuur te genieten, een mooie wandeling te maken rond het meer of lekker ergens een drankje te drinken.

Dinsdag: Lutago - Rattenberg - Zuid-Duitsland

We verlaten Lutago en rijden via de Brennerautobahn en Innsbruck naar het bekende plaatsje Rattenberg, met zijn vele glasslijperijen. Hier heeft u nog tijd om een leuk souvenir te kopen. Aansluitend rijden we door naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

We zetten de terugreis naar Nederland in en rijden via de Duitse snelwegen naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Via één van onze servicelijnen keert u huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel Bolivar, Lido di Jesolo

Hotel Bolivar is gelegen in het uitgerekte centrum van Lido di Jesolo. Het hotel beschikt over een receptie, lift en restaurant. Het strand is op loopafstand. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet.

***Post Hotel, Lutago

Dit hotel ligt aan de rand van Lutago en beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras met tuin. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, en een televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
17:33:50 | 1,31 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch