telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis Spanje en Portugal

Tijdens deze reis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar het prachtige Andalusië in Spanje, naar de kleurrijke stad Sevilla en het schitterend gelegen Ronda. Via de Algarve gaat de reis verder naar Portugal, waar we de heerlijke stad Lissabon en mooie plaatsen aan de Costa Lisboa zullen gaan bezoeken. The best of both worlds: in 8 dagen een gevarieerd programma vol hoogtepunten in Spanje en Portugal. U vliegt comfortabel naar Spanje, waar de reis begint. Met een lokale touringcar en eigen vertrouwde Bolderman reisleiding zult u Spanje en Portugal gaan ontdekken!

 • Nederlandse reisleiding ter plaatse
 • Bezoek Sevilla
 • Excursie Ronda
 • Excursie Lissabon
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Spanje en Portugal

Woensdag: Amsterdam - Sevilla - Carmona - omgeving Sevilla

Met Transavia vliegt u comfortabel vanaf Amsterdam naar de Spaanse stad Sevilla. Uw Bolderman reisleid(st)er staat u al op te wachten op de luchthaven. Niet ver van Sevilla ligt het historische Carmona, dat we gaan bezoeken. De strategische ligging op een kruispunt van handelswegen bracht veel welvaart naar het stadje. Het kende door de eeuwen heen vele overheersers, die hun sporen duidelijk hebben achtergelaten. Het stadje is meerdere malen ommuurd en versterkt; de Sevilla-poort is hier een stille getuige van. In het centrum vindt u o.a. de 15e eeuwse Santa Maria kerk, de imposante klokkentoren van de Iglesia de San Pedro en het paleis Alcázar, dat meerdere keren is verbouwd. De Romeinse en Arabische invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Daarnaast proeft u in Carmona meteen de Andalusische sfeer op de gezellige pleinen en straatjes. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel net buiten Sevilla, waar we 3 nachten verblijven.

Donderdag: Sevilla

Vandaag staat in het teken van de stad Sevilla. Na het ontbijt rijden we naar het centrum van de stad en zien we tijdens de stadstour o.l.v. een gids de belangrijkste bezienswaardigheden. De kathedraal is de grootste gotische kerk ter wereld. Naast de kathedraal staat de beroemde klokkentoren, de Giralda. Vervolgens kunt u het Alcázar bezoeken. Dit paleis is in de 14e eeuw helemaal in Arabische stijl gebouwd. Een sprookjesachtig mooi bouwwerk met een prachtige tuin. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in deze schitterende stad. In de wijk Santa Cruz met zijn nauwe steegjes en gezellige pleinen wachten de vele terrassen en barretjes op u. 

Vrijdag: Vrije dag of Ronda (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag de keuze. Blijft u nog een heerlijk dagje in Sevilla of gaat u mee naar Ronda, één van de mooiste en oudste stadjes van Spanje (zie Pluspakket)? Ronda is spectaculair gelegen op een 165 meter hoog rotsplateau en wordt in tweeën gespleten door een diepe kloof. De brug Puente Nuevo verbindt het oude en nieuwe gedeelte. Bezienswaardig zijn de stadspaleizen, het Arabische badcomplex, de stierenvechtersarena en de kerk aan het mooie plein met palmen en laurierbomen.

Zaterdag: Omgeving Sevilla - Albufeira - Peniche

We steken vandaag de grens over naar Portugal en houden onderweg een stop in Albufeira, één van de meest toeristische plaatsen aan de Algarve. Ieder jaar komen miljoenen toeristen hier vakantie vieren. In oud Albufeira is de sfeer van het oude vissersplaatsje nog goed voelbaar. Kleine straatjes, oude huizen en gezellige toeristenwinkeltjes, restaurants en bars. Vooral op het centrale plein is het altijd erg druk. Vanaf de oude stad loopt u zo het strand op. Bovenop de kliffen vindt u vele restaurantjes die een mooi uitzicht op de zee bieden. Na deze stop rijden we verder naar ons hotel in Peniche, waar we 4 nachten verblijven.

Zondag: Alcobaca en Obidos

Vlakbij Peniche vinden we twee van de zeven ‘Portugese Wonderen’. 's Ochtends rijden we naar Alcobaca, waar u een bezoek kunt brengen aan het immense klooster Santa Maria, het grootste en oudste klooster van Portugal. De omvang in combinatie met het oog voor detail maken van dit klooster een architectonisch meesterwerk. In het even verderop gelegen vestingstadje Obidos lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Het volledig ommuurde middeleeuwse dorp is één groot openluchtmuseum met een doolhof aan kleine steegjes rondom het 12e eeuwse fort. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel. Wandelt u vooral nog even naar het strand of het centrum van Peniche.

Maandag: Fatima en Tomar

Vandaag trekken we het binnenland in naar Tomar, gelegen in een glooiend rivierlandschap. Het plaatsje bezit vele historische monumenten en een enorme burcht en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We vervolgen onze route naar Fatima, één van de belangrijkste Mariabedevaart-plaatsen in de katholieke wereld dat jaarlijks door ruim anderhalf miljoen pelgrims bezocht wordt. U kunt onder andere een bezoek brengen aan de basiliek en de Kapel der verschijningen.

Dinsdag: Vrije dag of Lissabon (zie Bolderman Pluspakket)

Blijft u vandaag in Peniche, dan kunt een bezoek brengen aan het historisch centrum met het Forte de Peniche of bij mooi weer naar het strand gaan. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee met de dagtocht naar Lissabon, dat door haar ligging tot één van de mooiste Europese steden behoort. We bekijken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Jerónimos klooster, het São Jorge kasteel, het 100 meter hoge Christusmonument en uiteraard de Toren van Belèm, de beroemde gotische verdedigingstoren aan de monding van de Taag. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Lissabon. Erg leuk is de wijk Alfama met zijn smalle straatjes, kleurige gevels en romantische pleintjes. Een opvallend bouwwerk is de metalen lift, die de benedenstad met de bovenstad verbindt.

Woensdag: Peniche - Sintra - Lissabon - Amsterdam

Op onze laatste dag in Portugal zullen we nog een 'Wonder van Portugal' bezoeken. Even ten noordwesten van Lissabon ligt het schitterende Sintra, dat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Palácio de Pena, het Castelo dos Mouros en het Palácio Nacional laten zien dat dit terecht is. Sintra ligt in een zeer groene, bosrijke en heuvelachtige omgeving. In het authentieke centrum kunt u in een toeristentreintje stappen en zo de vele smalle, hellende trappenstraatjes vermijden. Na dit bezoek vertrekken we naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier eindigt uw Spaans-Portugese avontuur weer.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.nl.

4* Hotel Yit Vereda Real, Sevilla

Hotel Yit Vereda Real is rustig gelegen tussen de olijfbomen, even buiten Sevilla. Het is gevestigd in een typisch Andalusisch landhuis met een restaurant, bar, lift en binnenplaats/tuin met buitenzwembad. De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

3* Hotel Star Inn, Peniche

Het recentelijk gerenoveerde hotel ligt op ca. 500 meter van het centrum van Peniche en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift en zwembad. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, airco en een badkamer met bad of douche en toilet. Gratis wifi in het hotel.

Vluchtinformatie Spanje en Portugal

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Spanje en Portugal

Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.

Eten is een belangrijke sociale aangelegenheid in Portugal. Portugezen eten dan ook uitgebreid, vooral in de minder toeristische regio’s. De porties zijn hierop berekend, want deze zijn erg groot. Voor de ‘normale’ trek kunt u beter een half portie bestellen of met 2 personen een hele portie. Naast het bestelde eten worden er vaak hapjes geserveerd. Bent u in Portugal, dan kunt u het proeven van een glaasje port niet overslaan. Deze Portugese drank is over de hele wereld bekend en wordt in Porto geproduceerd. Daarnaast zijn de wijnen uit Portugal ook zeer goed.

Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste.

De flora in het noorden en zuiden van Portugal verschilt. In het noorden geldt een redelijk nat klimaat, wat voor veel groen zorgt. Hoe zuidelijker u komt, hoe minder groen het wordt. De dierenwereld van Portugal vertoond een mix van Europese en Noord-Afrikaanse dieren. Trekvogels zijn veel te zien, deze trekken over Portugal.

Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie. De geschiedenis van Portugal loopt ver terug. De Portugezen behoren tot Europa’s oudste volken. Portugal werd in de 12e eeuw zelfstandig. De Portugezen staan er vooral bekend om dat ze in de 14e, 15e en 16e eeuw als eerste Europeanen naar Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten gevaren hebben. In 1640 werd Portugal, na een periode in de macht van Spanje te zijn geweest, opnieuw zelfstandig. De Portugese monarchie werd in de 19e eeuw onder druk gezet. Als gevolg hiervan werd Portugal in 1910 een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. De prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Leuke feitjes
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer.
 • Portugal is niet alleen één van de oudste landen ter wereld, maar de hoofdstad Lissabon is zelfs de oudste Europese stad na Athene. Er wordt gezegd dat deze stad ouder is dan het Romeinse Rijk en dat de oprichting plaats vond 400 jaar voor het Romeinse tijdperk.
 • Het oorspronkelijke Portugese alfabet kent 23 letters. Dit alfabet is hetzelfde als in Nederland, maar mist de letters K, W en Y.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:25:16 | 0,39 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch