telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen vlieg-bus rondreis Toscane, Rome en Sorrento

Tijdens deze prachtige vlieg-busreis laten we u kennismaken met het klassieke Italië. Deze ontdekkingstocht begint in Pisa, met de beroemde scheve toren, gevolgd door Florence, de kunststad, die zijn roem dankt aan de familie Dei Medici. Via Siena en Orvieto reizen we verder naar Rome, de stad van de eeuwigheid en het grootste openluchtmuseum ter wereld. Het Colosseum, Forum Romanum en Pantheon, maar ook Vaticaanstad met de beroemde St. Pieterbasiliek zijn een bezoek meer dan waard. Wij nemen u mee langs de belangrijkste monumenten uit het begin van onze jaartelling. Op weg naar Sorrento bezoeken we Pompeï en maken we ook een mooie excursie naar de kleurrijke Amalfikust. Voor de liefhebbers is er nog een excursie naar het bloemeiland Capri. Boek deze onvergetelijke reis door “Bella Italia” bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Rome en Vaticaanstad
 • Excursie Florence
 • Excursie Amalfikust
 • Bezoek Siena
 • Nederlandssprekende reisleiding
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* onder voorbehoud van annuleringen

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Toscane, Rome en Sorrento

Maandag: Amsterdam - Pisa - Montecatini Terme

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Pisa. Hier maakt u kennis met uw Nederlandssprekende reisleider. We brengen een kort bezoek aan Pisa, waar u de beroemde scheve toren kunt bewonderen. Daarna rijden we verder naar Montecatini Terme, waar we 2 nachten zullen blijven.

Dinsdag: Florence

Vanuit Montecatini Terme gaan we vandaag met de trein (ca. € 12,00 p.p. retour) naar het centrum van Florence. Grote kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in deze mooie kunststad. Onder leiding van een plaatselijke gids maken we een wandeling door de stad en zien de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Dei Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Ook krijgt u tijd om zelf de vele kunstschatten in de musea en kerken te bewonderen. Aan het eind van de middag gaan we met de trein weer terug naar Montecatini Terme.

Woensdag: Montecatini Terme - Siena - Chianciano Terme

Vandaag rijden we, via een tocht door het prachtige Toscaanse heuvellandschap, naar de 'Parel van Toscane', de prachtige stad Siena. We maken een stadswandeling onder leiding van een gids door de kronkelige straatjes van de stad. In het centrum vindt u één van de mooiste pleinen ter wereld, het schelpvormige Piazzo del Campo. Ook in Siena is de Dom een absolute trekpleister. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar ons hotel in Chianciano Terme. Het diner is vanavond inclusief.

Donderdag: Chianciano Terme - Orvieto - omgeving Rome

Na het ontbijt verlaten we Chianciano Terme en rijden naar de indrukwekkende historische stad Orvieto. De stad ligt op een 300 meter hoog tufstenen plateau. U kunt vanuit het centrum met een kabelbaan naar het hoogste punt van de stad (niet inclusief). U kijkt hier uit over een met wijngaarden overdekte vlakte. De Duomo van Orvieto is één van de grootste kathedralen van Italië. De buitenzijde is werkelijk schitterend met horizontale banden van wit travertijn en blauwgrijs basalt. De bouw nam 300 jaar in beslag. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rome, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Rome

Met het openbaar vervoer (ca. € 8,00 p.p.) rijden we naar Rome, de 2700 jaar oude en op 7 heuvels gebouwde stad. Tijdens deze dag in het klassieke Rome zien we, onder leiding van een lokale gids, o.a. het Colosseum, het Forum Romanum, het Capitool en de Piazza Venezia. ’s Middags zien we de Trevifontein, het Pantheon, het Campo dei Fiori en het Piazza Navona. In de loop van de middag gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Rome en Vaticaanstad

We rijden weer met het openbaar vervoer (ca. € 8,00 p.p.) naar Vaticaanstad in hartje Rome. ’s Morgens besteden we aandacht aan de Engelenburcht, het St. Pietersplein met de colonnade van Bernini en de St. Pieterbasiliek. De beroemdste kerk ter wereld, met schitterende beelden en mozaïeken. ‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Vaticaans Museum of de Sixtijnse Kapel, met fresco’s van Michelangelo. Op de afgesproken tijd reizen we weer terug naar ons hotel.

Zondag: Omgeving Rome - Pompeï - omgeving Sorrento

Vandaag gaan we op weg naar Sorrento, maar eerst brengen we een bezoek aan Pompeï. Deze stad werd in 79 na Christus, na een uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius, bedolven onder een laag gloeiende as en steen. Onder leiding van een gids brengen we een bezoek aan deze versteende ruïnestad. Vervolgens rijden we verder naar Sorrento. De stad is hoog gelegen op de steil uit zee oprijzende rotsen. In ons hotel in de omgeving van Sorrento verblijven wij 3 nachten. De diners zijn hier inclusief.

Maandag: Vrije dag of optionele excursie Capri

Een heerlijke vrije dag. U kunt uw dag zelf indelen of deelnemen aan een facultatieve excursie naar het eiland Capri (ca. € 75,00 p.p.). Met een boot vaart u door de baai van Napels naar het prachtige vulkanische bloemeneiland Capri. Op het eiland zijn leuke vissersplaatsjes met mooie boetiekjes en gezellige terrasjes en er zijn prachtige luxe jachten te bewonderen.

Dinsdag: Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Als u het Pluspakket geboekt heeft, gaat u vandaag mee op een prachtige tocht langs de Amalfikust. Over wereldberoemde kronkelige weggetjes rijden we langs pittoreske dorpjes als Positano, Amalfi, Furore en Ravello. U geniet van fantastische vergezichten en de vele kleurrijke huisjes op de berghellingen. In Amalfi bezoeken we de imposante St. Andrea kathedraal. Ook kunt u in dit fraaie stadje een wandeling maken of genieten van een drankje op een gezellig terrasje.

Woensdag: Omgeving Sorrento - Napels - Amsterdam

In de loop van de morgen rijden we naar de luchthaven van Napels, waar we inchecken voor de vlucht naar Amsterdam-Schiphol. Hier eindigt deze prachtige reis naar Toscane, Rome en Sorrento helaas weer.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

10 dagen vlieg-bus rondreis Toscane, Rome en Sorrento

51 reizigers bevelen deze reis aan
8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
52 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,9
 • Vervoer met touringcar 7,6
 • Chauffeur 8,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:58:32 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch