telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse voorjaarsreis Barcelona, Van der Valk Costa Brava, Gaudí en Dalí

Ga mee met deze Bolderman voorjaarsreis naar Catalonië, de semi-autonome provincie van Spanje. Het gebied behoorde onder de koningen van Barcelona-Arragon tot één van de grootste zeemachten van de Middellandse Zee. Barcelona is de hoofdstad van de provincie en deze bruisende stad gaan we uiteraard bezoeken. De Costa Brava, dat Wilde Kust betekent, strekt zich uit van de Frans-Spaanse grens tot Blanes, ongeveer 200 kilometer zuidelijker. Hier vinden we naast moderne badplaatsen zoals Lloret de Mar en Tossa de Mar, ook plaatsjes die hun oorspronkelijke karakter behouden hebben, zoals Cadaqués, Empúries en L’Escala. Catalonië heeft ook grote kunstenaars voortgebracht, zoals de architect Antoni Gaudí en de kunstschilder Salvador Dalí. U verblijft tijdens deze voorjaarsreis in het uitstekende Van der Valk Hotel Barcarola in de gezellige badplaats Sant Feliu de Guixols, dat beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, tapasbar en lift. De goed ingerichte kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, kluisje en een badkamer met bad of douche en toilet. Alle kamers beschikken over een terras of balkon. Geniet van het voorjaar in het mooie Spanje!

 • Excursie Barcelona
 • Costa Brava-tour
 • Bezoek Montserrat
 • Bezoek Tossa de Mar
 • Excursie Cadaqués en Figueras
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan voorjaarsreis Barcelona Van der Valk Barcarola

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Belgische en Franse autowegen naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Zondag: Midden-Frankrijk - Sant Feliu de Guixols / S'Agaró

Via Lyon, Montélimar, Avignon en Béziers bereiken we de Frans-Spaanse grens. Van daar rijden we verder naar het Van der Valk Hotel Barcarola. Na het inchecken kunt u zich eerst nog even opfrissen voor u van het diner gaat genieten.

Maandag: Costa Brava-tour

Via een mooie route rijden we naar St. Martí d’Empúries, gelegen aan de baai van Rosas. Hier maken we een wandeling langs de ruïnes van een Grieks-Romeinse nederzetting. Ook ziet u hier de plaats waar zowel de Grieken als de Olympische vlam aan land kwamen. Na een bezoek aan l'Estartit rijden we tussen de rijstvelden door, via Pals en de havens van Palamós, terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Barcelona (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bent u vrij of staat de stad Barcelona op het programma (zie Pluspakket), bekend om zijn vele historische monumenten. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we de stad uitgebreid verkennen. We zien o.a. wereldberoemde werken van architect Gaudí, waarvan de Sagrada Familia de bekendste is. Hier zullen we dan ook een stop maken en zal onze gids u alles vertellen over dit geweldige bouwwerk. Aansluitend rijden we naar het Spaanse Dorp, waar alle bouwstijlen uit Spanje te zien zijn. Na dit bezoek vervolgen we onze tour en zien we de Olympische accommodaties op de berg Montjuïc. Tevens maken we een stop op het Miradorplein, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad en de haven. Bij het monument van Columbus aangekomen, heeft u nog tijd om op de Ramblas te wandelen.

Woensdag: Montserrat en Tossa de Mar

Vandaag bezoeken we de 1236 meter hoge Montserrat. Op deze berg ligt het heilige oord van Catalonië, het klooster van Montserrat. Het is omgeven door kapellen en grotten van kluizenaars. In de 11e eeuw werd dit kolossale klooster gesticht, maar in 1811 werd het verwoest tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Na de herbouw in 1844 werd het een baken van de Catalaanse cultuur. Vervolgens rijden we via een mooie route naar de Costa Brava, met als eindbestemming Tossa de Mar. Tossa de Mar is een typisch Spaans kustplaatsje waar het oude centrum, Vila Vella, uit de 12e eeuw goed bewaard is gebleven. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Cadaqués en Figueras

Deze dag staat de Spaanse kunstenaar Dalí centraal. Eerst rijden we via het natuurgebied Cap de Creus naar Cadaqués, wat het meest oostelijk gelegen plaatsje van het Iberisch schiereiland is. Een pittoresk dorp, waar Dalí vele zomers woonde en werkte. Vervolgens rijden we naar Figueras, de geboorteplaats van Salvador Dalí. U kunt het Teatre Museu Dalí, gevestigd in de oude schouwburg van de stad, bezoeken. Hier ligt Dalí ook begraven. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Vrijdag: Sant Feliu de Guixols - Midden-Frankrijk

Vandaag nemen we afscheid van de Spaanse kust. Met verschillende stops rijden we naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en de laatste overnachting.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van deze reis. Met verschillende stops rijden we naar ons centrale overstappunt. Voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Van der Valk Hotel Barcarola, Sant Feliu de Guixols

Dit hotel in mediterrane stijl ligt aan één van de mooiste baaien van de Costa Brava. Het hotel ligt op slechts 30 meter van het strand Sant Pol in het mooie S’Agaró en is voorzien van een receptie, lounge, bar, restaurant, tapasbar, zwembad, zonneterras en lift. De goed ingerichte kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, kluisje en een badkamer met bad of douche en toilet. Alle kamers beschikken over een terras of balkon. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse voorjaarsreis Barcelona, Van der Valk Costa Brava, Gaudí en Dalí

32 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
32 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:56:55 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch