telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen West-Schotland en het eiland Skye

Deze nieuwe, zeer afwisselende busreis naar West-Schotland laat u kennismaken met de vele facetten van dit ruige, boeiende land. We gaan de prachtige hoofdstad Edinburgh zien, de vernuftige techniek van het Falkirk Wheel, maar vooral ook genieten van het adembenemende landschap met zijn eenzame dalen, fonkelende meren en prachtige wolkenpartijen. Dat woeste en grillige geeft ook een beetje de aard van de Schotten weer: een trots volk, dat zijn eigen identiteit wil behouden. Via de Lowlands, met Stirling Castle en Pitlochry, reizen we naar de Highlands, waar we o.a. naar het prachtige eiland Skye gaan. Via Fort William en Loch Lomond keren we weer terug naar Engeland. Een reis met vele hoogtepunten, die een onvergetelijke indruk op u zal achterlaten.

 • Verblijf op Isle of Skye
 • Bezoek Falkirk Wheel
 • Excursie Edinburgh o.l.v. gids
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan West-Schotland en het eiland Skye

Zaterdag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na het kopje koffie of thee beginnen wij aan onze reis naar Schotland. Via de snelwegen van België en Frankrijk rijden we naar Calais. Hier gaan wij aan boord van de ferry, die ons naar Dover zal brengen. Eenmaal in Engeland aangekomen, rijden we naar ons eerste overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Zondag: Midden-Engeland - East Kilbride

We gaan na het ontbijt op weg naar Schotland. Als we de grens gepasseerd zijn, komen we aan in het plaatsje Gretna Green, waar we pauzeren. In de oude smederij worden ieder jaar zo’n 5000 huwelijken gesloten, waardoor het stadje, met tevens een bijzondere geschiedenis, wereldberoemd is geworden. In de loop van de avond komen we aan bij ons hotel in East Kilbride, onze standplaats voor de komende 3 nachten.

Maandag: Falkirk Wheel, Stirling Castle en whiskystokerij

We maken vandaag een prachtige tocht door het schilderachtige landschap van Schotland. In Falkirk kunt u een bijzondere installatie voor binnenschepen bezoeken. Het is geen sluis, geen scheepslift, maar een gigantisch wiel met daaraan een enorme bak water waarin het schip ligt. Door het wiel te draaien wordt het schip vanuit het Forth en Clyde kanaal naar het 35 meter hoger gelegen Union kanaal getild. Vanuit het bezoekerscentrum kunt u aan boord van een schip gaan en deze spectaculaire tocht meemaken. Hierna brengen we een bezoek aan de Kelpies bij het Forth en Clyde kanaal. Deze 30 meter hoge paardenhoofdsculpturen verbeelden mythologische transformerende dieren, die de kracht van 10 paarden bezaten. Vervolgens rijden we verder naar het prachtige Stirling Castle, een kasteel dat de geschiedenis beheerst heeft en dat u kunt bezoeken. Stap in de tijd van het Koninklijk hof en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving. Op de terugreis naar ons hotel gaan we nog naar de prachtig gelegen oude whiskystokerij Glengoyne, met uitzicht op een waterval en een prachtige vallei. U kunt hier deelnemen aan een rondleiding.

Dinsdag: Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u zelf de dag indelen. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar Edinburgh, ooit het 'Athene van het noorden' genoemd. De stad laat zich het best te voet verkennen. We wandelen o.l.v. onze gids over de Royal Mile, de naam voor een aantal oude geplaveide straten, die het kasteel op de top van de heuvel met het paleis van Holyrood House verbindt. Dit paleis was eens het huis van de Schotse koningin Mary en is nu de officiële residentie van koningin Elisabeth II van Schotland. Natuurlijk kunt u Edinburgh Castle bezoeken, een stelsel van 12e- tot 20e-eeuwse gebouwen, waaronder de koninklijke appartementen. Ook de prachtige Schotse kroonjuwelen zijn het bewonderen waard. Er blijft voldoende tijd over om op eigen gelegenheid de stad verder te ontdekken of om te gaan shoppen in de vele winkels en warenhuizen. Voor de liefhebbers: u kunt Edinburgh’s eigen vulkaan, Arthur’s seat, beklimmen. 

Woensdag: East Kilbride - eiland Skye

We vertrekken na het ontbijt uit East Kilbride en rijden via Perth naar het idyllisch gelegen plaatsje Pitlochry. We pauzeren even bij de stuwdam om u de vistrap te laten zien. Volwassen zalmen zwemmen in de paaitijd vanuit de oceaan tegen de vistrap op, om in de bergbeken kuit te schieten. Daarna gaat de route verder via Invergarry richting Skye. Als we Loch Cluanie gepasseerd zijn, doemen de machtige toppen van de Five Sisters voor ons op. We passeren Eilean Donan Castle, een prachtig gelegen kasteel dat het decor is geweest in meerdere films, waaronder de Highlander. Daarna rijden we over de Skye Bridge en dan is het nog maar een korte rit naar ons hotel in het pittoreske dorp Kyleakin op het eiland Skye.

Donderdag: Eiland Skye - Fort William

We maken vandaag een rit over het eiland Skye. Eerst bezoeken we de bedrijvige haven van het stadje Portree, gelegen aan de voet van een imposante berg. Daarna zien we de beschermde baai van het levendige Uig met prachtige watervallen en oeroude bossen. Onze volgende stop is de mooie oude stad Dunvegan, gelegen aan Loch Dunvegan. Het indrukwekkende kasteel van Dunvegan staat trots op een puntige rots aan de oevers van het water. Het kasteel is in 1266 gebouwd en is 8 eeuwen lang de zetel geweest van de MacLeods clan. We vervolgen onze reis en rijden naar de haven van Armdale, waar we op de ferry naar Mallaig stappen. Eenmaal aan de overkant rijden wij naar ons hotel bij Fort William, waar wij dineren en overnachten.

Vrijdag: Fort William - Oban - Inveraray - Dunoon

Na het ontbijt heeft u de gelegenheid Fort William te bezichtigen. Het stadje ligt aan het begin van Loch Linnhe en aan de voet van de hoogste berg van Groot Brittannië, de Ben Nevis. In de loop van de ochtend zetten wij onze reis voort naar de havenstad Oban, prachtig gelegen aan een beschutte baai, omgeven door beboste heuvels. Hier kunt u de lunch gebruiken (niet inclusief). ‘s Middags bezoeken we het bijzondere dorp Inveraray, dat ontstaan is nadat de kasteelheer in 1743 het oude dorp heeft laten afbreken om op die plek een nieuw kasteel te bouwen. Een nieuw stratenplan werd ontworpen en er werden witte strakke huizen gebouwd, waardoor het plaatsje een zuidelijke sfeer heeft gekregen. Daarna gaan we naar de stad Dunoon, gelegen aan de upper Firth of Clyde. Hier verblijven we 1 nacht.

Zaterdag: Dunoon - Loch Lomond - omgeving Prestwick

Na het ontbijt vertrekken we uit Dunoon en gaan we naar het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië, Loch Lomond. We rijden langs de westelijke oever naar het pittoreske en goed geconserveerde dorp Luss, waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht over het meer. We vervolgen onze reis en komen in de loop van de middag aan in ons hotel in de omgeving van Prestwick voor diner en overnachting.

Zondag: Omgeving Prestwick - Midden-Engeland

We rijden verder in zuidelijke richting en passeren de Schots-Engelse grens. Via een mooie route gaan we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar wij tegen de avond aankomen.

Maandag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Dover, waar we inschepen op de ferry naar Calais. Daar aangekomen rijden we via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in dit reisplan.

Schotland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

10 dagen West-Schotland en het eiland Skye

41 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
41 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,8
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,2
 • Contact met Bolderman 8,2
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:14:59 | 0,37 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch