telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse wintersfeerreis Zwarte Woud

vanaf € 399,-

Het Zwarte Woud is in de zomer een geliefde vakantiebestemming, maar is in de winter zeker zo mooi. Het ligt ingesloten tussen Zwitserland en Frankrijk en staat bekend om zijn schitterende natuur met prachtige bossen en diepe dalen waarin azuurblauwe meertjes schitteren. In de winter zijn de bergen meestal rijkelijk bedekt met sneeuw en dit levert prachtige uitzichten op. Pittoreske dorpjes worden afgewisseld met glooiende weiden, waarin de trotse authentieke Zwarte Woud-boerderijen pronken. In deze streek worden de oude ambachten, zoals glasblazen en het vervaardigen van klokken, in ere gehouden. Vanuit ons familiehotel 3 Könige, dat al meer dan 40 jaar Nederlandse gasten ontvangt, bieden wij u een gevarieerd programma met interessante excursies in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

  • Excursie Titisee
  • Bezoek waterval van Schaffhausen
  • Bezoek Colmar in Frankrijk
  • Excursie Bodensee en Mainau
  • Bezoek Freiburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan wintersfeerreis Zwarte Woud

Zaterdag: Nederland - Oberwolfach

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaat deze wintersfeerreis beginnen en vertrekken we naar het Zwarte Woud in Duitsland. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in Oberwolfach.

Zondag: Titisee

Na een niet al te vroeg ontbijt gaan we op weg naar een gedeelte van het Schwarzwald voor een mooie winternatuurtocht. We bezoeken de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Zwarte Woud. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommige een hoogte van 1500 meter bereiken. Tijdens deze tocht kunt u volop genieten van de prachtige besneeuwde bergtoppen in deze streek.

Maandag: Schaffhausen en St. Blasien in Zwitserland

Vandaag gaan wij de grens over naar Zwitserland. Eerst brengen we een bezoek aan de beroemde waterval van Schaf­f­hausen. We kunnen hier zien hoe de rivier de Rijn zo'n 23 meter naar beneden stort. Vervolgens rijden we via een mooie route naar de plaats St. Blasien, waar u de fraaie kloosterkerk kunt bezoeken.

Dinsdag: Triberg

We rijden via een mooie route naar de plaats Triberg. In Triberg is het mogelijk om de hoogste waterval van Duitsland te bezoeken of gezellig in één van de vele restaurantjes wat te eten of te drinken. Na dit bezoek rijden we door het prachtige winterlandschap terug naar ons hotel.

Woensdag: Colmar in Frankrijk

Vandaag bezoeken wij het buurland Frankrijk. We maken een indrukwekkende tocht over een gedeelte van de wijnroute in de Vogezen. U kunt genieten van prachtige vergezichten en mooie dorpjes. Ook bezoeken we de stad Colmar, een historische stad met een gezellig kleurrijk centrum, bekend om zijn vakwerkhuizen. Het beroemdste huis van Colmar is Maison Pfister, maar ook het Maison des Têtes is het bekijken waard.

Donderdag: Bodensee en eiland Mainau

Het eiland Mainau, gelegen in de Bodensee, staat vandaag op ons programma. Op Mainau, in de zomer bekend als bloemeneiland, heeft u ruim de tijd om door het park te wandelen en het prachtige kasteel, vlinderhuis en palmenhuis te bewonderen. In het slotcafé kunt u gezellig een kopje koffie drinken.

Vrijdag: Freiburg

In de loop van de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan de stad Freiburg. De Münsterplatz, de grote gotische kerk en de leuke winkeltjes met trapgeveltjes vormen het middelpunt van de stad. Hier heeft u de mogelijkheid om te winkelen en de laatste souvenirs te kopen. We zijn vroeg in de middag weer terug in Oberwolfach.

Zaterdag: Oberwolfach - Nederland

Helaas moeten we afscheid nemen van het Zwarte Woud en via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur) en kunt u nagenieten van deze prachtige excursiereis naar het Zwarte Woud. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.

3* Hotel 3 Könige, Oberwolfach

Dit van oudsher familiehotel is centraal gelegen in Oberwolfach. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met bar, lift, wijnkelder met kelderbar, terras en een ligweide met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, radio, telefoon en satelliet-televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:27:24 | 0,08 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch