telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse winterreis Noorse fjorden en Noorderlicht met trein en Hurtigruten

vanaf € 1.099,-

Noorwegen heeft een aantal prachtige spoorlijnen, waarvan er zelfs één in het televisieprogramma Rail Away is geweest. De Bergensbanen is op deze indrukwekkende reis naar het winterse Noorwegen in ons programma opgenomen. Ook maakt u een bootreis met overnachting aan boord van één van de Hurtigrutenschepen van Trondheim naar Bergen. Dit wordt zeker ook een hoogtepunt op deze reis! We reizen per touringcar van Nederland naar Oslo, waar het programma door Noorwegen begint en ook weer eindigt. Ga mee op deze prachtige reis, die u zeker niet snel zult vergeten.

  • 1 overnachting op het Hurtigrutenschip
  • Halfpension in de hotels
  • Indrukwekkende cruise langs de grillige Noorse kust naar Bergen
  • Incl. gidsen tijdens stadstours in Bergen en Oslo
  • Incl. treintickets
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag tot dag

Zaterdag: Nederland - Køge

Via onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, vanwaar we na een kopje koffie of thee via Bremen en Hamburg naar de haven van Puttgarden rijden. Na het inschepen vertrekt de ferry naar Rødby in Denemarken. Na een korte rit over Lolland en Sjaelland bereiken we Køge, waar we zullen dineren en overnachten.

Zondag: Køge - Oslo

Na het ontbijt rijden we langs Kopenhagen naar Helsingør, waar we het prachtige Kronborg Slot (bekend van Shakespear’s Hamlet) kunnen zien liggen. We steken de Sont over naar Helsingborg en rijden langs de badplaatsen van de Zweedse westkust naar Göteborg, de tweede havenstad van Zweden. Rijdend door een afwisselend landschap bereiken we Oslo en het hotel voor onze overnachting, gelegen iets buiten de stad.

Maandag: per trein van Oslo via Hamar en Lillehammer naar Trondheim

Na het ontbijt worden we naar het station gebracht. Hier start de prachtige treinreis door een winters landschap. We passeren de schaatshal van Hamar, waar de Nederlandse schaatsers grote successen hebben behaald. Vervolgens rijden we langs het Mjøsa-meer, het grootste meer van Noorwegen, naar Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden gehouden. We vervolgen de route door het smalle Gudbrandsdal en bij Dombås start de 'beklimming' naar het Dovrefjell-bergplateau. Via Oppdal bereiken we in de vroege voormiddag Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Vanaf het station wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de namiddag is ter vrije besteding. Bezoekt u bijvoorbeeld de mooie Nidaros domkerk in het centrum van de stad. We overnachten 1 nacht in Trondheim.

Dinsdag: per Hurtigrutenschip van Trondheim naar Bergen (zie Bolderman Pluspakket)

Na een korte transfer van het hotel naar de pier schepen we in en maken met één van de Hurtigrutenschepen een prachtige cruise langs de grillige Noorse kust naar Bergen. Genieten van een prachtig landschap, terwijl u heerlijk ontspannen in de lounge zit. Ontbijt en verblijf in een 1 of 2-persoonsbinnenhut is inbegrepen op deze bootreis. U kunt het diner bijboeken voor € 62,00 p.p. (zie Pluspakket). We varen door het Trondheimfjord en langs Hitra, een eiland met vele herten. Aan het einde van de dag bereiken we Molde, de stad van de rozen, en rond middernacht komen we bij Ålesund, bekend om haar gebouwen in Jugendstil. Gedurende de nacht passeren we Torvik en Måløy en vroeg in de ochtend passeren we Florø. We hebben nog vele kilometers varen voor de boeg en passeren de monding van het Sognefjord, het langste en diepste fjord van Noorwegen. Varend tussen verschillende eilandjes door bereiken we de stad Bergen.

Woensdag: Bergen

Vandaag bezoeken we de hanzestad Bergen aan de westkust van Noorwegen. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door Bergen langs de meest bekende en beroemde gebouwen en bezienswaardigheden van deze indrukwekkende stad. We zien bijvoorbeeld de hanzehuizen aan de Bryggenkade, die herinneren aan de glorietijd van de stad. Na de stadswandeling kunt u Bergen verder zelf verkennen. U kunt ook met de Fløybanen de berg op gaan (niet inclusief) om te genieten van het prachtige uitzicht. Overnachting in het Grand Hotel Terminus in het centrum van de stad.

Donderdag: per trein van Bergen naar Oslo

Na het ontbijt steken we de weg over naar het station. Daar nemen we de trein voor een prachtige tocht door het imposante Noorse landschap. We rijden over de Bergensbanen, de in Europa hoogstgelegen hoofdspoorlijn tussen Bergen en Oslo. Oorsponkelijk wilde men Bergen via Oslo met Stockholm verbinden. In 1898 werden de plannen goedgekeurd en werd met de bouw begonnen. De bouw van het traject was zondermeer indrukwekkend te noemen. Zo moest er op hoogtes ver boven zeeniveau spoor aangelegd worden in een regio zonder wegen en bij temperaturen onder het vriespunt. De aanleg van de tunnels gebeurde hoofdzakelijk door handarbeid, waarbij door een massief gesteente geboord moest worden. Voor de aanleg van bijvoorbeeld de tunnel bij Gravhals had men zes jaar nodig. Het gehele traject werd op 27 november 1909 opengesteld voor personenvervoer. Onderweg passeren we het Hardangervidda-bergplateau en rijden we door het Hallingdal met boerderijen uit de Vikingtijd. Na aankomst in Oslo heeft u vrije tijd, terwijl uw chauffeur de touringcar ophaalt. Diner en overnachting nabij Oslo.

Vrijdag: Oslo - Göteborg

We gaan met u Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, bezoeken. Met een gids maken we een rond­rit door de stad. In het centrum bezoeken we de bekenste straat van Oslo, de Karl Johans Gate, waaraan de universiteit, het parlementsgebouw, het Grand Hotel en de Dom liggen. We zien ook het markante Raadhuis aan de haven, het kasteel Akershus en het Koninklijke Paleis. Uiteraard brengt de gids u ook naar het Vigelandspark voor een wandeling door het beeldenpark, dat de drukst bezochte attractie van Noorwegen is. Er zijn 200 sculpturen met 650 figuren in steen, brons en ijzer te bewonderen. Vanuit Oslo rijden we vervolgens over de Europaweg E6 via de Noors-Zweedse grens naar de haven van Göteborg. Hier schepen we in op één van de luxe ferries van Stena Line. Om ca. 18.45 uur worden de trossen losgegooid en varen we richting Kiel. Diner en overnachting aan boord.

Zaterdag: Kiel - Nederland

Eerst genieten we nog even van het ontbijtbuffet, waarna de ontscheping begint. We rijden via Hamburg en Bremen naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u gebruik maken van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), waarbij u gezellig kunt nagenieten van deze indrukwekkende rondreis door Noorwegen. Daarna brengen we u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:16:09 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch