telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5-daagse wintersfeerreis Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad aan de Moldau noemen, is één van de mooiste steden van Midden-Europa. Praag staat ook bekend als Zlata Praha, de 'Gouden Stad '. Het is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed, het is een lustoord voor liefhebbers van architectuur. Tijdens deze reis laten wij u dan ook uitgebreid kennis maken met deze prachtige stad, maar ook excursies in de omgeving staan op het programma. Plaatsen als Dětenice, Jicín en Nový Bor gaan we zien. We verblijven tijdens deze winterreis in Hotel Bezděz, dat beschikt over een receptie, lounge, groot restaurant, bar, sauna en overdekt zwembad. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Ga mee en ontdek de Bohemen en Praag in winterse sferen!

 • 2 dagen naar Praag
 • Stadswandeling o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Dětenice en Jicín
 • Bezoek Nový Bor
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Bohemen en Praag

Zaterdag: Nederland - Staré Splavy

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Staré Splavy, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner (zie Pluspakket).

Zondag: Praag Benedenstad

We brengen vandaag een bezoek aan Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende kerken, paleizen en kloosters. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk paleis en de St. Vitus kathedraal, en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. We maken een stadswandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. Aansluitend heeft u nog tijd om Praag op eigen gelegenheid verder te verkennen. Voor het diner zijn we terug in ons hotel (zie Pluspakket).

Maandag: Vrije dag of Praag met boottocht, diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag bij het hotel. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u nogmaals mee naar Praag. We bezoeken o.l.v. onze Nederlandssprekende gids de Bovenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a. de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de Karelsbrug wandelen we terug naar de Benedenstad, waar u de rest van de tijd zelf kunt invullen. Het diner gebruiken we vandaag tijdens een boottocht op de Moldau en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Dinsdag: Dětenice, Jicín en Nový Bor (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een prachtige dagtocht naar een interessant gebied. We rijden eerst naar de plaats Dětenice, waar we het kasteel van deze stad gaan bezoeken (zie Pluspakket). Tevens kunt u hier ook op eigen gelegenheid lunchen in de oude bierbrouwerij. Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625. Deze staan allen op de lijst van Monumentenzorg. Na dit bezoek rijden we naar Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. Tijdens een bezoek aan de glasfabriek (zie Pluspakket) kunt u niet alleen kennis maken met het oude ambacht, maar u kunt het Boheemse glaswerk ook kopen. Voor het diner zijn we weer in ons hotel terug (zie Pluspakket).

Woensdag: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we weer via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo en beschikt over een receptie, groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder zijn er een sauna (tegen betaling), overdekt zwembad en minigolfbaan (tijdens het winterseizoen buiten gebruik) aanwezig. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Wifi is gratis (in de bar).

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
 

5-daagse wintersfeerreis Bohemen en Praag

25 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
26 beoordelingen
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,7
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
 • Vervoer met touringcar 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:21:16 | 0,48 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch