telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Winterzon Andalusië

Wilt u het winterse weer in Nederland ontvluchten? Ga dan mee op deze winterzonreis naar de Costa del Sol in Spanje. We verblijven 8 nachten in Fuengirola in Hotel Las Palmeras, dat direct aan de gezellige boulevard ligt. Tijdens ons verblijf in Spanje brengen we onder meer een bezoek aan Gibraltar, Córdoba, Ronda en Málaga. Ook gaan we naar de prachtige stad Granada, waar u het beroemde Alhambra kunt bezoeken. Tussen deze interessante excursies door heeft u ook voldoende tijd om van de heerlijke Spaanse zon te genieten!

 • Laagste prijsgarantie
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Winterzon Andalusië

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden wij naar Midden-Frankrijk voor onze eerste overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - Costa Brava

De reis gaat verder in zuidelijke richting. Na het passeren van de Frans-Spaanse grens bereiken wij de Costa Brava, waar wij 1 diner en overnachting hebben.

Maandag: Costa Brava - omgeving Benidorm

We vervolgen onze route weer en bereiken via Barcelona en Valencia de omgeving van Benidorm voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Benidorm - Fuengirola

Na het ontbijt gaan we op weg voor de laatste etappe. We rijden langs Alicante en Murcia en komen in de loop van de middag aan bij ons bestemmingshotel in Fuengirola, waar we 8 nachten zullen verblijven. Hier genieten we vanavond van een heerlijk buffet.

Woensdag: Vrije dag

's Morgens kunt u genieten van het ontbijtbuffet in ons hotel. De rest van de dag kunt u verder zelf indelen. Op uw gemak de omgeving van het hotel verkennen of op één van de vele terrasjes aan de boulevard van Fuengirola genieten van de Spaanse zon. 

Donderdag: Dagexcursie Gibraltar (zie Bolderman Pluspakket)

U mag kiezen, óf nog een dagje luieren óf een boeiende excursie maken met lokaal vervoer naar de hoge rotsige kaap Gibraltar (zie Pluspakket). Vergeet niet uw paspoort mee te nemen! De rots is in 1713 bij de Vrede van Utrecht 'voor eeuwig' aan Engeland toegewezen. Op de helling van de rots ligt het Moors kasteel uit de 8e eeuw, waarvan de donjon nog altijd een gevangenis is. In de St. Michael’s Cave was in de Tweede Wereldoorlog een hospitaal gevestigd. U kunt met een kabelbaan naar de top van de rots (niet inbegrepen) en of een rocktour maken met lokaal vervoer (niet inbegrepen). Bovenop de rots ziet u, naast het prachtige uitzicht, de beroemde staartloze apen.

Vrijdag: Ronda

Door de spectaculaire ligging, onneembaar op een rots boven een diepe kloof, was Ronda één van de laatste Moorse bastions. Het zuidelijke deel van de stad is klassiek Moors, met klinkerstraatjes en witte muren. Tijdens de wandeling door het centrum, onder leiding van een Nederlandssprekende gids, ziet u de Puente Nuevo, een brug over de 100 meter diepe kloof Casa del Rey Mora, met een lange trap naar de rivier, en de Santa Maria la Mayor, een minaret. Vanaf de Mirador El Campillo heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Zaterdag: Dagexcursie Córdoba (zie Bolderman Pluspakket)

Als u het Pluspakket hebt geboekt, rijdt u mee via Málaga, Antequera, Aguilar de la Frontera en Fernán Núnez naar Córdoba. Hier beginnen we met een bezoek aan de oude Joodse wijk met zijn 14e-eeuwse synagoge en natuurlijk zult u de wonderbaarlijke Mezquita zien. Ook de kathedraal van Córdoba, in de 18e eeuw gebouwd als moskee, maar al vanaf de 13e eeuw kathedraal, mag u niet missen. Dwalend tussen de honderden zuilen maakt u een reis door de geschiedenis. Natuurlijk is er tijd voor een ‘vino’ en een ‘tapa’ in één van de vele leuke restaurantjes die Córdoba rijk is. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we geen programma en kunt u doen waar u zelf zin in heeft. Bij goed weer kunt u lekker naar het strand of de zondagmarkt bezoeken. Of gewoon op één van de terrasjes genieten van een hapje en een drankje.

Maandag: Dagexcursie Granada (zie Bolderman Pluspakket)

We brengen vandaag een bezoek aan het veel bezongen Granada (zie Pluspakket). Hier kunt u het prachtige centrum verkennen of o.l.v. een Nederlandssprekende gids het wereldberoemde Alhambra bezoeken, waarvan de bouw begon in de 13e eeuw (entree ca. € 35,00 p.p.). Vanaf het Alhambra loopt een pad naar de Generalife, wat ‘de tuin van het hemelse paradijs’ betekent. Het was het buitenverblijf van de Nasridenkoningen. Hier kunt u wandelen door de prachtige tuinen. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Dinsdag: Málaga

Na het ontbijt rijden we naar Málaga, waar u tijd heeft om het centrum te bekijken en uw laatste vakantie-inkopen te doen. Rond het middaguur zijn we weer terug in Fuengirola. De middag staat ter vrije besteding.

Woensdag: Fuengirola - omgeving Benidorm

We verlaten Fuengirola en rijden via Málaga in noordelijke richting naar de Costa Blanca voor diner en overnachting in de omgeving van Benidorm.

Donderdag: Omgeving Benidorm - Costa Brava

We vervolgen onze terugreis en komen weer via Barcelona aan de Costa Brava voor diner en overnachting.

Vrijdag: Costa Brava - Midden-Frankrijk

Vandaag verlaten we Spanje. Over de autoroute du Soleil brengen we u naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Via de Franse steden Lyon, Dijon, Nancy en Metz bereiken wij Luxemburg. Wij volgen daarna de Belgische snelwegen en bereiken Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Las Palmeras, Fuengirola

Hotel Las Palmeras is één van de meest bekende hotels in Fuengirola. Het ligt in het bruisende centrum van deze badplaats, gedeeltelijk boven een winkelcentrum, tegenover de jacht-/vissershaven en op ca. 200 meter van het zandstrand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, meerdere bars, snackbar, dakterras, lift, tennisbanen en zwembad. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie, kluisje en terras of balkon. Wifi is tegen betaling.

15 dagen Winterzon Andalusië

16 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
17 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:43:53 | 0,37 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch