Ga goed voorbereid op vakantie!

Een goede voorbereiding is van belang wanneer u op vakantie gaat. Vergeet bijvoorbeeld uw ID-kaart/paspoort niet mee te nemen en denk aan uw medicijnen indien u deze nodig heeft tijdens de reis. Om de voorbereiding wat makkelijker te maken hebben wij voor u een aantal punten genoteerd die helpen bij een goede voorbereiding voor de vakantie.

ID-kaart/paspoort
Neem altijd een geldig ID-kaart of paspoort mee op vakantie. Een rijbewijs is geen geldig reisdocument! Deze heeft u niet alleen nodig als u de grens over gaat, maar ook om u te kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Voor enkele bestemmingen, heeft u een geldig paspoort nodig. Hier is een ID-kaart niet geldig. Dit gaat om reizen buiten Europa.

Bij sommige reizen dient uw paspoort of identiteitskaart nog minimaal 3 of 6 maanden na thuiskomst geldig te zijn. Hou hier ook mee rekening als u excursies gaat maken waarbij u een landsgrens passeert. Check dit altijd van te voren even, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.
Tip: maak een kopie van uw paspoort of ID-kaart en neem deze mee tijdens de reis. Adviseer uw reisgenoten hetzelfde. Zo heeft u in geval van verlies de juiste gegevens bij de hand om een eventueel nooddocument aan te vragen.

Dieet wensen
Indien u een dieet heeft, dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Wij kunnen niet garanderen dat uw dieetwensen altijd correct worden uitgevoerd, maar wij zullen daar wel ons uiterste best voor doen. Eventuele extra kosten voor uw dieet dient u ter plaatse te voldoen. Bespreekt u uw wensen ook met uw chauffeur/reisleider; hij zal u met raad en daad terzijde staan. Voor glutenvrije of lactosediëten kunnen wij u geen garantie geven dat dit mogelijk is tijdens uw reis.

Maak een inpaklijst
Er zijn diverse spullen die niet vergeten mogen worden wanneer u op reis gaat. Maak hier van te voren een lijstje voor, zodat u kunt afstrepen wat u al ingepakt heeft.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw medicijnen, eventueel voeding voor uw dieet en opladers voor mobiele apparaten.

Wanneer u tijdens uw reis medicijnen mee neemt, zorg er dan voor dat het voldoende medicijnen zijn voor de hele reis. Wij raden u aan om een kopie van het recept voor uw medicijnen mee te nemen. Mocht u uw medicijnen verliezen, dan beschikt u over het juiste recept om nieuwe aan te vragen bij de apotheek. Neem uw medicijnen altijd mee in uw handbagage!

Vreemde valuta
Op de meeste bestemming kunt u betalen met de Euro. Reist u naar een land waar niet met de Euro betaald wordt? Dan kunt u met uw pinpas met het Maestro-logo of met uw creditcard ter plaatse bij een bank geld opnemen of pinnen. In de reispapieren die u ongeveer een week voor vertrek ontvangt, staat vermeld welke valuta in welk land gehanteerd wordt tijdens uw reis.
Wilt u voor de zekerheid toch al geld opnemen voordat u op vakantie gaat? Dan raden wij u aan om geen grote bedragen te pinnen.

Thuisblijvers informeren
Informeer altijd een thuisblijver over uw reis en geef van de thuisblijvers ook het telefoonnummer bij ons op, zodat wij de thuisblijver kunnen informeren bij nood.

Verzekeringen
Wij raden u te allen tijde aan een aparte reisverzekering af te sluiten voor uw reis.
De European Health Insurance Card (EHIC) is een Europese zorgverzekeringspas. Met deze pas krijgt u noodzakelijke medische zorg als u ziek wordt tijdens een vakantie in Europa.
De EHIC-pas geeft u alleen recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland.
Hieronder valt geen:
    - ingeplande medische behandeling in het buitenland
    - zorg in privéklinieken in het buitenland
    - medische behandeling op een cruiseschip
    - terugreis naar huis (repatriëring)

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/zorgverzekering-buitenland/europese-zorgpas-ehic/wat-is-de-europese-zorgverzekeringspas-ehic-en-hoe-vraag-ik-deze-aan

‘s Lands wijs, ‘s lands eer
In het buitenland maakt u kennis met een andere cultuur en een andere keuken.
Een vakantie in het buitenland betekent kennis maken met andere mensen en gewoonten, een andere cultuur en een andere keuken. Dit houdt in dat het altijd anders is dan thuis. Dit is natuurlijk één van de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar het is ook een aspect om met uw vakantieverwachtingen rekening mee te houden.
 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:38:59 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch