naar Homepagina
  1. Het beste van Italië: 5 bestemmingen die u niet wil overslaan

Het beste van Italië: 5 bestemmingen die u niet wil overslaan

Italië is het ideale vakantieland. Er is zon, zee, prachtige natuur, een rijke geschiedenis en genoeg kunst om het hele land een museum te noemen. Staat Italië op uw reislijst, maar nog geen idee waar u zijn moet? We lichten vijf bestemmingen uit die gegarandeerd de moeite waard zijn.

Wie op zoek is naar een gevarieerde vakantie, zit in Italië goed. Er zijn zo veel mooie steden, dorpen en natuurgebieden, dat het eigenlijk zonde is om daar geen gebruik van te maken tijdens uw reis. Om het uzelf extra makkelijk te maken, kunt u voor een compleet verzorgde rondreis gaan.

Bij Bolderman is niet alleen uw reis uitgestippeld, maar is ook uw vervoer en verblijf geregeld. Dankzij de bijzondere excursies die de reisorganisatie verzorgt, wordt uw vakantie al helemaal onvergetelijk. Zo kunt u onbezorgd genieten van het mooiste wat Italië te bieden heeft: deze vijf bestemmingen, bijvoorbeeld.

Florence
Voor kunstliefhebbers is Florence een waar paradijs. De gehele stad staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst: het wordt gezien als de bakermat van de renaissance. De Toscaanse hoofdstad was ooit de woonplaats van bekende namen als Michelangelo, Dante en Botticelli. Niet zo gek dus, dat de mooiste kunstschatten hier te vinden zijn.

Ook de architectuur is de moeite waard. Waan u in een openluchtmuseum door in het centrum te verdwalen en vergeet niet een bezoekje te brengen aan de Santa Maria del Fiore en het Palazzo Vecchio. Toscane heeft nog veel meer moois te bieden. Wie kunstgeschiedenis wil combineren met prachtige landschappen, kan bij Bolderman het beste voor de reis naar Florence, Pisa en Elba kiezen.

Het Gardameer
Helderblauw water, groene bergen, tropische palmbomen en pittoreske stadjes: rondom het grootste meer van Italië is het heerlijk vertoeven. Huur een boot, bezoek de Varone waterval en grot of wandel in de Monte Baldo-bergen. De citroenboomgaarden – waar heerlijke limoncello gemaakt wordt – zijn ook een bezoekje waard. Combineer het Gardameer met Verona en Venetië tijdens deze busreis.

De Italiaanse Bloemenrivièra
Met die prachtige vakantiekiekjes zit het wel goed in de Italiaanse Bloemenrivièra. Deze kuststrook ligt aan de azuurblauwe Middellandse Zee en staat bekend om de vele kleurrijke bloemen die u overal om u heen ziet. De Rivièra dei Fiori is de ideale bestemming als u op zoek bent naar zon en zee in combinatie met idyllische dorpen en prachtige wandelroutes. Met deze reis van Bolderman naar de Italiaanse Bloemenrivièra proeft u ook nog eens de Franse cultuur tijdens bezoekjes aan Monaco, Nice en Cannes.

Rome
De hoofdstad van Italië mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. De stad is doordrenkt met geschiedenis en kunst. Van het Colosseum, Forum Romanum en Pantheon tot de Sint-Pietersbasiliek en de Trevifontein: dit wilt u minstens één keer in uw leven met eigen ogen kunnen bewonderen. Bezoek de verschillende musea, ga naar de Sixtijnse Kapel of loop simpelweg door de stad om de mooiste kunst te bewonderen. Fervente kunstliefhebbers kunnen een reis naar Rome combineren met Florence.

Sicilië
Op het eiland Sicilië geniet u van een uniek stuk Italië. U herkent het gebied op de kaart als het meest zuidelijke deel van Italië aan de westkant. Een van de (letterlijke) hoogtepunten: vulkaan de Etna. De stad Palermo wordt wel eens een van de meest ondergewaardeerde steden van Italië genoemd. In de levendige stad vind u invloeden uit het mediterrane gebied én uit het Midden-Oosten. Ook Taormina en Siracusa zijn de moeite waard. Alle steden in één reis bezoeken? Dat kan met deze rondreis door Sicilië.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:41:32 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch