naar Homepagina
  1. Praag: een diepgaande verkenning van bezienswaardigheden, seizoenen en culinaire ervaringen

Praag: een diepgaande verkenning van bezienswaardigheden, seizoenen en culinaire ervaringen

Welkom in Praag, een stad doordrenkt van geschiedenis en doordrenkt met een onmiskenbare charme. Laat u leiden door een reis door de bezienswaardigheden, seizoenen en culinaire geneugten die deze betoverende stad te bieden heeft. Wij hebben u verschillende stedentrips naar Praag te bieden!

Bezienswaardigheden tijdens een citytrip naar Praag: een cultureel feest
Wat te doen tijdens een stedentrip naar Praag? De bezienswaardigheden in Praag zijn als een reis door de geschiedenis zelf. Begin uw ontdekkingstocht bij de indrukwekkende Praagse Burcht, een architectonisch meesterwerk dat de stad domineert. Wandel over de beroemde Karelsbrug, een schilderachtige verbinding tussen de Oude Stad en de Praagse Burcht, en neem de tijd om te genieten van het adembenemende uitzicht op de stad.

Het Oude Stadsplein is een bruisend centrum vol historische pracht, met als hoogtepunt de astronomische klok op het stadhuis. Wandel naar de Joodse wijk, waar de synagogen en eeuwenoude begraafplaatsen getuigen van een rijke geschiedenis. Ontdek de Sint-Vituskathedraal, een meesterwerk van gotische architectuur, en dwaal door de kronkelende straatjes die een schat aan verborgen juweeltjes herbergen.

Voor degenen die zich afvragen wat te doen tijdens een citytrip naar Praag, is er geen tekort aan culturele en historische schatten om te verkennen!

Praag in de winter: een betoverend sneeuwlandschap
In de winter verandert Praag in een waar sneeuwparadijs. De Karelsbrug wordt omlijst door witte pracht, terwijl de Praagse Burcht een majestueus tafereel is in de sneeuw. De straten van de Oude Stad komen tot leven met de warmte van gezellige kerstmarkten, waar lokale ambachten en culinaire lekkernijen je zintuigen betoveren.

Verlies uzelf in de winterse magie van Praag terwijl u geniet van een wandeling door de met sneeuw bedekte straten en pleinen. Neem de tijd om lokale lekkernijen te proeven, zoals de hartverwarmende svíčková en het onweerstaanbare smažený sýr.

Omdat een stedentrip naar Praag in de winter dus zeker een aanrader is, hebben wij voor u voldoende vertrekdata ingekocht!

Praag in de zomer: zonovergoten avonturen
Als de zomer aanbreekt, onthult Praag een andere kant van haar charme. En wat is er dan in de zomer te doen in Praag tijdens een mooie stedentrip? Langs de oevers van de Moldau komen parken tot leven met picknickende gezinnen en vriendengroepen. Het Oude Stadsplein wordt een levendig podium voor straatartiesten en openluchtevenementen. Maak een boottocht over de Moldau en bewonder de zomerse pracht van de stad vanaf het water.

De Praagse Burcht en haar tuinen stralen in de zomerse zon, waardoor de stad een betoverende warmte krijgt. Ontdek de zonnige zijde van Praag terwijl u geniet van de bruisende sfeer van deze prachtige stad!

Eten in Praag: een culinair avontuur
Eten in Praag is een waar genot voor de fijnproevers. Proef lokale lekkernijen zoals svíčková, een hartige vleesstoofpot, en smažený sýr, gefrituurde kaas die een traktatie is voor de smaakpapillen. Wandel door de straten van de Oude Stad en ontdek charmante cafés en restaurants die een mix van traditionele en moderne gerechten serveren.

Voor de ultieme culinaire ervaring biedt Praag een scala aan Michelin-sterrenrestaurants. Geniet van verfijnde gerechten met een adembenemend uitzicht op de stad. Laat uw smaakpapillen verwennen door de creativiteit van de chef-koks en ontdek waarom Praag een gastronomisch paradijs is.

Met onze 4- en 5-daagse stedentrips naar Praag, heeft u voldoende tijd om verschillende restaurantjes te proberen!

Weer in Praag in oktober: bij uitstek genieten!
Als u overweegt om in oktober een citytrip naar Praag te boeken, is het handig om te weten wat u kunt verwachten van het weer. Terwijl de herfst zijn intrede doet, schilderen kleurrijke bladeren de straten in warme tinten. Het is de perfecte tijd om de bezienswaardigheden te verkennen terwijl u zichzelf hult in een comfortabele herfstjas. Het weer in Praag in oktober is dus ideaal voor een fijne stedentrip.

Praag is niet alleen een stad; het is een levendige schatkist vol geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. Of u nu door de met sneeuw bedekte straten dwaalt, geniet van de zomerse levendigheid of de lokale keuken ontdekt, Praag biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Laat u betoveren door de magie van deze Europese parel aan de Moldau.

Naast Praag hebben wij nog veel meer mooie stedentrips! Wat dacht u van Parijs, Londen of Berlijn? Bekijk al onze stedentrips op onze website!
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:17:06 | 0,06 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch