Rondje Zweden met Bolderman

Zweden is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Het land staat vooral bekend om zijn uitgestrekte bossen, ontelbare meren, kolkende rivieren en typische rood geschilderde houten huizen. Bolderman neemt u graag mee met een busreis naar het prachtige en rustige Zweden.

De tweede stad van Zweden: Göteborg
Göteborg is een groene stad en heeft u veel te bieden! Wat dacht u van de uitgebreide seafood gerechten op de kaart bij de meeste restaurants? Al het lekkers wat op de kaart staat komt vrijwel rechtsreeks vanuit de zee op uw bord, doordat de kust op een steenworp afstand van de binnenstad ligt. Tijdens onze rondreis door Zweden maakt u kennis met deze veelzijdige stad onder leiding van een lokale gids.
Göteborg is dus een groen stad, met veel parken en tuinen. Een bezoek aan de Botanische Tuin van Göteborg slaan we daarom zeker niet over! In deze tuin vindt u meer dan 16.000 verschillende soorten planten, waar u uw ogen uit zult kijken. Begint het bij u al te kriebelen om deze prachtige stad te bezoeken?

Het zesde meer van Zweden: Het Siljanmeer
Tijdens een rondreis door Zweden mag het Siljanmeer niet ontbreken. Dit meer ligt in het hart van de Dalarna, wat letterlijk ‘de Dalen’ betekend. En laten wij eerlijk zijn, het landschap rondom het Siljanmeer is schitterend! En wist u dat dit meer door een inslag van een enorme meteoriet is ontstaan?
Het nationaal symbool van Zweden zijn de kleine, houten, kleurrijk beschilderde paardjes, of op zijn Zweeds: Dalahäst. Op de dag dat u het Siljanmeer bezoekt tijdens de rondreis door Zweden, ziet u hoe deze paardjes op traditionele wijze gemaakt worden.

‘Venetië van het noorden‘ Stockholm
Stockholm is één van de meest gastvrije steden van de wereld en ligt idyllisch verspreid over 14 eilanden in een archipel van de Baltische Zee. Waar u ook kijkt, uw blikt vangt altijd wel een stukje water. Daarnaast is er ook een eindeloze lijst van wat u kunt doen in Stockholm, zeker de moeite waard dus! Tijdens onze rondreis door Zweden nemen wij u mee naar deze gastvrije stad. En echte aanrader is het Vasamuseum op het eiland Djurgården, waar een bijna volledig intact 17e eeuws schip te zien is. Op hetzelfde eiland vindt u het schilderachtige openluchtmuseum Skansen met 150 eeuwenoude boerderijen en werkplaatsen uit heel Zweden. En voor de echte ABBA liefhebbers is er ook nog het ABBA Museum! Genoeg keuze om u een dagje te vermaken in deze schitterende stad!

Fika-momentje
Misschien heeft u er al eens van gehoord en misschien zegt het u helemaal niks: een fika-moment. Dit is een Zweedse koffiepauze die veel meer inhoudt dan alleen maar koffie drinken. Het houden van deze pauze wordt vaak gecombineerd met bijvoorbeeld een zoet broodje. Een fika-moment wordt vaak gehouden met familie, vrienden of zelfs met collega’s. Even ontsnappen aan de drukte van de dag om vervolgens vol energie de dag verder voort te zetten. Weet u al wanneer u uw fika-momentje gaat houden?

Zweden = IKEA
Bij Zweden denk toch ook bijna iedereen aan IKEA? De oprichter van de IKEA is Ingvar Kamprad. Tijdens onze rondreis door Zweden zullen wij ook een stop maken in de geboorteplaats van Ingvar, Älmhult. In het museum van deze beroemde winkelketen kunt u de geschiedenis van IKEA ontdekken.

Bekijk hier alle reizen naar Zweden.
 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:37:17 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch