telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Aan de oevers van het Lago Maggiore

Tijdens deze busreis willen we u kennis laten maken met het wonderbaarlijke natuurschoon rond het Lago Maggiore. Het subtropische klimaat en de Zwitserse en Italiaanse bergwereld zijn fantastisch. Vanuit het schitterend, aan de rand van het meer gelegen Hotel Beau Rivage in de plaats Baveno, neemt uw chauffeur/reisleider u mee voor uitstapjes in deze prachtige omgeving. Zo bezoeken we o.a. het Ortameer, maar ook een rit met de Centovalli-trein is in het reisprogramma opgenomen. De wereldstad Milaan en het pittoreske plaatsje Macugnaga vergeten we tijdens deze excursiereis uiteraard niet. Kortom, dit is een reis die lang in uw geheugen gegrift zal blijven.

 • Hotel direct aan het meer
 • Excursie Milaan
 • Bezoek Isola Bella
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Aan de oevers van het Lago Maggiore

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend gaan we op weg naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Baveno

We rijden via een mooie route via Zwitserland naar ons hotel aan het Lago Maggiore. Uiteraard maken we tijdens deze rit diverse stops. Na aankomst in Baveno, de plaats waar we in Hotel Beau Rivage zullen verblijven, volgt de kamerindeling en het diner.

Woensdag: Macugnaga

Na het ontbijt neemt uw chauffeur u mee naar één van de mooi­ste en oudste plaatsjes in de omgeving, Macugnaga, ook wel de koning van de Italiaanse Alpen genoemd. In Macugnaga is het of de tijd stil is blijven staan. Ooit leefden hier de eerste Ger­manen. Een bezoek aan het museum Casa Walser of de goudmijn behoort tot de mogelijkheden. Vergeet vandaag niet uw camera mee te nemen. Vroeg in de middag zijn we terug in Baveno.

Donderdag: Ortameer (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat het Ortameer op het programma. Na een kort boottochtje komen we aan bij Orta San Giulio, ook wel de parel van het meer genoemd. We zien hier de heilige berg van Orta, de beeldengroep die het leven van de heilige Franciscus van Assisi voorstelt. De schitterende fresco’s in de kapelletjes zijn zeker de moeite van het bezichtigen waard. Na dit bezoek rijden we terug naar het hotel.

Vrijdag: Treinrit Centovalli (zie Bolderman Pluspakket)

We maken vandaag een prachtige treinreis en u kunt daarbij genieten van de prachtige natuur tussen Italië en Zwitserland. De treinreis gaat door het Vigezzo dal, het dal van de schilders, en het Centovalli. Op de route ziet u de bedevaartkerk Madonna del Sangue. Aan het einde van de rit staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we langs het meer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag of dagtocht Milaan (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag heerlijk relaxen of mee gaan naar de hoofdstad van Lom­bardije: Milaan. Onder leiding van een gids doen we een uitgebreide stadsbezichtiging en zien o.a. het Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele, Piazza delle Scala en Piazza del Duomo. U heeft ook voldoende tijd om deze mooie stad zelf te verkennen of lekker te winkelen. Aan het einde van de middag zijn we terug in Baveno.

Zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag. U kunt lekker uitslapen, een wandeling langs het meer maken, gaan zwemmen of een terrasje pakken.

Maandag: Isola Bella (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag staat in het teken van het bloemeneiland Isola Bella en het bij­be­horende kasteel van de familie Bor­romeo. Vanuit Baveno of Stresa maken we de overtocht naar dit schitterende eiland. We brengen een bezoek aan het geheel in barokstijl gebouwde kasteel met de daarbij behorende tuin. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Baveno - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Lago Maggiore en rijden huiswaarts voor de laatste overnachting in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Woensdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Alweer de laatste dag van deze schitterende excursiereis uit het Bolderman reisprogramma. Met diverse stops rijden we terug naar Nederland. Bij aankomst op ons centrale overstappunt wacht u een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u via de servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Miralago, Verbania

Het hotel is mooi gelegen in Verbania, direct aan het Lago Maggiore. Het beschikt over een receptie, restaurant met uitzicht op het meer, bar en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, kluisje en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Anja

Recentelijk heb ik een geweldige vakantie mogen beleven van Bolderman. Een 10 daagse reis aan de oevers van het Lago Maggiore. Een schitterende omgeving, goed hotel, stralend weer, leuk gezelschap en prachtige excursies, onder begeleiding van onze kundige, leuke, betrokken chauffeur Martijn. Ik heb vele mooie foto’s mogen maken aan en van het Lago Maggiore, maar ook van de Zwitserse alpen, die we hebben gezien tijdens excursies en op de heen- en terugreis.

Reisverhaal Jos

Bijgaande foto is genomen vanuit ons hotel bij een opkomende zon. Hoewel de voorspellingen niet alle dagen zon waren, hebben we deze in Italië wel gehad. Prachtige reis mede te danken aan onze chauffeur Martin!

Reisverhaal Rieky

Hierbij verschilldende  foto's van onze vakantie in het mooie Lago Maggiore in Italie
Het zijn verschillende foto's. van onze excursiereis.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Italië..

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

10 dagen Aan de oevers van het Lago Maggiore

38 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling

39 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,8
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:38:32 | 0,51 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch