telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

Verzekeringen

Een goede reis- en annuleringsverzekering is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw vakantie. Voorafgaand aan en tijdens uw vakantie kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een verzekering vervelende financiële gevolgen kunnen hebben.

Europeesche Verzekeringen
Om er zeker van te zijn dat u goed verzekerd op reis gaat en daarvoor zo min mogelijk betaalt, bemiddelt Bolderman.nl in verzekeringen van de Europeesche Verzekeringen. Dit is de grootste reisverzekeraar van Nederland en deze staat garant voor een perfecte reis- en of annuleringsverzekering.

Kortlopende Reisverzekering
Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eind
wereldwijde hulp, 24 uur per dag
* snelle afhandeling van bagageschade
* geen eigen risico bij geneeskundige kosten
* twee jaar nieuwwaardevergoeding voor bagage bij Optimaal

Covid Care dekking

Vanaf 11 juni 2021 kunt u bij Bolderman uw reisverzekering inclusief COVID dekking boeken. Met deze Covid dekking verzekering bent u verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19.

Boek een reis via Bolderman en sluit meteen een reisverzekering inclusief COVID dekking (deze dekking zit automatisch verrekend in onze kortlopende reisverzekering). Let op: de verzekering met COVID dekking is alleen via de website Bolderman te boeken, niet via de website van Europeesche verzekeringen. Onderaan deze pagina kunt u de voorwaarden van deze verzekering opvragen: (Clausuleblad extra reis- en verblijfskosten (Covid-19) Verzekeringskaart extra reis- en verblijfskosten (Covid-19)).

--------------------------

Hoe werkt het?
Indien u de dekking voor extra reis- en verblijfskosten wenst af te sluiten, dan moet aan het volgende worden voldaan:
 • Er dient een nieuw te sluiten kortlopende reisverzekering te worden afgesloten. Mocht u al eerder een reis bij Bolderman hebben geboekt, maar toch interesse hebben in deze verzekering. Neem dan contact met ons op: telefoonnummer 0318-580958.
 • Op de kortlopende reisverzekering moet de extra dekking “Extra sportuitrusting” afgesloten worden (en dus ook bagage).
 • De premie is verschuldigd voor alle verzekerde personen voor de gehele reisduur.
 • De Dekking Extra reis- en verblijfskosten kan alleen afgesloten worden in de periode tot en met 31 juli 2021
 • De betreffende clausule (1.02, zie hieronder) wordt verstrekt bij de verzekeringspolis (boekingsbevestiging).
 • De combinatie van de dekking “Extra sportuitrusting” samen met de clausule Extra reis- en verblijfskosten geeft recht op de in die clausule vermelde dekking.
--------------------------

Clausule Extra reis- en verblijfskosten
In aanvulling op artikel 2.3 van de Voorwaarden Kortlopende Reisverzekering geldt dat u met deze clausule bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19.

Wat is verzekerd?
Extra reis- en verblijfskosten als u en uw eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming u en uw eventuele medeverzekerde(n) verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt.

Wanneer bent u verzekerd?
U bent alleen verzekerd als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:
 • De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 1 april 2021 tot en met 31 oktober 2022.
 • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een reisadvies ‘groen/geel’ voor uw reisbestemming;
 • De (lokale) overheid van uw reisbestemming heeft een verplichte quarantaine opgelegd waardoor u en uw eventuele medeverzekerde(n) op de geplande terugreisdatum niet kunt/kunnen terugreizen naar Nederland;
 • U maakt door deze quarantaine onvoorziene extra verblijfs- en/of reiskosten die niet vergoed worden door bijvoorbeeld de (lokale) overheid op de reisbestemming, de Nederlandse overheid, uw vervoerder, luchtvaartmaatschappij of reisorganisaties.
 • De dekking is alleen van kracht als uit de polis blijkt dat de voor deze dekking verschuldigde toeslagpremie is betaald. Dit is te zien aan Personenhulp incl. Covid dekking.
Wat krijgt u vergoed?
 • Noodzakelijke extra verblijfskosten tot maximaal € 100,- per verzekerde per dag voor maximaal 10 dagen De vergoeding van verblijfskosten verminderen wij met 10% in verband met kosten die u bespaart op uw normale levensonderhoud.
 • Extra reiskosten naar Nederland tot max. € 750,- per verzekerde.
 • Wij vergoeden maximaal € 5.000, - per polis. Belangrijk: wij vergoeden deze kosten alleen als u deze in overleg met en met goedkeuring van de Europeesche of de Europeesche Hulplijn (+31 20 651 57 77) heeft gemaakt.
Bekijk hier de volledige voorwaarden:
Clausuleblad extra reis- en verblijfskosten (Covid-19)
Verzekeringskaart extra reis- en verblijfskosten (Covid-19)

Doorlopende Verzekering voor reizen (Reis en Annulering)
Gaat u vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan heeft u met de doorlopende reisverzekering meteen al uw trips verzekerd. U kunt uw Doorlopende Verzekering voor Reizen zelf samenstellen. U mag bijvoorbeeld zelf bepalen of u alleen een reisverzekering, een annuleringsverzekering of een combinatie daarvan wilt. Daarnaast kunt u kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal. Hiermee bepaalt u zelf hoe goed u verzekerd bent. Tot slot kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reizen. En bent u het hele jaar door verzekerd. Ideaal, als u meerdere keren op reis gaat!

Europa/werelddekking 
Voor alle Europese landen en niet-Europese landen aan de Middelllandse Zee (Tunesië, Marokko en Egypte) heeft u een reisverzekering met Europadekking nodig.

Tips bij beschadiging, verlies of diefstal
Bij beschadiging, verlies of diefstal van bagage:
-laat bij vermissing/beschadiging tijdens (openbaar)vervoer een schriftelijke verklaring (P.I.R. Property Irregularity Report) opmaken door de vervoerder en in andere gevallen door de reis-/hotelleiding.
-doe bij verlies of diefstal ook altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een schriftelijk bewijs.
-bewaar beschadigde artikelen tot na de schadeafwikkeling.

In de verzekeringsvoorwaarden worden eisen aan uw voorzichtigheid gesteld, zoals:
-vervoer geld, kostbaarheden en reisdocumenten als handbagage (doe dit ook met uw medicijnen).
-laat nooit geld, kostbaarheden en reisdocumenten onbeheerd achter, bijvoorbeeld op het strand tijdens het zwemmen in zee.
-laat in principe geen bagage in een vervoermiddel achter. Neem handzaam in koffers en tassen verpakte bagage altijd mee naar het logiesverblijf, zélfs bij een enkele overnachting.
-diefstal van geld en reisdocumenten uit een vervoermiddel is niet gedekt.

Wat te doen bij problemen op reis
U dient, o.a. voor toestemming tot het maken van extra kosten, in ieder geval direct telefonisch contact op te nemen met SOS International in Amsterdam (+31-206515777), zoals bij:
-ongeval, ernstige ziekte of ziekenhuisopname.
-noodgedwongen eerdere terugkeer naar huis.
-uitval van het privé-vervoermiddel.
Houd uw reisverzekeringspolis bij de hand en noteer vooraf plaatsnaam en telefoonnummer waarop u te bereiken bent, als u SOS International belt. Uw factuurnummer is tevens polisnummer indien de reisverzekering, bedragen en reisduur staan vermeld.

Wat te doen om eventuele schade te claimen op de annuleringsverzekering
U dient contact op te nemen met Bolderman.nl op 0318 – 58 09 58 of via de mail info@bolderman.nl. U ontvangt van Bolderman.nl een schadeformulier. Vul het formulier in, zet uw handtekening eronder en stuur het naar de Europeesche Verzekeringen. Tip: Voeg originele nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij. Hoe vollediger u de schade omschrijft en bewijzen verstrekt, des te sneller kan een schade vaak worden afgehandeld.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:32:42 | 0,05 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch