10 dagen Balatonmeer en Boedapest

Wie de afwisseling van natuur en steden zoekt, komt op deze Hongarije reis zeker aan zijn trekken. Aan variatie in het programma geen gebrek. Hongarije is het land van heuvels, laagland, historische steden en tradities. Het Balatonmeer is het grootste meer van Europa, met een oppervlakte van 596 km2 en een gemiddelde diepte van 2 tot 3 meter. Het water haalt door de geringe diepte al snel een temperatuur tot boven de 20 graden. Vroeger was een vakantie aan het Balatonmeer slechts weggelegd voor hoge partijbonzen. Tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming voor de Hongaarse bevolking en buitenlandse toeristen en een ideaal uitgangspunt voor het maken van interessante excursies. Boedapest is het stralende middelpunt van het land. In de twee stadsdelen, Buda en Pest, van elkaar gescheiden door de Donau, vindt men bekende bezienswaardigheden zoals het Parlementsgebouw, de Ketting- en de Elisabethbrug, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en het burchtpaleis van Buda. De stad herbergt maar liefst 900 beschermde gebouwen, 25 schouwburgen en 83 musea. U verblijft in Hotel Magistern in Siófok, direct gelegen aan het Balatonmeer en aan de rand van de stad. 

  • Hotel direct aan het Balatonmeer
  • Folkloreavond met Hongaarse specialiteiten
  • Bezoek Boedapest o.l.v. een gids
  • Excursie Puszta
  • Bezoek Keszthely
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Balatonmeer en Boedapest

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt en na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse snelwegen naar Zuid-Duitsland voor diner en onze eerste overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Siófok

We vervolgen onze busreis na het ontbijt. Bij Passau rijden we Oostenrijk binnen en via Linz naar de omgeving van Wenen voor de lunchpauze. Aansluitend rijden we ten zuiden van de Neusiedler See de Hongaarse grens over. Voor het diner bereiken we ons hotel in Siófok.

Woensdag: Tihany

‘s Ochtends kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van ons hotel verkennen. ‘s Middags bezoeken we het van oorsprong vulkanische schiereiland Tihany, tevens een vriendelijk plaatsje met traditionele huizen en smalle, kronkelende straatjes met gezellige winkeltjes. Bezienswaardig is de in barokstijl gebouwde abdijkerk. De kerk herbergt prachtige fresco’s en houtsnijwerken. In de crypte zijn de restanten van de middeleeuwse abdij en het graf van de stichter van de abdij te zien. Vanaf het pleintje voor de kerk heeft u een schitterend uitzicht over het meer en de omgeving. Na dit bezoek gaan we weer terug naar Siófok.

Donderdag: Vrije dag of Puszta (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bent u vrij of, als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar de Hongaarse Puszta. We maken hier een koetsenrit en krijgen een typisch Hongaarse lunch aangeboden, omlijst met traditionele muziek. Ook zien we een indrukwekkende paardenshow. Een schitterende dag, dus vergeet vandaag uw camera niet!

Vrijdag: Boedapest (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de Hongaarse hoofdstad Boedapest centraal. Onder leiding van een lokale gids maken we een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Donau en bestaat eigenlijk uit drie oude steden die samengevoegd zijn. Namelijk Buda en Obuda op de oever met de burcht en Pest aan de overkant, waar het schitterende Parlementsgebouw staat. We bezoeken de Burchtwijk met de Matthiaskerk. Vanaf het Vissersbastion heeft u een prachtig uitzicht over de Donau en het Parlementsgebouw. Ook brengen we een bezoek aan het Heldenplein. Hier staat een monument dat her­innert aan het 1000-jarig bestaan van Hongarije. Na de stadsrondrit heeft u voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, een boottocht op de Donau te maken (zie Pluspakket) of gezellig op een terrasje neer te strijken.

Zaterdag: Keszthely en Hévíz

Vandaag maken we een dagtocht naar Keszthely met een bezoek aan het 101 kamers tellende barokke Festetickasteel. Zeer de moeite waard is de Helikonbibliotheek met meer dan 50.000 kostbare boeken. In Keszthely kunt u heerlijk winkelen en souvenirs kopen. We vervolgen onze dagtocht naar de wereldberoemde bronnenplaats Hévíz, met hotels, restaurants en boetiekjes. De naam Hévíz betekent ‘warm water’. Bij het dorp ligt een 4,4 ha groot kratermeer, waarvan het water in de zomer én winter een oppervlaktetemperatuur heeft van 28-30 graden. Na een bezoek aan het thermaalbad rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Deze dag zijn er geen excursies gepland. U kunt zelf uw dag indelen; een kerkdienst bijwonen, heerlijk genieten op het strand, flaneren op de boulevard, een terrasje pakken of een boottocht maken op het meer.

Maandag: Porseleinmuseum van Herend en wijnproeverij

Na een niet te vroeg ontbijt vertrekken we naar de plaats Herend, waar we een porseleinfabriek zullen bezichtigen. De fabriek stamt uit 1839 en is tot ver buiten Hongarije bekend. Kenners zullen bij de naam Herend onmiddellijk denken aan het bloemrijk gedecoreerde porselein van ‘koninklijke bloede’, dat meestal alleen aan vorsten en de ‘upper ten’ wordt geleverd. Het porseleinmuseum bevat een vorstelijke verzameling van maar liefst 15.000 items. ‘s Middags brengen we bij voldoende deelname nog een bezoek aan een wijnproeverij (niet inbegrepen).

Dinsdag: Siófok - Zuid-Duitsland

Helaas nemen we vandaag weer afscheid van het Balatonmeer. De eerste etappe van de terugreis rijden we via Györ en door het Oostenrijkse Burgenland langs de steden Wenen, Linz en Passau naar Zuid-Duitsland voor onze laatste overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste vakantiedag is aangebroken. Via de Duitse autobanen rijden we met diverse stops naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terugkijken op een prachtige excursiereis naar Hongarije.

Landkaart: Balatonmeer en Boedapest

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Magistern, Siófok

Dit hotel ligt aan het Balatonmeer aan de rand van Siófok. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, binnenzwembad, wellness en terras met ligstoelen. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, kluisje en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Hongarije

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Hongarije wordt betaald met de Hongaarse forint (HUF).

Elektriciteit:
In Hongarije worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Hongaars (Magyar) is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Hongarije liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Jenny

Deze foto is genomen bij het plaatje Tihany, waar we stopte om het stadje te bekijken. We mochten daar langs de winkeltjes, en ik vond deze foto erg mooi geworden. De reis was verder ook leuk, Boedapest was het grootst en indrukwekkendst! 

Reisverhaal Els en Pieter

Wij hebben genoten van de vakantie in Hongarije 
Wij hadden een gezellige groep en natuurlijk een fijne chauffeur en zijn vrouw 
Wij waren ook nog 12,5 jaar getrouwd
En dan ook nog een prachtige foto maken van balatonmeer geeft deze reis een goud randje 
Els en Pieter Vermeulen  uit soest 

Reisverhaal Henk

We hebben een prachtige reis gemaakt naar het balatonmeer en het prachtige Boedapest Hoogte punten waren de poesta en boudapest overdag en s’avonds hier enkele foto’s Henk kastenberg

Reisverhaal Kees

Deze foto maakte ik tijdens een rondvaart op het Balatonmeer. Een beeld wat iedereen die aan de rondvaart meedoet, zich zo voor de geest kan halen. Ons reisdoel was dan ook Hongarije, Boedapest en het Balatonmeer. We zaten in hotel Magistern in Siofok.

Reisverhaal Janny

Onze 1e excursie reis gehad met bolderman. Naar het Balatonmeer en Boedapest. Goeie chauffeur/reisleider Mike, heeft ons veel laten zien.Geweldige reis geweest

Reisverhaal B van der Maten

Bijgaand wat foto's van onze Balatonreis

Reisverhaal Krisztina

Vandaag een fantastische Pustaprogramma met Piet Dijkhuizen en 48 Nederlandse toeristen van Bolderman Reizen

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:36:40 | 0,36 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch