10 dagen De Ardèche, een ware natuurbelevenis

vanaf € 789,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze Frankrijk-reis gaat naar een zeer populaire vakantiebestemming voor Nederlanders, de Ardèche. Diverse rivieren doorsnijden dit gebied en hebben in de loop der eeuwen een indrukwekkende omgeving gecreëerd. Kale bergen, diepe ravijnen, ruige hoogvlakten, druipsteengrotten en bossen vormen tezamen een adembenemend landschap. Ook de schilderachtige plaatsjes met kastelen en de afgelegen ruïnes van oude burchten zijn een bezoek waard. Tijdens deze reis naar de Ardèche ontdekt u prachtige stadjes zoals Joyeuse en Vogüé. Maar ook de beroemde Mont Gerbier de Jonc, de Gorges de l’Ardèche en de stad Montélimar, bekend om zijn nougat, staan op het programma. Onze standplaats is het Grand Hotel des Bains in Vals-les-Bains, waar 100 geneeskrachtige bronnen het plaatsje de reputatie van kuuroord hebben gegeven. De hotelkeuken wordt geroemd om zijn regionale gerechten, die tijdens het diner geserveerd worden. Ga mee op deze goed verzorgde excursiereis naar de Ardèche!

 • Montélimar en Aubenas
 • Pont-d'Arc en Gorges de l'Ardèche
 • Optioneel druipsteengrot Aven d'Orgnac
 • Ruoms
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De Ardèche, een ware natuurbelevenis

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden, waarna de excursiereis naar de Ardèche zal beginnen. Via de Belgische en Franse autobanen rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - Vals-les-Bains

Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting. Bij Brioude verlaten we de snelweg en rijden we door een prachtig landschap naar de Ardèche. Aan het eind van de middag bereiken we Vals-les-Bains, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Woensdag: Streekmarkt in Joyeuse en Vogüé

Joyeuse dankt zijn naam aan Karel de Grote, die volgens de legende zijn zwaard 'Joyeuse' in de grond geramd heeft op de plaats waar de stad gebouwd zou moeten worden. In dit 'vrolijke' stadje wordt iedere woensdag een gezellige streekmarkt gehouden, die u kunt bezoeken. Ook een wandeling door het stadje, dat gedomineerd wordt door een voormalig kasteel, is de moeite waard. Na de lunch op eigen gelegenheid rijden we naar het plaatsje Vogüé, met haar gelijknamige kasteel, voordat we via een mooie route naar ons hotel terug rijden.

Donderdag: Pont-d’Arc en Gorges de l’Ardèche

Na het ontbijt gaan we naar Pont-d’Arc, naar de beroemde, door de natuur gevormde brug over de rivier de Ardèche. Hier begint de panoramatocht langs de Gorges de l’Ardèche. Over een lengte van ongeveer 30 kilometer volgt de weg de wendingen van de rivier. De rotswanden rijzen vrijwel loodrecht op en het ravijn in de diepte versmalt zich soms tot slechts enkele meters. Het uitzicht is spectaculair. We houden natuurlijk enkele fotostops bij de meest indrukwekkende uitzichtpunten. Via Saint-Martin-d’Ardèche, Viviers en Aubenas rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Montélimar en Aubenas

Strikt genomen ligt Montélimar niet in de Ardèche maar in de Drôme. Toch steken we de rivier de Rhône over om deze interessante provinciestad te bezoeken. Montélimar is beroemd in de gehele wereld om zijn productie van nougat. U kunt een fabriek bezoeken, waar dit heerlijke product nog ambachtelijk gemaakt wordt. U krijgt alle ingrediënten en het hele productieproces te zien en daarna mag u natuurlijk proeven! Aansluitend kunt u het centrum van Montélimar zelf verkennen. De lunch (niet inclusief) kunt u bijvoorbeeld gebruiken op één van de leuke terrasjes aan de mooie boulevard. Vervolgens rijden we naar het mooie plaatsje Aubenas. Het silhouet van het stadje word gedomineerd door het bijzondere kasteel, gebouwd in verschillende stijlperiodes. Wandelend door de middeleeuwse straatjes komt u bij de oriëntatietafel naast de Place de l’Airette. Hier heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. In het stadje kunt u winkelen of iets drinken op een gezellig terrasje. Daarna rijden we weer terug naar Vals-les-Bains.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag kunt u zelf indelen in Vals-les-Bains. Lekker luieren, zwemmen of een wandeling maken, aan u de keuze. Ook kunt u op eigen gelegenheid nogmaals de plaats Aubenas bezoeken.

Zondag: : Aven d’Orgnac en Ruoms (zie Bolderman Pluspakket) en Ruoms

Vandaag gaan wij Naar Aven d’Orgnac en Indien u het Pluspakket heeft geboekt bezoekt u één van de grootste en indrukwekkendste druipsteengrotten van Europa, de Aven d’Orgnac, het Lourdes van de onderaardse wereld. Neemt u wel een trui of vest mee, want de temperatuur in de grot ligt rond de12 graden, en trekt u goede schoenen aan. Wandelend zien we de verschillende 'kamers' in de grot. U ziet er reusachtige, grillig gevormde stalagmieten en stalactieten, in de loop van miljoenen jaren gevormd door het water dat door het kalkgesteente sijpelde. Een andere vorm van kalkafzetting vindt u wat verderop in de grot, zogenaamde 'rode gordijnen', die gevormd zijn door langs de wanden sijpelend water. Het klank- en lichtspel aan het eind van de rondleiding zorgt voor een poëtische noot. Na de rondleiding van een uur en een kwartier brengt een lift u weer naar boven. ‘s Middags bezoeken we het leuke plaatsje Ruoms, bekend om zijn wijn. De stadsmuren, verdedigingstorens en gebouwen uit de 15e en 16e eeuw zijn het bekijken waard.

Maandag: Vrije dag of Mont Gerbier de Jonc, Lac d'Issarlès en Lanarce (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag kunt u zelf indelen. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op een indrukwekkende natuurtocht, met weidse vergezichten, door de bergen van de Ardèche. Na het ontbijt rijden we via Antraigues-sur-Volane naar een bijzondere berg, de Mont Gerbier de Jonc. Een kale berg met een bijzondere top, die bestaat uit vulkanisch gesteente. Hier ontspringt de langste rivier van Frankrijk, de Loire. U kunt de bron bezichtigen en genieten van een onvergetelijk uitzicht. Hierna rijden we naar het meer van Issarlès, gelegen in de krater van een voormalige vulkaan. Het meer dankt zijn diepblauwe kleur aan zijn diepte van 138 meter. U kunt hier een wandeling langs het meer maken. Na de lunch (niet inclusief) rijden we via het plaatsje Coucouron naar de zeer bijzondere Auberge de Peyrebeille in Lanarce, waar in de 19e eeuw hele bizarre dingen gebeurden. Onder leiding van een lokale gids hoort u hier alles over. Ook kunt u in het naastgelegen restaurant, waar veel streekproducten staan uitgestald, iets drinken. Na dit bezoek gaan we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vals-les-Bains - Midden-Frankrijk

We vertrekken na het ontbijt weer uit Vals-les-Bains. Via Privas rijden we naar de Route du Soleil. Tegen de avond bereiken we ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk. 

Woensdag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe van deze reis voert ons naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier wacht ons een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige excursiereis naar de Ardèche. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: De Ardèche, een ware natuurbelevenis

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wij­zigingen ontstaan in het reisplan.

3* Grand Hotel des Bains, Vals-les-Bains

Dit hotel in Victoriaanse stijl ligt in de groene omgeving van Vals-les-Bains en beschikt over een receptie, lounge, lift, restaurant, bar, tuin, terras en zwembad. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Midden-Frankrijk

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Alie

Wij zijn woensdag terug gekomen van de Ardèsche. grand hotel des Bains. was een mooie reis en Sunder was onze geweldige chauffeur.

Reisverhaal Erica

Foto 1 Montélimar. Wachten op de bus bij Bd du Fust vlakbij parking Aleyrac.
Foto 2 Vogüé. Wandeling langs de rivier d'Ardèche naar Château de Vogüé.
Foto 3 Joyeuse, politie te paard door steile straatjes.

Reisverhaal Ada

Gemaakt tijdens onze natuurreis naar de Ardèche bij het meer van Issarlès, terwijl wolken zich vlak voor een bui boven het meer verzamelen.

Reisverhalen Astrid

Tien dagen Ardèche, een mix van cultuur en natuur. Vertrek op maandag 8 mei.

Per dag heb ik een overzichtje gemaakt van wat we die dag gedaan hebben. Voor de rest hoop ik dat de foto's een goed en leuk beeld geven van wat we gezien hebben tijdens onze vakantie.

Dag 1 en 2 waren reisdagen. De overnachting was in Olivet, vlak onder Orleans.

Op dag 3 bezochten we in de ochtend de grote streekmarkt in het plaatsje Joyeuse. Op een pleintje midden op de markt, is een terrasje waar je, tussen de lokale bevolking, iets kunt drinken. De markt is groot en veelzijdig. Het oude gedeelte van het stadje is ook leuk om doorheen te lopen.
In de middag reden we naar Vogüé, een mooi stadje dat langs de rivier de Ardèche ligt en waar over de rivier een grote boogbrug loopt. Het stadje is langerekt en je kunt het kasteel bezoeken.

Dag 4 stond in het teken van de natuur! Eerst reden we naar Vallon-Pont-d’Arc, de beroemde door de natuur gevormde brug over de rivier de Ardèche. We hebben de brug vanaf een afstand bekeken (de bussen mogen niet overal parkeren).
Daarna volgde een panoramatocht van 30 kilometer langs de Gorges de l'Ardèche. Wat een prachtige tocht was dat. Met de kronkelende rivier in de diepte en de steile bijna loodrechte rotswanden.

Op dag 5 bezochten we 's ochtends Montélimar. Het bezoek aan het nougat-fabriekje stelde niet veel voor (staat anders beschreven in het programma). Voor volgende groepen: ga wel het museumpje in! Montélimar is een typisch oude Franse stad. Het centrum is niet groot en je goed zien dat het seizoen nog niet begonnen is.
Het oude stadsdeel van Aubenas ligt hoog boven de weg. Je ziet het al goed liggen als je vanuit Vals-les-Bains die kant op rijdt. Het heeft een kerk en een dom. Leuk om doorheen te wandelen.

De vrije dag werd door iedereen anders ingevuld. Wij kozen ervoor om de natuur in te trekken. 's Ochtends wandelden we in de stromende regen en 's middags werden we getrakteerd op een heerlijk zonnetje. In totaal hebben we 15 kilometer gewandeld in het bos vlakbij het hotel en door het stadje.

En toen was het alweer dag 7. In de ochtend daalden we de 700 treden af in de indrukwekkende druipsteengrotten van Aven d'Orgnac. De mensen die slecht ter been waren, kwamen met de lift naar beneden (121 meter diep) om wel de lichtshow mee te kunnen maken. De gids sprak alleen Frans! Gelukkig kregen we wel een foldertje waarin alles in het Nederlands beschreven wordt.

Daarvandaan gingen we naar Ruoms. Een leuk plaatsje met een klein nog ommuurd binnenstadje. Je kunt door het oude stadje wandelen en daarna iets drinken op één van de terrasjes. Ook is er een winkelstraatje met o.a. een zaak waar je heerlijk schepijs kunt kopen.

Dag 8 was helaas alweer de laatste excursiedag. We reden naar de Mont Gerbier de Jonc, die op 1550 meter hoogte ligt. Er is tijd genoeg om helemaal naar de top te gaan (niet voor beginners), maar omdat de gevoelstemperatuur 2 graden was, ging bijna iedereen al snel het cafeetje en/of het winkeltje in om op te warmen.

Daarna stond een bezoek aan het Lac d'Issarlès op het programma. Een vulkanisch meer dat op het diepste punt 138 meter diep is (als het meer helemaal gevuld is). Wij zijn, in een klein uurtje, rond het meer gelopen (ook de Passage difficile 😅).

Daarna kregen we nog een rondleiding (in het Frans 🤷🏼‍♀️) in de Auberge de Peyrebeille in Lanarce. Hier zouden meerdere moorden plaatsgevonden hebben en de herberg is nu een toeristische attractie. Als je geïnteresseerd bent in het hele verhaal, dan kan je het op internet (in het Nederlands 😉) teruglezen.

Grand Hotel des Bains is verrassend goed. Je kan goed zien (en horen 😏) dat het een hotel uit 1870 is. De kamers zijn echter netjes gerenoveerd en de bedden liggen heerlijk! Het eten noemen ze hier culinair (drie gangen - geen keuzemenu) en vonden wij erg lekker.

En nu zijn we weer vertrokken uit Vals-les-Bains. Chauffeur/reisbegeleider Sunder heeft ons overal veilig naartoe gebracht en heeft een hoop informatie verzameld voor zijn komende reizen.
Vannacht slapen we in een hotel in Marsannay-la-Côte en dan rijden we morgen via Luxemburg terug naar Zeeland.

Reisverhaal W. de Boer-Bakker

Een mooie reis met jullie naar Frankrijk beleeft

Reisverhaal Rianne

10 dagen Ardeche een Natuur belevenis

Reisverhaal Ans

Gisteren teruggekomen van een fantastische reis naar de Ardeche. Mooie omgeving, fijne chauffeur Evert en een gezellige groep. We zullen nog lang nagenieten van deze vakantie!

Reisverhaal Anita

Terug van een mooie vakantie in de Ardèche, wat een prachtige natuur daar. Geweldig hotel met heerlijk eten.

Reisverhaal Louise

Hierbij mijn foto's van een geslaagde vakantie in mei
 
Panoramatocht:
kano's in de diepte op de kant van de Ardeche Ardeche in mei al gedeeltelijk droog gevallen Bij herdenkingsrestaurant Johnny Halliday, is geweldige lunchplek bij Viviers
 
De druipsteengrotten  Aven d'Orgnac in met 700 treden naar beneden

Reisverhaal Jellie

Deze was onderweg, door de Ardeche. Zulke mooie plekken gezien.het 1 was nog mooier dan het andere. Heel veel gele wilde planten/bloemen .blij dat we deze reis ook genomen hebben. 
 
We konden niet kiezen tussen de vakanties.
Wordt het de Bloemen riviera of 
gaan we naar de Ardeche ..?
Maar omdat de corona ons dwars gezeten heeft.  En we een paar jaar niet weg konden, besloten we het allebei te doen..waren allebei top vakanties, die we iedereen aanraden..

Reisverhaal Romanie

Ardech busreis. Rustige reis met Eric als prima en rustige chauffeur en reisleider.

Reisverhaal Corrie en Dick

Ons verblijf was in Val-les-Bains. Een prachtige plaats met een mooi park. Een heel goed hotel met vriendelijk personeel. We hebben er heel erg genoten. Je kon er heerlijk wandelen. Deze foto is bij Vallon  - Pont - d'Arc in 'd Ardeche in Frankrijk. Prachtige reis. Veel moois gezien. We bezochten de plaats Macon. Dit was boven de kerkdeur. wat een vakmanschap. En dan met de middelen die ze vroeger hadden. Deze paraplu's hingen boven de winkelstraat in Macon Heel fleurig en mooi om te zien.
 

Reisverhaal Huub en Maureen

Wat hebben we genoten in de Ardèche. Prachtige natuur, fijn hotel met lekker eten.
Richard was onze chauffeur. Wat een goede chauffeur en wat een fijn persoon is het toch.
Hij wist veel te vertellen en heeft ons veel mooie plekjes laten zien.
We zullen anderen zeker deze reis aanbevelen.
In de bijlage 2 van de vele foto’s die ik gemaakt heb. 

Reisverhaal Marian

Het was een prachtige reis naar de Ardèche. 
Ik zat in Sales les Baines en het hotel was uitstekend. 
De omgeving is prachtig en veel mooie dingen gezien.
De foto is van de Pont d’Arc, hier ben ik 25 jaar geleden met
de kano onderdoor gevaren. Prachtig om te zien en dat uitgesleten
door het water. Ik kijk er met plezier op terug.
 

10 dagen De Ardèche, een ware natuurbelevenis

172 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
183 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:04:24 | 0,81 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch