telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen De Ardèche, een ware natuurbelevenis

vanaf € 599,-

Deze Frankrijk reis gaat naar een zeer populaire vakantiebestemming voor Nederlanders, de Ardèche. Diverse rivieren doorsnijden dit gebied en hebben in de loop der eeuwen een indrukwekkende omgeving gecreëerd. Kale bergen, diepe ravijnen, ruige hoogvlakten, druipsteengrotten en bossen vormen tezamen een adembenemend landschap. Ook de schilderachtige plaatsjes met kastelen en de afgelegen ruïnes van oude burchten zijn een bezoek waard. Tijdens deze reis naar de Ardèche ontdekt u prachtige stadjes zoals Joyeuse, Vogüé en Balazuc. Maar ook de beroemde Mont Gerbier de Jonc, de Gorges de l’Ardèche en de stad Montélimar, bekend om zijn nougat, staan op het programma. Onze standplaats is het Grand Hotel des Bains in Vals-les-Bains, waar 100 geneeskrachtige bronnen het plaatsje de reputatie van kuuroord hebben gegeven. De hotelkeuken wordt geroemd om zijn regionale gerechten, die tijdens het diner geserveerd worden. Ga mee op deze goed verzorgde excursiereis naar de Ardèche!

 • Bezoek Montélimar
 • Bezoek Vallon-Pont-d'Arc
 • Excursie Gorges de l'Ardèche
 • Excursie druipsteengrotten Aven d'Orgnac
 • Bezoek Ruoms
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan De Ardèche, een ware natuurbelevenis

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier wordt u een kopje koffie of thee aangeboden, waarna de excursiereis naar de Ardèche zal beginnen. Via de Belgische- en Franse autobanen rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - Vals-les-Bains

Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting. Bij Brioude verlaten we de snelweg en rijden we door een prachtig landschap naar de Ardèche. Aan het eind van de middag bereiken we Vals-les-Bains, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Woensdag: Streekmarkt in Joyeuse, Balazuc en Vogüé

Joyeuse dankt zijn naam aan Karel de Grote, die volgens de legende zijn zwaard 'Joyeuse' in de grond geramd heeft op de plaats waar de stad gebouwd zou moeten worden. In dit 'vrolijke' stadje wordt iedere woensdag een gezellige streekmarkt gehouden, die u kunt bezoeken. Ook een wandeling door het oude stadje, dat gedomineerd wordt door een voormalig kasteel, is de moeite waard. Na de lunch (niet inclusief) rijden we naar het eeuwenoude plaatsje Balazuc, welke hoog tegen de steile rotswand gebouwd is. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan, u waant zich in de middeleeuwen. De dorpskern is hoog boven de rivier gelegen en u vindt er prachtige middeleeuwse huizen, kasseienstraatjes en leuke doorsteekjes. Aansluitend rijden we nog naar het plaatsje Vogüé, met haar gelijknamige kasteel, voordat we via een mooie route naar ons hotel terug rijden.

Donderdag: Vallon-Pont-d’Arc en Gorges de l’Ardèche

Na het ontbijt gaan we naar Vallon-Pont-d’Arc, naar de beroemde, door de natuur gevormde brug over de rivier de Ardèche. Hier begint de panoramatocht langs de Gorges de l’Ardèche. Over een lengte van ongeveer 30 kilometer volgt de weg de wendingen van de rivier. De rotswanden rijzen vrijwel loodrecht op en het ravijn in de diepte versmalt zich soms tot slechts enkele meters. Het uitzicht is spectaculair. We houden natuurlijk enkele fotostops bij de meest indrukwekkende uitzichtpunten. Via Saint-Martin-d’Ardèche, Viviers en Aubenas rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Montélimar en Aubenas

Strikt genomen ligt Montélimar niet in de Ardèche maar in de Drôme. Toch steken we de rivier de Rhône over om deze interessante provinciestad te bezoeken. Montélimar is beroemd in de gehele wereld om zijn productie van nougat. U kunt een fabriek bezoeken, waar dit heerlijke product nog ambachtelijk gemaakt wordt. U krijgt alle ingrediënten en het hele productieproces te zien en daarna mag u natuurlijk proeven! Aansluitend kunt u het centrum van Montélimar zelf verkennen. De lunch (niet inclusief) kunt u bijvoorbeeld gebruiken op een van de leuke terrasjes aan de mooie boulevard. Vervolgens rijden we naar het mooie plaatsje Aubenas. Het silhouet van het stadje word gedomineerd door het bijzondere kasteel, gebouwd in verschillende stijlperiodes. Wandelend door de middeleeuwse straatjes komt u bij de oriëntatietafel naast de Place de l’Airette. Hier heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. In het stadje kunt u winkelen of iets drinken op een gezellig terrasje. Daarna rijden we weer terug naar Vals-les-Bains.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag kunt u zelf indelen in Vals-les-Bains. Lekker luieren, zwemmen of een wandeling maken, aan u de keuze. Ook kunt u op eigen gelegenheid nogmaals de plaats Aubenas bezoeken.

Zondag: Aven d’Orgnac en Ruoms (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag brengen we u naar een van de grootste en indrukwekkendste druipsteengrotten van Europa, de Aven d’Orgnac, het Lourdes van de onderaardse wereld. Neemt u wel een trui of vest mee, want de temperatuur in de grot ligt tussen de 8 en de 14 graden, en trekt u goede schoenen aan. Wandelend zien we de verschillende 'kamers' in de grot. U ziet er reusachtige, grillig gevormde stalagmieten en stalactieten, in de loop van miljoenen jaren gevormd door het water dat door het kalkgesteente sijpelde. Een andere vorm van kalkafzetting vindt u wat verderop in de grot, zogenaamde 'rode gordijnen', die gevormd zijn door langs de wanden sijpelend water. Het klank- en lichtspel aan het eind van de rondleiding zorgt voor een poëtische noot. Na de rondleiding van een uur brengt een lift u weer naar boven. ‘s Middags bezoeken we het leuke plaatsje Ruoms, bekend om zijn wijn. De stadsmuren, verdedigingstorens en gebouwen uit de 15e en 16e eeuw zijn het bekijken waard.

Maandag: Vrije dag of Mont Gerbier de Jonc, Lac d'Issarlès en Lanarce (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag kunt u zelf indelen. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op een indrukwekkende natuurtocht, met weidse vergezichten, door de bergen van de Ardèche. Na het ontbijt rijden we via Antraigues-sur-Volane naar een bijzondere berg, de Mont Gerbier de Jonc. Een kale berg met een bijzondere top, wat vanuit de diepte omhooggekomen vulkanisch gesteente is. Hier ontspringt de langste rivier van Frankrijk, de Loire. U kunt de bron bezichtigen en genieten van een onvergetelijk uitzicht. Hierna rijden we naar het meer van Issarlès, gelegen in de krater van een voormalige vulkaan. Het meer dankt zijn diepblauwe kleur aan zijn diepte van 138 meter. U kunt hier een wandeling langs het meer maken. Na de lunch (niet inclusief) rijden we via het plaatsje Coucouron naar de zeer bijzondere Auberge de Peyrebeille in Lanarce, waar in de 19e eeuw hele bizarre dingen gebeurden. Onder leiding van een gids hoort u hier alles over. Ook kunt u in het naastgelegen restaurant, waar veel streekproducten staan uitgestald, iets drinken. Na dit bezoek gaan we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vals-les-Bains - Midden-Frankrijk

We vertrekken na het ontbijt weer uit Vals-les-Bains. Via Montélimar rijden we naar de Route du Soleil. Tegen de avond bereiken we ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Woensdag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe van deze reis voert ons naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier wacht ons een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige excursiereis naar de Ardèche. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: De Ardèche, een ware natuurbelevenis

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wij­zigingen ontstaan in het reisplan.

3* Grand Hotel des Bains, Vals-les-Bains

Dit hotel in Victoriaanse stijl ligt in de groene omgeving van Vals-les-Bains en beschikt over een receptie, lounge, lift, restaurant, bar, tuin, terras en zwembad. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Corrie en Dick

Ons verblijf was in Val-les-Bains. Een prachtige plaats met een mooi park. Een heel goed hotel met vriendelijk personeel. We hebben er heel erg genoten. Je kon er heerlijk wandelen. Deze foto is bij Vallon  - Pont - d'Arc  juni 2018 in 'd Ardeche in Frankrijk. Prachtige reis. Veel moois gezien. We bezochten de plaats Macon. Dit was boven de kerkdeur. wat een vakmanschap. En dan met de middelen die ze vroeger hadden. Deze paraplu's hingen boven de winkelstraat in Macon Heel fleurig en mooi om te zien.
 

Reisverhaal Huub en Maureen

Ardèche 11 t/m 20 sept. 2017.
Wat hebben we genoten in de Ardèche. Prachtige natuur, fijn hotel met lekker eten.
Richard was onze chauffeur. Wat een goede chauffeur en wat een fijn persoon is het toch.
Hij wist veel te vertellen en heeft ons veel mooie plekjes laten zien.
We zullen anderen zeker deze reis aanbevelen.
In de bijlage 2 van de vele foto’s die ik gemaakt heb. 

Reisverhaal Marian

Het was een prachtige reis op 16 juli naar de Ardèche. 
Ik zat in Sales les Baines en het hotel was uitstekend. 
De omgeving is prachtig en veel mooie dingen gezien.
De foto is van de Pont d’Arc, hier ben ik 25 jaar geleden met
de kano onderdoor gevaren. Prachtig om te zien en dat uitgesleten
door het water. Ik kijk er met plezier op terug.
 

Reisverhaal Romanie

Ardech reis 16 juli 2018. Rustige reis met Eric als prima en rustige chauffeur en reisleider.

10 dagen De Ardèche, een ware natuurbelevenis

74 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
75 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:48:04 | 0,91 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch