telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

10 dagen De Ardèche, een ware natuurbelevenis

vanaf € 599,-
vertrekdata en prijzen

We brengen u met deze excursiereis naar de Ardèche, een zeer populaire vakantiebestemming voor de Nederlander. Diverse rivieren, zoals de Ardèche en de Auzon, doorsnijden het gebied en hebben door de loop der eeuwen een indrukwekkende omgeving gecreëerd. Diepe ravijnen, kale bergen, ruige hoogvlakten, fantastische druipsteengrotten en prachtige bossen vormen tezamen een weergaloos landschap. Ook de schilderachtige plaatsjes met prachtige kastelen en de afgelegen ruïnes van oude burchten zullen u bekoren. Met Bolderman Excursiereizen gaat u deze fantastische streek bezoeken. U ontdekt prachtige stadjes zoals Joyeuse, Vogüé en Balazuc, het nationaal park Monts de l’Ardèche met de Mont Gerbier de Jonc, de Gorges de l’Ardèche met Vallon-Pont-d’Arc, de beroemde grot Aven d’Orgnac en de stad Montélimar, bekend om zijn nougat. Onze standplaats is Vals-les-Bains, waar honderd geneeskrachtige bronnen het plaatsje een reputatie als kuuroord hebben gegeven. U logeert in het Grand Hotel des Bains, gelegen in het centrum van het stadje. De keuken van het hotel wordt geroemd om zijn regionale gerechten, die tijdens het diner geserveerd worden. Ga mee op deze indrukwekkende excursiereis naar de Ardèche!

Nu € 20,- korting per persoon, gebruik actiecode ARDECHE20 in stap 3 van uw boeking!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
  • Gebruik actiecode ARDECHE20 in stap 3 van uw boeking (niet geldig i.c.m. andere kortingen)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier wordt u een kopje koffie of thee aangeboden, waarna de excursiereis naar de Ardèche zal beginnen. Via België en de Franse autobanen rijden we naar de omgeving van Orléans, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - Vals-les-Bains

Over de Autoroute rijden we in zuidelijke richting. Bij Brioude verlaten we de snelweg en rijden door een prachtig landschap naar de Ardèche. Aan het eind van de middag bereiken we Vals-les-Bains, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Streekmarkt in Joyeuse, Balazuc en Vogüé

Joyeuse dankt zijn naam aan Karel de Grote, die volgens de legende zijn zwaard 'Joyeuse' in de grond geramd heeft op de plaats waar de stad gebouwd zou moeten worden. In dit 'vrolijke' stadje wordt iedere woensdag een gezellige streekmarkt gehouden, die u kunt bezoeken. Ook een wandeling door het oude stadje, dat gedomineerd wordt door een voormalig kasteel, is bijzonder. De lunch kunt u ook in Joyeuse gebruiken. Daarna rijden we naar het eeuwenoude plaatsje Balazuc, hoog tegen de steile rotswand gebouwd. In de straatjes en steegjes lijkt de tijd stil te hebben gestaan; u waant zich in de middeleeuwen. De dorpskern is hoog boven de rivier gelegen en u vindt er prachtige middeleeuwse huizen, kasseienstraatjes en leuke doorsteekjes. Eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. Hierna berengen we nog een bezoek aan het plaatsje Vogüé met haar gelijknamige kasteel. Na dit bezoek rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Donderdag: Vallon-Pont-d’Arc en Gorges de l’Ardèche

We gaan naar Vallon-Pont-d’Arc, naar de beroemde, door de natuur gevormde brug over de rivier de Ardèche. Hier begint de panoramatocht langs de Gorges de l’Ardèche. Over een lengte van ongeveer 30 km volgt de weg de wendingen van de rivier. De rotswanden rijzen vrijwel loodrecht op en het ravijn in de diepte versmalt zich soms tot slechts enkele meters. Het uitzicht is spectaculair. We maken natuurlijk enkele fotostops bij de meest indrukwekkende uitkijkpunten. Via Saint-Martin-d’Ardèche, Viviers en Aubenas rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Montélimar en Aubenas

Strikt genomen ligt Montélimar niet in de Ardèche maar in de Drôme. Toch steken we de rivier de Rhône over om deze aardige provinciestad te bezoeken. Montélimar is beroemd in de gehele wereld om zijn productie van nougat (noga). We bezoeken met u een fabriek waar dit prachtige product nog ambachtelijk gemaakt wordt. U krijgt alle ingrediënten en het hele productieproces te zien en daarna mag u natuurlijk proeven! Aansluitend kunt u het centrum van dit gezellige stadje zelf bezoeken. De lunch kunt u bijvoorbeeld gebruiken op één van de leuke terrasjes aan de mooie boulevard. Vervolgens brengt uw chauffeur u naar het mooie plaatse Aubenas. Wandelend door de middeleeuwse straatjes komt u bij de oriëntatietafel naast de Place de l’Airette. Hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Het silhouet van de stad word gedomineerd door het bijzondere kasteel, gebouwd in verschillende stijlperiodes. In het stadje kunt u winkelen of iets drinken op een gezellig terrasje. Daarna rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag kunt u zelf indelen in Vals-les-Bains. Ook kunt u op eigen gelegenheid de plaats Aubenas gaan bezoeken.

Zondag: Aven d’Orgnac en Ruoms (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag brengen we u naar één van de grootste en indrukwekkendste druipsteengrotten van Europa, de Aven d’Orgnac, het Lourdes van de onderaardse wereld. Neemt u wel een jas of vest mee, want de temperatuur in de grot ligt tussen de 8 en de 14 graden Celcius, en trekt u goede schoenen aan. Een beveiligd pad brengt u naar de verschillende kamers in de grot. Deze ruimtes zijn gigantisch. U vindt er reusachtige, grillig gevormde stalagmieten en stalactieten, in de loop van miljoenen jaren gevormd door het water dat door het kalkgesteente sijpelde. Een andere vorm van kalkafzetting vindt u wat verderop in de grot, gevormd door langs de wanden sijpelend water in een rode kleur (gordijnen). Het klank- en lichtspel aan het eind van de rondleiding zorgt voor een poëtische noot. Na de rondleiding van een uur brengt een lift u weer naar boven. ‘s Middags bezoeken we het leuke plaatsje Ruoms.

Maandag: Vrije dag of Mont Gerbier de Jonc (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag is ter vrije besteding of, als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op een indrukwekkende natuurtocht door de bergen van de Ardèche. Een tocht met weidse vergezichten. Vanuit Vals-les-Bains rijden we via Antraigues-sur-Volane naar een bijzondere berg, de Mont Gerbier de Jonc. Een kale berg met een bijzondere top, van uit de diepte omhooggekomen vulkanisch gesteente. Hier ontspringt de langste rivier van Frankrijk, de Loire. U kunt de bron bezichtigen en een wandeling naar de top maken, waar u zult genieten van een onvergetelijk uitzicht over de heuvels en dalen van de Ardèche. In het restaurant kunt u een kopje koffie drinken. Hierna brengen we u naar het meer van Issarlès, gelegen in de krater van een voormalige vulkaan. Het meer dankt zijn diepblauwe kleur aan de grote diepte van 138 meter. U kunt hier een wandeling langs het meer of een tochtje met een waterfiets maken. Ook krijgt u hier de gelegenheid de lunch te gebruiken in één van de restaurants. We rijden vervolgens via het plaatsje Coucouron naar de wel heel bijzondere Auberge de Peyrebeille, waar in de 19e eeuw heel bizarre dingen gebeurden. U gaat dit zien in het bijzondere museum. Ook kunt u het naastgelegen restaurant, waar veel streekproducten staan uitgestald, iets drinken. Na dit bezoek gaan we weer vertrekken en maken een tocht met prachtige vergezichten terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vals-les-Bains - Midden-Frankrijk

We verlaten helaas vandaag ons hotel. Via Montélimar rijden we naar de Route du Soleil. Via Valence en Lyon bereiken we tegen de avond ons overnachtingshotel in de omgeving van Dijon.

Woensdag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe naar Nederland. De auto­route voert ons langs de plaatsen Nancy en Metz. Daarna via Luxemburg en België naar ons centrale overstappunt. Hier wacht ons een goed verzorgd afscheidsbuffet. Tijdens het afscheidsbuffet kunt u nagenieten van deze prachtige excursiereis naar de Ardèche. Aansluitend gaat u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wij­zigingen ontstaan in het reisplan.

***Grand Hotel des Bains, Vals-les-Bains

Dit hotel in Victoriaanse stijl is gelegen in de groene omgeving van Vals-les-Bains en beschikt over een receptie, lounge, lift, restaurant, bar, tuin, terras en zwembad. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:05:06 | 1,09 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch