telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen riviercruise Passau, Wenen en Boedapest - ms Esmeralda

Bolderman Excursiereizen neemt u samen met de rederij Trans River Line mee op een riviercruise over de Donau. Ontdek tijdens deze reis interessante plaatsen als Passau, Linz, Wenen, Boedapest, Bratislava, Dürnstein en Melk. U verblijft tijdens deze prachtige riviercruise op het ms Esmeralda. Op dit gezellige schip is het goed toeven vanwege de uitstekende service en goede verzorging. Het schip heeft 3 passagiersdekken: op het bovendek bevindt zich de receptie en het smaakvol ingerichte restaurant is op het benedendek. Zowel op het boven- als benedendek zijn de hutten. Gasten die van traditie houden, maar tegelijk ook hoge eisen stellen ten aanzien van comfort, zullen zich op het ms Esmeralda zeker thuisvoelen. Ga mee op deze riviercruise en ontdek de mooiste steden aan de Donau!

  • Vaarroute over de Donau
  • Bezoek Wenen
  • Bezoek Bratislava
  • Inclusief transfers
  • Inclusief afscheidsbuffet
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Passau, Wenen en Boedapest

Maandag: Busreis Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Passau (inscheping)

We vervolgen onze route naar Passau, waar we om ca. 16.00 uur kunnen inschepen op het ms Esmeralda. Indien we vroeger bij het schip arriveren, kunt u eerst Passau op eigen gelegenheid gaan verkennen, alvorens in te schepen.

Woensdag: Passau - Linz

Linz is een middeleeuws stadje met de bijnaam 'Bunte Stadt'. Het heeft vele kleurrijke woningen en vakwerkhuizen. De bezienswaardigheden in Linz zijn de middeleeuwse stadsmuren met de stadspoorten, de 13e-eeuwse Pfarrkirche en het raadhuis. Ook een wandeling door de historische binnenstad behoort tot de mogelijkheden.

Donderdag: Linz - Wenen

Via een prachtige route varen we o.a. door Wachau naar de wereldberoemde cultuur- en muziekstad Wenen. Geniet onderweg van het lieflijke landschap met de pittoreske dorpjes die aan ons voorbijtrekken tijdens de vaartocht.

Vrijdag: Wenen (zie Pluspakket)

Na het ontbijt staat de prachtige stad Wenen op het programma. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, maken we een prachtige stadstour en wandeling door de oude binnenstad. Wenen is o.a. bekend geworden vanwege het verleden van de Habsburgers, tijdens de stadstour en de wandeling zult u hier zeker kennis mee maken.

Zaterdag: Wenen - Boedapest - Bratislava (zie Pluspakket)

Door een afwisselend landschap varen we stroomafwaarts naar de huidige hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Van oorsprong waren dit twee steden: Buda en Pest, die in een later tijdstip zijn samengevoegd. De stad beschikt over een schat aan bezienswaardigheden, zoals de Matthiaskirche, het Vissersbastion, het Parlementsgebouw en niet te vergeten de fraaie bruggen over de Donau, die de twee stadsdelen verbinden. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee op de stadsrondrit door Boedapest. Aansluitend beginnen we aan de terugreis van deze cruise en varen we naar Bratislava.

Zondag: Bratislava (zie Pluspakket)

De vroegere naam van de Bratislava was Presburg. Het is één van de bekendste Donau steden langs het stroomgebied van de rivier. Bratislava is een kleine levendige stad met een boeiend historisch centrum en tal van gotische en barokke huizen en paleizen. Met de gasten die het Pluspakket hebben bijgeboekt, gaan we Bratislava ontdekken tijdens een interessante stadstour.

Maandag: Bratislava - Dürnstein

Het mooiste deel van onze vaarroute is de Wachau, het wijngebied van Oostenrijk. De vallei tussen Krems en Melk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de oevers zien we pittoreske wijndorpjes met op de hellingen druivenranken. We leggen aan in het schitterende plaatsje Dürnstein, waar u ruim de tijd heeft om zelf het één en ander te bekijken. Het dorp is vooral bekend vanwege de voormalige burcht, waar koning Richard I van Engeland enkele jaren gevangen werd gehouden. Ook het klooster is het bekijken waard.

Dinsdag: Dürnstein - Melk (ontscheping) - Zuid-Duitsland (zie Pluspakket)

Het laatste traject van de vaarroute gaat naar de plaats Melk, bekend om het beroemde Stift Melk (klooster). Dit indrukwekkende bouwwerk is gebouwd op een ca. 50 meter hoge rotswand en is één van de mooiste barokabdijen van de wereld. U kunt het klooster bezichtigen als u het Pluspakket heeft bijgeboekt. In Melk staat de touringcar weer op u te wachten, waarmee we onze reis vervolgen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Busreis Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, nog een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen in het vaar- en/of reisplan optreden.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:36:36 | 0,17 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch