telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen riviercruise Passau, Wenen en Boedapest - ms Esmeralda

Bolderman Excursiereizen neemt u samen met de rederij Trans River Line mee op een riviercruise over de Donau. Ontdek tijdens deze reis interessante plaatsen als Passau, Linz, Wenen, Boedapest, Bratislava, Dürnstein en Melk. U verblijft tijdens deze prachtige riviercruise op het ms Esmeralda. Op dit gezellige schip is het goed toeven vanwege de uitstekende service en goede verzorging. Het schip heeft 2 passagiersdekken en een zonnedek. Zowel op het beneden- als bovendek zijn de hutten. Gasten die van traditie houden, maar tegelijk ook hoge eisen stellen ten aanzien van comfort, zullen zich op het ms Esmeralda zeker thuisvoelen. Ga mee op deze riviercruise en ontdek de mooiste steden aan de Donau!

 • Vaarroute over de Donau
 • Bezoek Wenen
 • Bezoek Bratislava
 • Inclusief transfers
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Passau, Wenen en Boedapest

Maandag: Busreis Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Passau (inscheping)

We vervolgen onze route naar Passau, waar we in de loop van de middag arriveren. Indien we vroeger bij het schip arriveren dan de inchecktijd, kunt u eerst Passau op eigen gelegenheid gaan verkennen. Deze mooie stad wordt ook wel de Drierivierenstad genoemd, omdat hier 3 rivieren samen komen: de Donau, de Inn en de Ilz. In het centrum staat de St. Stefandom met het grootste kerkorgel ter wereld. Hoog op de heuvels ziet u het imposante burchtcomplex Veste Oberhaus en de bedevaartskerk Maria Hilf.

Woensdag: Passau - Linz

's Morgens varen we naar Linz, een middeleeuws stadje met de bijnaam 'Bunte Stadt'. Het heeft vele kleurrijke woningen en vakwerkhuizen. Bezienswaardigheden in Linz zijn o.a. de middeleeuwse stadsmuren met de stadspoorten, de 13e-eeuwse Pfarrkirche en het raadhuis. Een wandeling door de historische binnenstad is zeker de moeite waard.

Donderdag: Linz - Wenen

We vertrekken op tijd uit Linz en varen via een prachtige route door de Wachau naar de wereldberoemde cultuur- en muziekstad Wenen. Geniet onderweg van het lieflijke landschap met de pittoreske dorpjes die aan ons voorbijtrekken tijdens de vaartocht. Tegen de avond meren we aan in Wenen.

Vrijdag: Wenen (zie Pluspakket)

Na het ontbijt staat de prachtige stad Wenen op het programma. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, maken we een prachtige stadstour en -wandeling door de oude binnenstad. Wenen is o.a. bekend geworden vanwege het verleden van de Habsburgers. Tijdens de stadstour en stadswandeling zult u hier zeker kennis mee maken.

Zaterdag: Wenen - Boedapest - Bratislava (zie Pluspakket)

Door een afwisselend landschap varen we stroomafwaarts naar de huidige hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Van oorsprong waren dit twee steden: Buda en Pest, die in 1873 zijn samengevoegd. De stad beschikt over een schat aan bezienswaardigheden, zoals de Matthiaskirche, het Vissersbastion, het Parlementsgebouw en niet te vergeten de fraaie bruggen over de Donau, die de twee stadsdelen met elkaar verbinden. Wanneer u het Pluspakket heeft geboekt gaat u mee op de stadsrondrit door Boedapest. Na de middag beginnen we aan de terugreis van deze cruise en varen we naar Bratislava.

Zondag: Bratislava (zie Pluspakket)

De vroegere naam van de Bratislava was Presburg. Het is één van de bekendste Donau-steden langs het stroomgebied van de rivier. Bratislava is een kleine levendige stad met een boeiend historisch centrum en tal van gotische en barokke huizen en paleizen. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we Bratislava ontdekken tijdens een interessante stadstour, gevolgd door een stadswandeling.

Maandag: Bratislava - Dürnstein

Het mooiste deel van onze vaarroute is de Wachau, het wijngebied van Oostenrijk. De vallei tussen Krems en Melk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de oevers zien we pittoreske wijndorpjes met druivenranken op de hellingen. We leggen aan in het schitterende plaatsje Dürnstein, waar u ruim de tijd heeft om zelf het één en ander te bekijken. Het dorp is vooral bekend vanwege de voormalige burcht, waar koning Richard I van Engeland enkele jaren gevangen werd gehouden. Ook het klooster van Dürnstein is het bekijken waard.

Dinsdag: Dürnstein - Melk (ontscheping) - Zuid-Duitsland (zie Pluspakket)

Het laatste traject van de vaarroute gaat naar de plaats Melk, bekend om het wereldberoemde Stift Melk (klooster). Dit indrukwekkende bouwwerk is gebouwd op een ca. 50 meter hoge rotswand en is één van de mooiste barokabdijen van de wereld. U kunt het klooster bezichtigen als u het Pluspakket heeft bijgeboekt. In Melk staat de touringcar na het bezoek aan het klooster weer op u te wachten, waarmee we onze reis vervolgen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Busreis Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, nog een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen in het vaar- en/of reisplan optreden.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers, die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het hoofddek (benedendek) en het bovendek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag.

HUTTEN
Alle hutten zijn buitenhutten en voorzien van 2 eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

LIFTEN
Er is een lift tussen het hoofddek en het bovendek en een traplift tussen het bovendek en het zonnedek.

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
 • Traplift naar het bovendek
Bovendek
 • 28 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote salon 
 • Lift naar het hoofddek
 • Traplift naar het zonnedek
Benedendek
 • 35 tweepersoonsbuitenhutten
 • Receptie
 • Restaurant
 • Lift naar het bovendek
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:44:13 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch