telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

10 dagen Het Prinsdom Andorra

vanaf € 399,-
vertrekdata en prijzen

Het Prinsdom Andorra is één van de ministaatjes in Europa midden in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Het is buitengewoon trots op zijn onafhankelijkheid. De geschiedenis van het dwerg- en bergstaatje is dan ook buitengewoon interessant. Dat komt tot uitdrukking in de kleine dorpjes en stadjes die tussen de machtige toppen van de Pyreneeën ingeklemd liggen. De omlijsting van het geheel bestaat uit prachtige natuur. Dichte bossen op de flanken van de grillige bergreuzen worden doorkruist door woeste bergriviertjes, waar talloze wilde dieren hun drinkplaatsen hebben gevonden. Andorra bestaat uit drie valleien, namelijk het dal van de Valira del Norte, het dal van de Valira del Orient en het dal van de Gran Valira, waar de bergstromen samenkomen. Pas in het jaar 1993 werd Andorra onafhankelijk verklaard en in dat jaar werden ook de eerste democratische verkiezingen gehouden. Daarvoor was het ministaatje Andorra in handen van de Spaanse bisschop van La Seu d’Urgell en de Franse Graaf van Foix. De officiële taal in Andorra is het Catalaans. Ga mee met deze indrukwekkende excursiereis naar Andorra met Bolderman! 

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via diverse opstapplaatsen rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. We beginnen onze reis en rijden via Luik en de Ardennen naar de omgeving van Dijon voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - Andorra

Vanaf Dijon rijden we verder naar het zuiden door het afwisselende Franse landschap. Dwars door de woeste en ruige bergwereld van de Pyreneeën bereiken we het ministaatje Andorra, waar we aan het eind van de middag arriveren bij ons hotel.

Woensdag: Natuurtocht Andorra

Vandaag maken we kennis met het ministaatje Andorra. Tijdens deze tocht tonen we u de mooiste plekjes van het ministaatje, met haar bergdorpen en prachtige natuur. Een must voor een ieder die Andorra bezoekt. We rijden o.a. naar de Coll de la Botella, waar u een schitterend uitzicht heeft over de lager gelegen valleien en stoppen bij de bron van de eeuwige jeugd voor een slokje magisch water. Vanaf vandaag staat de tijd voor u stil! Na de lunchstop in Ordina rijden we naar het gebied van Arcalis met ook hier weer prachtige uitzichten.

Donderdag: Basilica Sanctuary Nostra Senyora de Meritxell en Andorra la Vella

We bezoeken vandaag de Kleine Basilica Sanctuary Nostra Senyora de Meritxell. Meritxell is de beschermheilige van Andorra. Na een fotostop bij de kerk van Sant Joan de Caselles rijden we naar de hoofdstad Andorra la Vella en bezoeken aldaar het oude centrum met het oude en het nieuwe Parlementsgebouw. Afhankelijk van het weer rijden we ook nog de Coll de Ordino omhoog. Hier heeft men een Skywalk gebouwd, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op Canillo en de omringende bergwereld.

Vrijdag: Vrije dag of Vall de Núria (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag zelf iets ondernemen of mee gaan naar Vall de Núria.Tijdens deze tocht staat de prachtige natuur van de Pyreneeën centraal. Onderweg vertellen we u al het een en ander over de Pyreneeën en over wat u in deze Vallei der Dromen kunt verwachten. We rijden via de in principe altijd zonnige Cerdanya over de Collada de Toses, een mooie bergpas met panoramische vergezichten. In het Catalaanse dorp Ribes de Freser begroeten wij onze gids en stappen in een tandradbaan, de Cremallera van Núria. De baan brengt ons naar de 1000 meter hoger gelegen, indrukwekkende Vall de Núria. Onderweg zien wij bossen met veel watervallen en waar veel wild voorkomt, en hebben we fraaie vergezichten. Op de top genieten we van het indrukwekkende panorama over de Pyreneeën. Vergeet uw camera niet, u kunt hier prachtige plaatjes schieten van deze autovrije vallei.

Zaterdag: Seu d’Urgell en Os de Civís in Spanje (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we door Zuid-Andorra naar het Spaanse middeleeuw­se bisschopstadje Seu d’Urgell, een kleine charmante stad met een middel­eeuws centrum dat een bezoek zeker waard is. Dit stadje heeft veel te maken met Andorra, omdat de Bisschop één van de co-prinsen van het land is. Vandaag is het marktdag. U kunt op uw gemak rondkijken en de specialiteiten van de regio bewonderen. Bezienswaardig is de 12e eeuwse Romaanse kathedraal met het beeld van Santa Maria d’Urgell. Aansluitend vervolgen we onze route naar het Spaanse Os de Civís. In dit plaatsje, dat alleen via Andorra te bereiken is, lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Het romantische dorpje is dan ook idyllisch gelegen en heeft een schattig kerkje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De lunch ge­bruiken we in Os de Civís en onder leiding van een gids verkennen we dit typisch Spaanse bergdorp (zie Pluspakket). Na ons bezoek aan dit dorp rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Deze dag heeft u vrij en kunt u naar eigen inzicht indelen.

Maandag: Middagtocht Andorra la Vella

We rijden weer naar Andorra la Vella, waar u tijd heeft om nogmaals rond te kijken.  In het oude Casa de la Vall (Huis der Valleien), waar het huidige parlement en de rechtbank zetelen, vindt u iets terug van de geschiedenis en de cultuur van de bewoners van dit bergstaatje. U krijgt ook de gelegenheid te winkelen in het hart van dit belastingparadijs. In de gezellige winkeltjes vindt u een overvloed aan taxfree artikelen. Daarna gaan we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Andorra - Midden-Frankrijk

We nemen afscheid van Andorra en rijden via de Pyreneeën en de Franse autowegen naar ons hotel voor diner en overnachting.

Woensdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Via de Franse en Belgische snelwegen rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u ter afsluiting van deze excursiereis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keer u met één van onze servicelijnen huis­waarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

****Hotel Màgic la Massana, La Massana

Het hotel ligt op 50 meter van de lift naar het gebied Vall Nord in Andorra en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad, kleine wellness en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie.

Reisverhaal Piet

Klein overizcht van 10 dagen Prisdom Andorra

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:09:00 | 0,81 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch