telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Italië Bloemenrivièra

vanaf € 599,-

De Bloemenrivièra heeft haar naam te danken aan de weelderige vegetatie en plantengroei met rode en roze oleanders, paarse bougainville en puntige agaven. Deze kuststrook tussen San Remo en Genua kreeg dan ook de bijnaam ‘Rivièra dei Fiori’, wat Bloemenrivièra betekent. Als u langs de prachtige Middellandse Zeekust rijdt met haar mooie zandstranden, de palmenboulevards en de allesoverheersende bloemenpracht, dan zult u het met ons eens zijn dat deze naam terecht gekozen is. Bolderman Excursiereizen brengt u naar Hotel Golfo e Palme, prachtig gelegen direct aan zee in de moderne badplaats Diano Marina. Deze stad geniet vooral bekendheid om zijn mooie boulevards en leuke winkeltjes. Het heeft een mooi middeleeuws centrum met fraaie monumenten. Van hieruit nemen we u mee naar ondermeer het romantische en piepkleine vorstendom Monaco. Ook brengen we een bezoek aan het mondaine Nice, Genua, Rapallo, Portofino met zijn schilderachtige haventje en het aan de kust gelegen Alassio. Boek deze 10-daagse excursiereis naar Italië Bloemenrivièra bij Bolderman Excursiereizen!

  • Bolderman Tophotel direct aan zee
  • Bezoek Monaco
  • Bezoek San Remo
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Vanaf het centrale overstappunt gaan we na een kopje koffie of thee op weg naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Diano Marina

We vervolgen onze busreis via een fantastische route door Zwitserland, richting Luzern en Lugano en vervolgens door Italië langs Milaan en Genua. We bereiken in de namiddag ons hotel in Diano Marina, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven.

Woensdag: San Remo

Voor de middag kunnen we de plaats Diano Marina en de omgeving van ons hotel verkennen. Na de middag rijden we naar de luxueuze badplaats San Remo. De Corso Matteotti, waar zich veel chique winkels bevinden, is hier de voornaamste straat. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de basiliek Sanctuaria della Madonna della Costa. Aansluitend rijden we weer terug naar onze vakantieplaats Diano Marina.

Donderdag: Bordighera

Na het ontbijt vertrekken we naar Bordighera, waar we een bezoek brengen aan een grote, typisch Italiaanse markt. De rest van de dag heeft u nog volop gelegenheid om van Bordighera te genieten, want het telt vele bezienswaardige gebouwen uit verschillende eeuwen. De nabijheid van de zee, de exotische palmen en bloemenweelde veraangenamen het verblijf. Ook kunnen liefhebbers, in overleg met de chauffeur, een optionele boottocht langs de bloemenkust maken (kosten circa € 18,- p.p.).

Vrijdag: Alassio

‘s Middags rijden we door het dal van de rivier de Arroscia en langs Albenga richting de kust, waar we Alassio gaan bekijken. U vindt hier een gezellige boulevard en de beroemde Muretto di Alassio. Na het bezoek aan deze stad rijden we via de oude Romeinse weg, de Via Aurelia, terug naar het hotel.

Zaterdag: Monaco, Monte Carlo en Nice

Vandaag brengen we een bezoek aan het prinsdom Monaco o.l.v. een Nederlandssprekende gids. We rijden eerst naar Monte Carlo, de hoofdstad van het vorstendom. We bezoeken o.a. de Botanische tuin, het Prinselijk Paleis, het Zeemuseum en een voorstelling ‘Monte Carlo Story’. Ook ziet u de kathedraal, waarin het sobere graf van prinses Gracia een onopvallende plaats kreeg. Vervolgens naar Nice, bekend om zijn Russische kerk en zijn beroemde Promenade des Anglais.

Zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag. Uitslapen, wandelen, zwemmen, zonnen of Diano Marina verkennen; de keus is aan u!

Maandag: Genua en Rapallo

Vandaag staat de Levantekust op het programma. We rijden langs de kust naar Genua, de geboortestad van Columbus. De stad wordt ook wel ‘La Superba’ genoemd. Genua is de belangrijkste haven van Italië. Na aankomst volgt een stadsbezichtiging. Het is een bijzonder contrastrijke stad. De meest luxueuze paleizen liggen er naast de meest bescheiden straatjes en steegjes. Het levendige centrum is de Piazza de Ferrari. We vervolgen onze reis naar het mondaine Rapallo. Hier staat aan het einde van de boulevard, op een in zee uitstekende rots, een kasteel dat dateert uit de 16e eeuw. Liefhebbers kunnen met het bootje oversteken naar Portofino (kosten niet inbegrepen), een schilderachtig plaatsje dat de naam ‘parel aan de Ligurische Rivièra' zeker verdient.

Dinsdag: Diano Marina - Zuid-Duitsland

Vandaag verlaten we helaas Diano Marina, en rijden met verschillende stops via de Gotthardtunnel door het Zwitserse landschap naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen gaan we terug naar Nederland met enkele stops. Bij ons centrale overstappunt wacht u nog een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende excursiereis naar de Bloemenrivièra. Ten slotte zorgen onze servicelijnen voor het laatste traject huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel Golfo e Palme, Diano Marina

Het hotel is prachtig gelegen direct aan zee en op loopafstand van het centrum van Diano Marina. Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, lift, prachtig terras direct aan eigen strand met ligstoelen en parasols. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, haardroger en televisie. Bij mooi weer kunt u ’s morgens op het terras ontbijten.

Reisverhaal Gerda

15 mei 2017 zijn wij naar de Bloemenriviera geweest en het was werkelijk een schitterende reis met een goed hotel, op de 1e foto zie je het hotel (met pijltje) ook dankzij de chauffeur Nadiem is het een onvergetelijke reis geworden, een aanrader dus!!!

Reisverhaal Ria

Wij zijn op 19 juni naar de bloemenriviera in Italië gegaan.
Hotel uitstekend en personeel heel vriendelijk.
Het 4 gangen diner was uitstekend iedere dag weer. 
Wij hadden er wel 30-35 graden dus wat wil een mens nog meer op zijn vakantie.
De buschauffeur komt daar al 21 jaar en wist ons daarom ook heel veel te vertellen.
De reisleidster voor 2 dagen was van oorsprong een Nederlandse, maar woonde daar al vanaf haar 9e. En is nu 72 jaar.

Al met al deze vakantie is een aanrader.
Zeer goed.

Reisverhaal Chris en Marian

Op 9 oktober 2017 zijn wij voor de 1e keer meegegaan met Bolderman.
Onze reis ging naar de Bloemenriviëra.
Onze chauffeur vertelde, onderweg, enthousiast over Italië en alles wat er op onze rit te zien was. De vacantie begon meteen.
Het hotel in Diano Marina is een familiehotel en ligt direct aan zee (eigen strand). Het heeft een sprookjesachtig uitzicht!
Er hangt een zeer prettige sfeer en het personeel heeft ons 6 dagen lang verwend. Bij vertrek stonden ze ons allemaal uit te zwaaien.
Overigens is er geen geluidsoverlast meer van de trein. Die is weg en in plaats daarvan wordt een fietspad aangelegd.
De gids (2 dagen) vertelde grappig en wist veel. Ze zou zo een boek kunnen schrijven.
We hebben héél veel gezien.
Maar, wat ook zo fijn was. Door de rijkunsten van onze ervaren chauffeur voelde wij ons helemaal op ons gemak! Wat een prachtige reis!!! 

Reisverhaal Ellie

Deze foto’s zijn van de fantastische bolderman reis naar de Italiaanse bloemen Riviera. Heb van de reis genoten!

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:06:30 | 1,16 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch