telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Italiaanse Bloemenrivièra

vanaf € 599,-

De Italiaanse Bloemenrivièra, gelegen tussen Frankrijk en Toscane, heeft haar naam te danken aan de weelderige vegetatie en plantengroei met rode en roze oleanders, paarse bougainville en puntige agaven. Deze kuststrook aan de azuurblauwe Middelandse Zee met haar mooie zandstranden, palmenboulevards en allesoverheersende bloemenpracht, kreeg de bijnaam ‘Rivièra dei Fiori’. Tijdens deze excursiereis naar de Italiaanse Bloemenrivièra verblijft u in Hotel Golfo e Palme, prachtig gelegen direct aan zee, in de moderne badplaats Diano Marina. De stad geniet vooral bekendheid vanwege haar mooie boulevards en leuke winkeltjes. Het heeft een middeleeuws centrum met fraaie monumenten. Vanuit ons hotel maken we prachtige excursies naar ondermeer het romantische en piepkleine vorstendom Monaco. Ook brengen we een bezoek aan mooie steden als Nice, Cannes, Bordighera en Alassio. Boek deze goed verzorgde excursiereis naar de Italiaanse Bloemenrivièra vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bolderman Tophotel direct aan zee
 • Bezoek Monaco o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek San Remo
 • Bezoek Monaco en Monte Carlo
 • Bezoek Nice
 • Bezoek Cannes
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Italiaanse Bloemenrivièra

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee gaan we op weg naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Diano Marina

We vervolgen onze busreis naar Diano Marina via een mooie route langs Luzern en Lugano in Zwitserland en vervolgens langs Milaan en Genua in Italië. We bereiken in de namiddag ons hotel, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Woensdag: San Remo

Voor de middag kunt u het centrum van Diano Marina en de omgeving van ons hotel verkennen. 's Middags rijden we naar de luxueuze badplaats San Remo. De Corso Matteotti, waar zich veel chique winkels bevinden, is hier de voornaamste straat. Ook kunt u een bezoek brengen aan de prachtige basiliek Sanctuaria della Madonna della Costa. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel in Diano Marina.

Donderdag: Bordighera

Na het ontbijt vertrekken we naar Bordighera, waar we een bezoek brengen aan een grote, typisch Italiaanse markt. De rest van de dag heeft u volop gelegenheid om van Bordighera te genieten, want het telt vele bezienswaardige gebouwen uit verschillende eeuwen. De nabijheid van de zee, de exotische palmen en bloemenweelde vormen het decor. Indien mogelijk wordt er, bij voldoende deelname, een optionele boottocht langs de kust georganiseerd (ca. € 18,00 p.p.).

Vrijdag: Monaco, Monte Carlo en Nice

Vandaag brengen we een bezoek aan het prinsdom Monaco o.l.v. een Nederlandssprekende gids. We rijden eerst naar Monte Carlo, de hoofdstad van het vorstendom. U kunt in Monaco bijvoorbeeld het Oceanografisch museum, de Botanische tuin en het Prinselijk Paleis bezoeken. Ook ziet u de kathedraal, waarin het sobere graf van prinses Gracia een onopvallende plaats kreeg. Vervolgens rijden we door naar Nice, bekend om zijn Russische kerk, zijn beroemde Promenade des Anglais en de gezellige steegjes met winkeltjes. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Zaterdag: Middagtocht Alassio

Voor de middag kunt u genieten in Diano Marina. Misschien wilt u zwemmen of een mooie wandeling maken. ‘s Middags rijden we door het dal van de rivier de Arroscia en langs Albenga naar de kust, waar we Alassio gaan bezoeken. U vindt hier een gezellige boulevard en de beroemde Muretto di Alassio. Na het bezoek aan deze stad rijden we via de oude Romeinse weg, de Via Aurelia, terug naar het hotel.

Zondag: Vrije dag

U heeft vandaag een heerlijke vrije dag. Wandelen, zwemmen, zonnen of Diano Marina verkennen; de keuze is aan u!

Maandag: Cannes

Vandaag maken we een schitterende tocht langs de Franse Côte d’Azur. We brengen een bezoek aan het mondaine Cannes, wereldberoemd vanwege het jaarlijkse filmfestival. U vindt hier luxe promenades, een schilderachtige haven en een interessant oud stadsgedeelte. Bij voldoende deelname kunt u hier een boottocht maken (niet inclusief). Via de kustroute rijden we in de loop van de middag terug naar ons hotel.

Dinsdag: Diano Marina - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Vandaag nemen we helaas afscheid van Diano Marina en rijden we met verschillende stops via de Gotthardtunnel door het Zwitserse landschap naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Woensdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt wacht u een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende excursiereis naar de Italiaanse Bloemenrivièra. Tenslotte reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Italiaanse Bloemenrivièra

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Golfo e Palme, Diano Marina

Het hotel is prachtig gelegen, direct aan zee en op loopafstand van het centrum van Diano Marina. Het beschikt over een receptie, bar, restaurant, lift en prachtig terras direct aan het  eigen strand met ligstoelen en parasols. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Bij mooi weer kunt u ’s morgens op het terras ontbijten. Wifi is gratis in het hotel.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Chris en Marian

Op 9 oktober 2017 zijn wij voor de 1e keer meegegaan met Bolderman.
Onze reis ging naar de Bloemenriviëra.
Onze chauffeur vertelde, onderweg, enthousiast over Italië en alles wat er op onze rit te zien was. De vacantie begon meteen.
Het hotel in Diano Marina is een familiehotel en ligt direct aan zee (eigen strand). Het heeft een sprookjesachtig uitzicht!
Er hangt een zeer prettige sfeer en het personeel heeft ons 6 dagen lang verwend. Bij vertrek stonden ze ons allemaal uit te zwaaien.
Overigens is er geen geluidsoverlast meer van de trein. Die is weg en in plaats daarvan wordt een fietspad aangelegd.
De gids (2 dagen) vertelde grappig en wist veel. Ze zou zo een boek kunnen schrijven.
We hebben héél veel gezien.
Maar, wat ook zo fijn was. Door de rijkunsten van onze ervaren chauffeur voelde wij ons helemaal op ons gemak! Wat een prachtige reis!!! 

Reisverhaal Ellie

Deze foto’s zijn van de fantastische bolderman reis naar de Italiaanse bloemen Riviera. Heb van de reis genoten!

Reisverhaal Gerda

15 mei 2017 zijn wij naar de Bloemenriviera geweest en het was werkelijk een schitterende reis met een goed hotel, op de 1e foto zie je het hotel (met pijltje) ook dankzij de chauffeur Nadiem is het een onvergetelijke reis geworden, een aanrader dus!!!

Reisverhaal Ria

Wij zijn op 19 juni naar de bloemenriviera in Italië gegaan.
Hotel uitstekend en personeel heel vriendelijk.
Het 4 gangen diner was uitstekend iedere dag weer. 
Wij hadden er wel 30-35 graden dus wat wil een mens nog meer op zijn vakantie.
De buschauffeur komt daar al 21 jaar en wist ons daarom ook heel veel te vertellen.
De reisleidster voor 2 dagen was van oorsprong een Nederlandse, maar woonde daar al vanaf haar 9e. En is nu 72 jaar.

Al met al deze vakantie is een aanrader.
Zeer goed.

10 dagen Italiaanse Bloemenrivièra

214 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
217 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:38:59 | 0,16 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch