telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen riviercruise Rijn, Main en Donau - ms Esmeralda

Samen met Bolderman op cruise-vakantie over misschien wel de 3 mooiste rivieren van Duitsland, namelijk de Rijn, Main en Donau. Ontdek vanaf het water het prachtige Rijndal met de vele druiventerrassen, burchten en pittoreske plaatsjes. Verder varen we over de Main en het Main-Donau-kanaal. Dit kanaal is speciaal aangelegd om een directe verbinding te krijgen tussen de Noordzee en de Zwarte zee. De sluizen in het kanaal geven een mooi beeld van de hoogteverschillen, die tijdens deze cruise genomen moeten worden. Tevens bevaren we de veel bezongen rivier de Donau. Dit is de op één na langste rivier van Europa. Deze cruise wordt uitgevoerd in samenwerking met rederij Trans River Line, met ms Esmeralda. De uitstekende service en verzorging aan boord van ms Esmeralda maken elke cruise tot een groot succes. Geniet van de vele Duitse steden op deze goed verzorgde cruise.

 • Cruise over 3 Duitse rivieren
 • Bezoek aan vele bekende steden
 • Inclusief transfers
 • Inclusief afscheidsbuffet
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Rijn, Main en Donau

Maandag: Busreis Nederland - Keulen (inscheping) - Koblenz

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje of thee rijden we naar Keulen, waar de inscheping plaatsvindt. Uw hut is in de loop van de middag beschikbaar, zodat u intussen op eigen gelegenheid Keulen kunt gaan verkennen. 's Avonds varen we over de Rijn naar Koblenz.

Dinsdag: Koblenz - Rüdesheim

Vandaag varen we naar Rüdesheim, een bekende toeristenplaats en bovenal een wijnstadje. In het middeleeuwse centrum bevinden we veel wijnlokalen, die deze wijnstreek promoten. Eén van de bekendste monumenten van deze plaats is het Niederwalddenkmal, hoog gelegen op een berg. Het monument is bereikbaar met een kabelbaan. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over een groot deel van Rheinland Pfalz.

Woensdag: Rüdesheim - Aschaffenburg - Miltenberg

Via Aschaffenburg varen we vandaag over de Main naar Miltenberg. Aschaffenburg is een stad gelegen op beide oevers van de Main en wordt ook wel de 'Poort naar de Spessart' genoemd. De plaats heeft veel adellijke gebouwen, met vaak door het milde klimaat mooie aangelegde mediterrane tuinen. Het historische centrum vormt het hart van Aschaffenburg. We vervolgen onze route en komen aan in Miltenberg.

Donderdag: Miltenberg - Wertheim - Würzburg

Dankzij de gunstige ligging aan de handelsroute Frankfurt-Nürnberg kon Miltenberg zich snel ontwikkelen. Bezienswaardigheden hier zijn hotel Zum Riesen, het oudste hotel van Duitsland, het oude Rathaus en de Marktplatz met de fontein (het Schnatterloch). De stadskern met het gezellige voetgangersgebied nodigt uit om te shoppen. We varen door naar Wertheim, gelegen aan de Main, bij de monding van de Tauber. Het historische centrum heeft vele kleine steegjes en vakwerkhuizen. Bezienswaardig zijn o.a. het Glasmuseum, de oude kerk, de Engelsbrunnen en laat-gotische Kilianskapel. Onze vaarroute eindigt vandaag in Würzburg.

Vrijdag: Würzburg - Ochsenfurt - Schweinfurt

Würzburg is vanuit het verleden een bisschopstad, dat in 742 gesticht werd door Bonifatius. De stad is mede bekend geworden door het laboratorium van Wilhelm Röntgen, die hier de röntgenstraling ontdekte. De oude binnenstad ligt op de rechteroever van de Main. Op een heuvel aan de rand van Würzburg zien we de vesting Mariënberg, waar het Mainfrankische museum is gehuisvest. We varen verder naar Ochsenfurt. Deze naam is afgeleid van de plaats in de rivier (Furt) waar vroeger koeien konden oversteken. Het centrum met vakwerkhuizen wordt omgeven door een stadsmuur met meerdere torens. De verschillende kerken die de stad rijk is, zijn zeker een bezoekje waard. Schweinfurt is onze eindbestemming.

Zaterdag: Schweinfurt - Bamberg - Nürnberg

Schweinfurt ligt ook aan de Main in de deelstaat Beieren. Bezienswaardig zijn het raadhuis en enkele musea. We varen vandaag verder naar Bamberg, één van de grootste steden van het Frankenland en met het grootste historische centrum van Duitsland. Het gehele centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezienswaardig zijn het Domplein met de Bamberger Dom uit de 13e eeuw en het mooie oude Rathaus, dat boven de rivier ligt. Aansluitend varen we naar Nürnberg.

Zondag: Nürnberg - Riedenburg

Nürnberg ligt in het midden van de Duitse deelstaat Beieren. Nürnberg is de Europese stad op het gebied van het speelgoed. De jaarlijks terugkerende Spielwaremesse trekt veel speelgoedhandelaren uit de gehele wereld naar Nürnberg. Naast het speelgoedmusem zijn de vestingwerken, de Mauthalle en de Kaiserburg zeker het bekijken waard. Vanaf Nürnberg is onze vaarroute vandaag naar Riedenburg.

Maandag: Riedenburg - Kehlheim - Regensburg

Riedenburg is een kleine stad aan het Main-Donau kanaal. Riedenburg heeft meerdere burchten. Bezienswaardig zijn ook de St. Johannes de Doperkerk en het kristalmuseum. We vervolgen onze route naar Kelheim, waar de Weltenburger Enge een spectaculair stuk van de rivier vormt. Onze eindbestemming vandaag is Regensburg.

Dinsdag: Regensburg - Passau (ontscheping) - busreis Zuid-Duitsland

Regensburg ligt aan de rivieren de Donau en Regen. Het is een belangrijke havenstad voor de binnenvaart van Duitsland. De binnenstad van Regensburg kwam bijna geheel ongeschonden uit de strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog en is daarmee één van de betere bewaard gebleven middeleeuwse steden van Duitsland. We varen verder naar Passau, ook wel de Dreiflüsse Stadt genoemd. Hier komen de drie rivieren de Ilz, Inn en Donau samen. De indrukwekkende kathedraal St. Stephan is het middelpunt van de stad. Hier staat het grootste kerkorgel ter wereld opgesteld, dat iedere dag om 12.00 uur bespeeld wordt. Het orgel telt 17794 pijpen en de grootste orgelpijp is ca. 11 meter hoog. In Passau gaan we van boord en rijden we per touringcar naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Busreis Zuid-Duitsland – Nederland

De laatste dag van deze prachtige riviercruise. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden krijgt. Tot slot brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts. 

N.B.  In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het vaar- en/of reisplan.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

10 dagen riviercruise Rijn, Main en Donau - ms Esmeralda

10 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
10 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,8
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Bolderman 8,2
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:25:25 | 0,22 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch