telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen riviercruise Rijn, Main en Donau - ms Esmeralda

Samen met Bolderman op cruise-vakantie over misschien wel de 3 mooiste rivieren van Duitsland, namelijk de Rijn, Main en Donau. Ontdek vanaf het water het prachtige Rijndal met de vele druiventerrassen, burchten en pittoreske plaatsjes. Ook varen we over de Main en het Main-Donau-kanaal. Dit kanaal is speciaal aangelegd om een directe verbinding te krijgen tussen de Noordzee en de Zwarte zee. De sluizen in het kanaal geven een mooi beeld van de hoogteverschillen die tijdens deze cruise genomen moeten worden. Als laatste varen we over de veel bezongen rivier de Donau. Dit is de op één na langste rivier van Europa. Deze cruise wordt uitgevoerd in samenwerking met rederij Trans River Line, waarbij u verblijft op de ms Esmeralda. De uitstekende service en verzorging aan boord van dit schip maken elke cruise tot een groot succes. Geniet van de vele Duitse steden op deze goed verzorgde cruise.

 • Cruise over 3 Duitse rivieren
 • Bezoek aan vele bekende steden
 • Leuke excursies (zie Pluspakket)
 • Inclusief transfers
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route riviercruise Rijn, Main en Donau

Maandag: Busreis Nederland - Keulen (inscheping) - Koblenz

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we naar Keulen, waar de inscheping plaatsvindt. Uw hut is in de loop van de middag beschikbaar, zodat u intussen op eigen gelegenheid Keulen kunt gaan verkennen. 's Avonds varen we over de Rijn naar Koblenz.

Dinsdag: Koblenz - Rüdesheim (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt heeft u wat tijd om Koblenz te gaan verkennen. Deze stad is bekend van het Deutsches Eck, de burcht Ehrenbreitstein en de mooie Altstadt. Voor de middag varen we verder naar Rüdesheim, een bekende toeristenplaats en bovenal een wijnstadje. In het middeleeuwse centrum bevinden zich veel wijnlokalen, die deze wijnstreek promoten. Eén van de bekendste monumenten van deze plaats is het Niederwalddenkmal, hoog gelegen op een berg en bereikbaar met een kabelbaan. De gasten die het Pluspakket hebben geboekt gaan per treintje naar Siegfried's mechanisches Musikkabinet.

Woensdag: Rüdesheim - Aschaffenburg - Miltenberg

Via Aschaffenburg, waar we een paar uur aanmeren, varen we vandaag over de Main naar Miltenberg. Aschaffenburg is een stad gelegen op beide oevers van de Main en wordt ook wel de 'Poort naar de Spessart' genoemd. De plaats heeft veel adellijke gebouwen, met vaak door het milde klimaat mooie aangelegde mediterrane tuinen. Het historische centrum vormt het hart van Aschaffenburg. We vervolgen onze route en komen  in de loop van de avond aan in Miltenberg.

Donderdag: Miltenberg - Wertheim - Würzburg (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken op tijd uit Miltenberg en varen door naar Wertheim, gelegen aan de Main, bij de monding van de Tauber. Het historische centrum heeft vele kleine steegjes en vakwerkhuizen. Bezienswaardig zijn o.a. het Glasmuseum, de oude kerk, de Engelsbrunnen en laat-gotische Kilianskapel. Voor de gasten die het Pluspakket hebben geboekt gaat u onder leiding van een gids de mooie bezienswaardigheden van de stad bezichtigen. Aansluitend zetten we onze vaarroute voort, die vandaag eindigt in Würzburg.

Vrijdag: Würzburg - Schweinfurt

Würzburg is vanuit het verleden een bisschopstad, dat in 742 gesticht werd door Bonifatius. De stad is mede bekend geworden door het laboratorium van Wilhelm Röntgen, die hier de röntgenstraling ontdekte. De oude binnenstad ligt op de rechteroever van de Main. Op een heuvel aan de rand van Würzburg zien we de vesting Mariënberg, waar het Mainfrankische museum is gehuisvest. We varen verder naar Schweinfurt en onderweg kunt u vanaf het water genieten van de prachtige omgeving.

Zaterdag: Schweinfurt - Bamberg - Nürnberg (zie Bolderman Pluspakket)

We varen vandaag verder naar Bamberg, één van de grootste steden van het Frankenland en met het grootste historische centrum van Duitsland. Het gehele centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezienswaardig zijn het Domplein met de Bamberger Dom uit de 13e eeuw en het mooie oude Rathaus, dat boven de rivier ligt. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan staat een mooie stadswandeling op het programma. Aansluitend varen we verder naar Nürnberg.

Zondag: Nürnberg - Riedenburg (zie Bolderman Pluspakket)

Nürnberg ligt in het midden van de Duitse deelstaat Beieren en is dé Europese stad op het gebied van het speelgoed. De jaarlijks terugkerende Spielwaremesse trekt veel speelgoedhandelaren uit de gehele wereld naar Nürnberg. Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, maken we 's morgens een mooie stadstour. Vanaf Nürnberg gaat onze vaarroute vandaag naar Riedenburg. Onderweg in Hipolstein komen de gasten van het Pluspakket weer aan boord. Riedenburg is een kleine stad in het mooie Altmühltal. Op de oevers ziet u meerdere imposante burchten en ruïnes. 

Maandag: Riedenburg - Kelheim - Regensburg (zie Bolderman Pluspakket)

We vervolgen nog voor het ontbijt onze route naar Kelheim, waar de Weltenburger Enge een spectaculair stuk van de rivier vormt. Het klooster Weltenburg, de Befreiungshalle en het leuke centrum zijn bezienswaardig in deze plaats. Onze eindbestemming vandaag is Regensburg, waar we in de loop van de middag aanmeren. Regensburg ligt aan de rivieren de Donau en Regen. Het is een belangrijke havenstad voor de binnenvaart van Duitsland. De binnenstad van Regensburg kwam bijna geheel ongeschonden uit de strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog en is daarmee één van de betere bewaard gebleven middeleeuwse steden van Duitsland. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we een mooie stadswandeling maken.

Dinsdag: Regensburg - Passau (ontscheping) - busreis Zuid-Duitsland

We varen in de nacht verder naar Passau, ook wel de Drierivierenstad genoemd. Hier komen de drie rivieren de Ilz, Inn en Donau samen. De indrukwekkende kathedraal St. Stephan is het middelpunt van de stad. Hier staat het grootste kerkorgel ter wereld opgesteld, dat iedere dag om 12.00 uur bespeeld wordt. Het orgel telt 17794 pijpen en de grootste orgelpijp is ca. 11 meter hoog. In Passau gaan we van boord van de ms Esmeralda en rijden we per touringcar naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Busreis Zuid-Duitsland – Nederland

De laatste dag van deze prachtige riviercruise. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden krijgt. Tot slot brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts. 

N.B.  In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het vaar- en/of reisplan.

ms Esmeralda

Het riviercruiseschip ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers, die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het hoofddek (benedendek) en het bovendek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag.

HUTTEN
Alle hutten zijn buitenhutten en voorzien van 2 eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

LIFTEN
Er is een lift tussen het hoofddek en het bovendek en een traplift tussen het bovendek en het zonnedek.

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
 • Traplift naar het bovendek
Bovendek
 • 28 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote salon 
 • Lift naar het hoofddek
 • Traplift naar het zonnedek
Benedendek
 • 35 tweepersoonsbuitenhutten
 • Receptie
 • Restaurant
 • Lift naar het bovendek
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:28:53 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch