telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen riviercruise Rijn, Main en Donau

vanaf € 669,-
vertrekdata en prijzen

Samen met Bolderman op cruise-vakantie over misschien wel de 3 mooiste rivieren van Duitsland, namelijk de Rijn, Main en Donau. Ontdek vanaf het water het prachtige Rijndal met de vele druiventerrassen, burchten en pittoreske plaatsjes. Verder varen we over de Main en het Main-Donau-kanaal. Dit kanaal is speciaal aangelegd om een directe verbinding te krijgen tussen de Noordzee en de Zwarte zee. De sluizen in het kanaal geven een mooi beeld van de hoogteverschillen, die tijdens deze cruise genomen moeten worden. Tevens bevaren we de veel bezongen rivier de Donau. Dit is op één na langste rivier van Europa. Deze cruise wordt uitgevoerd in samenwerking met rederij Trans River Line, met het ms Esmeralda. Dit riviercruiseschip heeft goed ingerichte cabines op het beneden- en het bovendek, allen voorzien van een douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco. Verder heeft het schip een gezellig restaurant en bar waar het in de avonduren goed vertoeven is. 

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Busreis Nederland - Keulen, inscheping - Koblenz

Busreis Nederland - Keulen, inscheping - Koblenz 

Dinsdag: Koblenz - Rüdesheim

Rüdesheim is een bekende toeristenplaats en bovenal een wijnstadje. In het middeleeuwse centrum vinden we veel wijnlokalen, die deze wijnstreek promoten. Eén van de bekendste monumenten van deze plaats is het Niederwald monument, hoog gelegen op een berg. Het monument is bereikbaar via een cabinelift. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over een groot deel van Rheinland Platz.

Woensdag: Rüdesheim - Aschaffenburg - Miltenberg

Aschaffenburg is een stad gelegen op beide oevers van de Main en ook wel de 'Poort tot de Spessart' genoemd. De plaats heeft veel adellijke gebouwen, met vaak door het milde klimaat mooie aangelegde mediterrane tuinen. Het historische centrum vormt het hart van Aschaffenburg.

Donderdag: Miltenberg - Wertheim - Würzburg

Dankzij de gunstige ligging aan de handelsroute Frankfurt-Nürnberg kon de plaats zich snel ontwikkelen. De bezienswaardigheden hier zijn hotel Zum Riesen,het oudste hotel van Duitsland, het oude raadhuis en de Marktplatz met de fontein (het Schatterloch). De stadskern met het gezellige voetgangersgebied nodigt uit om te shoppen.

Vrijdag: Würzburg - Ochsenfurt - Schweinfurt

Würzburg is vanuit het verleden een bisschopstad, dat in 742 gesticht werd door Bonifatius. De stad is mede bekend geworden door het laboratorium van Wilhelm Röntgen, die hier de röntgenstraling ontdekte. De oude binnenstad ligt op de rechteroever van de Main. Op een heuvel aan de rand van Würzburg zien we de vesting Marienberg, waar thans het Mainfrankische museum is gehuisvest.

Zaterdag: Schweinfurt - Bamberg - Nürnberg

Bamberg is één van de grootste steden van het Frankenland en heeft het grootste historische centrum van Duitsland. Het gehele centrum staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Een bezoek aan deze stad is dan ook zeker de moeite waard.

Zondag: Nürnberg - Riedenburg

Nürnberg ligt in het midden van de Duitse deelstaat Bayeren. Nürnberg is de Europese stad op het gebied van het speelgoed. De jaarlijks terugkerende Spielwaremesse trekt veel speelgoedhandelaren uit de gehele wereld naar Nürnberg. Naast het speelgoedmusem zijn de vestingwerken, de Mauthalle en de Kaiserburg zeker het bekijken waard.

Maandag: Riedenberg - Kehlheim - Regensburg

Regensburg is gelegen aan de rivieren de Donau en de Regen. Het is een belangrijke havenstad voor de binnenvaart van Duitsland. Veel scheepswerven op het gebied van de binnenvaart zijn hier dan ook op de oevers van de Donau te vinden. De binnenstad van Regensburg kwam bijna geheel ongeschonden uit de strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog en is daarmee één van de betere bewaard gebleven middeleeuwse steden van Duitsland.

Dinsdag: Regensburg - Passau, ontscheping – busreis Zuid-Duitsland

Passau, ook wel de Dreiflüsse Stadt genoemd. Hier komen de drie rivieren de Ilz, Inn en Donau samen. Vanuit Passau varen veel passagiersschepen naar Wenen en Boedapest. De kathedraal St. Stephan is deels in barokstijl gebouwd en is het middelpunt van de stad. Hier staat het grootste kerkorgel van de wereld opgesteld, dat iedere dag om 12.00 uur bespeeld wordt. Het orgel telt 17794 pijpen en de grootste orgelpijp is ca. 11 meter hoog.

Woensdag: Busreis Zuid-Duitsland – Nederland

Busreis Zuid-Duitsland – Nederland

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
00:35:42 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch