10 dagen Rondreis Ierland

vanaf € 999,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ga mee op deze bijzondere rondreis naar Ierland! Het land met een adembenemend mooie natuur, 1.000 kleuren groen en prachtige heidevelden. Maar ook met ruige, onherbergzame streken als The Burren, een fascinerend maanlandschap waar de meest zeldzame bloemen van Ierland bloeien. Ierland heeft ook indrukwekkende kusten, zoals de Cliffs of Moher en de beroemde Ring of Kerry. Groene weiden met schapen zijn door muurtjes van losgestapelde stenen van elkaar gescheiden en ruige ruïnes zijn overwoekerd met klimop. Hier kunt u zich misschien voorstellen hoe legendarische helden als Cuchulain en Finn MacCool hun rivalen met speer en zwaard te lijf gingen. Ierland is een mysterieus land, waar de gastvrije bevolking nog leeft met vele mythes en legendes, die al eeuwenlang doorverteld worden. Ieren maken zich niet druk, want morgen is er weer een dag, een mentaliteit die u vanzelf overneemt in dit land. Ieren houden ook van muziek en dans. Finbar, Liam of Patrick heten ze, de mannen die met hun viool, blikken fluitje en trommel een uitbundige sfeer van vrolijkheid weten op te roepen in de pub. De bezoekers zingen en klappen mee en een enkeling probeert een dansje. Het kan niet missen, we zijn in Ierland!

 • Dublin
 • The Burren
 • Optioneel Cliffs of Moher
 • Dingle en Cobh
 • Optionele dagtocht Ring of Kerry
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Rondreis Ierland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we door België naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Engeland. Na aankomst in Dover rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Engeland - omgeving Dublin

We rijden na het ontbijt via Noord-Wales naar Holyhead voor de ferryovertocht naar Dublin. Dublin is de hoofdstad van de Republiek Ierland. Vanaf de haven rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Dublin, waar we één nacht verblijven.

Woensdag: Omgeving Dublin - Dublin - Ennis

We maken 's morgens eerst een uitgebreide tour door Dublin, waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden zien. Aansluitend heeft u de gelegenheid om zelf Dublin verder te verkennen. 's Middags vervolgen we onze rondreis naar Ennis, waar we de komende drie nachten verblijven.

Donderdag: Bunratty Castle & Folk Park, Cliffs of Moher en The Burren

Na het ontbijt rijden we naar Bunratty Castle & Folk Park, een indrukwekkend 15e eeuws kasteel met een openluchtmuseum, dat u kunt bezoeken. Het is met de grootste zorg gerestaureerd en ingericht in middeleeuwse stijl. Het Folkpark is een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 19e eeuw, compleet met pubs, boerderijen, winkels en mensen in authentieke kostuums. Buiten het Folkpark bevindt zich de beroemde pub Durty Nelly’s, waar een drankje goed zal smaken. We vervolgen onze route langs de spectaculaire Cliffs of Moher, een 8 kilometer lange rotsformatie, die ongeveer 200 meter loodrecht boven de Atlantische Oceaan uitrijst. Van hieruit heeft u een schitterend uitzicht over de oceaan en kunt u heerlijk even uitwaaien. Over de kustweg via Ballyvaughan komen we in het 'maanlandschap' The Burren. Dit is zonder twijfel het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een onafzienbaar groot kalksteengebied, waar zeldzame bloemen en planten groeien tussen de vele spleten en spelonken, beschermd tegen de westenwind en verwarmd door het kalksteen. We rijden langs Leamaneh Castle terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of Arran Islands inclusief boottocht

Vandaag is een dag om heerlijk bij te komen. U kunt op eigen gelegenheid Ennis verkennen of een heerlijke wandeling maken. Als het weer het toelaat, organiseert uw chauffeur vandaag (bij deelname van minimaal 25 personen) een mooie excursie. Met een lokale bus rijden we naar Doolin om daar met de boot over te steken naar Inisheer, één van de Arran Islands. Na een verblijf van ca. 3 uur op het eiland varen we via de Cliffs of Moher terug naar Doolin. Kosten ca. € 52,- p.p., te betalen aan uw chauffeur.

Zaterdag: Ennis - Dingle - Ballyvourney

Vandaag vertrekken we uit Ennis en rijden we via Limerick, Ierlands vierde stad, naar Dingle, het mooiste schiereiland van Ierland. Langs deze kustroute kunnen we genieten van leuke dorpjes en het uitzicht over zee. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Ballyvourney, voor twee overnachtingen.

Zondag: Vrije dag of Ring of Kerry (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u nogmaals genieten van een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft geboekt, dan gaat u mee op één van de hoogtepunten van deze rondreis, de Ring of Kerry. Een onvergetelijke tocht met magnifieke vergezichten, meren en exotische planten. We rijden via Killorglin naar Waterville, een stadje dat aan een soort lagune bij de oceaan ligt. Vervolgens gaan we via Castle Cove naar het sprookjesachtige dorpje Sneem, met zijn kleurrijke huisjes. Aansluitend rijden we langs Molls Gap door de Black Valley naar Ladies View. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de vele meren, die glinsteren tussen de hoge bergen. Na deze indrukwekkende tocht rijden we aan het eind van de dag via Killarney terug naar ons hotel in Ballyvourney.

Maandag: Ballyvourney - Cobh - omgeving Waterford

Vandaag verlaten we het westen van Ierland en rijden we richting de oostkust. Onderweg zullen we nog een bezoek brengen aan Cobh, waar u de tijd krijgt om dit leuke havenplaatsje op eigen gelegenheid te ontdekken en te lunchen. Een bezoek aan de Titanic Experience is zeker aan te bevelen. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in de omgeving van Waterford.

Dinsdag: Omgeving Waterford - omgeving Londen

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Rosslare Harbour voor de ferryovertocht naar Pembroke in Wales. Na de ontscheping rijden we via Cardiff en Swindon naar de omgeving van Londen voor de laatste overnachting van deze reis.

Woensdag: Omgeving Londen - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we naar Dover. De ferry brengt ons weer naar het Europese vasteland. Vanaf Calais rijden we via België naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Ierland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Ierland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Kelly

Hieronder volgt een korte omschrijving van de foto’s:
Foto 3: Op zaterdag zijn we gestopt bij Dingle Bay om van het uitzicht te genieten.
Foto 4: Tijdens de reis hebben we een schapenboerderij bezocht. Hier werd een schaapshondendemonstratie gegeven.

Reisverhaal Myriam

Een hele mooie rondreis door Ierland gehad met een hele gezellige groep en topchauffeur Eric. We hadden ook erg mooi weer.

De mooie foto's van de heide zijn gemaakt tijdens een fotostop in Wales. De andere in Ierland bij de The Burren, Abbeyville  Cobh en Inesheer. Ierland is erg dunbevolkt en erg mooi. Wil er zeker nog een keer naar terug

Reisverhaal Peter

Foto gemaakt in Llangollen, Wales tijdens tussen stop.

Reisverhaal Theo

10 dagen rondreis Ierland
Andar eilanden met op de achtergrond de cliffs of Moher.

Reisverhaal Willem

Hierbij een paar foto’s van onze rondreis door Ierland 10 dagen in augustus.
Deze foto’s zijn gemaakt rond de ring of Kerry (de kust Lurraga Ballyryan)
Het was een fantastische reis.

Reisverhaal Irma

Terug van een geweldige reis naar Ierland.
Heel veel gezien en meegemaakt onder de bezielende leiding van chauffeur Eric. Hij wist onze gezellige groep steeds weer te verrassen met leuke anekdotes en wetenwaardigheden. Een topvakantie!!! 🇮🇹

Reisverhaal Esther

Bij de laatste stop stonden er opeens drie Boldermanbussen achter elkaar. Hoe mooi!
Foto daaronder:
O'Brien's Castle op Inisheer, Aran Island nummer 1
De laatste foto is gemaakt van de gekleurde huizen in Cobh, Ierland.
 

Reisverhaal Helen

Wat hebben we genoten van onze rondreis door Ierland

Reisverhaal Paul

Ik ben net terug van een rondreis Ierland, was erg gezellig en de hotels waren goed. Ik was er al meer geweest en wilde nog een keer terug. Heb nu ook weer nieuwe dingen gezien. Wie weet ga ik ooit weer, echt een aanrader.

Reisverhaal Hans en Jose

Bijgaand een paar foto's waarmee wij mee willen doen aan de fotowedstrijd. De foto's geven een kleine impressie van onze reis naar Ierland. De ruige natuur. De verhalen van de chauffeur achter de excursies. 

Reisverhaal Flavia

Wij hebben van een 10 daagse rondreis Ierland genoten.
Fantastische reis, heel veel gezien, prettig gezelschap met een fantastische chauffeur Eric (van Jan van Delen).
Bedankt en tot volgende keer.

10 dagen Rondreis Ierland

287 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
306 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:52:20 | 0,3 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch