telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Ierland

vanaf € 649,-

Met Bolderman Excursiereizen een rondreis naar Ierland maken. Een land met een adembenemend mooie natuur, 1000 kleuren groen en prachtige heidevelden. Maar ook met ruige, onherbergzame streken als The Burren, een fascinerend maanlandschap waar de meest zeldzame bloemen van Ierland bloeien. Indrukwekkende kusten, zoals bij de Cliffs of Moher en de beroemde Ring of Kerry zijn misschien de mooiste delen van de Ierse republiek. Een rondreis Ierland is ruiken aan romantiek. De groene weiden zijn door muurtjes van losgestapelde stenen van elkaar gescheiden en de ruige ruïnes zijn rijkelijk bekleed met klimop. Hier kunt u zich nog levendig voorstellen hoe legendarische helden als Cuchulain en Finn Mac Cool hun rivalen met speer en zwaard te lijf gingen. Nu biedt het land een veel vriendelijker beeld en woont er een gastvrije bevolking. Ierland is een mysterieus land waar de mensen leven met vele mythes en legendes, die al eeuwenlang doorverteld worden. De Ieren maken zich niet druk, want morgen is er weer een dag. Deze mentaliteit neemt u vanzelf over in dit land. Tijdens deze rondreis Ierland maakt u kennis met het ongerepte natuurschoon, het groene landschap met de vele schapen, ruige bergen, steile kliffen, zalmrijke rivieren en lieflijke dorpjes. Finbar, Liam of Patrick heten ze, de mannen die met hun viool, hun blikken fluitje en hun trommel een uitbundige sfeer van vrolijkheid weten op te roepen in de pub. De bezoekers zingen en klappen en een enkeling probeert een dansje. Het kan niet missen, we zijn in Ierland!

 • Excursie The Burron
 • Rondrit Dublin
 • Excursie the Ring of Kerry
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Ierland

Maandag: Nederland - omgeving Coventry

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we door België naar Calais, waar we ons inschepen op de ferry voor de overtocht naar Engeland. Na aankomst in Dover rijden we door naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Coventry voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Coventry - omgeving Dublin

We rijden via Birmingham en Noord-Wales naar Holyhead voor de overtocht naar de haven van Dublin. Vanaf de haven rijden we verder naar de omgeving van Dublin, de hoofdstad van de republiek Ierland, voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Dublin - Dublin - Ennis

We maken een uitgebreide rondrit door Dublin, waar we een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden en aansluitend heeft u de gelegenheid om zelf door Dublin te wandelen. In de middag vertrekken we naar Ennis, waar we de komende 3 nachten verblijven.

Donderdag: The Burren

Na een laat ontbijt vertrekken we en maken een mooie tocht door het maanlandschap The Burren. Dit is zonder twijfel het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een onafzienbaar groot kalksteengebied. Zeldzame bloemen en planten groeien hier tussen de vele spleten en spelonken, beschermd tegen de westenwind en verwarmd door het kalksteen. We vervolgen onze route langs de spectaculaire Cliffs of Moher, een acht kilometer lange rotsformatie die ongeveer 200 meter loodrecht boven de Atlantische Oceaan uitrijst. Van hieruit heeft u een schitterend uitzicht over de oceaan. Heerlijk even uitwaaien voor we terugrijden naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag is een dag om heerlijk bij te komen. Lekker uitslapen, Ennis verkennen of een heerlijke wandeling maken.

Zaterdag: Bunratty Castle - Limerick - Ballyvourney

Na het ontbijt rijden we naar Bunratty Castle, een indrukwekkend 15e-eeuws kasteel met een openluchtmuseum. Het is met de grootste zorg gerestaureerd en ingericht in middeleeuwse stijl. Het Folkpark is een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 19e eeuw, compleet met pubs, boerderijen, winkels en mensen in authentieke kostuums. Buiten het Folkpark bevindt zich de beroemde pub Durty Nelly’s, waar een drankje goed zal smaken. Dan vervolgen we onze tocht en rijden via Limerick, Ierlands vierde stad, en Tralee richting Dingle, het mooiste schiereiland van Ierland. Langs deze route kunnen we genieten van leuke dorpjes het uitzicht over de zee. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in Ballyvourney, waar we 2 nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag of excursie naar de Ring of Kerry (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of, als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt beginnen we aan één van de hoogtepunten van deze rondreis en wel de Ring of Kerry. Een onvergetelijke tocht met magnifieke vergezichten, meren en exotische planten. We rijden via  Killorglin naar Waterville, een stadje dat aan een soort lagune bij de oceaan ligt. Vervolgens gaan we via Castle Cove naar het sprookjesachtige dorpje Sneem, met zijn kleurrijke huisjes. Aansluitend rijden we langs Molls Gap door de Black Valley naar Ladies View. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de vele meren die glinsteren tussen de hoge bergen. Na deze indrukwekkende tocht rijden we aan het einde van de dag via Killarney terug naar ons hotel in Ballyvourney.

Maandag: Ballyvourne - omgeving Bunclody

Vandaag verlaten we het Westen van Ierland en rijden we naar Midleton waar we een bezoek brengen aan de whiskeystokerij, het Jameson Heritage Centre. Hier zullen we het stookproces zien en mogen we natuurlijk ook even proeven. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Bunclody voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Bunclody - omgeving Londen

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Rosslare Harbour voor de oversteek naar Pembroke in Wales. Na de ontscheping rijden we via Cardiff en Swindon naar de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Londen - Nederland

Vanaf Dover brengt de ferry ons weer naar het Europese vasteland. Vanaf Calais rijden we via België naar ons centrale overstappunt, waar u een heerlijk afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tijdens het afscheidsbuffet kunt u nagenieten van deze indrukwekkende rondreis naar Ierland. Tot slot keert u via één van onze sevicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Leo

Wij hebben in mei jl. met uw organisatie de rondreis Ierland gedaan hierbij enkele foto’s.

De toelichting bij de foto’s zijn:
Foto 1  Ik vond dit een echt typerend plaatje voor Ierland, een met losse stenen gebouwd huisje zomaar ergens eenzaam staand in de natuur..
Foto 2  Deze foto is gemaakt in het plaatsje Sneem van een man met een grote geit mijn vrouw poseert erbij.  Ik vraag aan iedereen wie heeft de mooiste sik ?
Foto 3  Dit oud treintje stond bij de ingang van het terrein van het Jameson Heritage Centre in Midleton waar we een leuke en interessante rondleiding kregen én een glas whiskey !  
Foto 4  Deze enorme stookketel stond bij het begin van de rondleiding van Jameson Heritage Centre ook in Midleton.
Foto 5  Tijdens een bezoek aan de kliffen van Moher stond op het parkeerterrein deze kleurige en opvallende bus.
Foto 6  Deze met zijn dieren rondtrekkende straatmuzikant zagen wij in het plaatsje Dingle op het prachtige schiereiland.
Foto 7  De vrolijke gekleurde huizen in het plaatsje Dingle moet je wel fotograferen het was een zeer gezellig plaatsje.
Foto 8  In het schitterende National Park in Killarney maakte ik deze foto van een eilandje midden in de prachtige natuur. 

Reisverhaal Hans en Jose

Bijgaand een paar foto's waarmee wij mee willen doen aan de fotowedstrijd. De foto's geven een kleine impressie van onze reis naar Ierland. De ruige natuur. De verhalen van de chauffeur achter de excursies. 

Reisverhaal Flavia

Eind mei van een 10 daagse rondreis Ierland genoten.
Fantastische reis, heel veel gezien, prettig gezelschap met een fantastische chauffeur Eric (van Jan van Delen).
Bedankt en tot volgende keer.

Reisverhaal Helen

Wat hebben we genoten van onze rondreis door Ierland

Reisverhaal Paul

Ik ben net terug van een rondreis Ierland, was erg gezellig en de hotels waren goed. Ik was er al meer geweest en wilde nog een keer terug. Heb nu ook weer nieuwe dingen gezien. Wie weet ga ik ooit weer, echt een aanrader.

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

10 dagen Rondreis Ierland

62 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

63 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:52:17 | 0,75 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch