telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Ierland

Met Bolderman Excursiereizen een bijzondere rondreis naar Ierland maken. Het land met een adembenemend mooie natuur, 1000 kleuren groen en prachtige heidevelden. Maar ook met ruige, onherbergzame streken als The Burren, een fascinerend maanlandschap waar de meest zeldzame bloemen van Ierland bloeien. Ierland heeft ook indrukwekkende kusten, zoals de Cliffs of Moher en de beroemde Ring of Kerry. Groene weiden met schapen zijn door muurtjes van losgestapelde stenen van elkaar gescheiden en ruige ruïnes zijn overwoekerd met klimop. Hier kunt u zich misschien voorstellen hoe legendarische helden als Cuchulain en Finn Mac Cool hun rivalen met speer en zwaard te lijf gingen. Ierland is een mysterieus land, waar de gastvrije bevolking nog leeft met vele mythes en legendes, die al eeuwenlang doorverteld worden. Ieren maken zich niet druk, want morgen is er weer een dag, een mentaliteit die u vanzelf overneemt in dit land. Ieren houden ook van muziek en dans. Finbar, Liam of Patrick heten ze, de mannen die met hun viool, blikken fluitje en trommel een uitbundige sfeer van vrolijkheid weten op te roepen in de pub. De bezoekers zingen en klappen mee en een enkeling probeert een dansje. Het kan niet missen, we zijn in Ierland!

 • Excursie The Burren
 • Rondrit Dublin
 • Excursie Cliffs of Moher
 • Excursie Ring of Kerry
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Rondreis Ierland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we door België naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Engeland. Na aankomst in Dover rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Engeland - omgeving Dublin

We rijden na het ontbijt via Noord-Wales naar Holyhead voor de ferryovertocht naar Dublin. Dublin is de hoofdstad van de republiek Ierland. Vanaf de haven rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Dublin voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Dublin - Dublin - Ennis

We maken 's morgens eerst een uitgebreide tour door Dublin, waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden zien. Aansluitend heeft u de gelegenheid om zelf Dublin verder te verkennen. 's Middags vervolgen we onze rondreis naar Ennis, waar we de komende 3 nachten verblijven.

Donderdag: Cliffs of Moher, Galway en The Burren

Na een laat ontbijt vertrekken we voor een mooie route langs de spectaculaire Cliffs of Moher, een acht kilometer lange rotsformatie, die ongeveer 200 meter loodrecht boven de Atlantische Oceaan uitrijst. Van hieruit heeft u een schitterend uitzicht over de oceaan. Heerlijk even uitwaaien voor we onze weg vervolgen over de kustweg via Ballyvaughan naar Galway. Galway is een universiteitsstad aan de westkust van Ierland en de hoofdstad van het graafschap Galway. Aansluitend rijden we een mooie route door het 'maanlandschap' The Burren. Dit is zonder twijfel het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een onafzienbaar groot kalksteengebied, waar zeldzame bloemen en planten groeien tussen de vele spleten en spelonken, beschermd tegen de westenwind en verwarmd door het kalksteen. We rijden langs Leamaneh Castle terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of Arran Islands inclusief boottocht

Vandaag is een dag om heerlijk bij te komen. U kunt op eigen gelegenheid Ennis verkennen of een heerlijke wandeling maken. Als het weer het toelaat, organiseert uw chauffeur vandaag (bij deelname van minimaal 25 personen) een mooie excursie. Met een lokale bus rijden we naar Doolin om daar met de boot over te steken naar Inisheer, één van de Arran Islands. Na een verblijf van ca. 2 uur op het eiland varen we via de Cliffs of Moher terug naar Doolin. Kosten ca. € 32,00 p.p. (te betalen aan uw chauffeur).

Zaterdag: Ennis - Bunratty Castle en Folk Park - Ballyvourney

Na het ontbijt vertrekken we uit Ennis en rijden we naar Bunratty Castle en Folk Park, een indrukwekkend 15e-eeuws kasteel met een openluchtmuseum, dat u kunt bezoeken. Het is met de grootste zorg gerestaureerd en ingericht in middeleeuwse stijl. Het Folkpark is een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 19e eeuw, compleet met pubs, boerderijen, winkels en mensen in authentieke kostuums. Buiten het Folkpark bevindt zich de beroemde pub Durty Nelly’s, waar een drankje goed zal smaken. Dan vervolgen we onze reis via Limerick, Ierlands vierde stad, naar Dingle, het mooiste schiereiland van Ierland. Langs deze kustroute kunnen we genieten van leuke dorpjes en het uitzicht over zee. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Ballyvourney, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Zondag: Vrije dag of Ring of Kerry (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft geboekt, dan gaat u mee op één van de hoogtepunten van deze rondreis, de Ring of Kerry. Een onvergetelijke tocht met magnifieke vergezichten, meren en exotische planten. We rijden via  Killorglin naar Waterville, een stadje dat aan een soort lagune bij de oceaan ligt. Vervolgens gaan we via Castle Cove naar het sprookjesachtige dorpje Sneem, met zijn kleurrijke huisjes. Aansluitend rijden we langs Molls Gap door de Black Valley naar Ladies View. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de vele meren, die glinsteren tussen de hoge bergen. Na deze indrukwekkende tocht rijden we aan het eind van de dag via Killarney terug naar ons hotel in Ballyvourney.

Maandag: Ballyvourne - Midleton - omgeving Waterford

Vandaag verlaten we het westen van Ierland en rijden we naar Midleton, waar u een bezoek kunt brengen aan de whiskeystokerij van het Jameson Heritage Centre. Hier zullen we het stookproces zien en mogen we natuurlijk ook even whiskey proeven. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Waterford voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Waterford - omgeving Londen

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Rosslare Harbour voor de ferryovertocht naar Pembroke in Wales. Na de ontscheping rijden we via Cardiff en Swindon naar de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Londen - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we naar Dover. De ferry brengt ons weer naar het Europese vasteland. Vanaf Calais rijden we via België naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Leo

Wij hebben in mei jl. met uw organisatie de rondreis Ierland gedaan hierbij enkele foto’s.

De toelichting bij de foto’s zijn:
Foto 1  Ik vond dit een echt typerend plaatje voor Ierland, een met losse stenen gebouwd huisje zomaar ergens eenzaam staand in de natuur..
Foto 2  Deze foto is gemaakt in het plaatsje Sneem van een man met een grote geit mijn vrouw poseert erbij.  Ik vraag aan iedereen wie heeft de mooiste sik ?
Foto 3  Dit oud treintje stond bij de ingang van het terrein van het Jameson Heritage Centre in Midleton waar we een leuke en interessante rondleiding kregen én een glas whiskey !  
Foto 4  Deze enorme stookketel stond bij het begin van de rondleiding van Jameson Heritage Centre ook in Midleton.
Foto 5  Tijdens een bezoek aan de kliffen van Moher stond op het parkeerterrein deze kleurige en opvallende bus.
Foto 6  Deze met zijn dieren rondtrekkende straatmuzikant zagen wij in het plaatsje Dingle op het prachtige schiereiland.
Foto 7  De vrolijke gekleurde huizen in het plaatsje Dingle moet je wel fotograferen het was een zeer gezellig plaatsje.
Foto 8  In het schitterende National Park in Killarney maakte ik deze foto van een eilandje midden in de prachtige natuur. 

Reisverhaal Hans en Jose

Bijgaand een paar foto's waarmee wij mee willen doen aan de fotowedstrijd. De foto's geven een kleine impressie van onze reis naar Ierland. De ruige natuur. De verhalen van de chauffeur achter de excursies. 

Reisverhaal Flavia

Eind mei van een 10 daagse rondreis Ierland genoten.
Fantastische reis, heel veel gezien, prettig gezelschap met een fantastische chauffeur Eric (van Jan van Delen).
Bedankt en tot volgende keer.

Reisverhaal Helen

Wat hebben we genoten van onze rondreis door Ierland

Reisverhaal Paul

Ik ben net terug van een rondreis Ierland, was erg gezellig en de hotels waren goed. Ik was er al meer geweest en wilde nog een keer terug. Heb nu ook weer nieuwe dingen gezien. Wie weet ga ik ooit weer, echt een aanrader.

10 dagen Rondreis Ierland

124 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
125 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:49:41 | 0,75 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch