telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Noorwegen

vanaf € 999,-

Noorwegen is het land van bossen, bergen, watervallen, meren en gletsjers. De ene keer vlak en vriendelijk en dan plotseling ruig en indrukwekkend, maar altijd kleurrijk. Tijdens deze prachtige rondreis Noorwegen ziet u de bekende Geirangerfjord. De rotswanden van dit fjord rijzen steil, soms loodrecht, vanuit het zeewater omhoog. U doet hier onvergetelijke indrukken op. Maar ook andere facetten van het Noorse landschap krijgt u tijdens deze prachtige rondreis Noorwegen te zien, zoals de hoogvlakten, lieflijke dalen en interessante steden zoals Oslo, Hamar en Lillehammer. De heen- en terugreis zijn op zich al een belevenis op een van de luxe ferryschepen van TT-Line. Ook de hotels tijdens deze rondreis door Noorwegen zijn uitstekend. Mogelijk overnacht u in het zeer bijzondere kunst- en cultuurhotel Elveseter in Bøverdalen, waar u zich in een museum waant, vol met houtsnijwerk, schilderijen en antiek. Het bestaat uit meerdere gebouwen, waarvan het oudste gedeelte gebouwd werd in 1640. Boek deze goed verzorgde rondreis Noorwegen bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Oslo o.l.v. een gids
 • Bezoek Lillehammer
 • Excursie Geirangerfjord
 • Optionele treinrit Flåmbaan
 • Vrije tijd in Ulvik of Øystese
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Noorwegen

Maandag: Nederland - Travemünde

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via Bremen en Hamburg naar de haven van Travemünde. Na het inschepen vertrekt de luxe ferry van TT-Line om ca. 22.00 uur naar Trelleborg in Zweden. Het diner aan boord bestaat uit een Captain's dinerbuffet. U overnacht in een binnenhut met douche en toilet op het bovendek.

Dinsdag: Trelleborg - omgeving Oslo

U kunt eerst genieten van het ontbijtbuffet aan boord en om ca. 7.30 uur meert de ferry aan in Trelleborg. Er volgt een mooie tocht via de Zweedse kust, over de eilanden Tjörn en Orust en via het Bullarenmerengebied naar de Zweeds-Noorse grens. Vandaar rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Oslo, voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Oslo - Oslo - Hamar - omgeving Hamar

We gaan met u de hoofdstad van Noor­wegen, Oslo, bezoeken. Een lokale gids maakt met ons een rond­rit door de stad. In het centrum zien we de bekendste straat van Oslo, de Karl Johans Gate, waaraan de universiteit, het parlementsgebouw, het Grand Hotel en de Dom liggen. We zien ook het markante raadhuis aan de haven, de vestiging Akershus en het Koninklijke Paleis. Dan gaan we naar het Vigelandpark voor een wandeling door het beeldenpark, de drukst bezochte attractie van Noorwegen. Er zijn 200 sculpturen met 650 figuren opgesteld in steen, brons en ijzer. Na de lunch op eigen gelegenheid in Oslo vervolgen we onze reis naar de gezellige stad Hamar. In de zomer is het een vakantieoord en in de winter een echt wintersportcentrum. Beroemd is de ijsbaan, het in 1992 gebouwde Vikingschip, waar Nederlandse schaatsers triomfen vierden. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Hamar.

Donderdag: Omgeving Hamar - Lillehammer - Lom - Elveseter (of omgeving)

Vandaag bezoeken we Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympi­sche winterspelen werden gehouden. In het Maihaugen Openluchtmuseum, dat u kunt bezoeken, zijn in 120 verschillende gebouwen duizenden voorwerpen uit de streek van het Gudbrandsdal tentoongesteld, waaronder een echte staafkerk, de pastorie, het arsenaal, het pottenbakkershuis en het schooltje. Aansluitend rijden we door het smalle Gudbrandsdal langs typisch Noorse plaatsjes als Ringebu, Vinstra en Harpefoss naar Lom. Hier kunt u een bezoek brengen aan de prachtige 13e -eeuwse Stavkerk. Dan rijden we de Sognefjellsvegen op, de hoogste bergpas van Noord-Europa. Door een dal, omringd door imposante en vaak met sneeuw bedekte bergen, komen we in Bøverdalen en bereiken we ons hotel in Elveseter (of een gelijkwaardig hotel in de omgeving). Hier zullen we de komende twee nachten verblijven.

Vrijdag: Vrije dag of Geirangerfjord (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag de dag zelf indelen of deelnemen aan een excursie naar de Geirangerfjord (zie Pluspakket). Een hoogtepunt op deze rondreis! We gaan een prachtige natuurtocht maken naar dit wereldberoemde fjord. We rijden via Lom en Bismo naar de prachtige Grotlibergpas. Na de pas vervolgen we onze route via Stryn naar het plaatsje Hellesylt. Hier stappen we op de ferry voor een onvergetelijke tocht over de Geirangerfjord, de meest bezochte fjord van Noorwegen. De bergen langs het water zijn gemiddeld 1700 meter hoog. U ziet onderweg enkele boerderijen die tegen de bergen zijn gebouwd en een aantal prachtige watervallen, waaronder de meest bekende 'Zeven Zusters', 'Bruidssluier' en 'Vrijer'. Na aankomst in Geiranger houden we op de terugreis naar ons hotel nog een fotostop bij een van de vele uitzichtpunten over de Geirangerfjord. Hier kunt u nog even genieten van het adembenemende uitzicht.

Zaterdag: Elveseter (of omgeving) - Flåm - Voss - Ulvik of Øystese (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken uit ons hotel en volgen we de Sognefjellslvegen, waar u kunt genieten van het uitzicht op de ruim 1400 meter hoge pas. De uitzichten op de Jotunheimen bergen en de Jostedalsgletsjer maken deze weg tot één van de mooiste in Noorwegen. Vervolgens rijden we naar Flåm via Sogndalsfjora en de ferry Mannheller-Fodnes. Vanuit Flåm kunt u een boeiende treinrit maken met de Flåmbaan via Myrdal naar Voss (zie Pluspakket). De spectaculaire rit gaat door een tunnelrijk traject de bergen in, waarbij u onderweg kunt genieten van de prachtige natuur. Vanuit Voss vervolgen we onze reis en komen we aan het begin van de avond aan bij ons hotel in Ulvik of Øystese, waar we twee nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag

We hebben vandaag een vrije dag en u kunt deze dag dus zelf indelen. Lekker luieren of een mooie wandeling maken door de Noorse natuur behoort tot de mogelijkheden.

Maandag: Ulvik of Øystese - Geilo - omgeving Oslo

We vertrekken en rijden via de Hardangerbrug over de Eidfjorden, een zijarm van de Hardangerfjord, naar de Vøringsfossen, één van de hoogste watervallen van Noorwegen. Daarna rijden we via een mooie route over Europa's grootste hoogvlakte, de Hardangervidda, naar de bekende wintersportplaats Geilo, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar de omgeving van Oslo, waar onze laatste overnachting in Noorwegen hebben.

Dinsdag: Omgeving Oslo - Trelleborg

Na het ontbijt vertrekken we weer en rijden we via de Noors-Zweedse grens naar de haven van Trelleborg. Hier schepen we in op een van de ferry's van TT-Line voor de overtocht. Na het diner worden om ca. 22.00 uur de trossen losgegooid en varen wij naar Travemünde. Overnachting aan boord.

Woensdag: Travemünde - Nederland

Eerst kunt u nog even genieten van het ontbijtbuffet. Daarna volgt de ontscheping en rijden we via Hamburg en Bremen naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende Rondreis Noorwegen. Daarna brengen we u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Noorwegen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels, die allen beschikken over een receptie en restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. In uw reispapieren ontvangt u de precieze gegevens van de hotels.

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Anja

Ik heb deze foto gemaakt tijdens onze 10-daagse rondreis van Bolderman die ons door Noorwegen voer. We waren bij het Maihaugen Openluchtmuseum waar ik deze foto gemaakt heb. Ik heb vele foto's gemaakt. Vele zijn indrukwekkend maar deze vind ik zelf het mooist. De reis die wij met Bolderman hebben gehad was weer goed verzorgd. We hebben genoten van de prachtige natuur en van de mensen in Noorwegen. De foto is gemaakt met een glazen bol wat er voor zorgt dat het object wat je fotografeert op zijn kop komt te staan in de foto. Als je de foto omdraait krijg je de afbeelding in de foto recht te zien.

Reisverhaal Els en Joep

Reisverslag 10 dagen rondreis Noorwegen met William juli/augustus: Bezoek aan Oslo viel tegen m.u.v. de beeldentuin (prachtig, wat een kunstenaar). Bezoek aan de plaatsen waar olympische spelen werden gehouden hoeft niet voor ons. Werd meer dan genoeg gecompenseerd door de prachtige natuur. Schitterende boottocht Geirangerfjord. Geweldige uitzichten, vergezichten, gletsjers, watervallen, meren, bossen, bergen, dalen en fjorden. William had op eigen initiatief bezienswaardigheden en activiteiten toegevoegd waardoor we een goed gevuld programma hadden. Prima en kundig chauffeur. Hotels prima evenals het ontbijt en diner, waarbij dit 2 x wat minder was. Uitstekende buffetten op de nachtboten. De foto’s spreken voor zich…

Reisverhaal Ria

Wat hebben wij genoten vd rondreis noorwegen wat een schitterende reis en wij hadden een top chauffeur william die ons overal veilig naar toe heb gebracht.

Reisverhaal Corine

Net terug van een fantastische 10 daagse rondreis naar Noorwegen. Goed verzorgd, mede dankzij een geweldige chauffeur/reisleider William. We hadden een erg gezellige groep. ' s avonds na het eten nog even een wandeling maken met elkaar en daarna ' Kippenpoten.' Erg mooie natuur en ook mooi weer, wat hebben we het getroffen. Zie bijgevoegde foto's gemaakt op de Hadangervidda.

Reisverhaal Koos

Voor de eerste keer met een Boldermanbus op reis, een 10 daagse Trektocht door Noorwegen van 8 t/m 17 juli 2019, met geen mogelijkheid uit te drukken hoeveel indruk deze reis op mij gemaakt heeft. In één woord: Adembenemend mooi en wat een perfecte organisatie, alles word voor je geregeld, Gina, onze chauffeur cq reisleider is werkelijk goud waard.

Reisverhaal Hidde

Eind juni vertrokken we vanuit Zeeland voor een rondreis Noorwegen. Het werd een onvergetelijke ervaring en qua natuur één van onze mooiste vakanties. Het Bolderman plus pakket bevatte twee tochten in fjorden. Bovendien reden we onder meer over de grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda en zagen we de indrukwekkende waterval Voringfossen. Veel meer prachtige indrukken en onze uitstekende chauffeur/reisleider Paul maakten deze reis een absolute aanrader! Bijgaand een paar foto’s ter illustratie.

Reisverhaal Joop

Wij hebben met 4 personen met uw 10 daagse rondreis Noorwegen meegedaan. Deze fantastische reis hebben wij beleeft vanaf 17 juni t.m. 26 juni 2019. Heel veel mooie indrukken opgedaan van deze reis, heel vermoeiend maar is het wel waard.

 • Foto 1 een Staafkerk genomen in het openluchtmuseum
 • Foto 2 genomen vanuit hotel Brakanes in Ulvik
 • Foto 3 genomen Geirangerfjord aankomst van de Fjordboot
 • Foto 4 overzicht over de Geirangerfjord
 • Foto 5 foto onderweg genomen
 • Foto 6: We stonden op de kant te wachten op de boot, deze foto is genomen toen hij aankwam varen om aan te meren.

Reisverhaal Giel en Truus

Van 17 t/m 26 juli hebben we genoten van de 10 daagse rondreis Noorwegen mede dankzij onze top chauffeur Gina van Smit Reizen. Noorwegen is overweldigend

Reisverhaal Heilig-Klein Ellen

Mooie vakantie gehad naar Noorwegen .Veilig naar de mooie plekken gereden door de chauffeuse Gina. Leuke groep mensen en we hadden mooi weer.

Reisverhaal Joop

"Rondreis Noorwegen".
 
Tijdens onze rondreis Noorwegen bezochten wij op 02-09-2017 de Lusterfjord, een zijarm van Sognefjord.
Het was windstil en zon stond hoog aan de hemel, wat het water mooi blauw en spiegelglad maakte.
Wat een prachtig uitzicht hadden wij daar.
De foto laat dat weerzien en was voor mij dan ook de mooiste foto van onze reis.

02-09-2017 reden wij met de bus over de Sognevjellvegen en kregen zicht op Jotunheimen.
Wat een prachtig gezicht van dat woeste landschap en de nog in september aanwezige sneeuw.
Voor mij een bijzonder moment om een foto te maken.

Reisverhaal Jos en May

Bijgaand een fantastisch mooi uitzicht op een typisch Noors huisje met begroeid dak en op de achtergrond het fjord. Dit kwamen we tegen tijdens een wandeling in Øystese.
Dit is de mooiste reis die we tot nog toe gemaakt hebben. Mede dankzij een fantastische groep medereizigers en onze chauffeur Gijs Beijers.
 

Reisverhaal Yvonne

Wij hebben deze zomer een heerlijke vakantie in Noorwegen gehad (10 daagse rondreis). Ontzettend veel gezien en enorm genoten van dit adembenemende mooie land en het lekkere eten. 
Onze chauffeur/reisleider Roel heeft er een fantastische reis van gemaakt. Alles was perfect georganiseerd, hij wist veel te vertellen en hij reed met het grootste gemak en op een veilige manier door de bergen, naar bergtoppen (Dalsnibba) en door druk verkeer. Een prima chauffeur/reisleider!!
Wij denken met veel plezier aan deze vakantie terug. Tot een volgende keer!

10 dagen Rondreis Noorwegen

225 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
225 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:11:43 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch