10 dagen Rondreis Noorwegen

vanaf € 1.199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Noorwegen is het land van bossen, bergen, watervallen, meren en gletsjers. De ene keer vlak en vriendelijk en dan plotseling ruig en indrukwekkend, maar altijd kleurrijk. Tijdens deze prachtige rondreis Noorwegen ziet u de bekende Geirangerfjord. De rotswanden van dit fjord rijzen steil, soms loodrecht, vanuit het zeewater omhoog. U doet hier onvergetelijke indrukken op. Maar ook andere facetten van het Noorse landschap krijgt u tijdens deze prachtige rondreis Noorwegen te zien, zoals de hoogvlakten, lieflijke dalen en interessante steden zoals Oslo, Hamar en Lillehammer. De hotels tijdens deze rondreis door Noorwegen zijn uitstekend. Boek deze goed verzorgde rondreis Noorwegen bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Oslo o.l.v. een gids
 • Lillehammer
 • Optioneel Geirangerfjord
 • Vrije tijd in Nordfjord
 • Bezoek Bergen o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Noorwegen

Maandag: Nederland - Malmö

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via Bremen en Hamburg naar de haven van Putgarten voor de overtocht naar Rødby. Hierna rijden we langs Kopenhagen over de Oresundbrug naar Malmö voor onze eerste overnachting.

Dinsdag: Malmö - omgeving Brennemoen

Vandaag maken we een mooie tocht via de Zweedse kust, over de eilanden Tjörn en Orust en via het Bullarenmerengebied naar de Zweeds-Noorse grens. Vandaar rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Brennemoen voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Brennemoen - Oslo - Hamar - omgeving Hamar

We gaan met u de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, bezoeken. Een lokale gids maakt met ons een rondrit door de stad. In het centrum zien we de bekendste straat van Oslo, de Karl Johans Gate, waaraan de universiteit, het parlementsgebouw, het Grand Hotel en de Dom liggen. We zien ook het markante raadhuis aan de haven, de vesting Akershus en het Koninklijke Paleis. Dan gaan we naar het Vigelandpark voor een wandeling door het beeldenpark, de drukst bezochte attractie van Noorwegen. Er zijn 200 sculpturen met 650 figuren gemaakt van steen, brons en ijzer. Na de lunch (op eigen gelegenheid) in Oslo vervolgen we onze reis naar de gezellige stad Hamar. In de zomer is het een vakantieoord en in de winter een echt wintersportcentrum. Beroemd is de ijsbaan, het in 1992 gebouwde Vikingschip, waar Nederlandse schaatsers triomfen vierden. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Hamar.

Donderdag: Omgeving Hamar - Lillehammer - Lom - Nordfjordeid

Vandaag bezoeken we Lillehammer. In het Maihaugen Openluchtmuseum, dat u kunt bezoeken, zijn in 120 verschillende gebouwen duizenden voorwerpen uit de streek van het Gudbrandsdal tentoongesteld, waaronder een echte staafkerk, de pastorie, het arsenaal, het pottenbakkershuis en het schooltje. Aansluitend rijden we door het smalle Gudbrandsdal langs typisch Noorse plaatsjes als Ringebu, Vinstra en Harpefoss naar Lom. Hier kunt u een bezoek brengen aan de prachtige 13e-eeuwse staafkerk. We rijden via Bismo naar de prachtige Grotlibergpas. Door een dal, omringd door imposante en vaak met sneeuw bedekte bergen, komen we in de omgeving van Nordfjordeid en bereiken we ons hotel, waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag of Geirangerfjord (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag de dag zelf indelen of deelnemen aan een excursie naar de Geirangerfjord (zie Pluspakket). Een hoogtepunt op deze rondreis! We gaan een prachtige natuurtocht maken naar dit wereldberoemde fjord. We vervolgen onze route naar het plaatsje Hellesylt. Hier stappen we op de ferry voor een onvergetelijke boottocht over de Geirangerfjord, de meest bezochte fjord van Noorwegen. De bergen langs het water zijn gemiddeld 1.700 meter hoog. U ziet onderweg enkele boerderijen die tegen de bergen zijn gebouwd en een aantal prachtige watervallen, waaronder de meest bekende 'Zeven Zusters', 'Bruidssluier' en 'Vrijer'. Na aankomst in Geiranger houden we op de terugreis naar ons hotel nog een fotostop bij één van de vele uitzichtpunten over de Geirangerfjord. Hier kunt u nog even genieten van het adembenemende panorama.

Zaterdag: Vrije dag

We hebben vandaag een vrije dag en u kunt deze dag dus zelf indelen. Lekker luieren of een mooie wandeling maken door de Noorse natuur behoort tot de mogelijkheden.

Zondag: Nordfjordeid - Bergen - omgeving Bergen

Na het ontbijt vertrekken we uit Nordfjordeid en rijden we naar Bergen. Tijdens deze rit kunt u genieten van de vele panorama’s over het water. In de loop van de middag bereiken we de hanzestad Bergen. O.l.v. een lokale gids maken we een tour door Bergen langs de bekendste gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de hanzehuizen aan de Bryggen, die herinneren aan de glorietijd van de stad. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons overnachtingshotel in de omgeving van Bergen, waar we zullen overnachten.

Maandag: Omgeving Bergen - omgeving Byglandsfjord

Vandaag rijden we nog een stukje langs de kust, waarna we gaan genieten van de binnenlanden van Noorwegen en wel het gebied Telemarken. We passeren de plaats Odda passeren de bekende waterval Låtefossen. Via het Røldal, met haar bekende staafkerk rijden we naar Hovden, een wintersportplaats maar ook bekend vanewge haar ijzermuseum. Aan het eind van de dag bereiken we ons overnachtingshotel.

Dinsdag: Omgeving Byglandsfjord - Kristiansand-Hirtshals - Bad Oldesloe

Na het ontbijt vertrekken we weer en rijden we naar de haven van Kristiansand. Hier schepen we in op de ferry voor de overtocht naar Hirtshals. Tijdens de overtocht heeft u de gelegenheid om te lunchen. De ontscheping in Hirtshals is in de middag, waarna we onze reis vervolgen door Denemarken naar ons overnachtingshotel in het noorden van Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

Woensdag: Bad Oldesloe - Nederland

Na het ontbijt rijden we via Hamburg en Bremen naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende rondreis Noorwegen. Daarna brengen we u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Noorwegen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Reisverhaal Theun

Gemaakt in augustus tijdens de 10 dgse reis Noorwegen, ’s avonds bij zonsondergang in Nordfjordeid. De roze wolken (nooit eerder gezien) boven het fjord waren heel bijzonder, met mooie weerspiegeling in het water.

Reisverhaal Henk

Locatie foto's:
Locatie lom  Rondreis 10 dagen Noorwegen
Hellesylt bro
Geiranger Skywalk
Steinsdalsfossen
omgeving Odda

Reisverhaal John

Gemaakt op 22 september tijdens de prachtige 10-daagse rondreis door Noorwegen richting het plaatsje Nordfjordeid.

Reisverhaal Ria

De eerste foto is bij de Honnevje Rastplass en de tweede bij de RIB boat safari.
Ik heb vele mooie foto's gemaakt, maar deze vind ik de mooiste!

Reisverhaal Margreth

Dit is een prachtige foto, gemaakt op onze rondreis naar Noorwegen. Een echt rust moment met schitterende weerspiegeling in het water.

Reisverhaal Hetty

Afgelopen woensdag weer thuisgekomen van een fantastische 10 daagse rondreis door Noorwegen. 🇧🇻
Alle dank aan onze chauffeuse en tevens reisleidster Gina‼️
En natuurlijk de leuke groep mensen die wij hebben leren kennen.
Een geweldige reis om nooit te vergeten.
Nu nagenieten van de foto's en filmpjes. 😍

Reisverhaal Jetske

Wij hebben de 10 daagse reis maar Noorwegen gemaakt van 26 juni t.e.m. 5 juli. Het was een fantastische reis die veel indruk heeft gemaakt.
Deze foto is gemaakt op de Geiranger skywalk, Dalsnibba op 1500 meter boven zeeniveau.
Deze is genomen door het fototoestel op het rooster van de skywalk te leggen. Zeer indrukwekkend!

Reisverhaal Marlies

In september ben ik met Bolderman op een prachtige rondreis geweest door Noorwegen.
Deze foto heb ik gemaakt in Maihaugen, het openluchtmuseum in Lillehammer. Een hele mooie plek en zoals je ziet was het een prachtige dag.

Reisverhaal Vera

Dit was een fantastische reis met zeer veel natuurschoon en goede hotels.
De bootreis is een belevenis op zich en waar wij op de heenweg Lubeck aan deden voor we aan boord gingen, deden we na het van boord gaan Bremen aan.
Wat een verrassende stad en als je dan ook nog het geluk hebt om het glas in lood van de kathadraal weerspiegelt te zien door de zon is dat een extra kers op de taart. En die was al zo vol.

Reisverhaal Cindy

Deze foto is genomen in Noorwegen tijdens de 10 daagse rondreis bij het meer Oppstyn. Voor het eerst sinds tijden zag onze busschauffeur Gina (reed nu voor EffeWeg, maar is ook een Bolderman chauffeur) de weerspiegeling daar in het water. En van haar kreeg ik het advies om hier aan mee te doen. Zij vond de foto folder waardig.

Reisverhaal Vera

Tijdens de 10 daagse rondreis wordt je bedolven onder prachtige natuur.Iedere dag is een belevenis. Zo reden wij ook op een van de dagen de Grotli bergpas. Een van de hogere passen en de herfstkleuren waren daar al echt op zijn mooist. Iedere dag was een natuurbelevenis in deze reis die zeker de moeite te waard is.
De hotels waren zeker goed te noemen. Ieder hotel presenteerd een fantastisch ontbijt en diner was ook goed. Noorwegen is voor herhaling vatbaar.

Tijdens deze rondreis reden wij over de Hardangervidda. Na alle mooie dagen die wij al gehad hadden was dit de kers op de taart. Door de herfstperiode waren de kleuren fantastisch. Tijdens de gehele reis zie je steeds het landschap veranderen daarom is Noorwegen ook zo uniek en zeker een reis er naar toe waard. In 10 dagen hebben wij heel veel gezien van natuurpracht tot ook de bijzondere stad Oslo. In twee woorden fantastische reis.

Onze 10 daagse reis had ook heel wat kilometertjes over Zweeds grondgebied. Zo reden wij over deze prachtige brug in Zweden. Het was dan ook zeker de moeite waard om even te stoppen. Eigenlijk wil je op deze reis steeds stoppen omdat het ieder moment van de dag prachtig is. Mensen die van de natuur houden zouden deze reis allemaal ooit eens moeten maken. Ik ben gewoon tijd tekort gekomen.

Tijdens de prachtige rondreis bezochten wij diverse watervallen. Bij deze waterval kon je er achter langs lopen. Dat was bijzonder. Tijdens deze reis hadden wij goede hotels, mooie kamers en de natuur in Noorwegen irwegen is in september prachtig.

Wij kozen de 10 daagse rondreis met vertrek in September. Dit vanwege de herfstkleuren die dan echt prachtig zijn. Tijdens ons verblijf gedurende 2 nachten in het Nordfjord hotel was de fjord zo mooi glad dat het deze foto opleverde. De weerspiegeling en het felle rood bij de blauwe fjord was adembenemend. Dan nog de sneeuw op de bergtop als achtergrond is helemaal top!
De reis is zeker een topper uit het reisprogramma. Fantastische natuur en goede hotels.
De overtocht met de TT line is ook een mooie ervaring die je tijdens deze reis mee krijgt.
Zeker een reis in het programma die zijn prijs waard is.

Reisverhaal Betty

Geirangerfjord (uitzichtpunt op de haarspeldbochtenweg na de boottocht in de fjord)

Reisverhaal Heilig-Klein Ellen

Mooie vakantie gehad naar Noorwegen .Veilig naar de mooie plekken gereden door de chauffeuse Gina. Leuke groep mensen en we hadden mooi weer.

Reisverhaal Koos

Voor de eerste keer met een Boldermanbus op reis, een 10 daagse Trektocht door Noorwegen. Met geen mogelijkheid uit te drukken hoeveel indruk deze reis op mij gemaakt heeft. In één woord: Adembenemend mooi en wat een perfecte organisatie, alles word voor je geregeld, Gina, onze chauffeur cq reisleider is werkelijk goud waard.

Reisverhaal Anja

Ik heb deze foto gemaakt tijdens onze 10-daagse rondreis van Bolderman die ons door Noorwegen voer. We waren bij het Maihaugen Openluchtmuseum waar ik deze foto gemaakt heb. Ik heb vele foto's gemaakt. Vele zijn indrukwekkend maar deze vind ik zelf het mooist. De reis die wij met Bolderman hebben gehad was weer goed verzorgd. We hebben genoten van de prachtige natuur en van de mensen in Noorwegen. De foto is gemaakt met een glazen bol wat er voor zorgt dat het object wat je fotografeert op zijn kop komt te staan in de foto. Als je de foto omdraait krijg je de afbeelding in de foto recht te zien.

Reisverhaal Els en Joep

Reisverslag 10 dagen rondreis Noorwegen met William: Bezoek aan Oslo viel tegen m.u.v. de beeldentuin (prachtig, wat een kunstenaar). Bezoek aan de plaatsen waar olympische spelen werden gehouden hoeft niet voor ons. Werd meer dan genoeg gecompenseerd door de prachtige natuur. Schitterende boottocht Geirangerfjord. Geweldige uitzichten, vergezichten, gletsjers, watervallen, meren, bossen, bergen, dalen en fjorden. William had op eigen initiatief bezienswaardigheden en activiteiten toegevoegd waardoor we een goed gevuld programma hadden. Prima en kundig chauffeur. Hotels prima evenals het ontbijt en diner, waarbij dit 2 x wat minder was. Uitstekende buffetten op de nachtboten. De foto’s spreken voor zich…

Reisverhaal Ria

Wat hebben wij genoten vd rondreis noorwegen wat een schitterende reis en wij hadden een top chauffeur william die ons overal veilig naar toe heb gebracht.

Reisverhaal Corine

Net terug van een fantastische 10 daagse rondreis naar Noorwegen. Goed verzorgd, mede dankzij een geweldige chauffeur/reisleider William. We hadden een erg gezellige groep. ' s avonds na het eten nog even een wandeling maken met elkaar en daarna ' Kippenpoten.' Erg mooie natuur en ook mooi weer, wat hebben we het getroffen. Zie bijgevoegde foto's gemaakt op de Hadangervidda.

Reisverhaal Hidde

We vertrokken vanuit Zeeland voor een rondreis Noorwegen. Het werd een onvergetelijke ervaring en qua natuur één van onze mooiste vakanties. Het Bolderman plus pakket bevatte twee tochten in fjorden. Bovendien reden we onder meer over de grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda en zagen we de indrukwekkende waterval Voringfossen. Veel meer prachtige indrukken en onze uitstekende chauffeur/reisleider Paul maakten deze reis een absolute aanrader! Bijgaand een paar foto’s ter illustratie.

Reisverhaal Joop

Wij hebben met 4 personen met uw 10 daagse rondreis Noorwegen meegedaan. Heel veel mooie indrukken opgedaan van deze reis, heel vermoeiend maar is het wel waard.

 • Foto 1 een Staafkerk genomen in het openluchtmuseum
 • Foto 2 genomen vanuit hotel Brakanes in Ulvik
 • Foto 3 genomen Geirangerfjord aankomst van de Fjordboot
 • Foto 4 overzicht over de Geirangerfjord
 • Foto 5 foto onderweg genomen
 • Foto 6: We stonden op de kant te wachten op de boot, deze foto is genomen toen hij aankwam varen om aan te meren.

Reisverhaal Giel en Truus

We genoten van de 10 daagse rondreis Noorwegen mede dankzij onze top chauffeur Gina van Smit Reizen. Noorwegen is overweldigend

Reisverhaal Joop

"Rondreis Noorwegen".
 
Tijdens onze rondreis Noorwegen bezochten wij de Lusterfjord, een zijarm van Sognefjord.
Het was windstil en zon stond hoog aan de hemel, wat het water mooi blauw en spiegelglad maakte.
Wat een prachtig uitzicht hadden wij daar.
De foto laat dat weerzien en was voor mij dan ook de mooiste foto van onze reis.

Wij rijden met de bus over de Sognevjellvegen en kregen zicht op Jotunheimen.
Wat een prachtig gezicht van dat woeste landschap en de nog aanwezige sneeuw.
Voor mij een bijzonder moment om een foto te maken.

Reisverhaal Jos en May

Bijgaand een fantastisch mooi uitzicht op een typisch Noors huisje met begroeid dak en op de achtergrond het fjord. Dit kwamen we tegen tijdens een wandeling in Øystese.
Dit is de mooiste reis die we tot nog toe gemaakt hebben. Mede dankzij een fantastische groep medereizigers en onze chauffeur Gijs Beijers.
 

Reisverhaal Yvonne

Wij hebben in de zomer een heerlijke vakantie in Noorwegen gehad (10 daagse rondreis). Ontzettend veel gezien en enorm genoten van dit adembenemende mooie land en het lekkere eten. 
Onze chauffeur/reisleider Roel heeft er een fantastische reis van gemaakt. Alles was perfect georganiseerd, hij wist veel te vertellen en hij reed met het grootste gemak en op een veilige manier door de bergen, naar bergtoppen (Dalsnibba) en door druk verkeer. Een prima chauffeur/reisleider!!
Wij denken met veel plezier aan deze vakantie terug. Tot een volgende keer!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:36:27 | 0,47 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch