telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Noorwegen

Noorwegen is het land van bossen, bergen, watervallen, meren en gletsjers. De ene keer vlak en vriendelijk en dan plotseling ruig en indrukwekkend. Maar altijd kleurrijk. Tijdens deze rondreis Noorwegen bezoekt u de twee belangrijkste fjorden, de Geirangerfjord en de Sognefjord. De rotswanden in de fjorden reizen steil, soms loodrecht vanuit het zeewater omhoog. U doet indrukken op, die u niet snel zult vergeten. Maar ook de andere facetten van het Noorse landschap krijgt u tijdens de prachtige rondreis Noorwegen te zien, zoals de hoogvlakten, de lieflijke dalen en interessante steden zoals Oslo, Hamar, en Lillehamer. De heen- en terugreis zijn op zich al een belevenis. U zult genieten van de luxe en de maaltijden op één van de ferryschepen van de T.T. Line. Ook de hotels tijdens deze rondreis door Noorwegen zijn uitstekend. Heel bijzonder is het kunst- en cultuurhotel Elveseter in Bøverdalen, een waar museum. Boek deze goed verzorgde rondreis Noorwegen bij Bolderman Excursiereizen!

 • Rondrit Oslo o.l.v een gids
 • Bezoek Lillehammer
 • Excursie Geirangerfjord
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Noorwegen

Maandag: Nederland - Travemünde

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt brengen we u via Bremen en Hamburg naar de haven van Travemünde. Na het inschepen vertrekt de luxe ferry van T.T. Line om ca. 22.00 uur richting Trelleborg in Zweden. Het diner aan boord bestaat uit het beroemde ‘Smörgasbord’. U overnacht in een binnenhut met douche en toilet op het bovendek.

Dinsdag: Trelleborg - omgeving Oslo

U kunt genieten van het ontbijtbuffet aan boord en om ca. 7.30 uur meert de ferry aan in Trelleborg. Er volgt een mooie tocht via de Zweedse kust, over de eilanden Tjörn en Orust en het Bullarenmerengebied naar de Zweeds-Noorse grens. Vandaar rijden we naar ons hotel in de omgeving van Oslo, waar we dineren en overnachten.

Woensdag: Omgeving Oslo - Hamar

We gaan met u de hoofdstad van Noor­wegen, Oslo, bezoeken. Een gids maakt met ons een rond­rit door de stad. In het centrum bezoeken we de bekenste straat van Oslo, de Karl Johans Gate, waaraan de universiteit, het parlementsgebouw, het Grand Hotel en de Dom liggen. We zien ook het markante Raadhuis aan de haven, de vestiging Akershus en het Koninklijke Paleis. Dan brengt onze gids u naar het Vigelandspark. Hier maken we een wandeling door het beeldenpark, de drukst bezochte attractie van Noorwegen. Er zijn 200 sculpturen met 650 figuren opgesteld in steen, brons en ijzer. Na de lunch, die u in Oslo kunt gebruiken, brengen we u naar de gezellige stad Hamar. In de zomer is het een prettig vakantieoord en in de winter een echt wintersportcentrum. Beroemd is de ijsbaan, het in 1992 gebouwde Vikingschip, waar Nederlandse schaatsers triomfen vierden. In ons hotel in de omgeving van Hamar wacht het diner.

Donderdag: Hamar - Lillehammer - Lom - Elveseter

Vandaag bezoeken we Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympi­sche winterspelen werden gehouden. In het Maihaugen Openluchtmuseum zijn in 120 verschillende gebouwen duizenden voorwerpen uit de streek van het Gudbrandsdal tentoongesteld, waaronder een echte staafkerk. Leuk om te zien zijn ook de pastorie, het arsenaal, het pottenbakkershuis en het schooltje. Na Lillehammer rijden we door het smalle Gudbrandsdal langs dromerige plaatsjes als Ringebu, Vinstra en Harpefoss. In Lom brengen we een bezoek aan de prachtige 13e eeuwse Stavkerk. Dan rijden we de Sognefjellvegen op, een weg over de hoogvlakte richting de Sognedalfjord. Door een dal, omringd door imposante en vaak met sneeuw bedekte bergen, komen we in Bøverdalen en bereiken Elveseter. Het interessante hotel, vol met houtsnijwerk, schilderijen en antiek, bestaat uit meerdere gebouwen, waarvan het oudste gedeelte gebouwd werd in 1640. Hier zult u de komende 2 nachten verblijven.

Vrijdag: Vrije dag of excursie Geirangerfjord (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag de dag zelf indelen of deelnemen aan een excursie naar de Geirangerfjord. Een hoogtepunt op deze rondreis! We gaan een prachtige natuurtocht maken naar de Geirangerfjord. We rijden via Lom en Bismo naar de prachtige Grotlibergpas. Dan via Stryn naar het plaatsje Hellesylt, gelegen aan de fjord. Hier stappen we op de ferry voor een onvergetelijke tocht over de Geirangerfjord, de meest bezochte fjord van Noorwegen. De bergen langs de fjord zijn gemiddeld 1700 meter hoog. U ziet onderweg enkele boerderijen die tegen de bergen zijn aangebouwd. U ziet ook een aantal prachtige watervallen, waaronder de meest bekende: de “Zeven Zusters”, de “Bruidssluier” en de “Vrijer”. Na aankomst in Geiranger maken we, op de terugreis naar ons hotel, nog een fotostop bij een van de uitzichtpunten over de Geirangerfjord, waar u nog even kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de fjord, bergen en gletsjers.

Zaterdag: Elveseter - Ulvik (zie Bolderman Pluspakket)

Vanuit ons hotel volgen we de Sognefjellvegen en genieten van het uitzicht op de ruim 1400 meter hoge pas. De uitzichten op de Jotunheimen bergen en de Jostedalsgletsjer maken deze weg tot één van de mooiste in Noorwegen. Vervolgens rijden we via Sogndal en de ferry Mannheller-Fodnes naar Flåm, voor een treinrit met de Flåmbaan naar Voss (zie Pluspakket). Aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel in Ulvik.

Zondag: Vrije dag of optionele excursie

Uw chauffeur heeft een vrije dag en u kunt deze dag zelf indelen. U kunt een optionele excursie gaan maken, maar ook een mooie wandeling door de Noorse natuur behoort tot de mogelijkheden.

Maandag: Ulvik - omgeving Oslo

We verlaten Ulvik en rijden via de Hardangerbrug over de Eidfjorden, een zijarm van de Hardangerfjord, naar de Vøringsfossen, één van de hoogste watervallen van Noorwegen. Daarna rijden we via een mooie route over de Hardangervidda, het grootste natuurpark in Noorwegen, naar de wintersportplaats Geilo waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar de omgeving van Oslo waar we aan het begin van de avond aankomen bij ons hotel.

Dinsdag: Omgeving Oslo - Trelleborg

Na het ontbijt vertrekken we en rijden via de Noors-Zweedse grens naar de haven van Trelleborg. Hier schepen we in op één van de luxe ferries van T.T. Line voor diner en overnachting. Om ca. 22.00 uur worden de trossen losgegooid en varen wij richting Travemünde. Diner en overnachting aan boord.

Woensdag: Travemünde - Nederland

Eerst nog even genieten van het ontbijtbuffet. Daarna ontschepen en rijden we via Hamburg en Bremen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende rondreis door Noorwegen. Daarna brengen we u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Giel en Truus

Van 17 t/m 26 juli hebben we genoten van de 10 daagse rondreis Noorwegen mede dankzij onze top chauffeur Gina van Smit Reizen. Noorwegen is overweldigend

Reisverhaal Heilig-Klein Ellen

Mooie vakantie gehad naar Noorwegen .Veilig naar de mooie plekken gereden door de chauffeuse Gina. Leuke groep mensen en we hadden mooi weer.

Reisverhaal Joop

"Rondreis Noorwegen".
 
Tijdens onze rondreis Noorwegen bezochten wij op 02-09-2017 de Lusterfjord, een zijarm van Sognefjord.
Het was windstil en zon stond hoog aan de hemel, wat het water mooi blauw en spiegelglad maakte.
Wat een prachtig uitzicht hadden wij daar.
De foto laat dat weerzien en was voor mij dan ook de mooiste foto van onze reis.

02-09-2017 reden wij met de bus over de Sognevjellvegen en kregen zicht op Jotunheimen.
Wat een prachtig gezicht van dat woeste landschap en de nog in september aanwezige sneeuw.
Voor mij een bijzonder moment om een foto te maken.

Reisverhaal Jos en May

Bijgaand een fantastisch mooi uitzicht op een typisch Noors huisje met begroeid dak en op de achtergrond het fjord. Dit kwamen we tegen tijdens een wandeling in Øystese.
Dit is de mooiste reis die we tot nog toe gemaakt hebben. Mede dankzij een fantastische groep medereizigers en onze chauffeur Gijs Beijers.
 

Reisverhaal Yvonne

Wij hebben deze zomer een heerlijke vakantie in Noorwegen gehad (10 daagse rondreis). Ontzettend veel gezien en enorm genoten van dit adembenemende mooie land en het lekkere eten. 
Onze chauffeur/reisleider Roel heeft er een fantastische reis van gemaakt. Alles was perfect georganiseerd, hij wist veel te vertellen en hij reed met het grootste gemak en op een veilige manier door de bergen, naar bergtoppen (Dalsnibba) en door druk verkeer. Een prima chauffeur/reisleider!!
Wij denken met veel plezier aan deze vakantie terug. Tot een volgende keer!

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:

In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:

UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

10 dagen Rondreis Noorwegen

102 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

102 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:58:02 | 0,76 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch