telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

10 dagen rondreis Noorwegen

Noorwegen is het land van bossen, bergen, watervallen, meren en gletsjers. De ene keer vlak en vriendelijk en dan plotseling ruig en indrukwekkend. Maar altijd kleurrijk. Tijdens deze rondreis Noorwegen bezoekt u de twee belangrijkste fjorden, de Geirangerfjord en de Sognefjord. De rotswanden in de fjorden reizen steil, soms loodrecht vanuit het zeewater omhoog. U doet indrukken op, die u niet snel zult vergeten. Maar ook de andere facetten van het Noorse landschap krijgt u tijdens de prachtige rondreis Noorwegen te zien, zoals de hoogvlakten, de lieflijke dalen en interessante steden zoals Oslo, Hamar, en Lillehamer. De heen- en terugreis zijn op zich al een belevenis. U zult genieten van de luxe en de maaltijden op één van de ferryschepen van de T.T. Line. Ook de hotels tijdens deze rondreis door Noorwegen zijn uitstekend. Heel bijzonder is het kunst- en cultuurhotel Elveseter in Bøverdalen, een waar museum. Boek deze goed verzorgde rondreis Noorwegen bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Travemünde

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt brengen we u via Bremen en Hamburg naar de haven van Travemünde. Na het inschepen vertrekt de luxe ferry van T.T. Line om ca. 22.00 uur richting Trelleborg in Zweden. Het diner aan boord bestaat uit het beroemde ‘Smörgasbord’. U overnacht in een binnenhut met douche en toilet op het bovendek.

Dinsdag: Trelleborg - omgeving Oslo

U kunt genieten van het ontbijtbuffet aan boord en om ca. 7.30 uur meert de ferry aan in Trelleborg. Er volgt een mooie tocht via de Zweedse kust, over de eilanden Tjörn en Orust en het Bullarenmerengebied naar de Zweeds-Noorse grens. Vandaar rijden we naar ons hotel in de omgeving van Oslo, waar we dineren en overnachten.

Woensdag: Omgeving Oslo - Hamar

We gaan met u de hoofdstad van Noor­wegen, Oslo, bezoeken. Een gids maakt met ons een rond­rit door de stad. In het centrum bezoeken we de bekenste straat van Oslo, de Karl Johans Gate, waaraan de universiteit, het parlementsgebouw, het Grand Hotel en de Dom liggen. We zien ook het markante Raadhuis aan de haven, de vestiging Akershus en het Koninklijke Paleis. Dan brengt onze gids u naar het Vigelandspark. Hier maken we een wandeling door het beeldenpark, de drukst bezochte attractie van Noorwegen. Er zijn 200 sculpturen met 650 figuren opgesteld in steen, brons en ijzer. Na de lunch, die u in Oslo kunt gebruiken, brengen we u naar de gezellige stad Hamar. In de zomer is het een prettig vakantieoord en in de winter een echt wintersportcentrum. Beroemd is de ijsbaan, het in 1992 gebouwde Vikingschip, waar Nederlandse schaatsers triomfen vierden. In ons hotel in de omgeving van Hamar wacht het diner.

Donderdag: Lillehammer - Bøverdalen

Vandaag bezoeken we Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympi­sche winterspelen werden gehouden. In het Maihaugen Openluchtmuseum zijn in 120 verschillende gebouwen duizenden voorwerpen uit de streek van het Gudbrandsdal tentoongesteld, waaronder een echte staafkerk. Leuk om te zien zijn ook de pastorie, het arsenaal, het pottenbakkershuis en het schooltje. Na Lillehammer rijden we door het smalle Gudbrandsdal langs dromerige plaatsjes als Ringebu, Vinstra en Harpefoss. In Lom brengen we een bezoek aan de prachtige 13e eeuwse Stavkerk. Dan rijden we de Sognefjellvegen op, een weg over de hoogvlakte richting de Sognedalfjord. Door een dal, omringd door imposante en vaak met sneeuw bedekte bergen, komen we in Bøverdalen en bereiken Elveseter. Het interessante hotel, vol met houtsnijwerk, schilderijen en antiek, bestaat uit meerdere gebouwen, waarvan het oudste gedeelte gebouwd werd in 1640. Hier zult u de komende 2 nachten verblijven.

Vrijdag: Vrije dag of excursie Geirangerfjord (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag de dag zelf indelen of deelnemen aan een excursie naar de Geirangerfjord. Een hoogtepunt op deze rondreis! We gaan een prachtige natuurtocht maken naar de Geirangerfjord. We rijden via Lom en Bismo naar de prachtige Grotlibergpas. Dan via Stryn naar het plaatsje Hellesylt, gelegen aan de fjord. Hier stappen we op de ferry voor een onvergetelijke tocht over de Geirangerfjord, de meest bezochte fjord van Noorwegen. De bergen langs de fjord zijn gemiddeld 1700 meter hoog. U ziet onderweg enkele boerderijen die tegen de bergen zijn aangebouwd. U ziet ook een aantal prachtige watervallen, waaronder de meest bekende: de “Zeven Zusters”, de “Bruidssluier” en de “Vrijer”. Na aankomst in Geiranger maken we, op de terugreis naar ons hotel, nog een fotostop bij een van de uitzichtpunten over de Geirangerfjord, waar u nog even kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de fjord, bergen en gletsjers.

Zaterdag: Elveseter - Øystese aan het Hardangerfjord*

Vanuit ons hotel volgen we de Sognefjellvegen en genieten van het uitzicht op de ruim 1400 meter hoge pas. De uitzichten op de Jotunheimen bergen en de Jostedalsgletsjer maken deze weg tot één van de mooiste in Noorwegen. Aansluitend bezoeken we het informatiecentrum over gletsjers (niet inclusief). Hier heeft u een mooi uitzicht op de Nigardsbreen gletsjer. Vervolgens rijden we via Sogndal en de ferry Mannheller-Fodnes naar Flåm, voor een treinrit met de Flåmbaan naar Voss (niet inclusief). Aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel in Øystese aan het Hardangerfjord.

Zondag: Facultatieve excursie

Uw chauffeur heeft een vrije dag en u kunt deze dag zelf indelen. U kunt een facultatieve excursie maken. Ook een mooie wandeling door de Noorse natuur behoort tot de mogelijkheden.

Maandag: Øystese - omgeving Oslo

We verlaten Øystese en gaan naar Bruravik. Via een brug over de Eidfjord, een arm van de Hardangerfjord, komen we aan in het plaatsje Brimnes en rijden langs de Sørfjord naar Lofthus en Odda. Hier bewonderen we de Låtefossen, een dubbele waterval, die van een hoogte van 165 meter naar beneden stort. Via de Haukelipas naar Haukeligrend, waar we de provincie Telemark bereiken. In Morgedal staat de wieg van de moderne skisport. Dan gaan we naar ons hotel om te dineren en te overnachten.

Dinsdag: Omgeving Oslo - Trelleborg

Na het ontbijt vertrekken we en rijden via de Noors-Zweedse grens naar de haven van Trelleborg. Hier schepen we in op één van de luxe ferries van T.T. Line voor dener en overnachting. Om ca. 22.00 uur worden de trossen losgegooid en varen wij richting Travemünde. Diner en overnachting aan boord.

Woensdag: Travemünde - Nederland

Eerst nog even genieten van het ontbijtbuffet. Daarna ontschepen en rijden we via Hamburg en Bremen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende rondreis door Noorwegen. Daarna brengen we u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

*De reizen met vertrek op 22/5 en 5/6 overnachten op za en zo in het Brakanes Hotel in Ulvik.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Giel en Truus

Van 17 t/m 26 juli hebben we genoten van de 10 daagse rondreis Noorwegen mede dankzij onze top chauffeur Gina van Smit Reizen. Noorwegen is overweldigend

Reisverhaal Yvonne

Wij hebben deze zomer een heerlijke vakantie in Noorwegen gehad (10 daagse rondreis). Ontzettend veel gezien en enorm genoten van dit adembenemende mooie land en het lekkere eten. 
Onze chauffeur/reisleider Roel heeft er een fantastische reis van gemaakt. Alles was perfect georganiseerd, hij wist veel te vertellen en hij reed met het grootste gemak en op een veilige manier door de bergen, naar bergtoppen (Dalsnibba) en door druk verkeer. Een prima chauffeur/reisleider!!
Wij denken met veel plezier aan deze vakantie terug. Tot een volgende keer!

Reisverhaal Jos en May

Bijgaand een fantastisch mooi uitzicht op een typisch Noors huisje met begroeid dak en op de achtergrond het fjord. Dit kwamen we tegen tijdens een wandeling in Øystese.
Dit is de mooiste reis die we tot nog toe gemaakt hebben. Mede dankzij een fantastische groep medereizigers en onze chauffeur Gijs Beijers.
 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:02:12 | 0,88 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch