telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Westkust Ierland, Wild Atlantic Way

Landelijk en lieflijk, maar ook ruig en spectaculair, dat zijn de gedachten die bij u opkomen als u het westelijke deel van Ierland doorkruist. Het is een land met een eeuwenoude historie en een overweldigende natuur. U zult genieten van het Connemara National Park en Donegal, met de Slieve League. Naast lieflijke kleine plaatsjes als Killybegs, Sligo, Enniskillen en Mullaghmore bezoeken we natuurlijk ook de hoofdstad Dublin. Met de boeiende geschiedenis van het land maakt u kennis met het Ulster American Folk Park. Ierland is een mysterieus land, waar de vriendelijke en gastvrije bevolking leeft met vele mythes en legendes. Een Bolderman Excursiereis die een onuitwisbare indruk op u zal achterlaten.

 • Vernieuwd programma 2019!
 • Rondrit Dublin
 • Bezoek Ulster American Folk Park
 • Bezoek Sligo
 • Hotel aan de Wild Atlantic Way
 • Zwembad in hotel aanwezig
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Westkust van Ierland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via België naar Calais voor de ferryovertocht naar Dover, waar we in de loop van de middag aan zullen komen. Vandaar gaat de reis verder naar ons hotel in Midden-Engeland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Midden-Engeland - omgeving Dublin

Via een mooie route rijden we naar het havenstadje Holyhead, waar we aan boord gaan van de ferry die ons naar Dublin brengt. Het diner en de overnachting zijn in de omgeving van Dublin.

Woensdag: Omgeving Dublin - Dublin - Castlebar

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Ierland, Dublin, waar we een uitgebreide rondrit maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden en waar u nog gelegenheid krijgt om zelf de stad te bekijken. 's Middags vervolgen we onze rondreis en rijden we naar Castlebar, waar we zullen dineren en overnachten.

Donderdag: Castlebar - Connemara National Park - Westport - Mullaghmore

We vertrekken uit Castlebar en rijden door één van de mooiste streken van Ierland, Connemara National Park. U kunt onderweg genieten van het prachtige ruige landschap. We rijden naar Kylemore Abbey, een beroemd klooster, dat u kunt bezoeken. Dit voormalige woonhuis is rond 1868 gebouwd. In 1920 werd het aangekocht door uit België gevluchte Benedictinessen en is er nu een klooster en kostschool voor meisjes. Aansluitend vervolgen we onze weg en brengen een bezoek aan het kuststadje Westport, gelegen aan de Clew Bay die overgaat in de Atlantische Oceaan. Via een mooie route rijden we tot slot naar ons hotel in Mullaghmore, waar we 4 nachten zullen verblijven in het aan het haventje gelegen Pier Head Hotel.

Vrijdag: Belleek, Enniskillen en Lough Erne

Na het ontbijt gaan we naar het plaatsje Belleek, waar u een beroemde porseleinfabriek kunt bezoeken. U krijgt er een boeiende rondleiding, waar u het gehele productieproces van het Ierse porselein ziet. Hierna gaan we verder naar Enniskillen, de hoofdstad van het graafschap Fermanagh. U krijgt de gelegenheid dit stadje te bekijken of op een gezellig terrasje iets te nuttigen. Bezienswaardig in Enniskillen zijn het kasteel en de botermarkt. Na dit bezoek rijden we verder naar Lough Erne, waar u een boottocht kunt maken (niet inclusief). Na deze prachtige en veelzijdige dag rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag of Ulster American Folk Park (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen, bijvoorbeeld een wandeling langs de kust maken of genieten van de faciliteiten van het hotel, zoals het zwembad of de wellness. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar het Ulster American Folk Park, een openluchtmuseum dat u terug brengt naar de tijden van weleer. U ziet de oude Ierse, met riet bedekte cottages, oude schooltjes, kerken en smederijen. U hoort de geschiedenis van de grote hongersnood tussen 1845 en 1850. Ook bezoekt u één van de schepen, waarop de arme Ierse bevolking naar Amerika vertrok, op weg naar een betere toekomst. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Donegal, Killybegs en Slieve League

Na het ontbijt vertrekken we voor een mooie route door het graafschap Donegal, door de ruige natuur en langs de kust. Als eerst brengen we een bezoek aan de gelijknamige plaats Donegal. Het stadje ligt aan de Donegal Bay aan de rivier de Eske en tevens aan de voet van de Bluestack Mountains. U krijgt de gelegenheid om zelf dit stadje te verkennen. Bezienswaardig zijn het kasteel en het Donegal Railway Heritage Centre. We vervolgen onze tocht en rijden naar Killybegs, dat bekend staat om de grootste vissershaven van het Ierse eiland. We rijden verder en zien de Slieve League, een berg aan de kust van de Atlantische Oceaan. Met een hoogte van 601 meter is het één van de hoogste zeekliffen op het eiland Ierland. Hoewel deze kliffen veel minder bekend zijn dan bijvoorbeeld de Cliffs of Moher, zijn ze ongeveer drie keer zo hoog. Via Ardara, met haar prachtige natuur met watervallen en stranden, rijden we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Mullaghmore - Drumcliffe - Sligo - omgeving Dublin

Na het ontbijt vertrekken we uit Mullaghmore en gaan we weer richting Dublin. Onderweg stoppen we in het plaatsje Drumcliffe, dat bekend is vanwege het kerkhof waar één van de grootste Ierse dichters Yeats begraven ligt. Drumcliffe was een vroeg-Christelijke plek, zoals vandaag de dag nog steeds te zien is aan de  indrukwekkende stomp van een ronde toren en een hoog kruis. Deze herinneren eraan dat hier ooit een kloostercomplex stond. Drumcliffe is al eeuwenlang een heilige plaats, voordat W.B. Yeats er zijn persoonlijke draai aan gaf. Na dit bezoek vervolgen we onze weg en rijden naar Sligo, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad heeft een rijke literaire historie, die u terug vindt in het Yeats Memorial Building. Gezellig is het oude centrum met vele bijzondere winkeltjes en pubs. Na deze pauze gaan we verder en via Athlone, waar we kort pauzeren, rijden we naar de omgeving van Dublin voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Dublin - Midden-Engeland

We nemen vandaag helaas weer afscheid van Ierland. De ferry vanuit Dublin brengt ons naar Holyhead. Vandaar rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Woensdag: Midden-Engeland - Nederland

Alweer de laatste dag van deze geweldige reis. Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover en gaan aan boord van de ferry, die ons naar Calais brengt. Na aankomst brengen we u via België naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Vervolgens keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Pier Head Hotel aan de Wild Atlantic Way, Mullaghmore

Dit hotel ligt aan de Wild Atlantic Way direct aan het romantische haventje van het plaatsje Mullaghmore. Het hotel beschikt over een receptie, de Nimno Bar en Lounge, de Quay Bar met restaurant, een overdekt zwembad, sauna, fitness, beautysalon en souvenirwinkeltje. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie, telefoon en koffie- en theezetfaciliteiten. Wifi is gratis in het hotel. 

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Wout

Tijdens onze reis naar West-Ierland van 16 - 25 april 2018 hadden we bijna alle dagen prachtig weer: stralende zon en aangename temperaturen. Alleen op 22 april zat het tegen: tijdens de rondrit langs de Ring of Kerry was het mistig, grijs en nattig. Toch was het uitzicht, hoewel de lucht lang niet helder was, onvergetelijk mooi.
Het resultaat is technisch verre van volmaakt, maar biedt een goede indruk van het prachtige landschap en het Ierse weer.

Reisverhaal Sandra

Gisteren terug gekomen van een fantastische reis naar west (noord)Ierland waar we veel gezien hebben we hadden een fijne(top) chauffeur carlo die veel wist te vertellen over het land heb echt genoten van de reis.

10 dagen Westkust Ierland, Wild Atlantic Way

58 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
59 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:31:08 | 0,38 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch