telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

10 dagen Saas-Grund met Mont-Blanc Express, Zwitserland

De fiere toppen van de Mischabel kijken vanaf grote hoogte neer op het dal van de onstuimige beek de Saaser Visp. De hoofdplaats van dit mooie Saasdal is het op ruim 1500 meter hoogte gelegen stadje Saas-Grund. Eeuwen geleden voerde hier al een muilezelpad over de Monte Moropas naar Italië. Bergwandelingen voeren u o.a. naar de ruim 2000 meter hoge Triftalp, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. Ook kunt u wandelend via het oude muildierpad langs de St. Josephkapel het nabijgelegen gletsjerdorp Saas-Fee bezoeken. Van hieruit brengen talrijke zweefbanen u nog hogerop naar de bergwereld van o.a. de ruim 3000 meter hoge Felskinn. Maar niet alleen de wandelliefhebbers komen in het Saasdal aan hun trekken. Er staan tijdens deze busreis een aantal interessante excursies op ons programma. Zo maken we een tocht langs het Italiaanse deel van het Lago Maggiore, bezoeken het fraaie Lötschental en ook de bekende plaats Zermatt staat op het programma. Een hoogtepunt is de treinrit met de Mont-Blanc Express. Boek deze goed verzorgde excursiereis met Bolderman Excursiereizen naar Saas-Grund in Zwitserland!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Extra toeristenbelasting (CHF 2,40 per persoon per dag) ter plaatse betalen (1 pers. kamers beperkt beschikbaar en kleiner van afmeting)
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)

Na een kopje koffie te hebben gedronken op het centrale overstappunt, beginnen we aan deze mooie excursiereis naar Saas-Grund. Vandaag rijden we naar Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Montreux - Saas-Grund

We vertrekken na het ontbijt richting Saas-Grund, maar we onderbreken de busreis in Montreux, schitterend gelegen aan het Meer van Genève. Montreux is niet alleen bekend vanwege zijn Jazz Festival, maar ook om de boulevard aan het meer met terrasjes en cafés. Aan de overkant van het meer heeft u een prachtig uitzicht op de Franse Alpen en Evian. Na de stop rijden we verder naar onze vakantiebestemming Saas-Grund.

Woensdag: Saas-Fee (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt maken we onder begeleiding een wandeling door de omgeving en krijgt u koffie met gebak (zie Pluspakket). ‘s Middags bezoeken we de be­kende wintersportplaats Saas-Fee, ook wel ‘de parel van de Alpen’ genoemd, fraai gelegen aan de voet van de gigan­tische Feegletsjer. Saas-Fee is in de winter een zeer geliefd ski-oord bij vele Nederlanders. Er is geen verkeer toegestaan, al moet u oppassen voor de koetsjes en elektrische autootjes in dit mondaine dorp. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het stuwmeer Mattmark.

Donderdag: Zermatt (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag gaan we genieten van de prachtige bergwereld van de Matterhorn (4477 m hoog en met een eigenaardige vierkante vorm). We rijden vanuit Saas-Grund naar Stalden en volgen de Matter Vispa tot Täsch. Van hieruit gaan we verder met de trein naar Zermatt (zie Pluspakket), want gemotoriseerd verkeer is in Zermatt taboe. Zermatt is een bijzondere bestemming waar de sfeer wordt bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het centrum flaneert u tussen prachtige houten huizen, gebouwd in typische Wallisser chaletvorm. U vindt er winkelgalerieën, restaurants en terrasjes. We raden u aan een tocht te maken met de tandradbaan die u naar 3100 meter hoogte brengt, vanwaar u een verbazing­wekkend mooi uitzicht heeft op de woeste bergen en gletsjers.

Vrijdag: Lago Maggiore in Italië (zie Bolderman Pluspakket)

Een onvergetelijke mooie tocht met als reisdoel het Noord-Italiaanse Lago Maggiore met de beroemde Borromeïsche eilanden. Het ‘bloemeneiland’ Isola Bella met de subtropische tuinen is het meest bekend. We rijden over de Simplonpas, door een pittoresk dal via Domodossola naar het Lago Maggiore. Op één van de mooiste plekjes, met uitzicht op drie terrasvormige eilandjes van de graaf Borromeo, ligt het oude dorp Stresa. Hier heeft u de mogelijkheid een boottochtje te maken (zie Pluspakket). De tocht voert u naar het Isola Bella, waar u het kasteel zult bezoeken.

Zaterdag: Treinrit Mont-Blanc Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u mee voor een prachtige rit met de Mont-Blanc Express. Met de touringcar rijden we naar de plaats Martigny, waar we overstappen op de trein van de Mont-Blanc Express (zie Bolderman Pluspakket). De tocht voert ons door een ruig berglandschap met schitterende vergezichten en mooie pittoreske dorpjes. Dit vormt het decor van deze dag. Aan het einde van de route, in de plaats Le Châtelard, staat de touringcar weer op u te wachten. Indien de tijd het toelaat rijden we door naar Chamonix, een stad aan de voet van de Mont Blanc, waar u heerlijk kunt genieten van de Franse lekkernijen en sfeer in het centrum van deze wintersport plaats.

Zondag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen idee invullen. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen, bijvoorbeeld een wandeling naar Saas-Fee of langs het riviertje de Vispa richting Saas-Balen. Een cabinelift ontsluit de bergwe­reld rondom Saas-Grund.

Maandag: Lötschental

Vanmorgen maken we een rustige maar mooie natuurtocht. Het nauwe Lötschental ligt ten noorden van Gampel en wordt omsloten door berggiganten met gletsjers waar u steeds weer tegenop kijkt. Door de geïsoleerde ligging kent het een geheel eigen cultuur en zelfs een eigen taal. Het is een aantal authentieke dorpen rijk, waarvan Kippel het mooiste is. Dit dorp bezit nog oude houten huizen. Ook brengen we een bezoek aan Raron met de Felsenkirche, een kerk die in de rotsen is gebouwd.

Dinsdag: Saas-Grund - Grimselpas - Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)

Na het ontbijt nemen we afscheid van Saas-Grund. Er staat ons een prachtige dag te wachten. Via Brig rijden we richting de Grimselpas. Het landschap wordt steeds ruiger en na het bergdorpje Gletsch begint de beklimming van de ruige Grimselpas. Onderweg hebben we een schitterend uitzicht op de Rhônegletsjer. Via Meiringen en Luzern rijden we terug naar Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas), waar we gaan dineren en overnachten.

Woensdag: Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen (of de Franse Elzas) rijden we terug naar Nederland. Eenmaal op Nederlandse bodem teruggekeerd, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tijdens het afscheidsbuffet kunt u nagenieten van deze bijzondere excursiereis naar Saas-Grund.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Ria

Gisteren terug gekomen van 10 dagen Saas-Grund, wat hebben we weer genoten van een schitterende reis, we hadden een prima chauffeur Johan (Kon. Beuk Reizen) die ook veel kennis van zaken had.
Eigenlijk was iedere dag een superdag met altijd weer mooi weer! Zon tot we bij de Nederlandse grens kwamen regen.
Het hotel Azalea in Saas-Grund was weer helemaal prima, bedankt Freddy, Katja, Iljas, Francesca en de anderen die we niet zagen voor de immer goede verzorging.
Marjan Lotz en Bob, Hank en Vicki Kleingeld en alle anderen zullen het vast met mij eens zijn.

Reisverhaal Anna en Peter

Gisteren 30 augustus, teruggekomen van een schitterende reis met Bolderman.
Het was onze 4e reis maar dit was de mooiste.
10 Dagen Saas Grund Zwitserland.
Goeie bus met geweldige chauffeur Otto, prima hotel Azalea, zeer gastvrij, schoon en heerlijk eten, en prachtige excursies. Complimenten heren Bolderman!

Hotel Azalea, Saas-Grund

Dit familiehotel verwelkomt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen en de eigenaar en eigenaresse spreken Nederlands. Het hotel beschikt over een restaurant met bar, terras en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet en een televisie. De meeste kamers hebben een balkon.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:09:09 | 0,73 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch