telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

10 dagen Schotland, Loch Lomond en Edinburgh

vanaf € 599,-
vertrekdata en prijzen

We laten u tijdens deze busreis kennismaken met Schot­land, het land van talloze middeleeuwse legenden over koene ridders die vochten tegen onrecht, angstaanjagende monsters, onverzettelijke burgers en edellieden. Het land telt vele rijkdommen, zoals woeste hoogten, stille en mysterieuze meren, ruige kusten, kastelen, landgoederen en een sterk traditioneel getinte folklore. Daarbij hoort natuurlijk het geluid van doedelzakken en de smaak van edele whisky. Het landschap is soms lieflijk, dan weer wild maar altijd fascinerend. Geniet tijdens uw busreis Schotland van de prachtige natuur en van de tradities die de Schotten in ere houden. In Arrochar aan het Loch Long logeert u in het Arrochar Hotel. Boek deze busreis Schotland vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Midden Engeland

Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna rijden we via de Belgische en Franse autowegen naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Dover. Als we in Engeland aangekomen zijn, rijden we naar een hotel in Midden-Engeland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Midden-Engeland - Arrochar

We gaan op weg naar Schotland. Via Glasgow en Loch Lomond rijden we naar Arrochar, waar we in de loop van de middag aankomen. Hier verblijven we 7 nachten in het Arrochar Hotel.

Woensdag: Killin en Blackford

Aan het westelijke uiteinde van Loch Tay ligt het plaatsje Killin. Een oude brug brengt ons over de rivier de Dochart. We bezichtigen hier de prachtige Falls of Dochart. Na dit bezoek wordt het tijd om kennis te gaan ma­ken met het levenswater van Schotland, de whisky. In Blackford bezoeken we de oude whiskydistilleerderij Tullibardine voor een bezichtiging met uitleg over het ingewikkelde proces, nodig voor de bereiding van whisky. Na dit interessante bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Inveraray en Oban

Inveraray ligt aan de mond van het riviertje de Aray aan Loch Fyne. Doordat de hertog van Argyll besloot een nieuw kasteel te bouwen, werd Inveraray wat verder naar het zuiden verplaatst. Er werd een nieuw stratenplan ontworpen, waardoor het stadje met zijn strakke witte huizen een zuidelijke sfeer kreeg. U krijgt ruim de gelegenheid de stad te verkennen. Daarna brengen we u naar Oban, de oudste en populairste plaats in de westelijke Hooglanden. Een bezoek aan de vis­sershaven en de McGraig’s Tower is zeker de moeite waard.

Vrijdag: Edinburgh

Vandaag nemen we u mee naar de elegante hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad wordt door haar ligging op zeven heuvels ook wel het Athene van het Noorden genoemd. Onder leiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien o.a. New Town met zijn brede lanen, Old Town met het middeleeuwse centrum, de Royal Mile en Princes Street Gardens. Ook krijgt u de gelegenheid om te winkelen of iets te drinken in het gezellige centrum.

Zaterdag: Fort William

Een prachtige excursie naar het ongeevenaarde landschap van Rannoch Moor en de Glencoe-pas staat u te wachten. Daarna brengen we u naar Fort William, de plaats die in de schaduw ligt van de Ben Navis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. De berg is 1300 m hoog, maar door het ontbreken van een echte top lijkt de Ben Navis bedrieglijk laag. De plaats Fort William is schitterend gelegen aan de oevers van Loch Linnhe. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Deze dag kunt u zelf indelen. Tijdens een wandeling kunt u volop genieten van de schitterende natuur in Schotland.

Maandag: Trossachs

Vandaag rijden we een mooie route door de Trossachs. Een kleine kloof verbindt Loch Katrine met Loch Achray. In vroeger tijden werden hier bootjes van het ene meer naar het andere gesleept. Dit natuurreservaat is een bosrijk gebied met mooie bewegwijzerde wandelpaden. Er zijn diverse schitterende uitzichtpun­ten. De prachtige natuur, samen met boeiende verhalen van Sir Walter Scott, vormen het decor van deze streek.

Dinsdag: Arrochar - Midden-Engeland

Wij beginnen vandaag aan de terugreis. Op de grens met Engeland ligt het be­kende plaatsje Gretna Green, waar u de Old Blacksmith’s Shop kunt bezoeken. Hier staat het aambeeld, waarboven de smid menig Engels huwelijk heeft voltrokken. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Woensdag: Midden-Engeland - Nederland

Na het ontbijt gaan we naar de haven van Dover voor de overtocht naar Calais. Via België rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u, voor u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Arrochar, Arrochar

Een karakteristiek Schots hotel, direct gelegen op de oevers van Loch Long. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en gratis wifi.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
18:43:01 | 0,11 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch