telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Toscane: Florence, Pisa en Elba (4-sterren hotel)

vanaf € 499,-

Op deze prachtige excursiereis laten wij u kennis maken met Toscane, beroemd om zijn kunstgeschiedenis en het prachtige landschap met glooiende heuvels, rijen cipressen, wijn- en olijfgaarden, schitterende middeleeuwse steden en een mediterrane zon. Ook op cultureel gebied heeft Toscane het nodige te bieden, met name in Florence. Het uitzicht over de kunststad Florence vanaf het Piazzale Michelangelo doet uw hart sneller kloppen. Adembenemend is deze schitterende stad met zijn prachtige gebouwen en wonderschone kunstschatten uit het verleden. Toscane biedt o.a. een uitbundige vegetatie, marmergroeven, tuinderijen en mooie stranden. De glooiende heuvels, afwisselend bedekt met zonnebloemen, graan en cipressen, vormen het decor voor karakteristieke stadjes. We verblijven in Montecatini Terme, één van de meest chique kuuroorden in Toscane, een 'zeer elegante plaats' met een mild klimaat en schitterend geometrisch aangelegde tuinen en parken. De architectuur van de gebouwen bepaalt het gezicht van deze plaats. Montecatini heeft naast haar bloeiende cultuur ook een gezellig uitgaansleven. Tot laat in de avond zijn de prachtige winkels en gezellige cafés met terrassen geopend. Tijdens deze excursiereis Toscane kunt u het allemaal zelf ontdekken in dit paradijs op aarde. Boek deze 10-daagse excursiereis Toscane bij Bolderman!

  • Goed 4**** hotel
  • Bezoek Florence
  • Bezoek Pisa en Luca
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid Duitsland

Na de overstap op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, zal de excursiereis beginnen. We rijden naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Zuid-Duitsland- Montecatini Terme

Via Oostenrijk rijden we naar Italië. Tegen de avond komen we aan in Montecatini Terme, één van de meest chique kuuroorden van Italië, waar we 7 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Siena en San Gimignano

Vandaag meteen al een schitterende dagtocht. Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Siena was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende middeleeuwse stad die een veel intiemere uitstraling heeft dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan de noordzijde van het plein ligt de schilderachtige Fonte Gaia. Schitterende reliëfs sieren deze fontein. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U heeft voldoende tijd om Siena te verkennen. Aansluitend gaan we naar San Gimignano, gelegen tussen Florence en Siena. Dit is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Het schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door veertien vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden.

Donderdag: Vrije dag

Vanmorgen kunt u in Montecatini Terme de weekmarkt bezoeken. Verder kunt u de dag naar eigen wens in vullen. Ga bijvoorbeeld met het kabeltreintje naar het prachtig gelegen Montecatini Alto en geniet daar van het prachtige uitzicht of van een drankje op één van de talrijke terrasjes.

Vrijdag: Vrije dag of Elba (zie Bolderman Pluspakket)

We maken een excursie naar het eiland Elba, waarnaar Napoleon ooit is verbannen. Een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s en vooral druiven en olijven.

Zaterdag: Florence

We maken vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence en voert uw reisleider u langs de stille getuigen uit het verleden. Allereerst rijdt u naar het strategische punt: het Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wandelt u mee door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen, zoals de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met z’n schitterende mozaïken, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid te verkennen.

Zondag: Carrara

Vanmorgen kunt u in Montecatini een kerkdienst bijwonen. Van­middag gaan we naar de wereld van het marmer. We rijden naar de plaats Carrara, wereldberoemd om haar marmergroeves. Het Carrara-marmer is één van de mooiste en beste marmersoorten van de wereld. In veel van de Italiaanse monumenten is dit marmer dan ook verwerkt. In Carrara heeft u de mogelijkheid om een bijzonder souvenir van marmer te kopen.

Maandag: Pisa en Lucca

We rijden eerst naar Pisa, waar meer is te zien dan de beroemde scheve toren. U stapt vlakbij het Veld der Wonderen uit de bus om de verschillende monu­menten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer, werkelijk een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het dromerig stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die gesticht is in het jaar 180 v. Chr. Een wandeling door het autenthieke Middeleeuwse centrum en over de 17e-eeuwse stadswallen die Lucca omringen, is zeker aan te bevelen.

Dinsdag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we Toscane vandaag weer verlaten. We rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

We gaan terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt ter afsluiting van deze indrukwekkende excursiereis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

****Grand Hotel du Park et Regina, Montecatini Terme

Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Montecatini Terme. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar met terras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis in de openbare ruimtes.

Reisverhaal Hennie

Een geweldige mooie vacantie gehad 10 dagen Toscane Florenze Pisa en Elba met een hele gezellige groep ,

Reisverhaal Cobie

Gisteren teruggekomen van een mooie rondreis Italië, Toscane, Florence, Pisa, Elba. We hebben genoten van deze reis, een geweldig gezelschap en een we waren zeer tevreden met onze chauffeur Remco, een bekwaam en prettige chauffeur. Goed verzorgde afscheidsdiner! Als we weer een busreis maken gaan we zeer zeker weer met Bolderman.

Reisverhaal Karin

10 dagen Toscane: Florence, Pisa en Elba

Reisverhaal Jessie

Foto's van onze prachtige excursiereis Toscane, Florence, Pisa en Elba 

Reisverhaal T.J. Horneman

Bijgaand een aantal foto's van onze reis naar Toscane en Elba van 3 juli/tm 12 juli 2017.
 

Reisverhaal Hans

Bijgaand stuur ik u mijn foto's van de goed verzorgde reis Italië! Toscane, Florence, Pisa en Elba

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:00:18 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch