telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen IJsland cruise - MSC Preziosa

Bolderman neemt u mee naar het land van de bergen, rivieren, gletsjers, lavavelden en puinwoestijnen. IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en kent zeer uiteenlopende landschappen. Waar anders vindt u smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen, de grootste gletsjers van Europa, borrelende modderpoelen, spuitende geisers, het noorderlicht en de middernachtzon? U heeft de mogelijkheid om dolfijnen en walvissen te spotten tijdens één van de prachtige excursies. De hoofdstad van IJsland, waar ongeveer de helft van de bevolking van IJsland woont, is een prachtige toeristische hotspot met winkels en bezienswaardigheden voor stedengenieters. Van begin juni tot eind augustus is IJsland op zijn groenst, het weer het best en zijn de nachten helder. Deze schitterende cruise wordt uitgevoerd met de MSC Preziosa, een luxe cruiseschip voorzien van alle gemakken. Eén ding is zeker: IJsland  is een uniek land en ideaal om te bezoeken met een cruiseschip. 

  • Bezoek Reykjavik
  • Bezoek Isafjordur en Akureyri
  • Bezoek Invergordon (Schotland)
  • Bezoek Kirkwall (Orkney Islands)
  • Volpension en animatie
Deze cruise vertrekt vanuit Hamburg. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 95,00 p.p.
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route IJsland cruise

Dag 1: Hamburg (vertrek 22.00 uur)

Vertrek uit Hamburg ca. 22.00 uur. Arriveert u op tijd, dan kunt u Hamburg nog op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Hamburg, gelegen tussen de Noord- en Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen, die vanaf de haven, een van de grootste van Europa, te zien zijn. Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”. Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad echt wilt proeven ga dan naar Speicherstadt. Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Schotland en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Invergordon, Schotland (aankomst 7.00 vertrek 18.00 uur)

Wanneer u in Invergordon van boord gaat van uw MSC cruise zult u geboeid raken door de Schotse regio Northwest Highland, die noordelijk tweederde van het land beslaat en waar de meest spectaculaire landschappen van het vasteland van Groot-Brittannië te vinden zijn. U zult verrast zijn over hoe afgelegen een groot deel ervan nog steeds is: de enorme turfgronden in het noorden bijvoorbeeld behoren tot de meest uitgestrekte en ongerepte gebieden met wildernis van Europa, terwijl enkele van de geïsoleerde dorpjes aan de westkust nog steeds alleen per boot bereikbaar zijn. De enige grote stad, Inverness, dient vooral als startpunt voor de meer afgelegen gebieden. Inverness Castle is gesloten voor het publiek, maar Inverness Museum and Art Gallery biedt een kijkje in de sociale geschiedenis van de Highlands, met schatten uit de tijd van de Picten en Vikingen.

Dag 4: Varen op zee

We zetten koers in noordelijke richting naar ons reisdoel IJsland. U kunt de hele dag genieten en relaxen op de MSC Preziosa.

Dag 5: Reykjavik (aankomst 11.00 uur)

Reykjavík wordt weerspiegeld in de wateren van de bijbehorende baai, zoals u kunt zien wanneer uw cruiseschip afmeert. De kades langs de kust bieden een verscheidenheid aan winkels, live muziekclubs en cafés. U gaat terug in de tijd zodra u het historische centrum binnenstapt in de districten Aðalstræti en Suðurgata, waar u nog steeds de overblijfselen van primitieve IJslandse huizen kunt zien. Ook de kerk van Hallgrímur, waarschijnlijk het belangrijkste architecturale monument in Reykjavik, en de Sólfar, ook bekend als de Zonreiziger, zijn een bezoek waard. De Sólfar is een groot modern stalenbeeldhouwwerk van Jón Gunnar Árnason, in de vorm van een vikingschip, met de boeg naar het noorden gericht. Zoals u zult ontdekken tijdens deze cruise heeft geothermale energie een positieve invloed op het leven van het hele land en er is daarom een overvloed van spa's. U kunt in het land van de geisers uiteraard een excursie boeken naar een geiser, maar ook de vulkanen, gletsjers, walvisspotten of een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon staan bijvoorbeeld op de excursielijst.

Dag 6: Reykjavik (vertrek 18.00 uur)

Vertrek IJsland ca. 18.00 uur. U heeft de hele dag om te genieten in Reykjavik, aan boord van het schip of tijdens een mooie excursie.

Dag 7: Isafjordur (aankomst 7.00 vertrek 19.00 uur)

Vandaag gaan we voor anker in Isafjordur, in het noordwesten van IJsland. Het is de hoofdstad van de regio Westfjorden. Isarfjortur is een oud plaatsje met ruim 2700 inwoners en u vindt hier het oudste nog staande IJslandse huis, gebouwd in 1743, een Maritime en Heritage museum, een VVV en een klein centrum met enkele winkels. Bij Isafjordur ligt ook de Naustahvilft, de 'zetel van de trol'. Het is een grote holte in de vorm van een halve maan in de vlakke bergen die het Isafjordur-fjord omringen. Volgens de legende werd het gecreëerd door een trol, die door de zon werd betrapt op het zitten op de berg met zijn voeten in het water. Vanuit Isafjordur kunt u interessante excursies maken in het fjordgebied.

Dag 8: Akureyri (aankomst 7.00 vertrek 18.00 uur)

Akureyri is onze volgende bestemming. Een stad met zo'n 17500 inwoners en 40 kilometer van de poolcirkel. Akureyri betekent zoiets als 'landtong met akkers' en ligt in de punt van het 60 kilometer lange fjord Eyjafjördur. Bezienswaardig in Akureyri zijn de botanische tuinen, ooit IJslands eerste openbare park, het Laxdalshús, een oud huis in Deense stijl, het Sigurhædir, het huis van de schrijver van het IJslandse volkslied Matthías Jochumsson en de Akureyrarkirkja, een ietwat Sovjetfuturistisch ogende betonnen Evangelisch-Lutherse kerk. Vanuit Akureyri is het aan te raden om op excursie te gaan naar het Mývatn-meer of de pseudokraters van Skutustadir, die zijn gevormd door de onderwaterdampen geproduceerd door een uitbarsting van 2500 jaar geleden.

Dag 9: Varen op zee

Een heerlijke dag op zee om te relaxen. We varen in zuidelijk richting naar de Orkney eilanden in Schotland, waar we in Kirkwall zullen aanmeren.

Dag 10: Kirkwall, Groot Brittanië (aankomst 8.00 vertrek 20.00 uur)

Bij uw aankomst in Kirkwall waant u zich in Scandinavië. De levendige hoofdstad van Orkney is een oude Noorse stad, op de scheidslijn tussen East en West Mainland. De stad werd gebouwd in de 11e eeuw door Earl Rognvald Brusason, die hier zijn koninkrijk oprichtte. In het stadje zijn smalle hoofdstraten en mysterieuze paden te vinden, als ook de prachtige kathedraal van St Magnus. Lang geleden was de stad een sereen toevluchtsoord met slechts een paar woningen rond de haven. Kirkwall heeft nu een levendig centrum met restaurants, musea, pubs en winkels. Waar u ook gaat, u zult onder de indruk zijn van de rijke architectuur van oude nederzettingen zoals de Earl’s en Bishop’s Palaces.

Dag 11: Varen op zee

De koers is vandaag weer in zuidelijke richting. De laatste volle dag op zee om te genieten van de luxe aan boord van MSC Preziosa.

Dag 12: Hamburg (aankomst 6.00 uur)

Aankomst in Hamburg om ca. 6.00 uur.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

MSC Preziosa

Het ecologische schip MSC Preziosa is een modern mediterraan meesterwerk. De klassieke inrichting en het gedetailleerde vakmanschap van dit schip omvat een echt stenen plein en spectaculaire pronkstukken zoals de statige Swarovski-kristallen trap en een betoverende 'infinity pool' (landschapszwembad). 

De hutten op de MSC Preziosa zijn ruim en met luxe meubilair ingericht. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de diverse luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut met uitzicht op zee te kiezen, waar tot zes personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een interactieve tv, telefoon, minibar en kluisje.

Aan boord kunt u genieten van MSC Aurea Spa, met schoonheids- en wellnessbehandelingen, en de exclusieve luxe MSC Yacht Club, een schip in een schip concept bestaande uit exclusieve suites, butlerservice, speciale voorzieningen en privédekken. U heeft exclusief toegang tot vrijetijdsvoorzieningen van wereldklasse, zoals een volwaardig casino en een theater zo groot als op Broadway. Ontdek diensten die uitsluitend aangeboden worden op de MSC Preziosa, zoals de smaakvolle Eataly slowfoodkeuken, het Galaxy restaurant en zijn open keuken, het zonnedek met spabehandelingen, een disco met panoramaview en de Tiki bar voor kinderen en tieners. Aan de wal worden verschillende interessante excursies aangeboden, die u tijdens de cruise kunt reserveren.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:01:12 | 0,32 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch