telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

12 dagen rondreis Dalmatische kust (Kroatië)

vanaf € 599,-
vertrekdata en prijzen

Dalmatië is een veelbelovende naam aan de Adriatische kust. Een naam die doet denken aan wijn en zon, maar vooral aan de kunsthistorische schatten uit het verleden. In de periode van 1420 tot 1797 behoorde een groot gedeelte van de kustlijn toe aan Venetië. We vinden dan ook tijdens deze rondreis Dalmatische kust veel invloeden van de Venetianen terug in de steden en leuke kleine dorpjes aan de subtropische Dalmatische kust. Tijdens deze rondreis Dalmatië verblijven we in goede middenklasse hotels, van waaruit we leuke uitstapjes gaan maken naar o.a. de Krka watervallen, Šibenik, Split en natuurlijk Dubrovnik. Boek deze 12-daagse rondreis Dalmatische kust bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. | LET OP! Voor de rondreis Dalmatische kust dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Vanaf het centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, zetten we koers over de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Opatija

We gaan op weg via Salzburg en de Tauernautobahn richting Slovenië. Dat betekent een prachtige bergroute tijdens deze rondreis en het passeren van bekende plaatsen als Spittal, Villach en Klagenfurt, om vervolgens de grens met Slovenië over te steken. Nadat we de Kroatische grens gepasseerd zijn, bereiken we ons hotel in de omgeving van Opatija voor diner en overnachting.

Woensdag: Opatija - Zadar - Tisno

We rijden naar Zadar, waar u de gelegenheid heeft om het centrum te verkennen. In het schilderachtige oude centrum herinneren tal van monumentale bouwwerken aan een eeuwenoude historie. Aansluitend rijden we via de prachtige kustweg naar het plaatsje Tisno, waar we in de loop van de middag aankomen en 4 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Šibenik en Krka watervallen

‘s Morgens vertrekken we naar het oude romantische stadje Šibenik, één van de indrukwekkende stadjes aan de Dalmatische kust. In het oude centrum heerst een serene rust. Er zijn enkele drukke winkelstraatjes welke een provinciaal karakter hebben. De twee grootste bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het raadhuis. Na de middag vervolgen we onze route en rijden naar het prachtige natuurreservaat van de Krka watervallen. De 100 meter brede waterval, die in vijf trappen naar beneden komt en bij elkaar zo’n 42 meter naar beneden stort, is de meest imposante van de acht watervallen van het Krka-gebied.

Vrijdag: Boottocht (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een mooie boottocht voor de kust van Trogir. We pauzeren op één van de eilanden die hier voor de kust liggen. De prachtige natuur, samen met het heldere blauwe water van de Adriatische zee, vormen het decor van deze dag. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag

Vandaag heeft u de gehele dag voor uzelf. U kunt zelf beslissen hoe u de dag indeelt.

Zondag: Tisno - Split - Makarska Riviera

We verlaten Tisno en rijden naar Split, de hoofdstad van Dalmatië. Split is fraai gelegen en omgeven door een subtropische plantengroei. Onder leiding van een lokale gids gaan we deze stad verkennen. Na het bezoek aan Split brengen we u naar de Makarska Riviera, naar het plaatsje Neum, waar we 3 nachten verblijven. Vanuit ons hotel maken we wederom aantrekkelijke uitstapjes.

Maandag: Dubrovnik

Vanuit Neum rijden we naar de grote toeristische magneet van de Zuid-Dalmatische kust, Dubrovnik. De stad ligt op een schiereiland aan de voet van de Heilige Sergiusberg en is omgeven door zware vestingsmuren. De toegangspoorten in de stadsmuur zijn nauw en de straatjes bochtig. Daardoor is de historische sfeer van het oude Dubrovnik nog altijd heel puur, ondanks de vele souveniershops aan de Stradun en de brede hoofdstraat. Op de vooruitspringende rots in zee omsluit de ruim twee kilometer lange vestingmuur een schat aan historische bouwwerken, kloosters met prachtige tuinen en een labyrint van steegjes, trappenstraatjes en pleintjes. Een waar openluchtmuseum. U kunt vandaag genieten van dit aards paradijs.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht Mostar en Pocitelj (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar Mostar. We steken de grens met Bosnie en Herzegovina over voor een bezoek aan Mostar. De stad die haar naam dankt aan de bekende ‘Stari Most’ brug over de Neretva-rivier. De brug van Mostar werd in 1566 gebouwd door de Turken en gold als de blikvanger van de fraaie oude binnenstad. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werden in 1993 de brug en het oude centrum verwoest. In 2004 werd de brug met de originele stenen in oude luister hersteld en ook het centrum is inmiddels volledig gerenoveerd. In de middag bezoeken wij het Turkse dorp Pocitelj. Počitelj is een historische nederzetting in Bosnië en Herzegovina binnen de gemeente ÄŒapljina, onderdeel van de Federatie van Bosnië en Herzegovina. Tijdens de Bosnische Oorlog vanaf 1991 is mede door bombardementen van de Bosnische Serviërs een groot gedeelte van de oude nederzetting verwoest. Na de recente reconstructie is Počitelj teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke vorm. Počitelj bezit prachtige oosterse architectuur en Ottomaanse bouwstijl en is gastheer van de langst bekende kunstkolonie in Zuidoost-Europa. Kunstenaars uit de hele wereld verzamelen zich hier elk jaar weer om te schilderen. Tot de trekpleisters van Počitelj behoren de “De Hadzi-Alija moskee”, de “Sisman-Ibrahimpasina medresa” en het “Gavran Kapetanovic”-huis. Het meest opvallende object in Počitelj is de “Sahat-kula”, een silovormige toren die vanaf de top van de heuvel uitkijkt over het gehele dorp.

Woensdag: Makarska Riviera - Plitvice meren - Zagreb

Vandaag nemen afscheid van ons hotel en volgen de route naar de Plitvice meren. Deze 16 meren liggen etagegewijs boven elkaar en zijn door watervallen met elkaar verbonden. U heeft hier de gelegenheid om de watervallen te bezichtigen. Na het bezoek aan de Plitvice meren rijden we naar ons hotel in Zagreb voor diner en overnachting.

Donderdag: Zagreb - Zuid-Duitsland

We beginnen aan de terugreis. Via het Oostenrijkse landschap rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse snelwegen rijden we met de nodige stops terug naar Nederland, waar u ter afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Luud

Onze 12 daagse reis Dalmatische Kust. We hebben zo verschrikkelijk veel gezien en zo'n verschrikkelijk prachtig weer gehad. Het was geweldig! Dank aan Eppo en Gea voor de geweldige service, inzet en gezelligheid. Onze hele bus was een grote familie! Deze reis moet je eenmaal in je leven gemaakt hebben. Mooi, indrukwekkend en fantastisch. De laatste avond in Zagreb werd afgesloten met een groot onweer. Tijd om huiswaarts te keren dus. Het terrasje hebben we wel even in Denkendorf gezellig gedaan op onze allerlaatste overnachting.

Reisverhaal Roel

Wat krijg je als je een groep Hollanders, Amsterdammers, Rotterdammers, de Gooise matras, Brabanders, Groningers, een Zwolse en een Fries in de leeftijd variërend van 20 – 82 jaar in een bus stopt.. Een geweldige vakantie.. oh nee busreis. Onder leiding van onze bestuurder, Mediator, Goeroe en geschiedenisleraar Eppo met medewerking van koffiejuf, moederoverste (lichtje uit aub) en dansmarieke Gea.
De reis werd gemarkeerd door vele uitzonderlijke gebeurtenissen. Een vader die er een dochter bij krijgt. een man met de blauwe schoentjes, een Brabantse duivenfluisteraar, moeders met haar bodygard en niet te vergeten de Koreanen die je als wespen voorbij flitsten of het nu bij een wandeling, een boottocht of bij de toetjes in het hotel was. 
En niet te vergeten de hoeden van de dames. Soms leek het wel prinsjesdag.
Bedankt Eppo en Gea

Reisverhaal Gerla

Schitterende reis gehad. 12 dagen Dalmatische kust. Eppo Molog als chauffeur, reisleider. Hij was super. Ook zijn vrouw Gea

Reisverhaal Maria

Wat een prachtige reis de Dalmatische Kust. Een dikke 10 voor chauffeur Eppo Molog. Hij heeft ons een onvergetelijke vakantie gegeven we hebben genoten. Ook het gezelschap was super. Bedankt.

Reisverhaal Henk

Paar foto's van prachtige Bolderman-Excursiereizen. 12dg.Rondreis Dalmatishe Kust. Met het fantastische duo Eppo en Gea.

****Grand Hotel Neum

Dit in 2013 gerenoveerde hotel biedt veel comfort, met o.a. een  binnen- en buitenzwembad en een wellness & spa afdeling. Verder een receptie, diverse restaurants en een bar. De kamers zijn goed ingericht en beschikken over een badkamer met douche en toilet, airconditioning en televisie. Verder een balkon met uitzicht op zee. Wifi is in het hele hotel gratis.

***Hotel Borovnik, Tisno

Het hotel is gelegen in het centrum van het pittoreske stadje Tisno en is voorzien van een receptie, restaurant, bar, zwembad en terras. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, televisie en airco.

***Hotel I, Zagreb

Dit hotel ligt aan de zuidkant van Zagreb, nabij de Arena. Het beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Wifi is gratis.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:05:57 | 1,08 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch