12 dagen Rondreis Dalmatische kust

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Dalmatië is een veelbelovende naam aan de Adriatische kust. Een naam die doet denken aan zon en zee, maar vooral ook aan de kunsthistorische schatten uit het verleden. In de periode van 1420 tot 1797 behoorde een groot deel van de kustlijn toe aan Venetië. We vinden dan ook tijdens deze rondreis Dalmatische kust veel invloeden van de Venetianen terug in de steden en leuke kleine dorpjes aan deze subtropische kust. Tijdens deze rondreis verblijven we in goede middenklasse hotels, van waaruit we interessante excursies maken naar o.a. de Krka watervallen, Šibenik, Split, Mostar en natuurlijk Dubrovnik. Geniet op deze prachtige 12-daagse rondreis Dalmatische kust van cultuur, natuur en een aangenaam klimaat.

  • Optioneel Krka Watervallen
  • Optionele boottocht Trogir
  • Šibenik
  • Bezoek Dubrovnik o.l.v. lokale gids
  • Bezoek Split o.l.v. lokale gids
  • Optionele dagtocht Mostar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
LET OP! Voor de rondreis Dalmatische kust dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Dalmatische kust

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap zetten we koers via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Kranj

We gaan op weg via Salzburg en de Tauernautobahn naar Slovenië. Een prachtige route door de Alpen, waarbij we bekende plaatsen als Spittal, Villach en Klagenfurt passeren. We bereiken ons hotel in de omgeving van Kranj voor het diner.

Woensdag: Omgeving Kranj - Zadar - Tisno

We rijden vandaag eerst naar Zadar, waar u de tijd heeft om op eigen gelegenheid het centrum te verkennen. In het schilderachtige oude centrum herinneren tal van monumentale bouwwerken aan een eeuwenoude historie. Aansluitend rijden we via de prachtige kustweg naar het plaatsje Tisno, waar we in de loop van de middag bij ons hotel aankomen en vier nachten zullen verblijven.

Donderdag: Šibenik en Krka watervallen

‘s Morgens vertrekken we naar het oude romantische stadje Šibenik, één van de indrukwekkende stadjes aan de Dalmatische kust. Er zijn enkele drukke winkelstraatjes, die een provinciaal karakter hebben, maar in het oude centrum heerst juist een serene rust. De twee grootste bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het raadhuis. Na de middag vervolgen we onze route en rijden naar het prachtige Nationale Park Krka, bekend vanwege haar watervallen. De 100 meter brede waterval, die in vijf trappen naar beneden komt en bij elkaar zo’n 42 meter naar beneden stort, is de meest imposante van de acht watervallen van het Krka-gebied. Vergeet vandaag uw camera niet!

Vrijdag: Boottocht Trogir (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt een mooie boottocht voor de kust van Trogir. We pauzeren op één van de eilanden die hier voor de kust liggen. De prachtige natuur, samen met het heldere blauwe water van de Adriatische zee, vormen het decor van deze dag. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag

Vandaag heeft u de hele dag heerlijk voor uzelf en u kunt zelf uw dag indelen. Misschien een fijne wandeling maken, of bij mooi weer lekker zonnen of zwemmen?

Zondag: Tisno - Split - Neum (Makarska Rivièra)

Na het ontbijt vertrekken we uit Tisno en rijden naar Split, de hoofdstad van Dalmatië, ook wel de 'witte stad' genoemd. Split is fraai gelegen en omgeven door een subtropische plantengroei. Onder leiding van een lokale gids gaan we deze prachtige stad verkennen. Na het bezoek aan Split vervolgen we onze route naar de Makarska Rivièra, naar ons hotel in het plaatsje Neum, waar we drie nachten verblijven.

Maandag: Dubrovnik

Vanuit Neum rijden we naar de grootste toeristische magneet van de Zuid-Dalmatische kust, Dubrovnik. De stad ligt op een schiereiland aan de voet van de Heilige Sergiusberg. Op de vooruitspringende rots in zee omsluit de ruim twee kilometer lange vestingmuur een schat aan historische bouwwerken, kloosters met prachtige tuinen en een labyrint van steegjes, trappenstraatjes en pleintjes. Onder leiding van een lokale gids maakt u een wandeling door de stad. De historische sfeer van het oude Dubrovnik kunt u nog goed proeven in de nauwe steegjes, maar ook de vele souvenirshops aan de Stradun en de brede hoofdstraat zijn een bezoek waard. U kunt vandaag genieten van dit ware openluchtmuseum.

Dinsdag: Vrije dag of Mostar (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, rijden we na het ontbijt naar het historische plaatsje Mostar,  de stad die haar naam dankt aan de bekende ‘Stari Most’ brug over de Neretva-rivier. De brug van Mostar werd in 1566 gebouwd door de Turken en gold als blikvanger van de mooie oude binnenstad. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog werden in 1993 de brug en het oude centrum verwoest. In 2004 werd de brug met de originele stenen in de oude staat hersteld en ook het centrum is inmiddels volledig gerenoveerd. Onder leiding van een lokale gids komt u alles over de geschiedenis van Mostar te weten. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel in Neum.

Woensdag: Neum - Plitvice meren - Zagreb/Ljubljana

Vandaag vertrekken we uit Neum en volgen de route naar het zeer indrukwekkende Nationaal Park van de Plitvice meren. Deze 16 meren liggen in een bergachtig gebied trapsgewijs boven elkaar en zijn door watervallen met elkaar verbonden. U kunt het park bezoeken en de prachtige watervallen en azuurblauwe meren bewonderen vanaf de wandelpaden en vlonders die door het gebied lopen. U zult uw ogen uitkijken! Wij adviseren u goede wandelschoenen aan te trekken. Na het bezoek aan de Plitvice meren rijden we verder naar ons hotel in (de omgeving van) Zagreb of Ljubljana voor diner en overnachting.

Donderdag: Zagreb/Ljubljana - Zuid-Duitsland

We beginnen na het ontbijt weer aan de terugreis. Via de Oostenrijkse autowegen rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse snelwegen rijden we met de nodige stops terug naar Nederland, waar u ter afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden op ons centrale overstappunt. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Dalmatische kust

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Borovnik, Tisno

Het hotel is gelegen in het centrum van het pittoreske dorpje Tisno. Het is voorzien van een receptie, restaurant, bar, lift, zwembad en terras. De kamers beschikken allen over een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

4* Hotel Vapore, Neum

Hotel Vapore ligt in Neum, op loop van het strand. Dit hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, bar en terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie met satellietzenders, zithoek, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

3* Hotel Laguna, Zagreb

Hotel Laguna ligt dicht bij het Dražen Petrović basketbalcentrum en de Dom Sportova Hall in Zagreb.
Dit hotel beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt met de € ( euro ) betaald en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Reisverhaal Miranda

Afgelopen juni heb ik een prachtige reis door Kroatië gemaakt met Bolderman, de 12 daagse Dalmatische kust.
In totaal heb ik meer dan 5000 foto's gemaakt. Natuurlijk wil ik graag wat met jullie delen :). 

Reisverhaal Carolyne

Maandag 17 april was het dan eindelijke zo ver! Op naar de rondreis Dalmatische kust van 12 dagen 🌞🗺️ Wat een prachtige reis was het! Goede hotels en een topper van een chauffeur en reisleidster (Karin) Ik heb genoten van de reis, de reisgenoten en het afwisselende reisprogramma. Hierbij een “kleine” impressie 😍

Reisverhaal Johan

Er was heel veel regen gevallen. Dit zag je bij de watervallen van de plitvice meren.
Wij hebben een geweldige vakantie gehad. 
Ik heb verder een paar fotos van de geweldige reis aan de mail gehangen.
Dank hiervoor.

Reisverhaal Marijke

Foto 1 is gemaakt aan de kust bij Primosten in Kroatië
Foto 2 Waterval bij Rastovaca Kroatië bij Plitvicemeren Nationaal park

Reisverhaal Harma

Bij deze een foto van onze prachtige reis naar de Dalmatische kust. De foto is genomen bij de Plitvice meren.

Reisverhaal Jessica

Foto 1 is gemaakt tijdens de excursie naar de Krka watervallen
Foto 2 is een schitterende zonsondergang in het plaatsje Tisno waar we een aantal nachten verbleven
Foto 3 is Dubrovnik. Foto is genomen vanaf de stadsmuur waar je in zijn geheel rondom de stad kunt lopen 
Foto 4 is tijdens een fotostop. Primosten

Reisverhaal Cobie

Foto 1: Sibenik, weerkaatsing van Kathedraal in tegenoverliggend gebouw.
Foto 2: boottocht langs kloven van Omis
Foto 3: Split
Foto 4: eilandje bij Trogir
Foto 5: Krka watervallen
 

Reisverhaal Dries

Cetina kloof bij Omis waar de zeerovers hun schuilplaats hadden, prachtig stikje natuur.
Cetina kloof prachtig stukje natuur waarin vroeger de zeerovers zich schuil hielden
Dubrovnik is een prachtige oude stad met vele oude gebouwen die mooie details hebben.
Dubrovnik is zeker de moeite waard om die te bezoeken, prachtige smalle straatjes .
Dubrovnik is een stad waar je niet uitgekeken raakt , we hebben genoten.
Dubrovnik is zeker een aanrader om te bezoeken , mooie straatjes en metvele trappetjes zoals je op deze foto kan zien.
Krka watervallen is één van de hoogtepunten van deze reis, wat een mooi stukje natuur.
Plivice meren mooi stukje natuur waar je volop kan genieten over de mooi aangelegde paden.
Sibenik is een mooie historische stad dat midden in Dalmatie ligt met nog vele oude gebouwen in het centrum.
Sibenik heeft mooie details in de gevels en om de deuren zoals je op deze foto ziet.
Spliti is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatie, we hebben genoten van dit oude centrum.
Split één van de mooie steden van deze reis , prachtige oude centrum.
In Split zijn ook mooie pleintjes waar je lekker kan zitten en genieten van een bakje koffie of wat anders.
Trogir, prachtige plaats met een mooi centrum en waar je met de boot ook een tripje kan maken.
Zadaris ook een stad waar je volop kan genieten van de vele oudheden.
Trogir is zeker een plaats wat je niet mag missen, mooie straatjes en prachtige gebouwen met poortjes.
Trogir heeft vele mooie straatjes zoals je op deze foto kan zien.

Reisverhaal Jaimy

Weer thuis van onwijs mooie reis ( 12 dagen Dalmatische Kust )

Reisverhaal Jaqueline

Foto's dalmatische kust 12 dagen

Reisverhaal José

Foto 1: plitvice meren
Foto 2: Mostar
Foto 3: De bus in Dubrovnik
Foto 4: Aangelegd aan eiland tijdens boottocht vanuit Trogir.
Foto 5: zicht vanaf boot op Trogir.
Foto 6: Krka watervallen terwijl er donkere wolken overdrijven.
Foto 7: :zicht op Primosten.
 

Reisverhaal Maurits en Jose

17-29 April rondreis Dalmatische kust met een gezellige groep van 25 personen.
Ruim 4200km heeft Karin ons rond gereden en veel moois laten gezien.
Was onze eerste keer In Kroatië, wat een mooi land.

Reisverhaal Susan

Zo mooi Zoveel gezien. Zo gezellig gehad in Tisno
Leuke chaffeur ( Karin ) Veel gezien Onze laatste dag in Tisno werd heel gezellig afgesloten door de jongens aan de bar Complimenten voor het personeel daar We willen terug.
 

Reisverhaal M. de Vries

Hierbij sturen wij jullie enkele foto's van onze 12 daagse rondreis Dalmatische kust.

Foto 1= Panorama uitzicht op weg langs de adembenemende kust richting Zadar.
Foto 2= Uitzicht op het plaatsje Tisno.
Foto 3= Dolfijnen gespot nabij het eiland Ciovo (Trogir).
Foto 4= De prachtige watervallen bij Krka.
Foto 5 = Uitzicht plaats Podgora.
Foto 6 = De beroemde brug in Mostar.
Foto 7 = Prachtig uitzicht op de havenplaats Skradin in de provincie Sibenik.
Foto 8 = Het prachtige Nationaal Park Plitvice, met haar mooie meren.
We hebben genoten van deze prachtige reis, een echte aanrader (tijd te kort).

Reisverhaal M. van Engelenburg

Hierbij mijn foto's van de 12 daagse rondreis Dalmatische Kust 

Reisverhaal Roel

Wat krijg je als je een groep Hollanders, Amsterdammers, Rotterdammers, de Gooise matras, Brabanders, Groningers, een Zwolse en een Fries in de leeftijd variërend van 20 – 82 jaar in een bus stopt.. Een geweldige vakantie.. oh nee busreis. Onder leiding van onze bestuurder, Mediator, Goeroe en geschiedenisleraar Eppo met medewerking van koffiejuf, moederoverste (lichtje uit aub) en dansmarieke Gea.
De reis werd gemarkeerd door vele uitzonderlijke gebeurtenissen. Een vader die er een dochter bij krijgt. een man met de blauwe schoentjes, een Brabantse duivenfluisteraar, moeders met haar bodygard en niet te vergeten de Koreanen die je als wespen voorbij flitsten of het nu bij een wandeling, een boottocht of bij de toetjes in het hotel was. 
En niet te vergeten de hoeden van de dames. Soms leek het wel prinsjesdag.
Bedankt Eppo en Gea

Reisverhaal Corrie

Deze foto is gemaakt tijdens onze rondreis door Kroatië. Dalmatische kust. De foto is genomen in Mostar. De bekende “ Stari Most” brug over de Neretva- rivier. Het was een geweldige excursie die dag naar de plaats Mostar. De gehele reis was werkelijk schitterend. Wat hebben wij genoten van alles wat Kroatië te bieden heeft. Wat was alles goed georganiseerd en wat een goede hotels. Wij hadden een geweldige chauffeur Gjevat Shala. Wat heeft Gjevat ons veel laten zien. Hij heeft bijna de hele kustweg in Kroatië gereden. Wat heeft Gjevat veel verteld! Het was onze derde reis met Bolderman naar dit prachtige land! Deze reis bevelen wij ook bij anderen aan!

Reisverhaal Ton en Marjo

Mooi rondreis Dalmatische kust gedaan met mijn man. Wat is Kroatië mooi vooral als je ook nog een goede reisleider hebt. Gjevat wat kun je goed vertellen over het land. Mostar , de boottocht naar het eiland Ciovo met lunch , de sloepentocht op de cetina rivier de Krka watervallen en plitvice meren wat is het er mooi. Ook Dubrovnik, split ,zadar ,trogir, sibenik en de andere plaatsen die we gezien hebben wat een mooie land en wat zie je veel meer met een gids erbij. Deze reis is echt een aanrader als je veel wilt zien langs de kust van Kroatië . Foto genomen vanuit het restaurant Mio Pasto.

Reisverhaal Peter

Reisverhaal Albertus en Lyda

Weer terug van een mooie reis in Kroatie aan de Dalmatische kust. veel mooie dingen gezien , en ook nog prachtig weer gehad. elke dag zon. We kijken weer met een goed gevoel terug op deze reis.

Reisverhaal Marcel

Rondreis Dalmatische Kust. Hele mooie vakantie gehad onder vakundige leiding van Gjevati.

Reisverhaal A. Veken

We hebben deze bijzondere boom gespot tijdens onze schitterende Boldermanrondreis naar  de Dalmatische kust in Kroatië.
Op de achtergrond het mooie plaatsje Tisno. 
We hebben genoten van deze reis. 

Reisverhaal Frits

Wij hebben eind aug - begin september een fantastische busreis gemaakt met Bolderman naar Kroatië en een geweldige chauffeur en reis leider Eppo en zijn vrouw prima georganiseerd en wij kijken daar nog met veel plezier op terug.

Reisverhaal Gerla

Schitterende reis gehad. 12 dagen Dalmatische kust. Eppo Molog als chauffeur, reisleider. Hij was super. Ook zijn vrouw Gea

Reisverhaal Henk

Paar foto's van prachtige Bolderman-Excursiereizen. 12dg.Rondreis Dalmatishe Kust. Met het fantastische duo Eppo en Gea.

Reisverhaal Luud

Onze 12 daagse reis Dalmatische Kust. We hebben zo verschrikkelijk veel gezien en zo'n verschrikkelijk prachtig weer gehad. Het was geweldig! Dank aan Eppo en Gea voor de geweldige service, inzet en gezelligheid. Onze hele bus was een grote familie! Deze reis moet je eenmaal in je leven gemaakt hebben. Mooi, indrukwekkend en fantastisch. De laatste avond in Zagreb werd afgesloten met een groot onweer. Tijd om huiswaarts te keren dus. Het terrasje hebben we wel even in Denkendorf gezellig gedaan op onze allerlaatste overnachting.

Reisverhaal Maria

Wat een prachtige reis de Dalmatische Kust. Een dikke 10 voor chauffeur Eppo Molog. Hij heeft ons een onvergetelijke vakantie gegeven we hebben genoten. Ook het gezelschap was super. Bedankt.

Reisverhaal Petra

De Dalmatische kust, nu in Neum, vanmiddag Split , het is echt geweldig, ook voorgaand hotel was prima en gezellig.

Reisverhaal Riet

Vrijdag thuis gekomen van alweer een fantastische reis ,12 dagen Dalmatische kust , met een fantastische chauffeur -reisleider Eppo en zijn vrouw Gea . Wij hebben deze reis voor de 2e keer gemaakt , dit vinden wij toch wel de TOP reis van Bolderman . Zonde dat Eppo en Gea ermee stoppen ( wel te begrijpen)want die 2 zijn toppers in hun vak . Het ga jullie goed .

Reisverhaal Siem

Bijgaand foto,s van onze prachtige reis. Dalmatische kust.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:09:29 | 0,82 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch