telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Kroatië

vanaf € 599,-

Al het moois van Kroatië verpakt in één rondreis. Bolderman Excursiereizen neemt u mee door heel Kroatië. We beginnen op het schiereiland Istrië en reizen verder via de prachtige Kroatische kust van plaats naar plaats. Zeer interessante steden en pittoreske plaatsjes, vaak daterend uit de Venetiaanse en Romeinse tijd en gelegen in een schitterende natuur, zorgen voor een onvergetelijke reis. Tijdens deze rondreis Kroatië verblijven we in goede 3* en 4* hotels, van waaruit we o.a. de steden Dubrovnik, Split, Trogir gaan bezoeken. Ook het Nationale Park Krka watervallen en het eiland Korčula staan deze reis op het programma. Een rondreis dus , die absoluut de moeite waard is om te maken en die zeker lang in uw geheugen gegrift zal blijven. Boek deze 12-daagse rondreis Kroatië vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Krka watervallen
 • Excursie Dubrovnik
 • Bezoek Trogir en Split
 • Excursie eiland Zlarin
 • Excursie Ston en Korčula
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. | LET OP! Voor de rondreis Kroatië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Kroatië

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap gaat de reis met bestemming Kroatië beginnen. Met verschillende stops rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Portorož

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden door Oostenrijk en Slovenië naar Portorož, waar we aan het einde van de dag aankomen bij ons hotel. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd.

Woensdag: Portorož - Opatija - Šibenik

We verlaten Portorož en passeren de grens met Kroatië. We komen eerst in Opatija, waar we zullen pauzeren. Dan vervolgen we onze route via Senj en Vratnik naar Šibenik, waar we tegen de avond aankomen. Hier verblijven wij de komende 4 nachten.

Donderdag: Šibenik en Zadar

's Ochtends brengen we een bezoek aan Šibenik. Het hart van dit stadje wordt gevormd door de kathedraal en het mooie raadhuis. De lunch (niet inclusief) kunt u ook gebruiken in het sfeervolle Šibenik. 's Middags rijden we verder naar Zadar. Deze prachtige stad is rijk aan historische bouwwerken. Aan de diverse bouwstijlen kunt u zien dat de stad overheerst is geweest door o.a. de Romeinen, Hongaren, Venetianen, Fransen en Oostenrijkers. U ziet de St. Anastasiakathedraal, het Romeins Forum en de Venetiaanse stadspoort. Ook vindt u in Zadar een archeologisch en een maritiem museum. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Krka watervallen en Pakovo Selo

Na het ontbijt gaan we naar het Nationaal Park Krka, dat u kunt bezoeken. In de loop der jaren heeft de rivier Krka hier een indrukwekkende kloof gevormd. De rivier vervolgt zijn weg door het park, waarbij veel hoogteverschillen door watervallen worden overbrugd. Sommige watervallen zijn meer dan 100 meter breed; een fantastisch gezicht! Vervolgens rijden we naar Pakovo Selo (Etnoland), waar u gelegenheid krijgt de lunch in een bijzondere omgeving te gebruiken (niet inclusief).

Zaterdag: Vrije dag of boottocht eiland Zlarin

Vandaag hebben we geen programma. Lekker luieren, gezellig een kopje koffie drinken op een van de terrasjes op het resort of heerlijk zwemmen in de Adriatische zee. Ook kunt u vandaag mee met de boottocht naar het eiland Zlarin (niet inclusief). Het eiland wordt ook wel het gouden, groene en koraaleiland genoemd, vanwege de prachtige kleuren. De ongerepte natuur, dichte dennenbossen, verschillende stranden en talloze verborgen kleine en grotere baaien maakt dit tot een populair eiland, dat veelvuldig bezocht wordt.

Zondag: Šibenik - Trogir - Split - Neum

We vertrekken uit Šibenik en we rijden eerst naar Trogir, één van de parels van de Dalmatische kust. Het oude centrum ligt op een schiereiland, dat het beste al wandelend verkend kan worden. U ziet de gerenoveerde St. Laurens kathedraal, het indrukwekkende Kamerlengo Fort en gebouwen in Romaanse-, Renaissance- en Barokstijl. Na dit interessante bezoek aan Trogir gaan we naar de 'witte stad' Split, één van de mooiste plaatsen aan de Dalmatische kust. In het hart van deze historische stad ligt het paleis van Diocletianus. Het wordt beschouwd als één van de oudste en best bewaarde overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het paleis is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend rijden we verder naar Neum, waar u 3 nachten logeert in het Grand Hotel Neum.

Maandag: Vrije dag of Ston en Korčula (zie Bolderman Pluspakket)

Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilanden en vandaag besteden we aandacht aan het grootste eiland van de archipel, Korčula, en het schiereiland Pelješac. We rijden eerst naar het stadje Ston op Pelješac, vooral bekend vanwege de 5,5 kilometer lange verdedigingsmuur met 40 torens en de vijf forten tussen Ston en Mali Ston. Ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston is nu een pittoresk stadje met een pleintje met terrasjes, kleine straatjes en een lokale groente- en fruitmarkt. Ook de zoutpannen net buiten de stad zijn de moeite waard. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korčula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt ook vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Het oude centrum van Korčula-stad ligt op een schiereiland en wordt omringd door de 13e-eeuwse stadsmuren. Het is zeer rijk aan monumenten, zoals de gotische St. Marcus Kathedraal, de St. Pieterskerk, het Arneri paleis en het Gabrielles paleis. Aan de 19e-eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om lekker te genieten van een drankje. Na dit bezoek keren we terug naar Neum.

Dinsdag: Vrije dag of Dubrovnik (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee naar de stad Dubrovnik, de parel van de Adria. Volgens velen de mooiste stad van de wereld. De gehele stad is omgeven door een 1940 meter lange stadsmuur, waarop u een wandeling kunt maken en van waar u het beste het oude centrum kunt bewonderen. Onder leiding van een gids gaan we Dubrovnik bezichtigen, zodat u een goed beeld krijgt van deze schitterende oude plaats.

Woensdag: Neum - Zagreb

Na een vroeg ontbijt gaan we op weg naar de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. Hier maken we onder leiding van een gids een korte stadsrondrit. Aansluitend rijden we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Donderdag: Zagreb - Zuid-Duitsland

Vandaag verlaten we Kroatië en rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Amadria Park (Solaris Resort), Šibenik

Het hotelcomplex, dat uit meerdere gebouwen bestaat, is gelegen op ca. 50 meter van het strand en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, souvenirwinkel, lift, tuin en zwembad. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie.

4* Grand Hotel Neum, Neum

Dit in 2013 gerenoveerde hotel heeft een prachtig uitzicht op zee en biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar, lift en diverse restaurants. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, airconditioning, televisie en balkon met uitzicht op zee. Wifi is in het hotel gratis.

3* Hotel I, Zagreb

Dit hotel ligt aan de zuidkant van Zagreb, nabij de Arena. Het beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Wifi is gratis in het hotel.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Reisverhaal Peter

Wat een mooie reis, voor het eerst met Bolderman. Het is even wennen, de eerste 2 lange dagen in de bus, maar vanaf Oostenrijk genoeg buiten te zien. Chauffeur/Ilse loodste ons op een prima wijze door Slovenië, Bosnië-Herzegovina en natuurlijk Kroatië. Ze wist heel veel van de geschiedenis, de oorlogen, de bevolking en de streken en steden. De hotels in Sibenik en Neum waren prima, de andere redelijk (elk een nachtje). Veel indruk maakten Trogir (met extraatje in vorm van volksdans op prachtig plein), de Krka watervallen en Dubrovnik. Amusant het bezoek aan Pakova Selo en de boottocht naar Zlarin. Deze laatste is extra, maar zeker de moeite waard. En we hadden een gezellige groep, al moet je natuurlijk even aan elkaar wennen. Een nieuwe Boldermanreis zit er zeker in!

Reisverhaal Leo

Tijdens onze Kroatië rondreis die op maandag 25-06-2018 begon onder leiding van onze chauffeur André eerst op weg naar ons eerste overnachtingshotel.
In totaal hebben wij tijdens deze reis in 6 hotels overnacht.De foto is genomen vanaf het dakterras van ons hotel in Bosnië Grand Hotel Neum.
De reis was best wel vermoeiend maar beslist de moeite waard.Onze reisleider/ chauffeur André was zeer ervaren en met de nodige humor heeft hij bijgedragen aan een mooie reis.
Alle hotels waren goed tot zeer goed te noemen met uitzondering van het overnachtingshotel in Zagreb.
Kan deze reis iedereen aanraden !

Reisverhaal Astrid

Wij zijn op 25 juni vertrokken voor de rondreis Kroatië.
Het was een prachtige reis, onze eerste busreis, maar zeker niet de laatste. 
Het is een perfecte manier om Kroatië te bezoeken. Een prachtig land met vele bezienswaardigheden, mooie steden, prachtige natuur en veel cultuur en geschiedenis. 
Onze buschauffeur Andre was een prettige reisleider. 
Dit is waarom we voor deze reis kozen, we waren aangenaam verrast over de hoge kwaliteit van de hotels. In Solaris hadden we zelfs champagne bij het ontbijt en we konden zowel binnen als buiten eten, uitzicht op de Adriatische zee.
Onze foto geeft voor ons alles weer, het is een samenvatting van hoe vakantie kan zijn. 

Reisverhaal Fam. Van Lent

Hierbij onze foto's vanaf het eiland Korcula tijdens de 12-daagse rondreis Kroatie met vertrek op 18 september jl. Wij hebben genoten van deze prachtige reis met dank aan onze geweldige chauffeur en het gezellige reisgezelschap. 

12 dagen Rondreis Kroatië

174 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
179 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:32:37 | 0,67 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch