12 dagen Rondreis Kroatië

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Al het moois van Kroatië verpakt in één rondreis. Bolderman Excursiereizen neemt u mee door heel Kroatië. We beginnen op het schiereiland Istrië en reizen verder via de prachtige Kroatische kust van plaats naar plaats. Zeer interessante steden en pittoreske plaatsjes, vaak daterend uit de Venetiaanse en Romeinse tijd en gelegen in een schitterende natuur, zorgen voor een onvergetelijke reis. Tijdens deze rondreis Kroatië verblijven we in goede 3* en 4* hotels, van waaruit we o.a. de steden Zadar, Trogir, Split en Dubrovnik gaan bezoeken. Ook het Nationaal Park Krka met zijn watervallen en het eiland Korčula staan deze reis op het programma. Een prachtige rondreis die zeker lang in uw geheugen gegrift zal blijven. Boek deze 12-daagse rondreis Kroatië vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Optioneel Krka watervallen
  • Optionele dagtocht Dubrovnik met gids
  • Bezoek Šibenik en Zadar o.l.v. een gids
  • Bezoek Split o.l.v. een gids
  • Optionele boottocht eiland Zlarin
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
LET OP! Voor de rondreis Kroatië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Kroatië

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap gaat de reis met bestemming Kroatië beginnen. Met verschillende stops rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Portorož (of omgeving)

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden door Oostenrijk naar Portorož (of omgeving), waar we aan het einde van de dag aankomen bij ons hotel. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd.

Woensdag: Portorož (of omgeving) - Opatija - Tisno (of omgeving)

We vertrekken na het ontbijt uit Portorož (of omgeving) en passeren de grens met Kroatië. In de mooie badplaats Opatija houden we een pauze. Dan vervolgen we onze route via Senj en Vratnik via het Kroatische binnenland naar Tisno (of omgeving), waar we tegen de avond bij ons hotel arriveren. Hier verblijven wij de komende vier nachten.

Donderdag: Šibenik en Zadar

's Ochtends brengen we o.l.v. een lokale gids een bezoek aan het centrum van Šibenik. Het hart van dit stadje wordt gevormd door de kathedraal en het mooie raadhuis. Er zijn toeristische straatjes, maar ook smalle steegjes met trapjes waar een serene rust hangt. De lunch kunt u op eigen gelegenheid gebruiken in het sfeervolle Šibenik, waarna we verder rijden naar Zadar. Deze prachtige stad is rijk aan historische bouwwerken, waarvan u er een aantal zult zien tijdens de stadswandeling o.l.v. een gids. Aan de diverse bouwstijlen kunt u zien dat de stad overheerst is geweest door o.a. de Romeinen, Hongaren, Venetianen, Fransen en Oostenrijkers. Bekend zijn de St. Anastasiakathedraal, het Romeins Forum en de Venetiaanse stadspoort. Voor de liefhebbers zijn er in Zadar een archeologisch en een maritiem museum. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Krka watervallen en Pakovo Selo

Na het ontbijt gaan we naar het Nationaal Park Krka, dat u kunt bezoeken. In de loop der jaren heeft de rivier Krka hier een indrukwekkende kloof gevormd. De rivier vervolgt zijn weg door het park, waarbij veel hoogteverschillen door watervallen worden overbrugd. Sommige watervallen zijn meer dan 100 meter breed; een fantastisch gezicht! Vervolgens rijden we naar Pakovo Selo (Etnoland), waar u gelegenheid heeft van een lunch in een zeer bijzondere omgeving te genieten (niet inclusief).

Zaterdag: Vrije dag of boottocht eiland Zlarin

Vandaag hebben we geen programma. Lekker luieren, gezellig een kopje koffie drinken op één van de terrasjes van het resort of heerlijk zwemmen in de Adriatische zee: de keuze is aan u. Ook kunt u vandaag mee met een boottocht naar het eiland Zlarin (niet inclusief). Het eiland wordt ook wel het gouden, groene en koraaleiland genoemd, vanwege de vele prachtige kleuren. De ongerepte natuur, dichte dennenbossen, verschillende stranden en talloze verborgen kleine en grotere baaien maken dit tot een populair eiland, dat veelvuldig bezocht wordt.

Zondag: Tisno - Trogir - Split - Neum

We vertrekken uit Tisno en rijden eerst naar Trogir, één van de parels van de Dalmatische kust. Het oude centrum ligt op een schiereiland, dat het beste al wandelend verkend kan worden. U ziet de gerenoveerde St. Laurens kathedraal, het indrukwekkende Kamerlengo Fort en gebouwen in Romaanse-, Renaissance- en barokstijl. Aansluitend vervolgen we onze route naar de 'witte stad' Split, één van de mooiste plaatsen aan de Dalmatische kust. In het hart van deze historische stad ligt het paleis van Diocletianus. Het wordt beschouwd als één van de oudste en best bewaarde overblijfselen uit de Romeinse tijd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Split zullen we de stad gaan bezichtigen met een gids. Na dit bezoek rijden we verder naar Neum, waar we drie nachten verblijven in het Grand Hotel Neum.

Maandag: Vrije dag of Ston en Korčula (zie Bolderman Pluspakket)

Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1.000 eilanden en vandaag bezoeken we met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt het grootste eiland van de archipel, Korčula. We rijden eerst naar het stadje Ston op het schiereiland Pelješac, vooral bekend vanwege de 5,5 kilometer lange verdedigingsmuur met 40 torens en de vijf forten tussen Ston en Mali Ston. Ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston is nu een pittoresk stadje met een pleintje met terrasjes, kleine straatjes en een lokale groente- en fruitmarkt. Ook de zoutpannen net buiten de stad zijn de moeite waard. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korčula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Het oude centrum van Korčula-stad ligt op een schiereiland en wordt omringd door de 13e-eeuwse stadsmuren. Het is zeer rijk aan monumenten, zoals de gotische St. Marcus Kathedraal, de St. Pieterskerk, het Arneri paleis en Gabrielles paleis. Aan de 19e-eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om lekker te genieten van een drankje. Na dit bezoek keren we terug naar Neum.

Dinsdag: Vrije dag of Dubrovnik (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee naar de indrukwekkende stad Dubrovnik, de 'parel van de Adria'. Volgens velen de mooiste stad ter wereld. Het stadscentrum is omgeven door een 1.940 meter lange stadsmuur, waarop u een wandeling kunt maken en van waar u het beste het oude centrum kunt bewonderen. Onder leiding van een gids gaan we Dubrovnik bezichtigen, zodat u een goed beeld krijgt van deze schitterende oude plaats.

Woensdag: Neum - Zagreb/Ljubljana

Na een vroeg ontbijt gaan we op weg in noordelijke richting naar ons overnachtingshotel in (de omgeving van) Zagreb of Ljubljana. Voor we naar ons hotel gaan, maken we een korte stadstour door de Zagreb. 

N.B. Indien de overnachting in de omgeving van Ljubljana is, heeft u voor u naar het hotel gaat vrije tijd in het leuke centrum van Ljubljana.

Donderdag: Zagreb/Ljubljana - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Rondreis Kroatië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Borovnik, Tisno

Het hotel is gelegen in het centrum van het pittoreske dorpje Tisno. Het is voorzien van een receptie, restaurant, bar, lift, zwembad en terras. De kamers beschikken allen over een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

4* Grand Hotel Neum, Neum

Dit hotel heeft een prachtig uitzicht op zee en biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar, lift en diverse restaurants. Alle kamers beschikken over een televisie, airconditioning, balkon met uitzicht op zee en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

3* Hotel Laguna, Zagreb

Hotel Laguna ligt dicht bij het Dražen Petrović basketbalcentrum en de Dom Sportova Hall in Zagreb.
Dit hotel beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt met de Euro (€) betaald en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark of  Euro (€).

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Reisverhaal Petra

Ondergaande zon, gezien vanaf Grand Hotel Neum, net over de grens in Bosnië-Herzegovina. 
Ondergaande zon achter een olijfboompje, gezien vanaf Grand Hotel Neum, net over de grens in Bosnië-Herzegovina. 
Beide foto's: T haventje van het eiland Korčula, 
De kerktoren in Tisno.
Een bijzondere maan in Tisno. 
Een non in Split. 
Ondergaande zon, gezien vanaf Grand Hotel Neum, in de infinnity pool, net over de grens in Bosnië-Herzegovina.   
Een eenzaam bootje met het eiland Korčula op de achtergrond 

Reisverhaal Marget

Hierbij een paar van vele mooie plaatjes die ik heb gemaakt van een geweldige reis. Foto's van Dubrovnik, Trogir en bij de Krka watervallen.

Reisverhaal Jose

Afgelopen vrijdag thuis gekomen van een FANTASTISCHE excursie rondreis Kroatië. We hadden ilse als chauffeur, wat een kanjer. Zelfs de kleinste straatjes draaide ze de bus in.

Reisverhaal Marlie

Terug van een geweldige 12 daagde rondreis door Kroatië! Met een super chauffeur en reisgids Ilse!
Wat hebben we genoten van deze prachtige reis!

Reisverhaal Simone

Nu een kleine week terug van de 12-daagse rondreis Kroatië
Een leuke reis met veel gezellige mensen! Onze chauffeusse Ilse, echt top hoeveel zij weet zeg. Door haar is de vakantie van velen nog beter geworden dan hij al was!

Reisverhaal Mennard

Ons laatste hotel in denkendorf morgen weer naar Nederland zoveel gezien en veel gereisd Kroatië rondreis 12 dagen met chauffeur ilse,

Reisverhaal Thea

Alweer een week thuis van een fantastische reis van 12 dagen door Kroatië. Ilse, je was een kanjer! Bedankt,

Reisverhaal Lia en Gerrit

Wat mooie foto's van onze Rondreis Kroatië.
Wat hebben wij genoten.

Reisverhaal Magriet

Foto 1;haventje in Opatija.
Foto2;omgeving Jasenice.
Foto 3;kunst op straat in Sibenik.
Foto4;De leeuwenpoort in Zadar.
Foto 5;Paleis van Diocletianus in Split.
Foto 6 ;Baai in Dubrovnik.
Foto 7; kabelbaantje in Zagreb.
Foto 8;monument van Drazen Petrovic in Zagreb.

De reis voerde ons langs prachtige steden en stadjes. Mogelijkerwijs zijn de eerste 7 fotoplekken bij sommige mensen bekend. Waarschijnlijk geldt dit niet voor foto 8. Iedere inwoner van Kroatië kent echter Drazen Petrovic,wiens bijnaam “Mozart of Basketbal” is. Zowel in zijn geboortestad Sibenik,als in Zagreb (foto) wordt hij geeerd met een standbeeld. Met veel plezier kijken wij terug op onze reis door Kroatië.

Reisverhaal Annemarie

Ik ben gisteren thuisgekomen van een prachtige 12daagse rondreis door Kroatië. Je ziet zoveel dat je het gevoel hebt dat je weken bent weggeweest.

Reisverhaal Emma

Een zeer kleine impressie van de schitterende 12 daagse Kroatië reis met een fantastische chauffeur/reisleidster Ilse en een fijne groep. Slovenië, Kroatië en Bosnia-Herzegovina: prachtige landen! En de watervallen van Krka. Zo ontzettend mooi!

Reisverhaal Astrid

Wij zijn vertrokken voor de rondreis Kroatië.
Het was een prachtige reis, onze eerste busreis, maar zeker niet de laatste. 
Het is een perfecte manier om Kroatië te bezoeken. Een prachtig land met vele bezienswaardigheden, mooie steden, prachtige natuur en veel cultuur en geschiedenis. 
Onze buschauffeur Andre was een prettige reisleider. 
Dit is waarom we voor deze reis kozen, we waren aangenaam verrast over de hoge kwaliteit van de hotels. In Solaris hadden we zelfs champagne bij het ontbijt en we konden zowel binnen als buiten eten, uitzicht op de Adriatische zee.
Onze foto geeft voor ons alles weer, het is een samenvatting van hoe vakantie kan zijn. 

Reisverhaal Fam. Van Lent

Hierbij onze foto's vanaf het eiland Korcula tijdens de 12-daagse rondreis Kroatie met vertrek op 18 september jl. Wij hebben genoten van deze prachtige reis met dank aan onze geweldige chauffeur en het gezellige reisgezelschap. 

Reisverhaal Peter

Wat een mooie reis, voor het eerst met Bolderman. Het is even wennen, de eerste 2 lange dagen in de bus, maar vanaf Oostenrijk genoeg buiten te zien. Chauffeur/Ilse loodste ons op een prima wijze door Slovenië, Bosnië-Herzegovina en natuurlijk Kroatië. Ze wist heel veel van de geschiedenis, de oorlogen, de bevolking en de streken en steden. De hotels in Sibenik en Neum waren prima, de andere redelijk (elk een nachtje). Veel indruk maakten Trogir (met extraatje in vorm van volksdans op prachtig plein), de Krka watervallen en Dubrovnik. Amusant het bezoek aan Pakova Selo en de boottocht naar Zlarin. Deze laatste is extra, maar zeker de moeite waard. En we hadden een gezellige groep, al moet je natuurlijk even aan elkaar wennen. Een nieuwe Boldermanreis zit er zeker in!

Reisverhaal Leo

Tijdens onze Kroatië rondreis die op maandag begon onder leiding van onze chauffeur André eerst op weg naar ons eerste overnachtingshotel.
In totaal hebben wij tijdens deze reis in 6 hotels overnacht.De foto is genomen vanaf het dakterras van ons hotel in Bosnië Grand Hotel Neum.
De reis was best wel vermoeiend maar beslist de moeite waard.Onze reisleider/ chauffeur André was zeer ervaren en met de nodige humor heeft hij bijgedragen aan een mooie reis.
Alle hotels waren goed tot zeer goed te noemen met uitzondering van het overnachtingshotel in Zagreb.
Kan deze reis iedereen aanraden !

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:10:32 | 0,06 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch