telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Noord-West Schotland en het eiland Bute

vanaf € 699,-

Deze reis naar Schotland laat u kennis maken met de mooiste bezienswaardigheden in zowel de Lowlands als de Highlands. Schotland is adembenemend ruig en zeer afwisselend. U ziet eenzame dalen, grillige bergen, prachtige meren en steeds veranderende luchten. In de Lowlands maken we een koninklijke tocht naar Braemar, een favoriete bestemming van de Engelse Koninklijke familie. We komen door de Trossachs, bezoeken het Isle of Bute en natuurlijk bezichtigen we Edinburgh. In de Highlands geniet u niet alleen van de schitterende natuur, maar maakt u ook kennis met de Schotse whisky. Natuurlijk brengen wij u ook naar één van de bekendste meren van Schotland, het veelbezongen Loch Lomond. Kortom, een indrukwekkende reis naar Schotland, die u niet snel zult vergeten!

 • Excursie Edinburgh o.l.v. lokale gids
 • Excursie eiland Bute
 • Bezoek Loch Lomond
 • Optionele boottocht Ullapool
 • Bezoek Trossachs
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.

Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noordwest Schotland en het eiland Bute

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Nadat u met één van onze servicelijnen op ons centrale overstappunt bent aangekomen krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden wij via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier schepen we in op de ferry die ons naar Dover brengt. Na aankomst in Dover rijden we naar ons hotel in Midden-Engeland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Midden-Engeland - Blairgowrie

Over de Engelse autowegen rijden we via Manchester en Carlisle naar de grens met Schotland. Via Perth bereiken we in de loop van de middag Blairgowrie, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Woensdag: Braemar, Ballater en Glamis

Na het ontbijt rijden we eerst naar het plaatsje Braemar, dat gelegen is in het Cairngorms National Park en onderdeel is van de Schotse Hooglanden. Het plaatsje dankt haar bekendheid o.a. aan het Braemar Castle en de Highlands games. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar het stadje Ballater, gelegen aan de rivier de Dee. Hier kunt u op eigen gelegenheid ergens lunchen. In de loop van de middag rijden we verder via de Cairngorm Mountains naar het dorpje Glamis. Hier krijgt u gelegenheid om door het dorpje te wandelen, maar we raden u zeker ook aan om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Glamis Castle. Dit kasteel stamt uit de 14e eeuw en is in de 17e eeuw grotendeels herbouwd. Aansluitend rijden we terug naar Blairgowrie.

Donderdag: Vrije dag of Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt indelen. Wanneer u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op dagtocht naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Wij maken onder leiding van een gids een rondrit door de stad, waarbij u de belangrijkste gebouwen te zien krijgt. We rijden over de Royal Mile van Canongate tot Castle Hill. Ook krijgt u de gelegenheid om te winkelen, het kasteel te bezoeken of iets te drinken in een pub in het gezellige centrum. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Blairgowrie - Pitlochry - Newtonmore - Ullapool

Wij vertrekken uit Blairgowrie en rijden via Dunkeld naar het plaatsje Pitlochry, waar we bij de stuwdam even stoppen om de vistrap te zien. Volwassen zalm uit de oceaan zwemt hier de Tummel op om in de bergbeken kuit te schieten. Daarna rijden we via Aviemore naar Newtonmore, waar we op de kunstmatige berg bij Kingussie de Ruthven Barracks zien. Deze kazerne werd gebouwd in 1718 voor het leger, dat de Hooglanden moest controleren. In het Highland Folk Museum zijn woningen en bedrijfsgebouwen te zien, allemaal afkomstig uit het gebied van de Hooglanden. Vervolgens rijden we via Inverness naar een van de mooiste dorpen in Schotland, het bekende Ullapool. Hier verblijven wij drie nachten.

Zaterdag: Vrije dag of optionele boottocht

In Ullapool kunt u vandaag heerlijk rondwandelen. Ook bestaat de mogelijkheid om een prachtige boottocht te maken (niet inbegrepen). Eenmaal op het Loch Broom heeft u grote kans om dolfijnen, zeehonden of zelfs orka’s te spotten. Ook kunt u genieten van fraaie vergezichten op de westkust van Schotland en ziet u op de rotsen vogelkolonies.

Zondag: The North West of Scotland

Vandaag maken we een tocht door het fantastische noordwesten van Schotland, 'Britain's last wildernis'. Via een schitterende route langs zee, lochs, rivieren en heidevelden rijden we naar Durness in het noordelijkste deel van Schotland, met een prachtig zilveren zandstrand. Daarna rijden we langs Loch Eriboll, een zeearm aan de noordkust van Schotland, over de Kyle of Tongue. Hier hebben we een spectaculair uitzicht op het bergmassief Ben Loyal. We vervolgen onze route naar Altnaharra, een leuk gehucht in het hart van Sutherland, voordat we aankomen bij Lairg en de Falls of Shin. Tot slot rijden we door Glen Oykel, een gebied met lage beboste heuvels en brede valleien die adembenemend zijn, terug naar ons hotel.

Maandag: Ullapool - Fort William - Loch Lomond - Dunoon

We vertrekken uit Ullapool en rijden langs het zuidelijke deel van Loch Ness naar het 18e-eeuwse Fort Augustus, gebouwd door het Engelse leger om Schotse opstandelingen in bedwang te houden. We rijden vervolgens langs Loch Lochy en bereiken Fort William, nu een moderne stad. Het Fort, genoemd naar onze stadhouder-koning Willem III, is geheel verdwenen. Vanuit Fort William ziet u de imposante Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. We volgen een mooie route via de Glen Falloch en komen aan bij het prachtige Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van het land. Via Arrochar bereiken we Dunoon, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag of het eiland Bute (zie Bolderman pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op een interessante tocht over het eiland Bute. We rijden eerst naar het plaatsje Colintraive, waar we de ferry nemen naar Rhubodach op het eiland Bute. Tijdens de rondrit over het eiland brengen we een bezoek aan Rothesay, de hoofdstad van het eiland. Midden in het stadje ligt het indrukwekkende Rothesay Castle, gebouwd rond 1200. In de 16e eeuw is het kasteel uitgebreid met een groot poortgebouw, waarin zich een prachtige ridderzaal bevindt. We vervolgen onze weg en rijden naar het neogotische Mount Stuart House met zijn mooie tuinen. Na dit bezoek rijden we terug naar de ferry die ons weer naar het vaste land brengt.

Woensdag: Dunoon - Inveraray - de Trossachs - Prestwick

Na het ontbijt vertrekken we uit Dunoon naar Inveraray voor een kort bezoek. Een trekpleister in dit leuke dorp is Inveraray Jail, een gevangenismuseum. Vervolgens rijden wij naar het kleurrijke Nationale Park de Trossachs, een romantisch gebied met vele meren. Schrijvers vonden in dit gebied hun inspiratie. Walter Scott schreef hier bijvoorbeeld een aantal romans. Ook leefde hier ooit de Schotse volksheld Rob Roy. We houden hier een pauze in Luss, aan het bekende Loch Lomond. Via Glasgow rijden we naar ons hotel in de omgeving van Prestwick.

Donderdag: Prestwick - Midden-Engeland

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar de Schots-Engelse grens. Vandaar vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar we tegen de avond aankomen.

Vrijdag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt starten we aan de laatste etappe naar Dover, waar we inschepen op de ferry naar Calais. Daar aangekomen rijden we via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Noord-West Schotland en het eiland Bute

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Inet

Weer thuis na een heerlijke 12-daagse reis naar Schotland met het eiland Bute. Een reis met overweldigend mooie natuur, wildlife, schilderachtige havenplaatsjes, kastelen en gezellige pubs met leuke muziek. Als je dan ook nog door topchauffeur Coen met de bus van Bolderman overal naar toegereden wordt kunnen we weer terugkijken op een zeer geslaagde vakantie!

Reisverhaal Myriam

Weer terug van een heerlijke reis naar Schotland met het eiland Bute. Coen was een TOP chauffeur /reisleider met veel verrassingen. Die ik niet verraad.🤣 En we hebben erg geboft met het weer en de gezellige groep.

Reisverhaal Gerard

Net terug van onze 12 daagse reis door Noord-West Schotland wat heeft ons die reis verrast, mede door het weer, onze enthousiaste chauffeur Coen(wat een topper) en de leuke groep mensen. Niet verwacht dat we zo,n mooie en leuke vakantie hebben gehad.👍

Reisverhaal Guus Susan

Een mooie reis gehad 12 dagen naar Schotland en eiland Bute en een geweldig goede chauffeur en gids Coen deze reis is echt een aanrader

Reisfilm Jaap

Indrukken van een rondreis door Noord-West Schotland

Reisverhaal Henk

Hierbij enkele foto's van onze reis door "Fascinerend Schotland".

-Foto 1 is genomen vanaf de "boulevard" van Ullapool waarbij de ondergaande zon zich een weg probeert te banen door de bewolking.

-Foto 2 is tijdens een mooie bergwandeling gemaakt afwisselend met zon, regen en onheilspellende wolken.

-Op foto 3 is in de verte nog de haven van Ullapool te zien.

Deze reis is mede door chauffeur Coen een onvergetelijke ervaring geweest.
Voor ons is Schotland: schitterende natuur, een klimaat wat per minuut kan veranderen, mysterieuze sfeer.
Kortom: een geweldige vakantie!

Reisverhaal Geert en Wilma

Als eerst wil ik vermelden dat alles tot in de puntjes geregeld is en dat we een heerlijke vakantie hebben gehad en de complimenten aan de chauffeur want die hebben ook een hele grote bijdrage geleverd aan de zo fijne vakantie, deze vakantie zal ons zeker bij blijven en het is echt niet de laatste keer dat we naar Schotland zijn geweest  
 
Foto is gemaakt tijdens de 12 daagse Rondreis Fascinerend Schotland en het eiland Bute, in de periode van 6 t/m 17 augustus 2018in het 

Deze foto heb ik zelf gemaakt tijdens een avond wandeling in het plaatsje Ullapool, bij zonsondergang in het haventje van Ullapool, het van zo fascinerend we hebben met verwondering naar staan kijken, dit duurde maar enkele minuten. met een woord Geweldig MOOI  
 
Graag deel ik deze foto met andere, het moment van deze foto heeft ons echt aangegrepen. Hoe mooi Schotland is. een land om verliefd op de te worden. We hebben zoveel moois gezien en die beelden staan op ons netvlies.

Reisverhaal Peter

Bijgevoegde foto is gemaakt in Ullapool tijdens onze 12 daagse vakantie naar fascinerend Schotland met het eiland Bute.
Wij zijn daar op vakantie geweest van 6 augustus tot 17 augustus.
Deze foto heb ik zelf gemaakt tijdens de ondergaande zon bij het haventje in Ullapool,
Bijzonder is dat luttele seconden later de ondergaande zon niet meer te zien was.

12 dagen Noord-West Schotland en het eiland Bute

222 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
228 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:22:06 | 0,69 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch