telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Noord-West Schotland en het eiland Bute

vanaf € 799,-

Deze reis naar Schotland laat u kennis maken met de mooiste bezienswaardigheden in zowel de Lowlands als de Highlands. Schotland is adembenemend ruig en zeer afwisselend. U ziet eenzame dalen, grillige bergen, prachtige meren en steeds veranderende luchten. In de Lowlands maken we een koninklijke tocht naar Braemar, een favoriete bestemming van de Engelse Koninklijke familie. We komen door de Trossachs, bezoeken het Isle of Bute en natuurlijk bezichtigen we Edinburgh. In de Highlands geniet u niet alleen van de schitterende natuur, maar maakt u ook kennis met de Schotse whisky. Natuurlijk brengen wij u ook naar één van de bekendste meren van Schotland, het veelbezongen Loch Lomond. Kortom, een indrukwekkende reis naar Schotland, die u niet snel zult vergeten!

 • Bezoek Edinburgh
 • Excursie eiland Bute
 • Bezoek Loch Lomond
 • Treinrit; The Far North Line
 • Bezoek Cairngorms National Park & Trossachs
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noord-West Schotland en het eiland Bute

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Nadat u met één van onze servicelijnen op ons centrale overstappunt bent aangekomen krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden wij via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier schepen we in op de ferry die ons naar Dover brengt. Na aankomst in Dover rijden we naar ons hotel in Midden-Engeland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Midden-Engeland - East Kilbride

Over de Engelse autowegen rijden we via Manchester en Carlisle naar de grens met Schotland. In de loop van de middag bereiken we East Kilbride voor diner en overnachting.

Woensdag: East Kilbride - Edinburgh - Aberdeen

Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. We rijden over de Royal Mile van Canongate tot Castle Hill. Ook krijgt u de gelegenheid om te winkelen, het kasteel te bezoeken of iets te drinken in een pub in het gezellige centrum. In de loop van de middag rijden we door naar Aberdeen waar we twee nachten verblijven.

Donderdag: Cairngorms National Park - Ballater, Braemar, Glenshee en Glamis

Wij vertrekken uit Aberdeen voor een prachtige dagtocht door het Cairngorms National Park. We bezoeken allereerst het stadje Ballater, gelegen aan de rivier de Dee. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Braemar, gelegen in het Cairngorms National Park en een onderdeel van de Schotse Hooglanden. Het plaatsje dankt zijn bekendheid o.a. aan het Braemar Castle en de Highlands Games. Hier kunt u op eigen gelegenheid ergens lunchen. We vervolgen onze weg via een prachtige route over de Cairnwell Pass, gelegen tussen Braemar en Glenshee, om uiteindelijk via de Cairngorm Mountains het dorpje Glamis te bereiken. Hier krijgt u gelegenheid om door het dorpje te wandelen, maar we raden u zeker ook aan om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Glamis Castle. Dit kasteel stamt uit de 14e eeuw en is in de 17e eeuw grotendeels herbouwd. Aansluitend rijden we terug naar Aberdeen.

Vrijdag: Aberdeen - Inverness - Wildlife Cruise - Dornoch

Na het ontbijt vertrekken we richting Inverness, gelegen in het noordoosten van het land. Het is de culturele hoofdstad van de Hooglanden. U heeft de mogelijkheid om de kathedraal of the Old High Church te bezoeken. Er is ook een gezellige overdekte markt en het eigentijdse Museum en Art Gallery. Na de lunch heeft u de mogelijkheid (niet inbegrepen) om een mooie Wildlife Cruise te maken over het Moray Firth. De Moray Firth is de thuisbasis van een prachtig scala aan dieren in het wild, van zeehonden, dolfijnen en otters tot een overvloed aan vogels. Een gids is aan boord om u te vertellen over de folklore en fauna in het gebied en omliggende omgeving. In de loop van de middag vervolgen we onze route naar Dornoch, waar we drie nachten verblijven.

Zaterdag: Vrije dag of Far North Line (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen, als u het Pluspakket heeft bijgeboekt gaat u mee voor de dagtocht en treinrit met de Far North Line. De chauffeur brengt u naar het station in Tain, waar u op de Far North Line stapt. Zoals de naam doet vermoeden, brengt deze trein u naar het uiterste noorden van Schotland! Het traject voert eerst nog langs de Noordzeekust, maar buigt al snel landinwaarts, langs moerassen, valleien, zalmrivieren en de meest afgelegen stationnetjes. Door de uitgestrektheid waant u zich aan het eind van de bewoonde wereld! In Thurso wacht de chauffeur u op en rijden we naar het meest noordelijk gelegen dorp van Groot-Brittannië: John o’ Groats. Het uitzicht vanaf het nabijgelegen Duncansby Head is werkelijk fenomenaal! Waar de Noordzee en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, rijzen steile kliffen als naalden uit de ruige zee omhoog! Het iets zuidelijker gelegen Wick heeft haar oorsprong uit de tijd van de Vikingen. De restanten van het kasteel, gelegen aan een grillige baai, zijn hier nog de stille getuigen van. Via een mooie route langs de Noordzeekust rijden we terug naar ons hotel in Dornoch.

Zondag: The North West of Scotland

Vandaag maken we met een lokale bus een tocht door het fantastische noordwesten van Schotland, 'Britain's last wildernis'. Via een schitterende route langs zee, lochs, rivieren en heidevelden rijden we naar Durness in het noordelijkste deel van Schotland, met een prachtig zilveren zandstrand. Daarna rijden we langs Loch Eriboll, een zeearm aan de noordkust van Schotland, over de Kyle of Tongue. Hier hebben we een spectaculair uitzicht op het bergmassief Ben Loyal. We vervolgen onze route naar Altnaharra, een leuk gehucht in het hart van Sutherland, voordat we aankomen bij Lairg en de Falls of Shin. Tot slot rijden we door Glen Oykel, een gebied met lage beboste heuvels en brede valleien die adembenemend zijn, terug naar ons hotel.

Maandag: Loch Ness - Fort William - Glencoe - Loch Lomond - Dunoon

We vertrekken uit Dornoch en rijden langs het zuidelijke deel van Loch Ness naar het 18e-eeuwse Fort Augustus, gebouwd door het Engelse leger om Schotse opstandelingen in bedwang te houden. We rijden vervolgens langs Loch Lochy en bereiken Fort William, nu een moderne stad. Het Fort, genoemd naar onze stadhouder-koning Willem III, is geheel verdwenen. Vanuit Fort William ziet u de imposante Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. We volgen een prachtige route over de Glencoe Pass, via de Glen Falloch en komen aan bij het prachtige Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van het land. Via Arrochar bereiken we Dunoon, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag of het eiland Bute (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op een interessante tocht over het eiland Bute. We rijden eerst naar het plaatsje Colintraive, waar we de ferry nemen naar Rhubodach op het eiland Bute. Tijdens de rondrit over het eiland brengen we een bezoek aan Rothesay, de hoofdstad van het eiland. Midden in het stadje ligt het indrukwekkende Rothesay Castle, gebouwd rond 1200. In de 16e eeuw is het kasteel uitgebreid met een groot poortgebouw, waarin zich een prachtige ridderzaal bevindt. We vervolgen onze weg en rijden naar het neogotische Mount Stuart House met zijn mooie tuinen. Na dit bezoek rijden we terug naar de ferry die ons weer naar het vaste land brengt.

Woensdag: Dunoon - Inveraray - de Trossachs - Prestwick

Na het ontbijt vertrekken we uit Dunoon naar Inveraray voor een kort bezoek. Een trekpleister in dit leuke dorp is Inveraray Jail, een gevangenismuseum. Vervolgens rijden wij naar het kleurrijke Nationale Park de Trossachs, een romantisch gebied met vele meren. Schrijvers vonden in dit gebied hun inspiratie. Walter Scott schreef hier bijvoorbeeld een aantal romans. Ook leefde hier ooit de Schotse volksheld Rob Roy. We houden hier een pauze in Luss, aan het bekende Loch Lomond. Via Glasgow rijden we naar ons hotel in de omgeving van Prestwick.

Donderdag: Prestwick - Midden-Engeland

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar de Schots-Engelse grens. Vandaar vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar we tegen de avond aankomen.

Vrijdag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt starten we aan de laatste etappe naar Dover, waar we inschepen op de ferry naar Calais. Daar aangekomen rijden we via de Franse en Belgische autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Noord-West Schotland en het eiland Bute

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Henk

Hierbij enkele foto's van onze reis door "Fascinerend Schotland".

-Foto 1 is genomen vanaf de "boulevard" van Ullapool waarbij de ondergaande zon zich een weg probeert te banen door de bewolking.

-Foto 2 is tijdens een mooie bergwandeling gemaakt afwisselend met zon, regen en onheilspellende wolken.

-Op foto 3 is in de verte nog de haven van Ullapool te zien.

Deze reis is mede door chauffeur Coen een onvergetelijke ervaring geweest.
Voor ons is Schotland: schitterende natuur, een klimaat wat per minuut kan veranderen, mysterieuze sfeer.
Kortom: een geweldige vakantie!

Reisverhaal Geert en Wilma

Als eerst wil ik vermelden dat alles tot in de puntjes geregeld is en dat we een heerlijke vakantie hebben gehad en de complimenten aan de chauffeur want die hebben ook een hele grote bijdrage geleverd aan de zo fijne vakantie, deze vakantie zal ons zeker bij blijven en het is echt niet de laatste keer dat we naar Schotland zijn geweest  
 
Foto is gemaakt tijdens de 12 daagse Rondreis Fascinerend Schotland en het eiland Bute.

Deze foto heb ik zelf gemaakt tijdens een avond wandeling in het plaatsje Ullapool, bij zonsondergang in het haventje van Ullapool, het van zo fascinerend we hebben met verwondering naar staan kijken, dit duurde maar enkele minuten. met een woord Geweldig MOOI  
 
Graag deel ik deze foto met andere, het moment van deze foto heeft ons echt aangegrepen. Hoe mooi Schotland is. een land om verliefd op de te worden. We hebben zoveel moois gezien en die beelden staan op ons netvlies.

Reisverhaal Inet

Weer thuis na een heerlijke 12-daagse reis naar Schotland met het eiland Bute. Een reis met overweldigend mooie natuur, wildlife, schilderachtige havenplaatsjes, kastelen en gezellige pubs met leuke muziek. Als je dan ook nog door topchauffeur Coen met de bus van Bolderman overal naar toegereden wordt kunnen we weer terugkijken op een zeer geslaagde vakantie!

Reisverhaal Myriam

Weer terug van een heerlijke reis naar Schotland met het eiland Bute. Coen was een TOP chauffeur /reisleider met veel verrassingen. Die ik niet verraad.🤣 En we hebben erg geboft met het weer en de gezellige groep.

Reisverhaal Gerard

De 12 daagse reis door Noord-West Schotland wat heeft ons die reis verrast, mede door het weer, onze enthousiaste chauffeur Coen(wat een topper) en de leuke groep mensen. Niet verwacht dat we zo,n mooie en leuke vakantie hebben gehad.👍

Reisverhaal Guus Susan

Een mooie reis gehad 12 dagen naar Schotland en eiland Bute en een geweldig goede chauffeur en gids Coen deze reis is echt een aanrader

Reisfilm Jaap

Indrukken van een rondreis door Noord-West Schotland

Reisverhaal Peter

Bijgevoegde foto is gemaakt in Ullapool tijdens onze 12 daagse vakantie naar fascinerend Schotland met het eiland Bute.
Deze foto heb ik zelf gemaakt tijdens de ondergaande zon bij het haventje in Ullapool,
Bijzonder is dat luttele seconden later de ondergaande zon niet meer te zien was.

12 dagen Noord-West Schotland en het eiland Bute

240 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
249 beoordelingen
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,5
 • Contact met Bolderman 8,6
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:39:36 | 0,44 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch