12 dagen Rondreis Roemenië

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Roemenië, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een land vol bezienswaardigheden en misschien wel het mooiste land van Oost-Europa. Een land dat voor veel toeristen nog een vrij onbekende bestemming is. Tijdens deze rondreis Roemenië ziet u de Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden uit het verleden, de houten huizen en kerken in de traditionele streek Maramures en de overweldigende natuur van de Karpaten. We rijden over het platteland, waar we kennismaken met de Roemeense dorpen en de gastvrije bevolking, we zien het schitterende Karpatengebergte en natuurlijk de hoofdstad Boekarest. U ziet ook taferelen uit lang vervlogen tijden; authentieke houten karren die worden voortgetrokken door ossen, herders die met hun kuddes rond trekken, akkerland dat nog altijd met de hand bewerkt wordt en kleurrijke zigeunerfamilies. Boek deze indrukwekkende rondreis Roemenië bij Bolderman Excursiereizen, een reis die u niet snel zult vergeten!

 • Al jaren een TOP reis
 • Nederlandssprekende gids in Roemenië
 • Boekarest
 • Optonieel burcht van Dracula
 • Bucovina gebied
 • Optionele excursie Brașov
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Roemenië

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Boedapest

Na het passeren van de Oostenrijkse grens rijden we door het mooie Wienerwald naar de Hongaarse grens. Via Györ komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in de omgeving van Boedapest.

Woensdag: Omgeving Boedapest - Timisoara - Arad (zie Bolderman Pluspakket)

We rijden door het landelijke zuiden van Hongarije naar de Hongaars-Roemeense grens. Na het vervullen van de grensformaliteiten rijden we naar Timisoara. Hier maken we kennis met onze lokale gids en gebruiken we de lunch (zie Pluspakket). Timisoara heeft vanaf de 18e eeuw de bijnaam 'klein Wenen' gekregen. De stad is ook bekend als het punt waar in december 1989 via de gereformeerde pastoor Laszlo Tokes de revolutie tegen Nicolae Ceaușescu is begonnen. Tijdens een stadswandeling zal de gids niet alleen over de mooie gebouwen vertellen maar zeker ook over de vreselijke dagen van december 1989. Vervolgens rijden we naar Arad voor een korte stadsrondrit en waar we voor het eerst overnachten in Roemenië.

Donderdag: Arad - Sibiu - Predeal (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken uit de stad Arad en rijden langs de Mures rivier in oostelijke richting naar Sibiu, één van de oudste steden van Roemenië. Tijdens de stadstour ziet u de Kleine Ring, de drie centrale pleinen met hun gotische en Weense barokke patriciërshuizen, de ijzeren Leugenbrug en het Bisschoppelijke Paleis. We brengen een bezoek aan de Orthodoxe Metropolietenkerk en de Rooms-Katholieke Heilige Drie-eenheidskerk op Piata Mare (zie Pluspakket). Het is een prachtige barokkerk met indrukwekkende vitralia ramen. Vervolgens rijden we langs de Oostkarpaten naar ons 4* hotel in Predeal, waar we drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Boekarest (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Deze stad werd ooit het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tijdens het bewind van Ceaușescu onderging de stad een gedaantewisseling. De dictator veranderde het stadsbeeld dramatisch. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de Arcul de Triumf, het Çasa Presei Libere, het Plein van de Revolutie en het Çasa Poporului. U kunt het Parlementsgebouw gaan bezichtigen, het grootste gebouw van Europa of het 'Primavera Paleis' waar Ceaușescu woonde (zie Pluspakket). Deze bezoeken zijn van het parlementprogramma afhankelijk. In de namiddag rijden we terug naar ons hotel in Predeal.

Zaterdag: Vrije dag of Brașov (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft geboekt, reist u mee met de trein vanaf Predeal naar Brașov. Vanaf het station rijden we met het openbaar vervoer naar het oude centrum. We bezoeken de stad met zijn oude stadhuis en Zwarte Kerk. Deze grootste gotische kerk tussen Venetië en Istanbul dankt zijn naam aan de grote stadsbrand op 21 april 1689 en is nog steeds in gebruik als Lutherse kerk. Een bezoek aan deze Zwarte Kerk geeft u een indruk van het rijke leven in die tijd, want de kerk bezit een kostbare tapijtenverzameling. Rijke handelaren en gilden gaven de kerk de tapijten cadeau. Na een buitenlandse missie dankten zij op deze manier God voor hun behouden thuiskomst. Na de bezichtiging heeft u nog even tijd om Brașov op eigen gelegenheid te bezichtigen, voor we per trein teruggaan naar ons hotel.

Zondag: Predeal - Bran - Harman - Lacu Rosu (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we uit Predeal en rijden in zuidelijke richting, naar de burcht Bran (zie Pluspakket). In deze imposante burcht op de grens van Transsylvanië en Walachije, heeft waarschijnlijk korte tijd Vlad Tepes gewoond. Deze Vlad Tepes is de figuur waaruit later de romanfiguur Dracula is ontstaan. Na het bezoek aan deze burcht heeft u tijd om de markt in Bran te bezoeken. In Harman zullen we de lunch gebruiken (zie Pluspakket). Hier kunt u ook de vesting Harman bekijken. Vanaf de 13e eeuw hebben de ridders de voormalige katholieke kerk van wallen voorzien. Vlak voor Sfântu Gheorghe bereiken we het Szeklerland. Dit is het meest oostelijke gebied in Transsylvanië. De bewoners hadden de plicht deze oostgrens met Hongarije te bewaken. Het gebied behoorde tot het einde van de Eerste Wereldoorlog tot Hongarije. We vervolgen de route via Miercurea Ciuc tot Lacu Rosu waar we de volgende twee nachten zullen verblijven.

Maandag: De kloosters van Moldavië (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt verlaten we Transsylvanië en rijden naar de Bicaz-kloof. Hier ziet u hoe de rivier in het kalksteen een diepe kloof heeft uitgesleten. Vervolgens rijden we langs de Bicaz rivier tot het klooster van Pangarati. De eerste bekende stichter van het klooster was de vrome Simeon, van wie wordt gezegd dat hij de eerste priester van vorst Stefanus de Grote was. Daarom bouwde de heerser in 1461 hier de eerste houten kerk. Vandaag leven hier ruim 35 orthodoxe monniken. Het volgende klooster is Bistrita. Het Klooster van Bistrita is een Roemeens-Orthodox klooster. Het werd gewijd in 1402, met als oorspronkelijke stichter de Moldavische vorst Alexander de Goede, waarvan de resten hier zijn begraven. De kerk is historisch en archeologisch waardevol. Het toont kenmerken van Byzantijnse architectuur, is rijkelijk versierd met een 15e-eeuwse toegangsdeur van fijne vakmanschap en gedetailleerde fresco's. We vervolgen onze weg naar Piatra Neamt, waar wij gaan lunchen (zie Pluspakket). Na de lunch heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Daarna rijden we terug naar ons hotel in Lacu Rosu.

Dinsdag: Lacu Rosu - Bistrita - Satu Mare (zie Bolderman Pluspakket)

We verlaten ons hotel in Lacu Rosu en rijden in oostelijke richting naar Bistrita. Het oudste monument van de stad is de huidige Orthodoxe Kerk op het Piaţa Unirii, die uit 1280 dateert en oorspronkelijk van de Minorieten was. Het monument, in vroeg gotische stijl gebouwt, onderging verschillende renovaties en verbouwingen, waarvan de eerste in 1494 werd opgetekend. Tussen 1518 en 1520 werd het monument onder leiding van meester Sigismund verbouwd in laatgotische stijl en later werden er barokke toevoegingen aan gedaan. Na 1541, toen de Minorieten de stad verlieten, deed het gebouw een tijdlang dienst als schuur en wijnkelder. Terwijl het interieur van het monument in de 18e eeuw werd aangepast aan de gotische stijl, werd het na 1895 gekocht door de Roemenen. In 1988 werden de muren van de kerk bedekt met een neo-Byzantijnse muurschildering (fresco) om deze te gebruiken als een Orthodoxe Kerk. Vervolgens rijden wij via Dej naar Satu Mare voor onze laatste overnachting in Roemenië.

Woensdag: Satu Mare - omgeving Boedapest

Vandaag nemen we afscheid van Roemenië en onze Roemeense gids en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Boedapest voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Boedapest - Zuid-Duitsland

We vervolgen onze reis na het ontbijt en rijden Oostenrijk binnen. Via Wenen en Passau rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze schitterende Roemenië-rondreis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, alvorens u weer via één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

Landkaart: Rondreis Roemenië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Roemenië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Roemenië wordt betaald met de Roemeense leu (RON).

Elektriciteit:
In Roemenië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is op de meeste plaatsen veilig te drinken. Vraag dit voor de zekerheid na bij lokale bewoners.

Tijdzone:
UTC + 2, In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal:

Roemeens is de officiële taal in Roemenië. Daarnaast wordt er Hongaars, Duits, Russisch, Turks, Tataars en Romani gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Roemenië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Vera

Deze foto is genomen bij het klooster van Bistrita.
De kloostermonnik nam wensenbriefjes van inwoners in ontvangst en las ze aandachtig 
De reis is afwisselend en interessant vanwege ook de verschillen in rijkdom of arm in Roemenië.
In de kloosters kijk je je ogen uit zo prachtig.
De natuur is in het noordelijke deel het mooist.
De kleine dorpjes tonen een schril contrast met een grote stad zoals Boekarest.
Waar in de grote stad de mensen meegegaan zijn met de tijd daar blijven de mensen in de kleine dorpjes bij achter. Maar het is zeker een mooie reis om te maken alhoewel soms je verwachting misschien te hoog is.

Onze rondreis was afwisselend en had langer mogen duren.
Tijdens de af te leggen kilometers viel er ook heel wat te zien.Van prachtige kerken, gebouwen tot armoedige woningen.
Natuur is er ook te bewonderen tijdens deze reis zoals de Bicaz kloof.
De karpaten dragen ook hun steentje bij.
De bevolking is vriendelijk alhoewel er een groot contrast is tussen de grote steden en de kleine dorpjes.
Hotels zijn over het algemeen op een enkeke uitzondering na net voldoende. Zo ook de maaltijden.
Maar Roemenië is dan ook een bijzonder land met sterke contraste .
Wij hebben er zeker van genoten.
De foto is genomen tijdens een van de reisdagen .Wij waren onderweg naar Predeal.

De rondreis bevat een afwisselend programma.
We bezochten zowel grote plaatsen als kloosters.
Het klooster van Pangrati was wel mijn favoriet. Gelegen op een unieke locatie.
Verder zagen wij ook het klooster van Bistrita en bezochten wij menige andere bezienswaardigheden.
De reis is zeker de moeite waard al had hij voor ons wat langer mogen duren om op sommige plekken de mogelijkheid te hebben iets meer te zien.
Maar met deze reis hebben we wel een goede indruk van Roemenië gekregen

Reisverhaal Mieke

De rondreis door Roemenië was echt fantastisch. We hadden een leuke gids Adriana en een goede roemeense chauffeur.

Reisverhaal Sienie

12 daagse reis naar Roemenië. Verrassend. en een geweldige gids.

 

Reisverhaal Marianne

Wij maakten met Bolderman een prachtige rondreis door Roemenië. We kwamen door heel veel dorpen en dorpjes, zagen veel kleurige kleine huisjes, ooievaarsnesten en heel veel kerken. Bijzonder waren de karren met paarden ervoor, die het e.e.a. vervoerden. De paarden droegen rode franjes, dat zou helpen tegen kwade zaken.

Reisverhaal Guus

Hierbij stuur ik een foto op die ik tijdens onze rondreis naar Roemenië heb gemaakt van het schitterende Moldovitaklooster. Ter aanvulling stuur ik ook een foto van een moderne Roemeens-Orthodoxe Kerk gefotografeerd tijdens ons verblijf in Radauti.

12 dagen Rondreis Roemenië

204 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
214 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:01:16 | 0,13 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch