telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Roemenië

vanaf € 699,-

Roemenië, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een land vol bezienswaardigheden en misschien wel het mooiste land van Oost-Europa. Een land dat voor veel toeristen nog een vrij onbekende bestemming is. In 2007 werd het land lid van de Europese Unie. Tijdens deze rondreis Roemenië ziet u de Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden uit het verleden, de houten huizen en kerken in de traditionele streek Maramures en de overweldigende natuur van de Karpaten en de Donau Delta. We rijden over het platteland, waar we kennismaken met de Roemeense dorpen en de gastvrije bevolking, we zien het schitterende Karpatengebergte en natuurlijk de hoofdstad Boekarest. U ziet ook taferelen uit lang vervlogen tijden; authentieke houten karren die worden voortgetrokken door ossen, herders die met hun kuddes rond trekken, akkerland dat nog altijd met de hand bewerkt wordt en kleurrijke zigeunerfamilies. Boek deze indrukwekkende rondreis Roemenië bij Bolderman Excursiereizen, een reis die u niet snel zult vergeten!

 • Al jaren een TOP reis
 • Nederlandssprekende gids in Roemenië
 • Bezoek Boekarest
 • Bezoek Bucovina gebied
 • Excursie Brașov
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Roemenië

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Boedapest

Na het passeren van de Oostenrijkse grens rijden we door het mooie Wienerwald naar de Hongaarse grens. Via Györ komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in de omgeving van Boedapest.

Woensdag: Omgeving Boedapest - Arad - Sebes (zie Bolderman Pluspakket)

We rijden door het landelijke zuiden van Hongarije naar de Hongaars-Roemeense grens. Hier maken we kennis met onze lokale gids. Na het vervullen van de grensformaliteiten rijden we naar Arad, gelegen aan de oevers van de rivier de Mures, voor een korte stadsrondrit. Arad is geheel in Jugendstilstijl gebouwd. Hier gebruiken we ook de lunch (zie Pluspakket). Aansluitend rijden we door de Westkarpaten in Transsylvanië naar Sebes, waar we voor het eerst overnachten in Roemenië.

Donderdag: Sebes - Sibiu - Bran - Predeal (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken uit de stad Sebes en rijden in oostelijke richting naar Sibiu, één van de oudste steden van Roemenië. Tijdens de stadstour ziet u de Kleine Ring, de drie centrale pleinen met hun gotische en Weense barokke patriciërshuizen, de ijzeren Leugenbrug en het Bisschoppelijke Paleis. We brengen een bezoek aan de Orthodoxe Metropolietenkerk en de Evangelische kathedraal (zie Pluspakket). Na het bezoek aan deze cultuurhoofdstad rijden we naar de burcht Bran (zie Pluspakket). In deze imposante burcht, op de grens van Transsylvanië en Walachije, heeft waarschijnlijk korte tijd Vlad Tepes gewoond. Deze Vlad Tepes is de figuur waaruit later de romanfiguur Dracula is ontstaan. Na dit bezoek rijden we naar het 4* Hotel Rozmarin in Predeal, waar we drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Boekarest (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Deze stad werd ooit het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tijdens het bewind van Ceausescu onderging de stad een gedaantewisseling. De dictator veranderde het stadsbeeld dramatisch. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de Arcul de Triumf, het Çasa Presei Libere, het Plein van de Revolutie en het Çasa Poporului. U kunt het Parlementsgebouw gaan bezichtigen (zie Pluspakket). In de namiddag rijden we terug naar ons hotel in Predeal.

Zaterdag: Vrije dag of Brașov (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag. Als u het Pluspakket hebt geboekt, reist u mee met de trein vanaf Predeal naar Brașov. Vanaf het station rijden we met lokaal vervoer naar het oude centrum. We bezoeken de stad met zijn oude stadhuis en Zwarte Kerk. Deze grootste gotische kerk tussen Venetië en Istanbul dankt zijn naam aan de grote stadsbrand op 21 april 1689 en is nog steeds in gebruik als Lutherse kerk. Een bezoek aan deze Zwarte Kerk geeft u een indruk van het rijke leven in die tijd, want de kerk bezit een kostbare tapijtenverzameling. Rijke handelaren en gilden gaven de kerk de tapijten cadeau. Na een buitenlandse missie dankten zij op deze manier God voor hun behouden thuiskomst. Na de bezichtiging heeft u nog even tijd om Brașov op eigen gelegenheid te bezichtigen, voor we per trein teruggaan naar ons hotel.

Zondag: Predeal - Miercurea Ciuc - Suceava (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we uit Predeal en rijden in noordelijke richting. Vlak voor Sfântu Gheorghe bereiken we het Szeklerland. Dit is het meest oostelijke gebied in Transsylvanië. De bewoners hadden de plicht deze oostgrens met Hongarije te bewaken. Het gebied behoorde tot het einde van de Eerste Wereldoorlog tot Hongarije. We vervolgen de route naar Miercurea Ciuc, waar we ook de lunch gebruiken (zie Pluspakket). Hier verlaten we Transsylvanië en rijden naar de Bicaz-kloof. Hier ziet u hoe de rivier in het kalksteen een diepe kloof heeft uitgesleten. Vervolgens rijden we door Fălticeni naar ons hotel in Suceava, waar we twee nachten zullen verblijven.

Maandag: Kloosters in Bucovina gebied (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat het Bucovina gebied op ons programma. Hier maken we kennis met de bijzondere kloosters in deze regio. Ze zijn zeer bezienswaardig en prachtig beschilderd met fresco’s. We bezichtigen de kloosters van Voroneț en Moldovița (zie Pluspakket). Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel. Voor de gasten die het Pluspakket geboekt hebben is de lunch vandaag inclusief.

Dinsdag: Suceava - Bârsana - Sapanta - Satu Mare (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken uit Suceava en rijden over de 1400 meter hoge Prislop Pass terug naar Transsylvanië. Deze pas is de belangrijkste route om Bukovina met het Maramures gebied te verbinden. We vervolgen onze reis en bezoeken het houten klooster van Bârsana (zie Pluspakket). Vervolgens rijden we naar Sapanta, waar we het Vrolijke Kerkhof bezoeken (zie Pluspakket). Dit vrolijke kerkhof is beroemd vanwege zijn fris blauw beschilderde houten kruizen met daarop een lichtvoetig versje over de overledene. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Satu Mare voor onze laatste overnachting in Roemenië.

Woensdag: Satu Mare - omgeving Boedapest

Vandaag nemen we afscheid van Roemenië en onze Roemeense gids en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Boedapest voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Boedapest - Zuid-Duitsland

We vervolgen onze reis na het ontbijt en rijden Oostenrijk binnen. Via Wenen en Passau rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze schitterende Roemenië-reis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, alvorens u weer via één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

Landkaart: Rondreis Roemenië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Roemenië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Roemenië wordt betaald met de Roemeense leu (RON).

Elektriciteit:
In Roemenië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is op de meeste plaatsen veilig te drinken. Vraag dit voor de zekerheid na bij lokale bewoners.

Tijdzone:
UTC + 2, In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal:

Roemeens is de officiële taal in Roemenië. Daarnaast wordt er Hongaars, Duits, Russisch, Turks, Tataars en Romani gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Roemenië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Mieke

De rondreis door Roemenië was echt fantastisch. We hadden een leuke gids Adriana en een goede roemeense chauffeur.

Reisverhaal Sienie

12 daagse reis naar Roemenië. Verrassend. en een geweldige gids.

 

Reisverhaal Marianne

Wij maakten met Bolderman een prachtige rondreis door Roemenië. We kwamen door heel veel dorpen en dorpjes, zagen veel kleurige kleine huisjes, ooievaarsnesten en heel veel kerken. Bijzonder waren de karren met paarden ervoor, die het e.e.a. vervoerden. De paarden droegen rode franjes, dat zou helpen tegen kwade zaken.

Reisverhaal Guus

Hierbij stuur ik een foto op die ik tijdens onze rondreis naar Roemenië heb gemaakt van het schitterende Moldovitaklooster. Ter aanvulling stuur ik ook een foto van een moderne Roemeens-Orthodoxe Kerk gefotografeerd tijdens ons verblijf in Radauti.

12 dagen Rondreis Roemenië

164 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
166 beoordelingen
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,6
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
04:32:30 | 0,42 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch