15 dagen Byzantijnse rondreis

vanaf € 1.199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen laat u tijdens deze schitterende rondreis de hoogtepunten uit de Byzantijnse geschiedenis van de Balkan zien. Elk land dat we bezoeken, heeft een eigen interessante geschiedenis en cultuur en de natuur is er prachtig. We beginnen de reis in Servië, waar we de hoofdstad Belgrado bezoeken. In Noord-Macedonië zien we o.a. de hoofdstad Skopje en het meer van Ohrid. Ook gaan we naar Albanië, het minst ontdekte land van de Balkan. Dit kleine zonnige land aan de Adriatische Zee heeft jarenlang geleefd onder een communistische dictatuur en geleden onder armoede. Maar juist Albanië heeft een fascinerende geschiedenis en ongerepte natuur, die het land interessant maken voor toeristen. Natuurlijk gaan we ook naar Kroatië tijdens deze Byzantijnse rondreis. Steden als Dubrovnik en Split zijn één groot openluchtmuseum en de prachtige Adriatische kust zal u zeker bekoren. Tijdens deze schitterende rondreis staat de eeuwenoude geschiedenis van de Balkan garant voor een onvergetelijke vakantie. 

 • Bezoek Belgrado o.l.v. een gids
 • Meer van Ohrid
 • Reis door Albanië
 • Bezoek Dubrovnik o.l.v. een gids
 • Bezoek Split o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
LET OP! Voor de Byzantijnse rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. 
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Byzantijnse rondreis

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Zagreb

Na het ontbijt vervolgen we onze route door het berglandschap van Oostenrijk en Slovenië naar ons hotel in Zagreb, waar we één nacht zullen verblijven.

Woensdag: Zagreb - Belgrado

We bezoeken vandaag eerst onder leiding van een gids de binnenstad van Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. In Zagreb zien we veel Oostenrijkse en Hongaarse invloeden. In het hoger gelegen gedeelte van de stad vinden we het parlementsgebouw van Kroatië. Het lager gelegen gedeelte is het centrum van de stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Belgrado, waar we aan het eind van de middag aankomen en waar we twee nachten zullen verblijven.

Donderdag: Belgrado

Vandaag bezoeken we Belgrado, ooit de hoofdstad van het voormalig Joegoslavië. Belgrado is één van de grootste en belangrijkste steden van de Balkan. De stad is gesticht in de 3e eeuw v.Chr. door de Kelten. We bezoeken onder leiding van een lokale gids Dedinje, het residentiële gedeelte van Belgrado. De bezienswaardigheden hier zijn het Bloemenhuis, waar Tito begraven ligt, de Byzantijnse kerk St. Sava, het monument van de Onbekende Soldaat en het Plein van de Republiek. Na dit indrukwekkende bezoek aan de stad rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Belgrado - Niš - Skopje

We vertrekken na het ontbijt richting Noord-Macedonië. Tijdens de rit door Servië houden we een pauze in Niš, de tweede stad van Servië. Hier heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te lunchen en een korte wandeling te maken. Vervolgens rijden we verder naar de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje. Na aankomst in ons hotel, gelegen in het centrum van de stad, gaan we aan tafel voor het diner. Na het diner kunt u op eigen gelegenheid nog de stad bezichtigen.

Zaterdag: Skopje - Ohrid

Vanuit het Fort Kale kunt u 's morgens deelnemen aan een uitgebreide rondwandeling door het centrum van Skopje of zelf op onderzoek uit gaan. U heeft tijdens de wandeling de mogelijkheid om het museum van Moeder Teresa, de Turkse bazaar en het oude station te bezoeken. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Na de middag vertrekken we uit Skopje en rijden verder naar Ohrid. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel, waar we drie nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag of optionele excursie St. Naum

U kunt deze dag zelf indelen. Bij voldoende deelname zal uw chauffeur een extra excursie organiseren naar St. Naum (niet inbegrepen). Onderweg brengen we eerst een bezoek aan het museum Zaliv na Koski, de baai van de botten. Vervolgens gaan we verder naar het kloostercomplex van St. Naum, waar u voldoende tijd heeft om alles te bekijken. Na terugkomst in Ohrid heeft u nog vrije tijd voor bijvoorbeeld een mooie wandeling langs het meer.

Maandag: Ohrid

Vandaag staat de oude stad Ohrid op het programma van deze Byzantijnse rondreis. U ziet onder leiding van een lokale gids de Bovenpoort en de kerk van St. Maria Perivleptos uit de 13e eeuw. U kunt ook het fort van Tsaar Samuel bezoeken, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het meer van Ohrid. De rest van deze dag kunt naar eigen inzicht invullen.

Dinsdag: Ohrid - Tirana - Durrës

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Albanië. Eerst bezoeken wij onder leiding van een gids de hoofdstad Tirana. Het centraal gelegen Skanderbegplein is het politieke en culturele centrum van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van Tirana zijn het beroemde Cultuurpaleis, het staatsmuseum en de Orthodoxe kathedraal. Aan het eind van de middag rijden we naar het mooie havenstadje Durrës voor één overnachting.

Woensdag: Durrës - Shkodër - Montenegro

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan Durrës, met haar vele bezienswaardigheden uit de oudheid, waaronder een Venetiaans fort, de stadsmuur en het am­fitheater. Deze laatste kunt u ook bezichtigen. Aansluitend rijden we naar Shkodër, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Via een prachtige route komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Montenegro, waar we één nacht zullen verblijven.

Donderdag: Montenegro - Dubrovnik - Neum

Na het ontbijt vertrekken we naar Dubrovnik, ook wel de 'parel aan de Adria­tische Zee' genoemd, omgeven door een enorme stadsmuur, die op sommige plaatsen wel 10 meter dik en 20 meter hoog is. Deze prachtige stad is één groot openluchtmuseum en de gehele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De mooiste bezienswaardigheden van deze stad gaan we onder leiding van een lokale gids bekijken. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Neum, waar we twee nachten verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Een kopje koffie drinken op één van de gezellige terrasjes of een mooie wandeling door de omgeving maken. Aan u de keuze!

Zaterdag: Neum - Split - omgeving Zagreb

Wij vertrekken na het ontbijt in noordelijke richting. We brengen eerst een bezoek aan één van de mooiste en bekendste steden aan de Dalmatische kust, Split. Net als Dubrovnik staat de oude binnenstad ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad Split is ontstaan nadat de Romeinse keizer Diocletianus hier zijn paleis liet bouwen. Dit paleis is één van de grootste en best bewaard gebleven paleizen uit de Romeinse tijd. Onder leiding van een lokale gids gaan we deze 'witte stad' bekijken. Na het bezoek aan Split vervolgen we onze reis naar ons hotel in de omgeving van Zagreb.

Zondag: Omgeving Zagreb - Zuid-Duitsland

Vandaag nemen we afscheid van de Balkan en rijden we met verschillende stops via Slovenië en Oostenrijk naar Zuid-Duitsland, waar we aan het begin van de avond aankomen bij ons laatste overnachtingshotel van deze reis.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze prachtige Byzantijnse rondreis. Na het ontbijt rijden we via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Byzantijnse rondreis

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Balkan

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient nog minstens 3 maanden geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Montenegro wordt met de € ( euro ) betaald, in Albanië met de Albanese lek en in Macedonië met Macedonische denar.

Elektriciteit:
In Macedonië, Albanië en Montenegro worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Macedonië  en Montenegro vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken. In Albanië is het drinkwater veilig maar kan door het lichte chloorgehalte toch maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Macedonisch is de officiële taal in Macedonië. Daarnaast wordt er lokaal Albanees, Servisch, Turks en Romani gesproken. Albanees is de officiële taal in Albanië. Daarnaast wordt er op kleinere schaal Grieks en Macedonisch gesproken. Servisch is de officiële taal in Montenegro. Montenegrijns is de meest gesproken taal in Montenegro.

Prijsniveau:
De prijzen in Macedonië, Albanië en Montenegro liggen een stuk lager dan in Nederland.

Reisverhaal Annette

Foto 1: Deze muurschildering herinnert mij aan de aardbeving in DURRES in 2019. 
De woorden SHITJE, BLERJE en QIRA betekenen: Verkoop aankoop en huur.

Foto 2: Ik kijk naar de achterkant van het museum en naar de rug van Mother Teresa, die vol overgave in de poort staat. SKOPJE.

Foto 3: Het licht grenst aan het Meer van Ohrid. OHRID.

Foto 4: Alsof er een film voor me afdraaide, adembenemend was het blauw dat hing over dit bijzondere gebied. KROATIË.

Foto 5: De kerstbal als kleinood. OHRID.

Foto 6: Een stoere vrouw met stoer fruit. OHRID.

Foto 7: Een stoere man met stoere kaas. OHRID.

Foto 8: Architectuur, dominant en dapper. NIS.

Foto 9: De kleuren zijn ongelooflijk echt. Nabij DUBROVNIK.

Foto 10: Intrigerend uitzicht. Vanuit de boot. DUBROVNIK.

Reisverhaal Hans

Wat betreft een van de andere reizen, de byzantijnse rondreis stuur ik ook een foto ( s) van de mooie plek herceg- novi , 
Zou lekker om op te staan en het uitzicht over de baai te zien.
Soms even niks, maar op je netvlies houden wat je aan indrukken al hebt opgedaan tijdens de reis. 
(ook temperatuur water heerlijk gezwommen in mei) genieten

Reisverhaal Pia

Deze foto is gemaakt in Skopje Machedonie  in 2023
Deze foto s gemaakt in Dubrovnik Kroatie
Deze foto s zijn genomen in Albanie Tirana , De mooie piramide met de uitzichten 

Reisverhaal Theo

Uiteraard hadden we ook het Pluspakket geboekt want de Baai van de Botten en St.Naum mag je niet missen.
Met een lokale bus werden we ook nog naar Koritski rid gebracht, een uitzichtpunt op 1421 meter in Nat. Park Galicia, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over het Meer van Ohrid. En daarboven trakteerde Berat op koffie en koek (in het hotel had hij 's ochtends 3 grote thermoskannen gevuld met Douwe Egberts koffie !).   
Na de lekkere en gezellige lunch (met livemuziek) aan het meer van Ohrid werden we naar een van de bronnen van het meer geroeid, het water is zó helder, je kunt jezelf erin spiegelen. 
De roeier vroeg ons even stil te zijn en het was magisch, we hoorden alleen vogels !
Het enige dat jammer was aan die dag.......dat de dag voorbij was.

Reisverhaal Edwin

Maandagavond ben ik teruggekeerd van de prachtige Byzantijnse Rondreis. In 2019 was ik met de reis die zo genoemd is, ook mee geweest. Heel graag wilde ik nogmaals mee met de Byzantijnse Rondreis onder leiding van de voortreffelijke fantastische chauffeur/reisleider Berat.
Dit keer heb ik ook veel nieuwe dingen gezien. Ben naar plekken geweest die ik in 2019 niet heb bezocht. Dit keer was er net als in 2019 ook een leuke groep medereizigers. Smaak is iets persoonlijks. Maar ik vind dat ik een aantal leuke foto's heb gemaakt. 

Reisverhaal Jopie

Net terug van een BYZANTIJNSE rond reis.

Reisverhaal Ineke

Hoewel ik de enquête al ingevuld heb, wil ik toch bij deze u bedanken voor de zeer geslaagde reis naar de Balkan!
Het was de eerste keer dat ik met Bolderman op vakantie ging, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn.
 
Reis was zeer goed verzorgd; hotels waren uitstekend en de chauffeur was GEWELDIG! Hij krijgt van mij een dikke tien.
Tijdens zo’n rondreis is er altijd wel een mopperkont die iets wel of niet wil of toch iets af te zeiken heeft…
Maar de chauffeur (Berat heet hij, geloof ik) wist zo’n figuur (het was er maar één hoor) op een bijzonder plezierige en diplomatieke manier antwoord te geven, zodat die meneer in kwestie snel uitgepraat was…..
Iedereen was ook vol lof over Berat. Hij is een zeer goede chauffeur en gids en hij heeft het enorme voordeel dat hij de lokale taal spreekt, zodat bv bij grenspassage e.d. alles wat makkelijker ging.
Wilt U zo vriendelijk zijn om mijn complimenten over te willen gegeven aan Berat?
Hij zal mijn naam waarschijnlijk niet meer herinneren, maar zegt u gewoon: ”dat kleine ongeduldige vrouwtje met grote en zware camera’s”. Dan zal hij het wel weten…..

Reisverhaal Piet

Bijgaand een korte impressie van mijn reis 15 dagen Byzantijnse rondreis

Reisverhaal Henk

Byzantijnse Rondreis 
We vertrekken op maandag voor een 15-daagse reis naar Albanië door Slovenië, Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina, Noord-Macedonië en Montenegro, de landen van het voormalige Joegoslavië. Na 2 dagen even doorbijten komen we in Zagreb (Kroatië), het begin van de tour. Na overnachting een korte rondleiding door het centrum, waar we de eerste indrukken van de Balkan opdoen, rijden we naar Belgrado (Servië). Hier zullen we een paar nachten blijven. Met een gids bezoeken we onder andere het mausoleum van Tito. Dit maakt grote indruk. Zo zien we bijvoorbeeld een paar honderd van alle batons, die hem bij leven zijn aangeboden. Dat zijn er meer dan 22.000! Onze volgende bestemming is Skopje (Noord-Macedonië). Hier zullen we 1 nacht blijven. De chauffeur begeleidt ons op een avondwandeling door de omgeving. Het hotel is in het centrum. De andere dag bezoeken we Fort Kale, ook wel Fort Skopje geheten. Zichtbaar vanuit de hele stad. Aansluitend wandelen we naar het Moeder Theresa Memorial House. We bekijken ook de Turkse Bazar en het Oude Treinstation. De klok staat op 5.17 uur. Op die tijd werd de stad op 26 juli 1963 getroffen door een alles verwoestende aardbeving. De volgende bestemming is Ohrid (Noord-Macedonië). We maken kennis met Kliment, de Nederlands sprekende gids. Hij zal ons de komende dagen leiden langs de schoon- en bijzonderheden van zijn land. Zo wijst hij op het monument voor A. den Doolaard in Ohrid. Dit staat vlak voor het hotel. Vanuit deze stad bezoeken we de oude stad, de bovenpoort en het fort van de tsaar. Ook een trip naar het klooster st. Naum. met een bijzondere roeiboottocht en idem speciale lunch. Het billboard van het restaurant is Nederlandstalig! In Albanië bezoeken we naast Tirana, met het pompeuze Skanderbegplein ook Shkodër. Deze stad is ook "Nederlands". Net zo veel fietsen als in onze steden. Een opmerkelijk fenomeen, nergens op de Balkan hebben we dit gezien. Ook heel bizar zijn de (aanvankelijk) 750.000 mini-bunkers in dit land. De Hoxha champignons. We vervolgen de tocht naar Herceg Novi (Monte Negro). Hier maakt men de fijnste hammen ter wereld. De Njeguški Pršut. Een streling voor de tong. Ook het bezoek aan Dubrovnik (Kroatië) is een van de hoogtepunten. Onvoorstelbaar dat de oude stad in de Joegoslavische oorlog zo zinloos is verwoest. De naoorlogse opbouw ervan was eerste prioriteit. We zien overigens ook, wat al vanuit de media bekend is: Het is te druk geworden in deze stad. Althans in het oude deel. Dat blijkt enige dagen later in Split (Kroatië) gelukkig wat mee te vallen. Terugkijkend op deze rondreis: Dit is een onvergetelijke vakantie. Verreweg de mooiste die mijn vrouw en ik hebben gehad in 14 reizen met Bolderman. De absolute uitschieter.

Reisverhaal Margot

Hierbij een tweetal foto's, genomen tijdens de Byzantijnse rondreis. Een fantastische reis door schitterende natuur en interessante landen. Dit alles onder de deskundige leiding van een geweldige chauffeur en reisleider: Berat. Genoten van vele bezienswaardigheden. De foto is van de stad Dubrovnik.

Reisverhaal Wout

Tijdens onze Balkanreis bezochten we op 2 augustus Belgrado. De enthousiaste gids bracht ons naar de schitterende Kathedraal van de Heilige Sava. We waren diep onder de indruk van de gouden crypte. We dronken aansluitend een kopje koffie in een naastgelegen café. Daarna liepen we terug naar de bus. Mijn vrouw liep achter me en toen ik achterom keek zag ik het schitterende bouwwerk weerspiegelen in de ramen van een modern complex. Een onvergetelijk gezicht.

Reisverhaal Angeli

Super leuke bryzantijnse rondreis.

Reisverhaal Anne

Ik heb met Bolderman een fantastische "Byzantijnse rondreis" gemaakt, onvergetelijk, geweldig veel gezien.  
Bijgaand een foto die ik gemaakt heb op 14 mei van het dorp op palen in het meer van Ohrid, Macedonië. (Bay of the bones)
 

15 dagen Byzantijnse rondreis

265 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
288 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:53:00 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch