telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Byzantijnse rondreis

vanaf € 699,-

Bolderman Excursiereizen laat u de hoogtepunten uit de Byzantijnse geschiedenis zien. Ieder land dat we tijdens deze Byzantijnse rondreis bezoeken heeft een eigen interessante geschiedenis, cultuur en natuur. We bezoeken verschillende landen in de Balkan. In Macedonië bezoeken we o.a de hoofdstad Skopje en het meer van Ohrid. Ook gaan we met deze rondreis naar Albanië, het minst ontdekte land van de Balkan. Dit kleine zonnige land aan de Adriatische Zee heeft jarenlang geleden onder armoede en communistische dictatuur. Het land heeft een fascinerende geschiedenis en een ongerepte natuur. Ook een land als Kroatië vergeten we tijdens deze Byzantijnse rondreis niet. De steden Dubrovnik en Split zijn één groot openluchtmuseum. Tijdens deze bijzondere rondreis staat de eeuwenoude geschiedenis van deze landen garant voor een onvergetelijke vakantie. Boek deze Byzantijnse rondreis bij Bolderman Excursiereizen!

  • Ontdek Montenegro
  • Bezoek Albanië
  • Verrassend Macedonië
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. | LET OP! Voor de Byzantijnse rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Zagreb

Na het ontbijt vervolgen we onze route door Oostenrijk en Slovenië naar Zagreb, waar we gaan overnachten. Uiteraard zullen we onderweg verschillende stops maken.

Woensdag: Zagreb - Belgrado

We bezoeken eerst de binnenstad van Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, o.l.v. een gids. De stad heeft veel Oostenrijkse en Hongaarse invloeden. In het hoger gelegen gedeelte van de stad vinden we het parlementsgebouw van Kroatië. Het lager gelegen gedeelte is het centrum van de stad. Aansluitend rijden we naar Belgrado, waar we aan het eind van de middag aankomen in ons hotel en waar we 2 nachten blijven.

Donderdag: Belgrado

Vandaag bezoeken we Belgrado, ooit de hoofdstad van het voormalig Joegoslavië. Belgrado is één van de grootste en belangrijkste steden van de Balkan. De stad is gesticht in de 13e eeuw door de Kelten. We bezoeken Dedinje, het residentiële gedeelte van Belgrado. De bezienswaardigheden hier zijn het Bloemenhuis, waar Tito begraven ligt, de Byzantijnse kerk St. Marco, het monument van de Onbekende Soldaat en het Plein van de Republiek. Onze lokale gids zal u er alles over vertellen. Aansluitend rijden we naar ons hotel terug.

Vrijdag: Belgrado - Nis - Skopje

We vertrekken richting Macedonië. Tijdens de rit door Servië houden we een pauze in Nis, de tweede stad van Servië. Hier heeft u de mogelijkheid om de lunch te gebruiken en een korte wandeling te maken. Vervolgens rijden we naar de hoofdstad van Macedonië, Skopje. Na aankomst in Skopje gebruiken we het diner in ons hotel, gelegen in het centrum van de stad. Na het avondeten kunt u individueel de stad bezichtigen en kennismaken met het nachtleven van Skopje.

Zaterdag: Skopje - Ohrid

Eerst maken we vanuit het Fort Kale een uitgebreide rondwandeling door het centrum. U heeft de mogelijkheid om het museum van Moeder Teresa, de Turkse bazaar en het oude station te bezoeken. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Na de lunchpauze verlaten we Skopje en rijden naar Ohrid, waar we aan het einde van de middag bij ons hotel aankomen voor 3 overnachtingen.

Zondag: Ohrid

Vandaag staat de oude stad Ohrid op het programma van deze Balkan-rondreis. U ziet de Bovenpoort en de kerk van St. Maria Perivleptos uit de 13e eeuw. We bezoeken het fort van Tsaar Samuel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het meer van Ohrid. Verder heeft u de mogelijkheid deze dag naar eigen idee te invullen. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Vrije dag of optionele boottocht St. Naum

U kunt deze dag zelf indelen. Ohrid bekijken of meegaan met een boottocht. We gaan naar de haven van Ohrid, waar we inschepen voor een boottocht naar St. Naum (niet inbegrepen). Onderweg brengen we eerst een bezoek aan het museum Zaliv na Koski, de baai van de botten. Vervolgens gaan we door naar het kloostercomplex van St. Naum, waar u voldoende tijd heeft om alles te bekijken. Na terugkomst heeft u vrije tijd voor bijvoorbeeld een mooie wandeling langs het meer van Ohrid.

Dinsdag: Ohrid - Tirana - Durrës

Na het ontbijt rijden we naar Albanië. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Tirana. Het centraal gelegen Skanderbegplein is het politieke en culturele centrum van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het beroemde Cultuurpaleis, het staatsmuseum en de Orthodoxe kathedraal. Aan het eind van de middag vervolgen we onze route en rijden naar het mooie havenstadje Durrës waar we dineren en overnachten.

Woensdag: Durrës - Shkodër - Hercek Novi

Eerst brengen we een bezoek aan het Am­fitheater en het fort van Durrës. Aansluitend rijden we naar Shkodër waar u de lunch kunt gebruiken. Via een prachtige route komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Hercek Novi, waar we drie nachten zullen verblijven.

Donderdag: Dubrovnik

Dubrovnik, ook wel de 'parel aan de Adria­tische Zee' genoemd, is één groot openluchtmuseum. De gehele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is omgeven door een enorme stadsmuur, die op sommige plaatsen 10 meter dik en 20 meter hoog is. De fantastische bezienswaardigheden van deze stad gaan we onder leiding van een lokale gids bekijken. Aan het eind van de middag gaan we terug naar Hercek Novi.

Vrijdag: Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen idee invullen. Lekker uitslapen, een kopje koffie op één van de terrasjes drinken of een mooie wandeling door de omgeving maken.

Zaterdag: Hercek Novi - Split - omgeving Zadar

Wij brengen u naar één van de mooiste en bekendste steden aan de Dalmatische kust, Split. Evenals Dubrovnik staat de oude binnenstad ook op de lijst van UNESCO. De stad Split is ontstaan nadat de Romeinse keizer Dioclecianus hier zijn paleis liet bouwen. Het paleis is één van de grootste en best bewaard gebleven paleizen uit de Romeinse tijd. Dit alles gaan we uiteraard onder leiding van een lokale gids bekijken. Na het bezoek aan Split rijden we naar de omgeving van Zadar voor diner en overnachting.

Zondag: Zadar - Zuid-Duitsland

Vandaag nemen we afscheid van de Balkan en rijden we met verschillende stops via Slovenië naar Zuid-Duitsland, waar we aan het begin van de avond aankomen in ons hotel voor diner en overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze Byzantijnse rondreis. Na het ontbijt rijden we via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Angeli

Super leuke bryzantijnse rondreis.

Reisverhaal Piet

Bijgaand een korte impressie van mijn reis 15 dagen Byzantijnse rondreis

Reisverhaal Anne

In mei 2017 heb ik met Bolderman een fantastische "Byzantijnse rondreis" gemaakt, onvergetelijk, geweldig veel gezien.  
Bijgaand een foto die ik gemaakt heb op 14 mei van het dorp op palen in het meer van Ohrid, Macedonië. (Bay of the bones)
 

Balkan

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient nog minstens 3 maanden geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Montenegro wordt met de € ( euro ) betaald, in Albanië met de Albanese lek en in Macedonië met Macedonische denar.

Elektriciteit:
In Macedonië, Albanië en Montenegro worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Macedonië  en Montenegro vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken. In Albanië is het drinkwater veilig maar kan door het lichte chloorgehalte toch maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Macedonisch is de officiële taal in Macedonië. Daarnaast wordt er lokaal Albanees, Servisch, Turks en Romani gesproken. Albanees is de officiële taal in Albanië. Daarnaast wordt er op kleinere schaal Grieks en Macedonisch gesproken. Servisch is de officiële taal in Montenegro. Montenegrijns is de meest gesproken taal in Montenegro.

Prijsniveau:
De prijzen in Macedonië, Albanië en Montenegro liggen een stuk lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:05:00 | 0,43 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch