15 dagen Winterzon Spanje en Portugal

Een schitterende winterreis langs de mooiste steden van Spanje en Portugal, landen van hartstocht en hoffelijkheid. Verken het Iberische schiereiland met zijn vele hoogtepunten tijdens deze rondreis Spanje en Portugal. We zien de Spaanse Hoogvlakte met de hoofdstad Madrid, waar we het Koninklijk Paleis, het Prado Museum en het stadion Santiago Bernabeu van Real Madrid gaan zien. Ook de universiteitsstad Salamanca staat op het programma. In Portugal maken we kennis met de grote verscheidenheid in zowel het landschap als stedenschoon. We zien de wijnbouwgebieden en proeven natuurlijk de bekende portwijnen. Een Portugees gezegde luidt: in Coimbra studeert men, in Porto werkt men en in Lissabon wordt geleefd. Tijdens deze winterreis zullen we zien of dit gezegde op waarheid berust. Natuurlijk gaan we Porto, de oude handelsstad aan de rivier de Douro en Lissabon bezoeken. Een zeer afwisselende rondreis Spanje en Portugal die zeker nog lang in uw geheugen zal blijven!

 • Bezoek Madrid o.l.v. een gids
 • Bezoek Lissabon o.l.v. een gids
 • Excursie Coimbra en Fátima
 • Bezoek Santiago de Compostela
 • Bezoek Porto
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Winterzon Spanje en Portugal

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna rijden we via België naar Midden-Frankrijk, waar we vroeg in de avond aankomen bij ons overnachtingshotel.

Zondag: Midden-Frankrijk - omgeving Pamplona

Vandaag vervolgen we onze reis door Frankrijk naar ons hotel in de omgeving van het Spaanse Pamplona, waar we dineren en overnachten.

Maandag: Omgeving Pamplona - Burgos - omgeving Madrid

We vervolgen onze route in zuidelijke richting. We stoppen in Burgos voor een korte bezichtiging. Het historische centrum en de spectaculaire gotische kathedraal vormen het middelpunt van deze stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Madrid, waar we tegen de avond aankomen en éé nacht zullen verblijven.

Dinsdag: Omgeving Madrid - Madrid - Salamanca

Tijdens de rondrit onder leiding van een stadsgids rijden we langs de voornaamste hoogtepunten van de hoofdstad Madrid. U krijgt natuurlijk ook de gelegenheid om te winkelen, een museum te bezoeken of een lekker drankje te drinken in het hart van de stad op de Puerto del Sol, een gezellig plein omringd door winkels, cafés en restaurants. Na deze kennismaking met Madrid rijden we door naar ons hotel in Salamanca voor diner en overnachting.

Woensdag: Salamanca - Figueira da Foz

We gaan de stad Salamanca verkennen, ook wel het 'Oxford van Spanje' genoemd. Salamanca is één van de oudste universiteitssteden ter wereld. Qua architectuur is Salamanca prachtig. Het Plaza Mayor is één van de mooiste pleinen van Spanje. We maken een korte tour door de stad en zien de oude Puente Romano brug over de rivier de Tormes. Aansluitend verlaten we Spanje en passeren de grens met Portugal op weg naar ons hotel in Figueira da Foz, waar we de komende zes nachten zullen verblijven.

Donderdag: Porto

Vandaag bezoeken we de prachtige havenstad Porto aan de rivier de Douro, de tweede stad van Portugal en bekend om haar port. De gehele binnenstad van Porto staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn bijzondere historische karakter. Het herbergt vele schitterende monumenten, o.a. de Kathedraal Sé. Het centrum is door de rivier in tweeën gedeeld. Bij voldoende deelname kunt u een boottocht op de rivier de Douro maken en een echte portproeverij bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag kunt u zelf bepalen wat u wilt doen. Kom lekker tot rust, maak een mooie strandwandeling, ga - bij mooi weer - heerlijk zwemmen in de Atlantische Oceaan of waag een gokje in één van de grootste casino’s van het Iberisch Schiereiland, dat prachtig aan het strand gelegen is en waar schitterende shows gegeven worden.

Zaterdag: Vrije dag of Coimbra en Fátima (zie Bolderman Pluspakket)

Met een lokale touringcar rijden we vandaag naar de universiteitsstad Coimbra (zie Pluspakket), de geboortestad van zes koningen. De universiteit van Coimbra is één van de oudste van Europa en het gebouw is het bekijken waard. Aansluitend rijden we naar de bekende stad Fátima, waar in 1917 de Maagd Maria zes keer verscheen. Fátima is één van de meest be­zochte bedevaartsoorden, waar in 1944 een indrukwekkende basiliek gebouwd werd. Na ons bezoek aan Fátima rijden we terug naar Figueira da Foz.

Zondag: Lissabon

Vandaag gaan we naar Lissabon, de 'Koningin aan de Taag'. We beginnen de dag met een stadstour onder leiding van een lokale gids. De grootste schoonheid van de stad is eigenlijk haar ligging. De stad is gebouwd op en rond zeven heuvels langs de noordelijke oever van de Taag. U ziet alle bekende bezienswaardigheden van de stad zoals de brug over de Taag, de toren van Belém, het klooster Dos Jeronimos en enkele van de vele pleinen die Lissabon rijk is. U kunt de middag vrij besteden in Lissabon om de stad verder te verkennen, lekker te shoppen of op een terrasje een drankje te drinken.

Maandag: Middagtocht panoramatour

In de ochtend hebben we geen programma en kunt u uw tijd zelf indelen. Na de lunch maken we een mooie tocht langs de kust met zijn leuke, typisch Portugese plaatsjes en prachtige natuur. Aan het eind van de dag zijn we terug in ons hotel.

Dinsdag: Figueria da Foz - Santiago de Compostela

We nemen afscheid van Figueria da Foz en rijden naar Santiago de Compostela. Om een goede indruk te krijgen van deze prachtige stad maken we een wandeling over de Paseo de la Herradura. U ziet de vele kathedralen en adelijke paleizen die deze stad rijk is. Al sinds de Middeleeuwen komen de pelgrims uit vele delen van de wereld om het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. U kunt een bezoek brengen aan de kathedraal en het bijhorende museum. Elke dag om 12 uur is er een speciale mis voor de pelgrims. We overnachten vandaag in Santiago de Compostela.

Woensdag: Santiago de Compostela - La Coruña - Oviedo

We vertrekken na het ontbijt in noordelijke richting en stoppen in de kuststad La Coruña. Tweeduizend jaar geschiedenis valt te bewonderen in de Toren van Hercules. La Coruña staat verder bekend om haar 'galarias', met glasramen afgesloten balkons tegen de wind, gelegen langs de havens in het charmante historische centrum. Na het bezoek aan La Coruña vervolgen we onze reis naar Oviedo voor diner en overnachting.

Donderdag: Oviedo - Santander - omgeving Bilbao

Na het ontbijt zetten we koers naar de Oud-Castiliaanse havenstad Santander, hoofdstad van de gelijknamige provincie en zetel van de bisschop. Santander ligt in een schilderachtige baai aan de Spaanse noordkust omgeven door heuvels. Het centrum van Santander is de Avenida de Alfonso XII. De 13e-eeuwse gotische kathedraal (welke na de brand in 1941 weer is opgebouwd) behoort tot één van de bezienswaardigheden. We maken een stadsrondrit en aansluitend heeft u vrije tijd om de stad zelf verder te verkennen. Aansluitend rijden we naar de omgeving van Bilbao voor diner en overnachting.

Vrijdag: Omgeving Bilbao - Midden-Frankrijk

We nemen afscheid van Spanje en reizen via Hendaye en Bordeaux naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en de laatste overnachting.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Winterzon Spanje en Portugal

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. In uw reispapieren ontvangt u de precieze gegevens van de hotels.

Spanje en Portugal

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje en Portugal wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Spanje en Portugal worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje en Portugal.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om in spanje water uit de kraan te drinken, In Portugal kunt u wel kraanwater drinken.

Tijdzone Spanje:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland
Tijdzone Portugal:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland

Taal:
Spaans en Portugees

Prijsniveau:
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland, de prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Reisverhaal Hetty

Hierbij een foto van de reis Spanje en Portugal van 21 januari 2023.
Het is de prachtige stationshal in Porto.

Reisverhaal Arnoud

De 15 daagse winterzon Spanje en Portugal heb ik gemaakt van 04 Maart 2023 tot en met 18 Maart 2023.
Een fantastische reis!!!

Reisverhaal Peter

15 daagse winter busexcursie reis naar Spanje/Portugal van 21 jan t/m 4 febr. met de bijzondere chauffeur Remko.

15 dagen Winterzon Spanje en Portugal

83 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
86 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:34:59 | 0,41 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch