telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Winterzon Spanje en Portugal

Spanje en Portugal, landen van hartstocht en hoffelijkheid. Een schitterende winterreis langs de mooiste steden van Spanje en Portugal. Bolderman nodigt u uit om het Iberische schiereiland met zijn vele hoogtepunten te verkennen tijdens deze rondreis Spanje en Portugal. We zien de Spaanse Hoogvlakte met de hoofdstad Madrid en de universiteitsstad Salamanca. In Madrid ziet u het Koninklijk Paleis, het Prado Museum en het stadion Santiago Bernabeu van Real Madrid. We maken kennis met de grote verscheidenheid van Portugal, zowel in landschap als in stedenschoon. We zien de wijnbouwgebieden en proeven natuurlijk de bekende portwijnen. Een Portugees gezegde luidt: in Coimbra studeert men, in Porto werkt men en in Lissabon wordt geleefd. Tijdens deze winterreis zullen we zien of dit gezegde op waarheid berust. Trotse steden zijn Porto, de oude handelsstad aan de rivier de Douro en Lissabon, prachtig gelegen op de heuvels langs de rivier de Taag. Een zeer afwisselende rondreis Spanje en Portugal, die zeker nog lang in uw geheugen zal blijven. Boek deze rondreis Spanje en Portugal vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Laagste prijsgarantie
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Aanbetalen niet verplicht
 • Veilig online boeken
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Winterzon Spanje en Portugal

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna rijden we via België naar Midden-Frankrijk, waar we vroeg in de avond aankomen bij ons hotel voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - omgeving Pamplona

Vandaag vervolgen we onze reis door Frankrijk naar ons hotel in de omgeving van het Spaanse Pamplona, waar we dineren en overnachten.

Maandag: Omgeving Pamplona - Burgos - Madrid

Vandaag brengen we u naar Madrid. Tijdens deze tocht stoppen we in Burgos voor een korte bezichtiging. Het historische centrum en de spectaculaire gotische kathedraal vormen het middelpunt van deze stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Madrid, waar we tegen de avond aankomen en 1 nacht zullen blijven.

Dinsdag: Madrid - Salamanca

Tijdens de rondrit o.l.v. van een stadsgids rijden we langs de voornaamste hoogtepunten van de hoofdstad Madrid. U krijgt ook de gelegenheid om te winkelen, een museum te bezoeken of een lekker drankje te drinken in het hart van de stad op de Puerto del Sol, een gezellig plein omringd door winkels, cafés en restaurants. Na deze kennismaking met Madrid rijden we door naar ons hotel in Salamanca voor diner en overnachting.

Woensdag: Salamanca - Figueira da Foz

We gaan de stad Salamanca verkennen, ook wel het 'Oxford van Spanje' genoemd. Salamanca is één van de oudste universiteitssteden van de wereld. Het Plaza Mayor is één van de mooiste pleinen van Spanje. Qua architectuur is Salamanca prachtig. We maken een korte tour door de stad en zien de oude Puente Romano brug over de rivier de Tormes. Aansluitend aan het bezoek aan Salamanca verlaten we Spanje en rijden door naar Portugal naar ons hotel in Figueira da Foz, waar we de komende 6 nachten zullen verblijven. Na de kamerindeling volgt het diner.

Donderdag: Porto

Vandaag bezoeken we de prachtige havenstad Porto aan de rivier de Douro, de tweede stad van Portugal en bekend om haar port. De gehele binnenstad van Porto staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit vanwege zijn bijzondere historische karakter. Het herbergt vele schitterende monumenten, o.a. de Kathedraal Sé. Het centrum is door de rivier in tweeën gedeeld. Bij voldoende deelname kunt u een boottocht op de rivier de Douro maken en een echte portproeverij bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag

U kunt zelf bepalen wat u wilt doen. Kom lekker tot rust, maak een mooie strandwandeling, ga - bij mooi weer -heerlijk zwemmen in de Atlantische Oceaan of waag een gokje in één van de grootste casino’s van het Iberisch Schiereiland, dat prachtig aan het strand gelegen is en waar schitterende shows gegeven worden.

Zaterdag: Vrije dag of excursie Coimbra en Fátima (zie Bolderman Pluspakket)

Met een lokale touringcar rijden we naar de universiteitsstad Coimbra, de geboortestad van zes koningen. De universiteit van Coimbra is één van de oudste van Europa en het gebouw is van bijzondere schoonheid. Aansluitend rijden we naar de bekende stad Fátima, waar in 1917 de Maagd Maria zes keer verscheen. Fátima is één van de meest be­zochte bedevaartsoorden, waar in 1944 een indrukwekkende basiliek gebouwd werd. Na ons bezoek aan Fátima keren we terug naar ons hotel in Figueira da Foz.

Zondag: Lissabon

Vandaag gaan we naar Lissabon, de 'Koningin aan de Taag'. We beginnen de dag met een stadstour o.l.v. een lokale gids. De grootste schoonheid van de stad is eigenlijk haar ligging. De stad is gebouwd op en rond zeven heuvels langs de noordelijke oever van de Taag. U ziet alle bekende bezienswaardigheden van de stad zoals de brug over de Taag, de toren van Belém, het klooster Dos Jeronimos en enkele van de vele pleinen die Lissabon rijk is. U kunt de middag vrij besteden in Lissabon om de stad verder te verkennen, lekker te shoppen of op een terrasje een drankje te drinken.

Maandag: Middagtocht panoramatour

Voor de middag hebben we geen programma. Na de lunch stappen we in de touringcar en maken een mooie tocht langs de kust met zijn leuke, typisch Portugese plaatsjes en prachtige natuur. Aan het eind van de dag zijn we terug in ons hotel.

Dinsdag: Figueria da Foz - Santiago de Compostela

We nemen vandaag afscheid van Figueria da Foz en rijden naar Santiago de Compostela. Om een goede indruk te krijgen van deze prachtige stad maken we een wandeling over de Paseo de la Herradura. U ziet de vele kathedralen en adelijke paleizen die deze stad rijk is. Al sinds de Middeleeuwen komen de pelgrims uit vele delen van de wereld om het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. We brengen een bezoek aan de kathedraal en het bijhorende museum. Elke dag om 12 uur is er een speciale mis voor de pelgrims. Diner en overnachting in Santiago de Compostela.

Woensdag: Santiago de Compostela - La Coruña - Oviedo

We vertrekken richting Oviedo. Onderweg stoppen we in La Coruña. Tweeduizend jaar geschiedenis valt te bewonderen in de Toren van Hercules. La Coruña staat bekend om haar 'galarias', met glasramen afgesloten balkons vanwege de wind die er bijna altijd waait. Na het bezoek aan La Coruña vervolgen we onze reis naar Oviedo voor diner en overnachting.

Donderdag: Oviedo - Santander - omgeving Bilbao

Na het ontbijt rijden we eerst naar de Oud-Castiliaanse havenstad Santander, hoofdstad van de gelijknamige provincie en zetel van de bisschop. Santander ligt in een schilderachtige baai aan de Spaanse noordkust, omgeven door heuvels. Het centrum van Santander is de Avenida de Alfonso XII. De 13e-eeuwse gotische kathedraal (na de brand in 1941 weer opgebouwd) behoort tot één van de bezienswaardigheden. We rijden vanuit het centrum naar het Magdalena schiereiland met het Koninklijk Paleis. Vervolgens gaan we verder naar de andere kant van de stad Faro de Cabo Mayor en zien de vuurtoren. Aansluitend rijden we naar de omgeving van Bilbao voor diner en overnachting.

Vrijdag: Omgeving Bilbao - Midden-Frankrijk

We verlaten Spanje en reizen via Hendaye en Bordeaux naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

15 dagen Winterzon Spanje en Portugal

21 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
21 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:56:28 | 0,22 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch