telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Luxemburg en Clervaux

vanaf € 269,-

Ontdek met deze Bolderman excursiereis naar Luxemburg en Clervaux deze prachtige bestemming. Het Groothertogdom Luxemburg is een vakantiebestemming die spijtig genoeg erg vaak over het hoofd gezien wordt. En dat terwijl het aanbod aan bezienswaardigheden, natuurschoon en culturele evenementen bijzonder groot is en daarom ook een prachtige bestemming voor een excursiereis. Bijkomstige voordelen zijn bovendien dat alles dankzij het kleine formaat van het land dicht bij elkaar gelegen is en dat het Groothertogdom niet ver van Nederland ligt. Er hoeven dus geen grote afstanden afgelegd te worden. Onze standplaats Clervaux ligt in één van de mooiste dalen van Luxemburg. Veel groen en daarom veel frisse lucht. Gezellige straatjes met uitnodigende terrasjes, waar een glas van de heerlijke en lichte Luxemburgse wijn uitstekend zal smaken. Het land kent een eigen wijnbouw, met name in het zuiden aan de Moezel. Tussen alle bijzondere uitstapjes door blijft er, als u dat wilt, nog volop tijd over om lekker te wandelen over de uitgezette wandelroutes rondom Clervaux. Het middeleeuwse Vianden wordt gedomineerd door het voormalige kasteel van de vroegere graven van Vianden. In latere tijden zwaaide het Huis van Nassau hier de scepter en tegenwoordig is het eigendom van de Groothertog van Luxemburg. Even buiten Vianden vormt een stuwdam in de Our een lang stuwmeer, met mooie wandelmogelijkheden. De natuur komt veelvuldig aan bod tijdens deze excursiereis.

 • Hotel in het centrum
 • Bezoek stad Luxemburg
 • Bezoek Klein-Zwitserland
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Clervaux

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de excursiereis naar Luxemburg beginnen en rijden we via Zuid-Limburg, waar een lunchpauze wordt ingelast, en Luik richting het Groothertogdom Luxemburg. In het plaatsje Bastogne, bekend en berucht vanwege het Ardennen­offensief, houden we de middagstop. Aansluitend rijden we Luxemburg binnen en bereiken we ‘s middags ons hotel in Clervaux.

Dinsdag: Clervaux en Vianden

‘s Ochtends kunt u de beroemde middeleeuwse burchtstad Clervaux verkennen. De abdij St. Maurice ligt op een hoogte van 550 meter. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Vanmiddag bezoeken we het plaatsje Vianden. Hier staat het stamslot van de Oranjes, één van de meest opmerkelijke bouwwerken uit de Middeleeuwen. Het slot is zeker een bezoek waard, maar u kunt natuurlijk ook genieten van een drankje op één van de vele terrasjes.

Woensdag: Klein Zwitserland en Stad Luxemburg

Vandaag maken we een natuurtocht door ‘Klein Zwitserland’. Tijdens de rit zult u zien dat dit bosrijke gebied haar naam eer aan doet. Vervolgens rijden we richting Mullerthal, waar zich de rivier de Ernz Noire een weg baant tussen de grillige rotspartijen. Dan rijden we naar de hoofdstad van Luxemburg. Deze stad heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk internationaal centrum en wordt omgeven door eeuwenoude stadswallen en vestingwerken, die door UNESCO zijn geclassificeerd als wereldpatrimonium. Het centrum telt vele historische bouwwerken, waarvan we er een aantal zullen zien tijdens de stadsrondrit. Na het bezoek aan de Stad Luxemburg rijden we terug naar Clervaux.

Donderdag: Trier en Echternach

Twee plaatsen die zeer tot de verbeelding spreken. Allereerst passeren we de grens met Duitsland en rijden naar de stad Trier. Duitslands oudste stad kent een groot en gezellig centrum waarin het heerlijk winkelen is. Daarnaast zijn natuurlijk de oude Romeinse stadspoort, de Porta Nigra, en de basiliek meer dan de moeite waard. In de middag rijden we via een mooie route naar Echternach, Luxemburgs oudste stad, gelegen op de grens van Luxemburg en Duitsland. Hier kunt u de beroemde abdij en het kleine gezellige centrum bezoeken.

Vrijdag: Clervaux - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Hotel Du Commerce. Via de Belgische Ardennen en de Hoge Venen rijden we naar Valkenburg waar u de gelegenheid heeft om dit stadje te verkennen of op één van de terrasjes gezellig iets te drinken. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden en u kunt nagenieten van deze mooie busreis. Na afscheid te hebben genomen van uw medepassagiers brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Du Commerce, Clervaux

Dit familiehotel is centraal gelegen in het plaatsje Clervaux. Het biedt een receptie, restaurant, bar, overdekt zwembad (gratis) en lift. De kamers beschikken alle over een badkamer met douche en toilet en een televisie. 

Benelux

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Luxemburg wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Luxemburg.

Kraanwater:
Het kraanwater In Luxemburg is veilig om te drinken.

Taal:
Frans, Duits en Luxemburgs zijn de officiële talen in Luxemburg.

Prijsniveau:
De prijzen in Luxemburg liggen een stuk hoger dan in Nederland

5 dagen Luxemburg en Clervaux

31 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

32 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:01:06 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch