telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Luxemburg en Clervaux

vanaf € 269,-

Ontdek met deze Bolderman excursiereis naar Luxemburg en Clervaux deze prachtige bestemming. Het Groothertogdom Luxemburg is een vakantiebestemming met een groot aanbod aan bezienswaardigheden, natuurschoon en culturele evenementen. Bijkomstige voordeel is dat er geen grote afstanden afgelegd hoeven te worden dankzij het kleine formaat van het land en omdat Luxemburg niet ver van Nederland ligt. Onze standplaats Clervaux ligt in één van de mooiste dalen van het land, met veel groen en frisse lucht. Het is goed toeven in dit stadje met haar gezellige straatjes en uitnodigende terrasjes. Tussen alle excursies door blijft er nog voldoende tijd over om bijvoorbeeld lekker te wandelen over de uitgezette wandelroutes rondom Clervaux. De natuur komt veelvuldig aan bod tijdens deze excursiereis, maar ook interessante plaatsen als Vianden en Trier staan op het programma. Boek deze mooie excursiereis naar Luxemburg en Clervaux vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Hotel in het centrum
 • Bezoek Vianden
 • Bezoek Stad Luxemburg
 • Excursie Klein-Zwitserland
 • Bezoek Trier
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Luxemburg en Clervaux

Maandag: Nederland - Bastogne - Clervaux

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via Zuid-Limburg, waar een lunchpauze wordt gehouden, en Luik naar het Groothertogdom Luxemburg. In het plaatsje Bastogne, bekend en berucht vanwege het Ardennen­offensief, houden we de middagstop. Aansluitend rijden we Luxemburg binnen en bereiken we ‘s middags ons hotel in Clervaux.

Dinsdag: Clervaux en Vianden

‘s Ochtends kunt u de beroemde middeleeuwse burchtstad Clervaux verkennen. De abdij St. Maurice ligt op een hoogte van 550 meter. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. 's Middags bezoeken we het stadje Vianden. Hier staat het stamslot van de Oranjes, kasteel Vianden, één van de meest opmerkelijke bouwwerken uit de Middeleeuwen. Het kasteel is zeker een bezoek waard, maar u kunt natuurlijk ook genieten van een drankje op één van de vele terrasjes.

Woensdag: Klein Zwitserland en Stad Luxemburg

Vandaag maken we een natuurtocht door ‘Klein Zwitserland’. Tijdens de rit zult u zien dat dit bosrijke gebied haar naam eer aan doet. Vervolgens rijden we naar Müllerthal, waar zich de rivier de Ernz Noire een weg baant tussen de grillige rotspartijen, en naar de hoofdstad van Luxemburg. Stad Luxemburg heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk internationaal centrum en wordt omgeven door eeuwenoude stadswallen en vestingwerken, die door UNESCO zijn geclassificeerd als wereldpatrimonium. Het centrum telt vele historische bouwwerken, waarvan we er een aantal zullen zien tijdens de stadsrondrit. Na het bezoek aan de Stad Luxemburg rijden we terug naar Clervaux.

Donderdag: Trier en Echternach

Twee plaatsen die zeer tot de verbeelding spreken. Allereerst passeren we de grens met Duitsland en rijden naar de stad Trier, beroemd om haar wijn. Duitslands oudste stad kent een groot en gezellig centrum, waarin het heerlijk winkelen is. Daarnaast zijn natuurlijk de oude Romeinse stadspoort, de Porta Nigra, en de basiliek meer dan de moeite waard. Na de middag rijden we via een mooie route naar Echternach, Luxemburgs oudste stad, gelegen op de grens van Luxemburg en Duitsland. Hier kunt u de beroemde abdij en het kleine gezellige centrum bezoeken.

Vrijdag: Clervaux - Nederland

Na het ontbijt begint onze terugreis naar Nederland. Via de Belgische Ardennen en de Hoge Venen rijden we naar Valkenburg, waar u de gelegenheid heeft om het stadje te verkennen of op één van de terrasjes gezellig iets te nuttigen. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Na afscheid te hebben genomen van uw medepassagiers brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Du Commerce, Clervaux

Dit familiehotel is centraal gelegen in het plaatsje Clervaux. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar, overdekt zwembad (gratis), fitnessruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Benelux

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In Luxemburg wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Luxemburg.

Kraanwater:
Het kraanwater In Luxemburg is veilig om te drinken.

Taal:
Frans, Duits en Luxemburgs zijn de officiële talen in Luxemburg.

Prijsniveau:
De prijzen in Luxemburg liggen een stuk hoger dan in Nederland

Reisverhaal Ber

Hierbij enkele vakantiefoto's van onze reis naar Luxemburg in april j.l.

5 dagen Luxemburg en Clervaux

95 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
97 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:49:09 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch