telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Soltau, Lüneburger Heide

vanaf € 249,-

Op deze reis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar het prachtige natuurgebied de Lüneburger Heide. Deze mooie streek ligt in het noorden van Duitsland, in de stedendriehoek Hamburg-Bremen-Hannover. U ziet er de afwisselende natuur, het mooie dal van de Elbe en interessante steden als Bremen, Lüneburg en de metropool Hamburg. Onze standplaats is het oude stadje Soltau, gelegen in het hart van de Lüneburger Heide, waar we verblijven in het gezellige Hotel Meyn. Vanuit Soltau maken we interessante excursies. Boek deze reis bij Bolderman en geniet van deze mooie streek!

 • Gezellig hotel
 • Bezoek Hamburg o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Excursie Lüneburg en omgeving
 • Bezoek Celle
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Soltau, Lüneburger Heide

Maandag Nederland - Bremen - Soltau

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij richting de Lüneburger Heide. Onderweg bezoeken we de stad Bremen. Deze stad is rijk aan cultuur en er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden te zien. Bekijk bijvoorbeeld het Gildehaus op de markt of de bekende Bremer Stadsmuzikanten. In de loop van de middag komen wij aan in Soltau, waar u na het inchecken het gezellige centrum van het stadje nog even kunt verkennen.

Dinsdag: Celle en optionele huifkartocht

Vandaag rijden wij via Bergen-Belsen naar het mooie stadje Celle, dat bekend is om zijn vele vakwerkhuizen. Een aantal van deze huizen is versierd met spreuken en houtsnijwerk. In de 14e eeuw bouwden de hertogen van Brunswijk en Lüneburg het prachtige slot Celle. Onderin de hoektoren is een prachtig ingerichte kapel uit ca. 1480. Bezienswaardig zijn verder een uit drie schepen bestaande hallenkerk, rijkelijk versierd met beelden en het fraaie raadhuis. Op het raadhuisplein staan twee schandpalen, waar in vroeger tijden misdadigers te kijk werden gezet. Aan het eind van de middag zijn wij weer terug in ons hotel. Liefhebbers kunnen aansluitend mee naar Schneverdingen waar u de mogelijkheid heeft om een mooie huifkartocht te maken (niet inclusief).

Woensdag: Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland, gelegen aan de rivier de Elbe. Met een Nederlandssprekende gids gaan we de stad verkennen. De Hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Speicherstadt vertoont veel overeenkomsten met de oude Amsterdamse grachten: er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen opgeslagen. Ook vindt u meer dan 2300 bruggen in dit deel van de stad. In het centrum van Hamburg is de St. Michaeliskerk het bekijken waard en ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. 

Donderdag: Lüneburg en Scharnebeck

Na het ontbijt vertrekken we naar de Hanzestad Lüneburg, waar u een interessante wandeling kunt maken door het historische centrum. De wandeling begint bij het prachtige raadhuis en gaat vervolgens naar de oude haven, waar het zout, dat bij de stad gedolven werd, verscheept werd. Op het oudste plein van de stad “Am Sande” vindt u hele oude Patriciërshuizen, een prima plek voor een drankje in één van de oude cafeetjes. ’s Middags houden we een korte stop in het meer dan 1200 jaar oude plaatsje Bardowick en gaan we verder naar Scharnebeck, waar u de scheepslift in het Elbe-Seitenkanaal kunt bezoeken.

Vrijdag: Soltau - Nederland

Na het ontbijt nemen wij helaas al weer afscheid van Soltau. We rijden terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Meyn, Soltau

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van het historische stadje. In het voetgangerscentrum vindt u leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Het hotel beschikt over een receptie, 2 restaurants, bar, danszaal en tuin. Alle kamers beschikken over een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

5 dagen Soltau, Lüneburger Heide

81 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
86 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:38:04 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch