5 dagen Soltau, Lüneburger Heide

vanaf € 299,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Op deze reis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar het prachtige natuurgebied de Lüneburger Heide. Deze mooie streek ligt in het noorden van Duitsland, in de stedendriehoek Hamburg-Bremen-Hannover. U ziet er de afwisselende natuur, het mooie dal van de Elbe en interessante steden als Bremen, Lüneburg en de metropool Hamburg. Onze standplaats is het oude stadje Soltau, gelegen in het hart van de Lüneburger Heide, waar we verblijven in het gezellige Hotel Meyn. Vanuit Soltau maken we interessante excursies. Boek deze reis bij Bolderman en geniet van deze mooie streek!

 • Gezellig hotel
 • Hamburg o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Lüneburg
 • Celle
 • Optionele huifkartocht
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Soltau, Lüneburger Heide

Maandag Nederland - Bremen - Soltau

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij richting de Lüneburger Heide. Onderweg bezoeken we de stad Bremen. Deze stad is rijk aan cultuur en er zijn veel bijzondere bezienswaardigheden te zien. Bekijk bijvoorbeeld het Gildehaus op de markt of de bekende Bremer Stadsmuzikanten. In de loop van de middag komen wij aan in Soltau, waar u na het inchecken het gezellige centrum van het stadje nog even kunt verkennen.

Dinsdag: Celle en optionele huifkartocht

Vandaag rijden wij via Bergen-Belsen naar het mooie stadje Celle, dat bekend is om zijn vele vakwerkhuizen. Een aantal van deze huizen is versierd met spreuken en houtsnijwerk. In de 14e eeuw bouwden de hertogen van Brunswijk en Lüneburg het prachtige slot Celle. Onderin de hoektoren is een prachtig ingerichte kapel uit ca. 1480. Bezienswaardig zijn verder een uit drie schepen bestaande hallenkerk, rijkelijk versierd met beelden, en het fraaie raadhuis. Op het raadhuisplein staan twee schandpalen, waarin vroegertijden misdadigers te kijk werden gezet. Aan het eind van de middag zijn wij weer terug in ons hotel. Liefhebbers kunnen aansluitend mee naar Schneverdingen, waar u een mooie huifkartocht kunt maken (niet inbegrepen).

Woensdag: Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland, gelegen aan de rivier de Elbe. Met een Nederlandssprekende gids gaan we de stad verkennen. De Hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Speicherstadt vertoont veel overeenkomsten met de oude Amsterdamse grachten: er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen opgeslagen. Ook vindt u meer dan 2.300 bruggen in dit deel van de stad. In het centrum van Hamburg is de St. Michaeliskerk het bekijken waard en ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. 

Donderdag: Lüneburg en Scharnebeck

Na het ontbijt vertrekken we naar de Hanzestad Lüneburg, waar u een interessante wandeling kunt maken door het historische centrum. De wandeling begint bij het prachtige raadhuis en gaat vervolgens naar de oude haven, waar het zout dat bij de stad gedolven werd, verscheept werd. Op het oudste plein van de stad 'Am Sande' vindt u hele oude Patriciërshuizen, een prima plek voor een drankje in één van de oude cafeetjes. ’s Middags houden we een korte stop in het meer dan 1200 jaar oude plaatsje Bardowick en gaan we verder naar Scharnebeck, waar u de scheepslift in het Elbe-Seitenkanaal kunt bekijken.

Vrijdag: Soltau - Nederland

Na het ontbijt nemen wij helaas weer afscheid van Soltau. We rijden terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Soltau, Lüneburger Heide

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Meyn, Soltau

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van het historische stadje, met in het voetgangerscentrum leuke winkeltjes, gezellige restaurants en cafés. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants, bar, danszaal en tuin. Alle kamers beschikken over een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Anneke

Luneburgerheide huifkartocht.

Reisverhaal Hillegonda

Een mooie reis met chauffeur en reisleider Gerrit  naar Soltau en de Lūnneburger heide geweest.in Bremen hebben wij het mooie oude stadsdeel kunnen bezoeken Een stadhuis uit de 1500 Eeuw een mooie dom en veel oude vakwerk huizen. Ons hotel in Soltau is netjes en had service voor de bagage die naar je kamer werd gebracht. Er is geen lift. Wij hebben mooi weer. Zien veel en ook de stad Hamburg met  een rond vaart in het haven gebied met mooi weer,  is natuurlijk aan te bevelen. Wij zijn met 29 personen een goede gezellige groep. Het weer is ons alle dagen goed gezind wat natuurlijk deze dagen nog mooier maken. De reis en verblijf plus de excursies en de goede begeleiding maakten deze  vijf dagen helemaal toppie

5 dagen Soltau, Lüneburger Heide

173 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
189 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:47:21 | 0,36 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch