telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Soltau, Lüneburger Heide

vanaf € 199,-

Op deze nieuwe reis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar het prachtige natuurgebied de Lüneburger Heide. Deze interessante streek ligt in het noorden van Duitsland, in de stedendriehoek Hamburg-Bremen-Hannover. U ziet er de afwisselende natuur, het mooie dal van de Elbe en interessante steden als Bremen, Lüneburg en de metropool Hamburg. Onze standplaats is het oude stadje Soltau, gelegen in het hart van de Lüneburger Heide. U logeert hier in het gezellige hotel Meyn.

 • Nieuwe reis
 • Bezoek Hamburg o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Excursie Lüneburgerheide
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag Nederland - Bremen - Soltau

Vanaf uw opstapplaats brengen wij u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij richting Lüneburger Heide. Maar eerst bezoeken we de stad Bremen. De stad is rijk aan cultuur en er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden te zien. Bekijk bijvoorbeeld het Gildehuis op de markt. Ook vindt u daar de bekende Bremer stadsmuzikanten. In de loop van de middag komen wij aan in Soltau. Na het inchecken kunt u het gezellige centrum van het stadje nog even verkennen.

Dinsdag: Celle

Vandaag brengen wij een bezoek aan het mooie stadje Celle, dat bekend is om zijn vele vakwerkhuizen. Een aantal van deze huizen is versierd met spreuken en houtsnijwerk. In de 14e eeuw bouwden de hertogen van Brunswijk en Lüneburg een prachtig slot. Onderin de hoektoren is een prachtig ingerichte kapel uit ca. 1480. Celle heeft een uit drie schepen bestaande hallenkerk, rijkelijk versierd met beelden. Vlakbij de kerk staat het fraaie raadhuis. Op het raadhuisplein staan nog twee schandpalen, waar in vroeger tijden misdadigers te kijk werden gezet.

Woensdag: Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland en is gelegen aan de rivier de Elbe. Met een Nederlandssprekende gids gaan we de stad verkennen. Deze hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, die veel overeenkomsten heeft met de oude Amsterdamse grachten. Er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen. Over de kanalen in Hamburg liggen meer dan 2300 bruggen! Ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. In het centrum van de stad staat de St. Michaeliskerk met zijn 132 meter hoge toren.

Donderdag: Lüneburg en omgeving

Na het ontbijt vertrekken we naar de Hanzestad Lüneburg, waar u een interessante wandeling kunt maken door het historische centrum. De wandeling begint bij het prachtige raadhuis en gaat vervolgens naar de oude haven, waar het zout, dat bij de stad gedolven werd, verscheept werd. Op het oudste plein van de stad “Am Sande” vindt u hele oude Patriciërshuizen, een prima plek voor een drankje in één van de oude cafeetjes. ’s Middags bezoeken wij het meer dan 1200 jaar oude plaatsje Bardowick en vervolgens Scharnebeck, waar u de scheepslift in het Elbe-Seitenkanaal kunt bezoeken.

Vrijdag: Soltau - Nederland

Na het ontbijt moeten wij helaas al weer afscheid nemen van onze hotelier en zijn staf. We rijden terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt nog een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Meyn, Soltau

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van het historische stadje. In het voetgangerscentrum vindt u leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes en cafeetjes. Het hotel beschikt over twee restaurants, een bar en danszaal. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche/bad en toilet, haardroger en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

5 dagen Soltau, Lüneburger Heide

34 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

35 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:11:12 | 0,93 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch