telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5-daagse stedenreis Berlijn

vanaf € 199,-

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Alle reden dus om Berlijn te bezoeken. Berlijn is weer één. Een onzichtbare grens scheidt de stad Berlijn nog steeds in twee delen, maar het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden herenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden, met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft! Boek deze 5-daagse stedenreis Berlijn bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nergens voordeliger
 • Optionele stadsrondrit voormalig West en Oost-Berlijn o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Potsdam o.l.v. Nederlandssprekende gids
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedenreis Berlijn

Maandag: Nederland - Berlijn

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autobanen, met de nodige stops, naar Berlijn, waar we in de vroege avond aankomen.

Dinsdag: Stadsrondrit voormalig West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door voormalig West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket). U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-Center, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Woensdag: Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Het oostelijk deel van Berlijn staat vandaag op ons programma. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit (zie Pluspakket) langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. U bent ‘s middags vrij om Berlijn verder te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname zal er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd (niet inclusief).

Donderdag: Potsdam en Sanssouci

Vandaag staat Potsdam op het programma onder leiding van een Nederlanddsprekende gids. Na aankomst maken we een korte kennismakingstour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Bij goed weer maken we een wandeling door het prachtige park van het beroemde kasteel Sanssouci naar het Nieuwe Paleis. Vervolgens gaan we naar de Hollandse wijk in Potsdam, waar Nederlandse waterbouwkundigen hebben gewoond. Hier heeft u vrije tijd en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Aansluitend keren we terug naar Berlijn.

Vrijdag: Berlijn - Nederland

Helaas is dit de laatste dag van deze enerverende reis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden wij met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt in Nederland kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Daarna brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentreis Berlijn

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Havel Lodge, Berlijn

Dit traditionele hotel is rustig gelegen aan de noordkant van Berlijn in een bosachtige omgeving. Het hotel beschikt over een receptie, eetzaal en bar. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Gratis wifi in het hotel.

Coronamaatregelen in het hotel:

 • Afstandsregel 1,5 meter in de openbare ruimtes.
 • Mondkapje verplicht in openbare ruimtes.
 • In restaurant mondkapje verplicht bij in- en uitgaan en bij verplaatsen.
 • In restaurant staan de tafels op 1,5 meter, maximaal 6 personen per tafel.
 • Ontbijt is in buffetvorm (looproute volgen), diner wordt aan tafel geserveerd.
 • Desinfectiemiddelen aanwezig in de openbare ruimtes. Verplicht te gebruiken.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Lyda

Weer terug van 5 dagen Berlijn. n Zeer indrukwekkende reis. We hadden n hele goede gids uit Nederland, maar die al ruim 10 jaar net buiten Berlijn woont. 

Reisverhaal Thea

Vorige week ben ik met mijn zoon naar Berlijn geweest. Zoals altijd een goed verzorgde reis door Bolderman. We hadden een prima hotel gelegen aan de rivier de Havel. De excursies waren erg interessant. We hadden chauffeur Gerrit en gids Gerrit. Dit duo is duidelijk op elkaar ingespeeld. Vooral de gids Gerrit wist veel te vertellen en deed dat op een prettige manier. Kortom we hebben een prima reis gehad.

5-daagse stedenreis Berlijn

194 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
202 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:56:43 | 0,3 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch