telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5-daagse stedenreis Berlijn

vanaf € 199,-

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Er is dus alle reden voor om met een stedenreis Berlijn te gaan bezoeken. Berlijn is weer één. Een onzichtbare grens scheidt de stad nog steeds in twee delen, maar het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden herenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft! Boek deze 5-daagse stedenreis Berlijn bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nergens voordeliger
 • Stadsrondrit West-Berlijn
 • Stadsrondrit Oost-Berlijn
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Dag 1: Nederland - Berlijn

Via onze servicelijnen wordt u naar ons overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna kan de stedenreis naar Berlijn beginnen en rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar Berlijn, waar we in de vroege avond zullen arriveren.

Dag 2: Stadsrondrit West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door West-Berlijn o.l.v. een Nederlandssprekende gids. U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-centrum, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Dag 3: Stadsrondrit Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt maken we een excursie naar het oostelijk deel van Berlijn. Onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids krijgt u een boeiende rondrit langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden met het Staatsoperagebouw, het koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden we langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. ‘s Middags bent u vrij om Berlijn te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname kan er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd.

Dag 4: Potsdam en Sanssouci

Vandaag staat Potsdam op het programma. Na aankomst maken we een korte kennismakingstour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Bij goed weer wandelen we door het prachtige park van het beroemde kasteel Sanssouci naar het nieuwe paleis. Vervolgens gaan we naar de Nederlandse wijk in Potsdam, waar Nederlandse waterbouwkundigen hebben gewoond.

Dag 5: Berlijn - Nederland

Helaas is dit alweer de laatste dag van deze enerverende stedenreis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden we met diverse stops terug naar Nederland, naar ons centrale overstappunt. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet en de indrukken van deze prachtige stedenreis naar Berlijn op u in laten werken. Daarna brengen de sevicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Thea

Vorige week ben ik met mijn zoon naar Berlijn geweest. Zoals altijd een goed verzorgde reis door Bolderman. We hadden een prima hotel gelegen aan de rivier de Havel. De excursies waren erg interessant. We hadden chauffeur Gerrit en gids Gerrit. Dit duo is duidelijk op elkaar ingespeeld. Vooral de gids Gerrit wist veel te vertellen en deed dat op een prettige manier. Kortom we hebben een prima reis gehad.

Reisverhaal Lyda

Weer terug van 5 dagen Berlijn. n Zeer indrukwekkende reis. We hadden n hele goede gids uit Nederland, maar die al ruim 10 jaar net buiten Berlijn woont. 

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € (euro) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland.

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

5-daagse stedenreis Berlijn

54 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

55 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:05:35 | 0,14 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch