telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Boedapest en omgeving

vanaf € 399,-

Als er één land behoort tot centraal Europa, dan is het Hongarije wel. Eeuwenlang werd het land overspoeld door machthebbers vanuit de gehele wereld. Sinds de Romeinen wisselden Hunnen en Turken elkaar af, werd het land opgeslokt door dubbelmonarchie met Oostenrijk en stond het jaren onder Sovjet invloed. Geen van de overheersers kreeg het voor elkaar om de Hongaren te onderwerpen. Hongarije was, toen het IJzeren Gordijn nog potdicht zat, al een buitenbeentje in het Oostblok. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is de lichtstad van het oosten en wordt in tweeën gedeeld door de veel bezongen rivier de Donau, die tussen het hooggelegen Boeda en het vlakke Pest stroomt. Gecombineerd met de monumentale bruggen en de schitterende gebouwen maakt deze stad op iedereen een onuitwisbare indruk. Boedapest wordt niet voor niets ‘de Parel van het Oosten’ genoemd. Boedapest is een stad om te flaneren, een terrasje te pakken, te wandelen, te winkelen of gezellig uit te gaan. De Hongaarse hoofdstad is modieus, uitbundig en cultureel. In menig restaurant kunt u genieten van zigeunermuziek en voortreffelijke maaltijden. Geniet van de historische monumenten en bezienswaardigheden die u laten dromen over de rijke geschiedenis van Hongarije. U brengt tijdens deze reis ook een bezoek aan het pittoreske stadje Gödöllö, het buitenverblijf van Keizer Franz Joseph en Keizerin Elisabeth, beter bekend als Keizerin ‘Sissi’. Tevens brengen we een bezoek aan de Donauknie met de steden Esztergom, Visegrád en Szentendre. Boek deze busreis naar Boedapest bij Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek Boedapest o.l.v een gids
 • Excursie Donaubocht
 • Bezichtiging paleis van Sissi
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Nadat u met één van de servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens gaan we op weg naar ons overnachtinghotel in Zuid-Duitsland.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Boedapest

Na het ontbijt vervolgen we onze reis door Oostenrijk, langs Passau en Wenen naar Boedapest. Hier zullen we aan het einde van de middag arriveren in ons hotel.

Woensdag: Bruisend Pest (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat een hele dag Boedapest op het programma. We maken onder leiding van een gids een uitgebreide stadsrondrit. U ziet onder andere het Heldenplein, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, de Stefansdom, de Kettingbrug, de burcht Boeda en het parlementsgebouw. Vanaf de Gellertberg heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Tijdens de rondrit zullen we de bus regelmatig verlaten om te voet de bezienswaardigheden beter te verkennen. Aan het eind van ons bezoek maken we nog een mooie boottocht op de Donau (zie Pluspakket).

Donderdag: Vrije dag of Gödöllö (zie Bolderman Pluspakket)

In een heuvelachtige omgeving, op zo’n 25 km van Boedapest, bezoeken we de plaats Gödöllö. Hier bezichtigen we het kasteel Grassalkovics, ook wel het paleis van Sissi genoemd. Dit grootste barokke kasteel van Hongarije was in de vorige eeuw vaak de verblijfplaats van de keizerin. In het geheel gerenoveerde kasteel kunt u onder andere de prachtige zaal en keizerlijke vertrekken bewonderen.

Vrijdag: Donaubocht (zie Bolderman Pluspakket)

Een dagtocht door de fascinerende omgeving van Boedapest. We rijden in noordelijke richting langs de Donau. In dit prachtige natuurgebied maakt de Donau een bocht, de Donauknie genaamd. We rijden allereerst naar Esztergom, waar we een bezoek brengen aan de grootste kerk van Hongarije (zie Pluspakket). De volgende stop is het plaatsje Visegrád waar de fundamenten liggen van het vroegere Koninklijk Paleis (zie Pluspakket). Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Donauknie met aan de overkant Slowakije. Na dit bezoek rijden we naar Szentendre. De stad dankt zijn fraaie inrichting aan rijke koopmannen die barokke woningen lieten bouwen. Bovendien staan er maar liefst zes Orthodoxe kerken, een waar openluchtmuseum dus. Er zijn leuke winkeltjes waar u aardige voorbeelden van volkskunst vindt. Via de Donau rijden we terug naar het hotel. Bij voldoende deelname is er ’s avonds gelegenheid om een lichttour door Boedapest te maken.

Zaterdag: Boedapest

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Boedapest verkennen. U kunt heerlijk winkelen of Hongaarse koffie drinken in één van de beroemde koffiehuizen. De keuze is aan u.

Zondag: Boedapest - Zuid-Duitsland

We verlaten Boedapest en rijden via Oostenrijk naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland. De reis is voorbij, maar u geniet vast lang na van de onvergetelijke indrukken. Bij ons centrale overstappunt krijgt u een heerlijk afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Budapest, Boedapest

Dit hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, terras, souvenirwinkel en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon en televisie.

Reisverhaal Wim

Bijgaand een foto van onze vakantie naar Boedapest, van 12 tot en met 19 juni. Het was een prachtige reis, zeker door de fantastische begeleiding van de chauffeur (Niels). Als extraatje op 15 juni naar de poesta met een daverende paardenshow.
Onze complimenten voor de hele organisatie.
 

Hongarije

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Hongarije wordt betaald met de Hongaarse forint (HUF).

Elektriciteit:
In Hongarije worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Hongaars (Magyar) is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Hongarije liggen een stuk lager dan in Nederland

8 dagen Boedapest en omgeving

43 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

43 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,8
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:02:25 | 0,97 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch