telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Boedapest en omgeving

vanaf € 499,-

Hongarije, gelegen in centraal Europa, werd eeuwenlang overspoeld door machthebbers vanuit de hele wereld. Sinds de Romeinen er waren, wisselden Hunnen en Turken elkaar af, werd het land opgeslokt door de dubbelmonarchie met Oostenrijk en stond het jaren onder Sovjet invloed. Geen van de overheersers kreeg het voor elkaar om de Hongaren te onderwerpen. Hongarije was, toen het IJzeren Gordijn nog potdicht zat, ook al een buitenbeentje in het Oostblok. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt in tweeën gedeeld door de Donau, die tussen het hooggelegen Boeda en het vlakke Pest stroomt. Gecombineerd met de monumentale bruggen en de schitterende historische gebouwen maakt deze stad op iedereen een onuitwisbare indruk. Boedapest wordt niet voor niets ‘de Parel van het Oosten’ genoemd. Het is een stad om een terrasje te pakken, te winkelen of gezellig uit te gaan. In menig restaurant kunt u genieten van zigeunermuziek en voortreffelijke maaltijden. Tijdens deze reis brengen we ook een bezoek aan het pittoreske stadje Gödöllö, het buitenverblijf van Keizer Franz Joseph en Keizerin ‘Sissi’ en gaan we naar de Donaubocht met de steden Esztergom, Visegrád en Szentendre. Boek deze prachtige busreis naar Boedapest en omgeving bij Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek Boedapest o.l.v. een gids
 • Excursie paleis van Sissi
 • Bezoek Donaubocht
 • Bezoek Visegrád
 • Bezoek Esztergom
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Boedapest en omgeving

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Nadat u met één van de servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens gaan we op weg naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Boedapest

Na het ontbijt vervolgen we onze reis door Oostenrijk, langs Passau en Wenen naar Boedapest. Hier zullen we aan het eind van de middag arriveren in ons hotel.

Woensdag: Boedapest (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat een hele dag Boedapest op het programma. We maken onder leiding van een gids een uitgebreide stadsrondrit. U ziet onder andere het Heldenplein, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, de Stefansdom, de Kettingbrug, de burcht Boeda en het parlementsgebouw. Vanaf de Gellertberg heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Tijdens de rondrit zullen we de bus regelmatig verlaten om te voet de bezienswaardigheden beter te bekijken. Aan het eind van ons bezoek aan de stad kunt u nog een mooie boottocht op de Donau maken (zie Pluspakket).

Donderdag: Vrije dag of Gödöllö (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Indien u het Pluspakket heeft geboekt gaat u mee naar de in een heuvelachtige omgeving gelegen plaats Gödöllö, op zo’n 25 kilometer van Boedapest. Hier bezoeken we onder leiding van een gids het kasteel Grassalkovich, ook wel het paleis van Sissi genoemd. Dit grootste barokke kasteel van Hongarije was in de vorige eeuw vaak de verblijfplaats van de keizerin. In het geheel gerenoveerde kasteel kunt u onder andere de prachtige zaal en keizerlijke vertrekken bewonderen. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Donaubocht (zie Bolderman Pluspakket)

Een dagtocht door de fascinerende omgeving van Boedapest staat op het programma. We rijden in noordelijke richting langs de Donau. In dit prachtige natuurgebied maakt de Donau een bocht, ook wel de Donauknie of Donaubocht genaamd. We rijden eerst naar Esztergom, waar we een bezoek brengen aan de grootste kerk van Hongarije (zie Pluspakket). De volgende stop is het plaatsje Visegrád, waar de fundamenten liggen van het vroegere Koninklijk Paleis, dat wij gaan bezoeken (zie Pluspakket). Vanaf hier heeft u ook een prachtig uitzicht op de Donaubocht. Na dit bezoek rijden we naar Szentendre. De stad dankt zijn prachtige uiterlijk aan rijke koopmannen die barokke woningen lieten bouwen. Bovendien staan er maar liefst 6 Orthodoxe kerken en zijn er leuke winkeltjes, waar u volkskunst vindt: een waar openluchtmuseum dus. Langs de Donau rijden we terug naar ons hotel. Bij voldoende deelname kunt u ’s avonds deelnemen aan een lichttour door Boedapest.

Zaterdag: Boedapest

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Boedapest verkennen. U kunt heerlijk winkelen of Hongaarse koffie drinken in een van de beroemde koffiehuizen. De keuze is aan u.

Zondag: Boedapest - Zuid-Duitsland

We vertrekken na het ontbijt uit Boedapest en rijden via de Oostenrijkse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste etappe alweer. Met verschillende stops rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden krijgt. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Boedapest en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Budapest, Boedapest

Dit hotel, ook wel het 'ronde hotel' genoemd, ligt in een groene omgeving aan de voet van de heuvels bij Boedapest. Vanaf de hogergelegen verdiepingen heeft u een prachtig uitzicht. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, terras, souvenirwinkel en lift. De kamers zijn allen voorzien van een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Hongarije

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Hongarije wordt betaald met de Hongaarse forint (HUF).

Elektriciteit:
In Hongarije worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Hongaars (Magyar) is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Hongarije liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Adrie

Een fantastische reis met een geweldige chauffeur. Heel erg kunnen genieten van prachtige stad en omgeving, mede door het mooie geboden programma. En een chauffeur die heel veel wist te vertellen hierover, de tijd gaf voor ruimte om te fotograferen en speciaal 's avonds tijdens de avondtour nog extra stopte aan de overzijde van de Donau om het perfecte plaatje van het Parlementsgebouw te kunnen maken. Zo zie je het ook op afbeeldingen in diverse brochure en is een Highlight tijdens deze reis. Ook 's avonds een prachtig uitzicht over de verlichte stad met de bruggen vanaf de Gellértheuvel.
 
Een herinnering aan een fijne vakantie met Bolderman. Aan te raden voor iedereen.

Reisverhaal Wim

Bijgaand een foto van onze vakantie naar Boedapest, van 12 tot en met 19 juni. Het was een prachtige reis, zeker door de fantastische begeleiding van de chauffeur (Niels). Als extraatje op 15 juni naar de poesta met een daverende paardenshow.
Onze complimenten voor de hele organisatie.
 

8 dagen Boedapest en omgeving

133 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
135 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:55:07 | 0,39 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch