telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Bretagne en Normandië met de invasiestranden

vanaf € 499,-

Normandië heeft prachtige brede zandstranden en een licht glooiend heuvellandschap, terwijl Bretagne ruige rotskusten en langs baaien verscholen dorpjes en strandjes biedt. Beide streken hebben een eigen verleden, dat tot uitdrukking komt in de prehistorische rechtopstaande stenen in Bretagne en rijzige Romaanse kerken in Normandië. In de vroege ochtend van 6 juni 1944 landt een leger, voornamelijk samengesteld uit Amerikanen, Engelsen en Canadezen, op de kust van Normandië: D-Day is begonnen. Er zijn aan de kust en in het binnenland nog talrijke monumenten die herinneren aan de zware strijd. Ook maakt u kennis met een aantal bezienswaardigheden van deze streek, zoals het kloosterstadje Mont Saint-Michel, de beroemde abdijrots net voor de kust, waar de middeleeuwen weer tot leven komen. 

 • Bezoek invasiestranden
 • Bezoek Memorial Caen
 • Excursie Mont Saint-Michel
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Pontorson

Vanaf ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, vertrekken we naar Frankrijk met diverse stops op de route. We komen aan het begin van de avond aan in Hotel Ariane in Pontorson.

Dinsdag: Middagtocht Mont Saint-Michel

's Morgens bent u vrij en kunt u Pon­torson verkennen. ‘s Middags brengen we een bezoek aan Mont Saint-Michel. Dit prachtige kloosterstadje is gebouwd op een rotseiland. Dit springtij-eiland wordt bij hoog water geheel door de zee omringd. Aan de Bretonse kust is het verschil tussen eb en vloed rond de 13 meter.

Woensdag: Fougères

In de loop van de ochtend brengen we u naar het mooie plaatsje Fougères. De stad dankt zijn bekendheid aan het indrukwekkende kasteel met zijn 13 torens. Oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw, maar in 1166 verwoest door de Engelsen. Daarna is het slot weer opgebouwd en steeds verder uitgebreid. Het is nu één van de mooiste kastelen van Europa. U kunt de lunch in dit gezellige plaatsje gebruiken. Na de middag bezoekt u de prachtige, even buiten Fougères gelegen tuinen van het Parc Floral de Haute Bretagne.

Donderdag: Invasiestranden

6 juni 1944, D-day, de invasie is begonnen. Bij Pointe du Hoc vechten de Rangers zich langs ladders en touwen naar boven en bezetten uiteindelijk deze rotspunt. Bij Colleville-sur-Mer, nabij St. Laurent bezoeken we de Amerikaanse militaire begraafplaats en staan stil bij de vele gevallenen voor onze vrede. Dan bezoeken we Arromanches, waar direct na de invasie een kunstmatige haven voor bevoorrading van de troepen werd aangelegd. Hier bevindt zich ook het invasiemuseum, waar de maquette van de haven te zien is. Natuurlijk brengen we u ook naar St.-Mère-Église, waar de parachutisten van de 82e en de 101e Airborne divisies geland zijn. Soldaat Steel hangt nog steeds aan de kerktoren! Na deze indrukwekkende bezoeken keren we terug naar ons hotel in Pontorson.

Vrijdag: Dinan en Cancale

Na het ontbijt rijden we naar het ves­tingstadje Dinan, één van de mooiste oude stadjes van Bretagne, dat door Victor Hugo ‘een zwaluwnest’ werd genoemd. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar het vissersplaatsje Cancale. Deze plaats staat bekend om de oesters, één van de hoofdgerechten van de Bretonse keuken.

Zaterdag: Memorial in Caen en Bayeux

De stad Caen heeft tijdens de bevrijding van Frankrijk zwaar geleden. 75% van de stad was na de bevrijding door de geallieerden verwoest. Nu is de stad weer prachtig opgebouwd. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende Memorial, het museum van de vrede. Onder leiding van een gids ziet u een indrukwekkende tentoonstelling over de invasie in Normandië (niet inclusief). ’s Middags brengen we u naar Bayeux, waar u de beroemde tapisserie kunt bewonderen. Het enorme geborduurde doek, een Gobelin, is 70 meter lang en 50 cm hoog. Het verbeeldt de slag om Hastings in 1066, waar Willem de Veroveraar voet aan wal zette. Na Bayeux rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: St. Malo en Cap Fréhel

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan één van de oudste steden van Bretagne, St. Malo. De oude binnenstad is ommuurd en vanaf de stadsmuren is het uitzicht over de stad en de kust prachtig. Aansluitend rijden we naar Cap Fréhel, een 70 meter boven zee uitstekende rots, één van de mooiste uitzichtpunten aan de Bretonse kust. Aan het eind van de middag rijden we weer naar ons hotel terug.

Maandag: Pontorson - Nederland

Op de laatste dag van deze reis rijden we weer met diverse stops terug naar Ne­derland, waar we de reis afsluiten met een afscheidsbuffet, alvorens u weer huiswaarts keert met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ariane, Pontorson

Het hotel ligt aan de rand van het plaatsje Pontorson en beschikt over een restaurant, bar, zonneterras, wellnessruimte (tegen betaling) en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Hans Noortman

Na een schitterende week met veel afwisselende momenten, een prima hotel en de uitstekende chauffeur Jan houden we een fijne herinnering aan de reis over.

Reisverhaal Corrie & Dick

14 aug. hebben wij een reisje gemaakt naar Bretagne en Normandië. een indrukwekkende reis. De eerste foto is de brug bij Le Havre En de 2e Saint Mont Michel. Allebei heel apart. We bezochten het park Botanique de Haute in Bretagne. Het was prachtig. We brachten een bezoek aan Dinan.
Laat er nu net een prachtige trouwerij plaatsvinden in de grote kerk.
Dus mochten we er niet in. Het was een luxe trouwerij want de heren waren allemaal in een lange jas. En wie heeft er tegenwoordig acht bruidskinderen. Maar het was ook  mooi om over de muur te lopen. Wat was de natuur daar mooi.

 

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 

8 dagen Bretagne en Normandië met de invasiestranden

26 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

26 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:19:00 | 0,5 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch