telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Bretagne en Normandië met de invasiestranden

vanaf € 499,-

Bretagne heeft ruige rotskusten, met langs de baaien verscholen dorpjes en strandjes, terwijl Normandië prachtige brede zandstranden en een licht glooiend heuvellandschap heeft. De prachtige natuur vormt het decor van deze busreis naar Bretagne en Normandië. Beide streken hebben tevens een eigen indrukwekkend verleden dat tot uitdrukking komt in de prehistorische rechtopstaande stenen in Bretagne en rijzige Romaanse kerken in Normandië. In de vroege ochtend van 6 juni 1944 landde een leger, voornamelijk samengesteld uit Amerikanen, Engelsen en Canadezen, op de kust van Normandië: D-Day is begonnen. Er zijn aan de kust en in het binnenland nog talrijke monumenten die herinneren aan de zware strijd. Tijdens deze prachtige reis bezoeken wij een aantal interessante plaatsen, zoals Fougères, Dinan, Cancale en St. Malo. Ga mee met deze busreis naar Frankrijk wanneer u liefhebber van geschiedenis en natuur bent.

 • Bezoek Fougères
 • Bezoek invasiestranden
 • Excursie Memorial Caen
 • Bezoek St. Malo en Cap Fréhel
 • Excursie oesterkwekerij
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Bretagne en Normandië met de invasiestranden

Maandag: Nederland - Pontorson

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna vertrekken we met verschillende stops naar Frankrijk, waar we aan het begin van de avond aankomen in Hotel Ariane in Pontorson.

Dinsdag: Vrije dag

Vandaag bent u vrij en kunt u de dag zelf indelen. U kunt bijvoorbeeld Pon­torson verkennen of met het openbaar vervoer een bezoek brengen aan Mont Saint-Michel, het beroemde kloosterstadje gebouwd op een rotseiland en met een brug verbonden met het vaste land. Het is een zogenaamd springtij-eiland, dat bij hoog water geheel door de zee wordt omringd en bij eb 'droog' ligt. Aan de Bretonse kust is het verschil tussen eb en vloed maar liefst rond de 13 meter.

Woensdag: Fougères

In de loop van de ochtend gaan we naar het mooie plaatsje Fougères. De stad dankt zijn bekendheid aan het indrukwekkende kasteel met 13 torens, oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw, maar in 1166 verwoest door de Engelsen. Daarna is het slot weer opgebouwd en steeds verder uitgebreid. Het is nu één van de mooiste kastelen van Europa. U kunt het kasteel bezoeken en op eigen gelegenheid lunchen in dit gezellige plaatsje. Na de middag heeft u de mogelijkheid de prachtige, even buiten Fougères gelegen, tuinen van het Parc Floral de Haute Bretagne te bezoeken.

Donderdag: Invasiestranden

6 juni 1944, D-day, de invasie is begonnen. Bij Pointe du Hoc vechten de Rangers zich langs ladders en touwen naar boven en bezetten uiteindelijk deze rotspunt. Bij Colleville-sur-Mer, nabij St. Laurent bezoeken we de Amerikaanse militaire begraafplaats en staan stil bij de vele gevallenen voor onze vrede. Vervolgens bezoeken we Arromanches, waar direct na de invasie een kunstmatige haven voor bevoorrading van de troepen werd aangelegd. Hier bevindt zich ook het invasiemuseum, waar de maquette van de haven te zien is. Natuurlijk gaan we ook naar St.-Mère-Église, waar de parachutisten van de 82e en de 101e Airborne divisies geland zijn. Soldaat Steel hangt nog steeds aan de kerktoren! Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar ons hotel in Pontorson.

Vrijdag: Dinan en Cancale

Na het ontbijt rijden we naar het ves­tingstadje Dinan, één van de mooiste oude stadjes van Bretagne. Victor Hugo noemde Dinan een 'zwaluwnest' vanwege de bouw van de stad op de heuvel. U kunt een wandeling maken langs de prachtige vakwerkhuizen en we bezoeken de indrukwekkende kathedraal. Hierna vervolgen we onze weg naar het vissersplaatsje Cancale. Deze plaats staat bekend om de oesters, één van de hoofdgerechten van de Bretonse keuken. U kunt hier een oesterkwekerij bezoeken (niet inbegrepen). Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Pontorson.

Zaterdag: Memorial in Caen en Bayeux

De stad Caen heeft tijdens de bevrijding van Frankrijk zwaar geleden. 75% van de stad was na de bevrijding door de geallieerden verwoest. Nu is de stad weer prachtig opgebouwd. U kunt een bezoek brengen aan het indrukwekkende Memorial, het museum van de vrede (niet inclusief). Onder leiding van een gids ziet u een indrukwekkende tentoonstelling over de invasie in Normandië. ’s Middags gaan we naar Bayeux, waar u de beroemde tapisserie kunt bewonderen. Het enorme geborduurde doek, een Gobelin, is 70 meter lang en 50 cm hoog. Het beeldt de slag om Hastings in 1066 uit, waar Willem de Veroveraar voet aan wal zette. Na Bayeux rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: St. Malo en Cap Fréhel

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan één van de oudste steden van Bretagne, St. Malo. De oude binnenstad is ommuurd en vanaf de stadsmuren is het uitzicht over de stad en de kust prachtig. Aansluitend rijden we naar Cap Fréhel, een 70 meter boven zee uitstekende rots, een van de mooiste uitzichtpunten aan de Bretonse kust. Vergeet vandaag uw camera dus niet!

Maandag: Pontorson - Nederland

Op de laatste dag van deze reis rijden we weer met diverse stops terug naar Ne­derland, waar we de reis afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet op ons centrale overstappunt. Aansluitend keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Bretagne en Normandië met de invasiestranden

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ariane, Pontorson

Het hotel ligt aan de rand van het plaatsje Pontorson en beschikt over een receptie, restaurant, bar, zonneterras, lift en wellnessruimte (tegen betaling). De kamers zijn allen voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Hans Noortman

Na een schitterende week met veel afwisselende momenten, een prima hotel en de uitstekende chauffeur Jan houden we een fijne herinnering aan de reis over.

Reisverhaal Corrie & Dick

Wij hebben een reisje gemaakt naar Bretagne en Normandië. een indrukwekkende reis. De eerste foto is de brug bij Le Havre En de 2e Saint Mont Michel. Allebei heel apart. We bezochten het park Botanique de Haute in Bretagne. Het was prachtig. We brachten een bezoek aan Dinan.
Laat er nu net een prachtige trouwerij plaatsvinden in de grote kerk.
Dus mochten we er niet in. Het was een luxe trouwerij want de heren waren allemaal in een lange jas. En wie heeft er tegenwoordig acht bruidskinderen. Maar het was ook  mooi om over de muur te lopen. Wat was de natuur daar mooi.

 

Reisverhaal Susan

Mooie vakantie Normandië

Reisverhaal Truus

Voor de fotowedstrijd van onze reis naar Normandië en Bretagne met Bolderman heb ik een keuze gemaakt uit de foto's in het reisverslag. 

Reisverhaal J.C.N. van Diest

Foto's Normandië en Bretagne

Reisverhaal Annie

We hebben ,mijn man en ik, de achtdaagse reis Bretagne en Normandie met de invasiestranden.
Als chauffeur hadden we Jan. Niets dan lof!!!!!!!!!!!
Het was een leerzame en afwisselende reis met een leuk gezelschap en een prima hotel !

Reisverhaal Francien

Reis naar Normandië en Bretagne.

We vertrokken mooi op  tijd in Zeeland.
Omdat er file stond heeft Jan een andere route genomen.
Ja, Jan onze chauffeur voor de komende 8 dagen.
Een zeer goede chauffeur die heel veel wist over de reis en de streek waar we naar toe gingen.
Ook spreekt hij vloeien Frans, heerlijk voor ons.
Mooi op tijd kwamen we aan in Pontorson hotel Ariane.
Een zeer goed hotel, vriendelijke ontvangst. Diner is voortreffelijk.
Ook de komende dagen een super ontbijt en een zeer goed 3 gangen menu.
Dag 2 naar de abdij St. Mon Michel. Prachtig gewoon. Heerlijk gewandeld en de abdij bekeken.
De smalle straatjes, kerk en uitzicht is geweldig.
Dag 3 naar Fougere ook al zo mooi, een geweldig chateau. Ook een leuke rondrit gehad met en toeristisch treintje. Gestopt op een mooi uitzicht punt (daar is de foto gemaakt) daar is ook een mooi uitzicht op het chateau .
In de middag naar een prachtig park / botanische tuin. Heel erg mooi, ogen kom je tekort.
Dag 4 De Invasie stranden, geen woorden voor. Wat een indrukwekkend gebeuren.
Ook was er een ceremonie voor Amerikaanse veteranen. Kippenvel moment.
Langs de muur met de namen van de gesneuvelden naar de uitgang. Iets om stil van te worden.
Dag 5 Dinan. Ik blijf in herhaling vallen. Prachtig mooi. Een oude historische stad. Veel gelopen veel foto's gemaakt. Wat is deze streek mooi. Niet verwacht.
Ook naar Cancale geweest de plek voor oesters. Mooi oud stadje. Heerlijk aan de kust.
Dag 6. Naar Memorial Liberty museum. Dit is zo indrukwekkend eigenlijk moet men dit zelf aanschouwen. Ben er uren daarna nog van onder de indruk. Daarna  naar Bayeux voor het 70 meter lagen tapisserie. Heel mooi maar na 10 minuten wordt het verhaal een beetje saai.wat een precisie werk. Ook in Bayeux staat een mooie basiliek. We hebben daar een hele poos van genoten.
Dag 7 alweer de laatste dag in Frankrijk, eerst een bezoek aan St. Malo. Een ommuurde oude stad. Ik blijf in herhaling vallen erg mooi. Heel oud  ook weer maar prachtig. Na de lunch naar de vuurtoren bij Cap Frehel op een hoogte van 70 meter een mooi uitzicht over zee.

8 dagen Bretagne en Normandië met de invasiestranden

189 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
189 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
04:55:47 | 0,5 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch