telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaars-actiereis Florence, Pisa en Elba

Op deze prachtige reis laten wij u kennis maken met het wereldberoemde Toscane. De streek is bekend om zijn kunstgeschiedenis en het prachtige landschap met glooiende heuvels, rijen cipressen, wijn- en olijfgaarden, schitterende middeleeuwse steden en een mediterrane zon. Ook op cultureel gebied heeft Toscane het nodige te bieden, met name in Florence. Het uitzicht over deze kunststad vanaf het Piazzale Michelangelo doet uw hart sneller kloppen. Adembenemend is deze schitterende stad met zijn prachtige gebouwen en kunstschatten uit het verleden. We verblijven in Montecatini Terme, één van de meest sjieke kuuroorden in Toscane, een zeer elegante plaats met schitterend geometrisch aangelegde tuinen en parken en met een mild klimaat. Montecatini heeft naast haar bloeiende cultuur ook een gezellig uitgaansleven. Tot laat in de avond zijn de prachtige winkels en gezellige cafés met terrassen geopend. Ga mee en laat u verrassen op deze prachtige reis!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag tot dag

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via onze servicelijn komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Montecatini Terme

Via Zwitserland rijden we naar Italië. Tegen de avond komen we aan in Montecatini Terme, één van de meest sjieke kuuroorden van Italië, waar we 5 nachten zullen verblijven in een goed 4-sterren hotel.

Dag 3: San Gimignano en Siena

Na het ontbijt rijden we naar San Gimignano, gelegen tussen Florence en Siena. Dit is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door 14 vierkante woontorens die boven de stad uit torenen. Veel oudheden liggen aan of vlakbij het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico zijn talloze fresco’s te zien, die de geschiedenis van de stad uitbeelden. ‘s Middags gaan we Siena uitgebreid verkennen. Deze stad is gelegen op 3 heuvels en was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende middeleeuwse stad, die een veel intiemere uitstraling heeft dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan de noordzijde van het plein ligt de schilderachtige Fonte Gaia. Schitterende reliëfs sieren deze fontein. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U heeft voldoende tijd om Siena te verkennen.

Dag 4: Vrije dag of dagtocht Elba (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag in Montecatini Terme of gaat u mee naar het eiland Elba, waarnaar Napoleon ooit is verbannen. Een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s en vooral druiven en olijven.

Dag 5: Florence

Een hoogtepunt van deze reis! Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de kunststad Florence en zien we de stille getuigen uit het verleden. Allereerst rijden we naar een strategisch punt, het Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend kunt u met een stadsgids mee met een wandeling door het historische centrum. Hier kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden bewonderen, zoals de Dom met de enorme koepel, het baptisterium met zijn schitterende mozaïeken, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u gelegenheid om Florence zelf verder te verkennen.

Dag 6: Pisa en Lucca

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carraramarmer; werkelijk een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het dromerige stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 v. Chr. Maakt u ook een wandeling over de 17e-eeuwse stadswallen, die Lucca al eeuwenlang omringen, en het authentieke middeleeuws centrum.

Dag 7: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we Toscane vandaag weer verlaten. We rijden met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze prachtige reis. We rijden terug naar ons centrale overstappunt, waar u de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), waarna u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:13:39 | 0,4 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch