telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Florence, Pisa en Elba

Op deze prachtige reis laten wij u kennis maken met het wereldberoemde Toscane. De streek is bekend om zijn kunstgeschiedenis en het prachtige landschap met glooiende heuvels, rijen cipressen, wijn- en olijfgaarden, schitterende middeleeuwse steden en de mediterrane zon. Ook op cultureel gebied heeft Toscane veel te bieden met name in Florence en Siena. Adembenemend zijn deze schitterende steden met prachtige gebouwen en kunstschatten uit het verleden. We verblijven in Montecatini Terme, één van de meest sjieke kuuroorden in Toscane. Een zeer elegante plaats met schitterend geometrisch aangelegde tuinen en parken en met een mild klimaat. Montecatini Terme heeft naast haar bloeiende cultuur ook een gezellig uitgaansleven. Tot laat in de avond zijn de prachtige winkels en gezellige cafés met terrassen geopend. Ga mee en laat u verrassen op deze prachtige reis!

 • Bezoek Florence
 • Bezoek Siena
 • Dagtocht Elba
 • Bezoek Pisa
 • Bezoek Lucca
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Florence, Pisa en Elba

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Montecatini Terme

Via het prachtige berglandschap van Zwitserland rijden we vandaag naar Italië. Tegen de avond komen we aan in Montecatini Terme, waar we 5 nachten zullen verblijven in een goed 4* hotel.

Dag 3: San Gimignano en Siena

Na het ontbijt vertrekken we naar San Gimignano, gelegen tussen Florence en Siena. Dit is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door 14 vierkante woontorens die boven de stad uit torenen. Veel oudheden liggen aan of vlakbij het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico zijn talloze fresco’s te zien, die de geschiedenis van de stad uitbeelden. ‘s Middags gaan we Siena uitgebreid verkennen. Deze stad is gelegen op 3 heuvels en was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende middeleeuwse stad, die een veel intiemere uitstraling heeft dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan de noordzijde van het plein ligt de schilderachtige Fonte Gaia. Schitterende reliëfs sieren deze fontein. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U krijgt voldoende tijd om Siena te verkennen.

Dag 4: Vrije dag of dagtocht Elba (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag in Montecatini Terme of als u het Pluspakket heeft geboekt, staat het eiland Elba op het programma, waar Napoleon in 1814-1815 in ballingschap woonde. Elba is een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s, druivenranken en olijfbomen. Ook worden er op Elba edelstenen en mineralen gevonden. Een gids begeleidt ons tijdens deze dagtocht, zodat u alles over dit eiland te weten komt.

Dag 5: Florence

Een hoogtepunt van deze reis! Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de kunststad Florence en zien we de stille getuigen uit het verleden. Allereerst rijden we naar een strategisch punt, het Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend kunt u met een stadsgids mee met een wandeling door het historische centrum. Hier kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden bewonderen, zoals de Dom met de enorme koepel, het baptisterium met zijn schitterende mozaïeken, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u gelegenheid om Florence zelf verder te verkennen.

Dag 6: Pisa en Lucca

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer; een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het mooie stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 v.Chr. Een wandeling over de 17e-eeuwse stadswallen, die Lucca al eeuwenlang omringen, en het authentieke middeleeuws centrum zijn een bezoek zeker waard.

Dag 7: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we Toscane vandaag weer verlaten. We rijden met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze prachtige reis. We rijden terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

8-daagse najaarsreis Florence, Pisa en Elba

17 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
17 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:00:37 | 0,3 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch